Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Problem – rešitev?

Problem – rešitev?

Jaz bi pa samo hotela osvetliti večkrat prezrto dejsvto, da ženska, ki je prisilno potisnjena samo v vlogo gpospodinje in matere, brez da bi hodila v službo ali kakorkoli počela kaj zase, v tej vlogi ni dobra, ker ni srečna, ravno tako ni srečen njen partner niti otroci. Biti “samo” mati in gospodinja ali po možnosti kmetica ni nič manj kot biti kvantna fizičarka…mene je pred časom ena takšna opozorila, (saj en da sem imela prebliske v tej smeri) da moraš za to biti rojen ali pa si celo življenje ~~nesrečen.[/quote]Kaj ni vsaka ženska v osnovi rojena, da nekoč postane mama?[/quote]Načeloma ja, samo ne vem pa, če je vsaka “všafana” za to, da bo dobra mama.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Mogoče pa ima Matjažko prav. Glavo si urejaš celo življenje in, če boš čakala da si jo pošlihtaš boš že zelo zelo stara, ko boš ugotovila, da zmeda vedno ostane. Sama sem bila v podobni situaciji in sem v tistem času imela čas za družbo in prehodila večino gora, še dobrega prijatelja sem imela (ne partnerja), ker pa sem bila toliko zazrta v to, da si zaslužim službo je vse drugo odpadlo. Sedaj imam službo, še vedno študiram, družba se je pa raztepla, ker smo si vsi ‘šlihtali’ glave. A poznaš koga, ki ima službo, družino in pošlihtano glavo? temu bi pa res dala priznanje!

Če si pa želiš na vsak način nekaj koristnega početi pa objavi na MON-u, da bi čuvala živali za bencin ali, da boš kakšnemu upokojencu, ki ne more hoditi prinesla fasengo iz trgovine zgolj zato, da se boš počutila koristno. Čeprav pospravljanje in skrb za gospodinjstvo spadata tudi v delo je pri nas žal prepričanje, da to počneš ob prostem času. Žal si se ujela v miselni vzorec, da ne narediš dovolj. Vrni se tja kjer si stopila vanj in iztopi iz njega.

Načeloma ja, samo ne vem pa, če je vsaka “všafana” za to, da bo dobra mama.[/quote]

Hej, nehaj kopirati in uporabljati naše narečne posebnosti! Kršiš področne narečne avtorske pravice, se bom Robiju pritožil! Ali pa si se znašla – si v uporabila namesto f, pametno, da te sedaj ne morem tožiti. 😀

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ne katenjka, ni vsaka ženska rojena biti mama. Zlasti pa ne tista, ki jih ima pa jih potem zavrže. To je preveč krščansko, če bi bilo človeško bi bilo bolje. Biti mama ali ne se odliči vsaka sama in ne usoda, njeni sorodniki ali družba. več si lahko prebereš v forumu: Srečna brez otrok.

Micci2, hvala, mi že drugič svetuješ, kaj naj berem… cenim, če se kdo tako trudi, resnično.

Hja ne vem, kaj je bolj človeško, (kaj je manj krčansko, so me pač naučili) ali ubiti otroka pred rojstvom ali se mu odpovedati, ko je rojen.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Hey, hey,. ljudje..Ne se kregat na moji temi :))) Jaz sem imela problem in sem vas vprašala za rešitve, dobila sem tako..recimo ene tri pametne odgovore, ostali ste se pa vpiknili v materinstvo in gospodinjstvo in kaj bi ženska morala ali ne…. Nisem še mama, nimam svoje družine (razen očeta in mame, hvala bogu ), gospodinjim doma, vsekakor pa moj življenjski cilj ni ZGOLJ biti mama in gospodinja ampak tudi zaposlena (po možnosti uspešna, če bom kdaj seveda dobila kakšno redno službo :))) ženska..:) Tako da o tem odprite svojo temo, jaz pa še vedno upam, prosim za kakšen pameten odgovor, nekaj pa sem tako že rešila sama :))

Lp vsem pa ne se kregaaaat :))

Ma jaz sem ti svetovala, za moje pojme ne napačno… ko te enkrat dobi v kremplje kronična lenoba, je težko, sama poznam to… vpiši se na še en faks, če ne gre redno, pa izredno, pa lahko delaš kot študentka…
počasi, počasi pa boš prisiljena… dolgoročno bi to znalo biti boljše kot neko delo za štiri mesece… sicer si pa premalo napisala.

