Prosim za nasvet
Nisem prebrala čisto do konca. Lahko ti na primer pade slika iz stene na glavo. A veš vsi tile strahovi jih je neskončno. Itak pojdi. Kaj če ne končaš letos boš pa drugo leto. A ti povem še mojo zgodbo. Sem diplomirala, imela službo. So me zaradi izgoretja odpustila. Sedaj imam službo, kjer se moja diploma ne šteje samo o. Š. Delo je pa še bolj zahtevno. Ja in. Plačo imam isto kot prej, ker sedaj delam vikende in praznike. Ja in. Zmeraj se ti lahko kaj zgodi. Mogoče te bo mačka pokpraskala. Lej 1 leto gor ali dol. Eni živijo 50 drugi 100 let. Obvezno preberi knjigo zdravljenje z Aborigini od Gary Holza.
Danes anonimen študent, 16.09.2021 ob 00:46
Vem, da ta forum bere veliko ljudi in prav zato bi želel prositi za en nasvet. Sem v situaciji, ko sam ne vem kaj bi bila pravilna odločitev – in bi bil zelo hvalžen za objektivne nasvete oz. objektivna mnenja na mojo situacijo. Končujem študij (enega zahtevnejših) in bom v prihajajočem študijskem letu vpisal absolventsko leto – najprej tega leta nisem planiral, vendar sem se zaradi situacije s koronavirusom odločil, da si želim še eno leto podaljšanega študentskega življenja (in se nagradim, ker sem vsa leta pridno in v v prvem roku, brez enega leta pavze študiral). V prihodnjem študijskem letu moram tako zagovarjati še magistrsko delo (večino rezultatov zanj že imam – moram pa še napisati teoreričn del, si pa želim na njegovo temo objaviti tudi kakšen znanstven članek). V prihodnosti se glede na to da sem imel visoke ocene in me moja stroka zelo zanima želim potegovati tudi za kakšno bolj raziskovalno/akademsko pozicijo. Letos poleti, ko sem malo “surfal” po internetu pa sem se “za pokušino” prijavil na en razpis za službo kabinskega osebja v letalu – poleti nisem imel kaj za delati in sem razmišljal kako bi si popestril absolventsko leto (veliko ljudi pravi, da je to čas za neka doživetja zato sem si ob tem, ko sem našel to ponudbo rekel, da je to vredno poiskusit, ker je nekaj deugačnega, zanimivega, eksotičnega in pestrega). Naneslo je tako, da sem vse stopnje v procesu iskanja kandidatov opravil uspešno in sedaj lahko sprejmem to službo. Ta čas kar bi letel bi živel nekje v Evropi (ta letalska družba ima baze po celi Evropi, na treningu pa izveš kam te določijo-tako da lokacije bivanja ne poznam) in gotovo ne bi bil v Sloveniji. Moj namen ni vztrajati v tej službo dolgo – želim si izkušnje, spoznavanja novih ljudi,… Namen imam delati nekje do spomladi in potem dati odpoved ter potem v roku zagovoriti magistrsko delo. Prijatelji me podpirajo in pravijo, da naj grem ker bo to zagotovo enkratna izkušnja. Doma so mojo idejo sprejeli precej zadržano – oba starša pravita, da naj se odločim po svoje in da me podpirata – a oba sta pri tem izrazila tudi kup dvomov (kaj če ne uspem dokončati zaključne naloge? kaj bom naredil če mi to delo ne bo všeč? kako bi tako delo vplivalo na moje želje po raziskovalni karieri?…). Sam med prijavo in procesom rekrutacije nisem imel pomislekov, ko pa smo se začeli o tem pogovarjati sem jih dobivati tudi sam… Preprosto ne vem kaj naj naredim – v enem trenutku se mi zdi to odločna ideja, da dobim novo izkušnjo, spoznam nove ljudi, se “testiram” kako funkcioniram v novih situacijah, odidem od doma, dejansko preizkusim sebe in se “vržem” v življenje v tujini (še nikoli nisem živel sam, ker sem študiral v rojstnem kraju in ker imamo res veliko stanovanje v katerem je več kot dovolj prostora za vse)… Po drugi strani se pa strinjam s pomisleki glede mojega magistrskega dela (focus le nanj, čeprav bi ga želel sedaj čim več napisat do začetka treninga osebja – vemdar vedno se lahko kaj izboljša, morda celo kak praktičen del doda in vse tocje lažje če sem v istem kraju kot je moja fakulteta), tako kot se mi zdi to popolnoma samostojni življenje v tujini odlična izkušnja se ga po eni strani tudi bojim, skrbi me kaj če bom imel samo stroške in mi na koncu tako ne bi všeč, tukaj imam tudi prijatelje, družino in aktivnosti ki me razveseljujejo, razmišljam da sem si vzel leto premor za nagrado in namesto da bi v njem užival se izpostavljam drugemu stresu,… Iz trenutka v trenutek niham – en trenutek se mi zdi prekomplicirano sprejeti to službo in v naslednjem se jezim sam nase, da bi se odpovedal takšni priložnosti… Vem, da ta forum bere veliko ljudi in prav zato, ker me tukaj ne poznate bi si želel objektivnih nasvetov – kako vi kot tujci vidite opisano situacijo… Seveda se moram konec koncev odločiti sam – vendar bi rad še videl kakšen totalno objektiven vidik, ki ni z mano osebno oz. čustveno povezan.
bol švoh je ta fakulteta če še odstavkov ne znaš delat. he he
Forum je zaprt za komentiranje.