oprosti, a veš, da sem tvoj odgovor pa spregledala..Če sem iskrena sem tudi o tem že razmišljala, o študiju, ampak, iskreno, mi lahko predlagaš npr. 3 potencialne fakse, ki jih dokončam in imam potem večje možnosti za službo kot sedaj z družboslovjem? Ker sama nisem ravno naravoslovni tip (matematika, kemija, fizika niso moja dobra področja) in me zanima kaj npr. perspektivnega naj grem študirat, da ne bom po 4h letih na istem. Poleg tega imam sedaj vsaj skoraj 2 leti del.dobe, s temi 4 meseci bo celo več kot 2 leti in je bolje kot da sem 4 leta še na faksu+delam preko študenta. Bom stara 32, brez službe, brez izkušenj…

FF- prevajalstvo (francoščina), zdravstvena fakulteta, PEF- specialna in rehabilitacijska pedagogika (defektologija)… Fakulteta za šport,… FF-psihologija, in pa na dunajski univerzi psihoterapija, (kar je kolikor vem samo izredno) pri čemer za te zadnje nisem več tako prepričana… odvisno.

saj se ne pričakava. samo izmenjujeva mnenje.

2 nasveta:

1. na RIC-u lahko zaprosiš za pomoč pri kvalifikaciji, če se vpišeš v srednjo šolo je zastonj.
2. kaj pa, če bi na Zavodu za zaposlovanje vzela tistih 5 – 6.000€ in šla na svoje?

če želiš nekaj počet in nimaš sredstev je to idealka. Ne čakaj na prosto delovno mesto razen, če nimaš res hudih vez.

Torej da še zmeraj nič ne delaš, ampak se zaradi tega ne sekiraš? Poznam nekaj takih ljudi, ampak se mi zdi da je bolje vsaj poskušati kam prilezti kot pa sploh ne.[/quote]
Verjetno obstaja še vmesna pot. Da ne ne sekiraš, ker si s tem nižaš svojo samozavest, kar pa ne deluje ravno pozitivno pri iskanju službe.
Verjamem, da se je težko sprijazniti s tem dejstvom, da smo brez službe…A če sebe imenujemo gnoj, bomo težje našli primerno službo, ker si s takšno (samo)kritiko zmanjšujemo lastno vrednost.

Ker verjameš, da ima tvoje življenje smisel le, če hodiš v službo.
In ker ne izpolnjuješ pogoja s službo, se obtožuješ, da nisi nič vredna.

Rešitev je seveda v spremembi tega prepričanja oziroma programa, ki ti določa takšno razmišljanje.[/quote]

Služba ti omogoča uresničevanje tudi na drugih področjih. Ne gre se za vprašanje življenjskega smisla, je potreba, da lahko narediš kaj in sebe, ne zabluziš. Svoboda je ključna.

Ker verjameš, da ima tvoje življenje smisel le, če hodiš v službo.
In ker ne izpolnjuješ pogoja s službo, se obtožuješ, da nisi nič vredna.

Rešitev je seveda v spremembi tega prepričanja oziroma programa, ki ti določa takšno razmišljanje.[/quote]

Služba ti omogoča uresničevanje tudi na drugih področjih. Ne gre se za vprašanje življenjskega smisla, je potreba, da lahko narediš kaj in sebe, ne zabluziš. Svoboda je ključna.[/quote]
To že, da je na nek način nujna.
Svoboda pa je pogojena z našimi prepričanji. Kar pomeni, da niso vsi svobodni, ki hodijo v službo.
Nekdo je lahko svoboden, ko ne hodi v službo, ampak mu je služba neka obveza in se počuti kot suženj.
Občutek svoobode je pogojen s samorealizacijo. Ko lahko realiziramo svoje ideje in prepričanja. Te ideje pa nas lahko tudi spravijo v zapor. 🙂 Ali pa v nek slab odnos, kjer nismo svobodni, ampak ujeti.
In zato smo ujetniki svojih prepričanj.

Višja šola študij informatike, tam mislim, da ni matematike ali pa je zelo lahka, samo moraš imeti malo veselje z IKT.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close