Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Problem – rešitev?

Problem – rešitev?

Moja težava..
Totalno zapravljam čas..z bedarijami..ne vem, a je to pač zato, ker sem bila 8 mesecev brezposelna ali sem preprosto lena, nezrela, čudna..ne vem…kaj mislim z zapravljanjem časa…moj dan poteka takole..vstanem, rekreacija, tuširanje, zajtrk, malo brskanja po netu, teren (nabava, oppravki…), kuhanje kosila, pospravljanje, počitek po kosilu, gledanje kakšne nadaljevanke ali malo branja ali spet internet, nato grem ven, malo na kolo ali na sprehod ali na kako kavo, čvek, nato spet domov, gledam tv, berem, kaj brskam po netu, pogledam kak film in grem spat..vmes še doma kaj pospravim, zlikam, naredim pač gospodinjska opravila in to je to..to je moj dan…Izpod kritike!!! Sama sebi se zdim kot en gnoj…ker nisem imela službe je bil moj dan prost in takoooo dolg,,,in NE, da bi ga jaz trapa porabila za kaj pametnega, npr učenje tujega jezika, branje knjig (strokovnih), delo na sebi, za učenje za en izpit, ki bi ga rada naredila, za kakšno dodatno izobraževanje ipd…ne, ne, porabim dan za popolne bedarije :(((

Kako naj se spremenim,? Postanem aktivna, počnem tisto, kar me sicer zanima, bi mogla, pa se kar ne spravim, kje najti motivacijo, željo, kako se aktivirati, kako se spremeniti?

Ima kdo podoben problem ali ga je imel ali…karkoli bo dobrodošlo :=)

Koliko si stara?

Si materialno preskrbljena? Lahko shajaš skozi življenje s svojimi prihodki?

Če je odgovor DA, potem se ne sekiraj. Imaš namreč “delovnik”, ki bi ti ga marsikdo zavidal…

Stara sem 28. Nisem materialno preskrbljena, ker nimam redne službe, sicer sem nekaj prihranila v času, ko sem delala, pa hvala bogu, da imam starše, da sem imela kje živet, ker sicer ne vem, kako bi preživela. Sedaj bom imela delo, toda le za 4 mesece kot sem rekla..bom poskusila šparat, toda prav veliko ne bo šlo…

Moj delovnik je žal takšen, ker nimam dela in imam preveč časa.Namesto, da bi počela pomembne stvari, zabijam čas v prazno…

To je težava :/

Potem pa rabiš nekoga, ki te bo malo “brcnil v rit”… 🙂

se popolnoma strinjam 🙂 kakšna ideja? 🙂

Ej, men se zdi, da sem tko… no, sem gledala film Knocked up, jaz bi pa lahko napisala scenarij za film F***** up 🙂 Smisel za humor sem očitno ohranila 🙂 Predvsem črnega 🙂

To je dobro. Humor pripelje do dobre volje, z dobro voljo se pa da rešit marsikatero težavo… 😉

Mislim, da edini, ki te lahko brcne v rit, si ti sama. Vsaj dolgoročno. Vprašej se zakaj nimaš motivacije in to iskreno… Začuti se in pozabi na razum (pri iskanju razloga)

Vpiši se na takšen faks, da boš skoraj zagotovo imela potem službo, samo so pa to taki faksi, da večinoma ni dovolj, če izpolniš vpisni list. Večinoma so tudi še prosta mesta v drugem prijavnem roku. No potem te bo malo minilo tole svetobolje :))))

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Iskreno? Zakaj nimam motivacije? Veeeeem, da je tole kar bom odgovorila zeloo slabo…ampak po moje zato, ker je vse tko v riti in se mi kr vse zdi brezveze…grozno si želim službe, neke resne, mogoče malo perspektivne, z malo več upanja na kaj dolgotrajnejšega ne pa le javna dela…ampak se mi zdi, da je vse tako brezupno in mi tudi če bom znala 5 jezikov in imela ne vem kakšna znanja to ne bo nič koristilo…vem, totalno slab odnos, ampak že moja osnovna izobrazba je takšna, da dvomim, da bo sploh kakšno delo kdaj..:( pač čudna sem, vem..

glede ostalega pa…če sem iskrena mislim, da mene muči nekaj drugega…zelo rada počnem ogroooomno stvari…potujem (trenutno ni denarja), športam, se družim, berem, gledam filme, rešujem križanke, zanima me ogromno stvari…in mislim, da me to preganja…vse bi rada in potem je kontra učinek, da ne naredim nič..primer: doma imam 20 knjig z zelo različno tematiko, lotila se nisem še nobene, ker ne vem, katere se naj najprej..vse me zanima, vse je a must, ampak jaz preprosto ne vem kaj bi in potem pač nič. Isto s filmi, potegnjenih imam dol 100 filmov, gledam pa izposojene iz knjižnice, pa še to kar ne vem katerega bi… Mislim, da mene preganja to, da smo ženske nabiralke in to, da jaz bi vse, potem pa nič :((

Does this make any sense at all? 🙂

Jaz pa pravim, da rabi nekaj novega, kar bo prineslo nekaj svežine v njeno življenje in spremenilo to monotonost, ki jo trenutno doživlja.

Včasih nam drugi dajo kaj minimalnega (metafizično gledano) česar sami nimamo v sebi, pa je to dovolj za spoznanje, da lahko tudi sami naredimo ali dosežemo nekaj velikega… 😉

Kaj pa morda ljubezen – moški, družina, otroci? 🙂

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Robi, prosim, če zbrišeš ta odgovor, ker je provokativen; od ljubezni se ne da živeti in matjažko tu -verjetno namerno- zavaja avtorico.
:)))))))

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Kaj si mislil s tem, da bi to bila rešitev ali kaj? Moje mnenje, najprej si moram pošlihtati v glavi potem pa ostalo..sem pa sicer samska, družine še nimam, upam pa , da enkrat bo vse to.. Če bo kakšen fajn prišel potrkat na vrata pa še tolko boljše :)) Hecam se… imaš mogoče kakšno rešitev za moj problem? 🙂 Računat se bom pa danes jaz ornk tule naučila, hehe, še sreča za zaščito :))

Robi, prosim, če zbrišeš ta odgovor, ker je provokativen; od ljubezni se ne da živeti in matjažko tu -verjetno namerno- zavaja avtorico.
:)))))))[/quote]

Hehe, jaz pravim od ljubezni se ne da živeti, brez nje pa tudi ne :)) Nič me ne zavaja, toliko sem pa še prisebna :)))

Kaj si mislil s tem, da bi to bila rešitev ali kaj? Moje mnenje, najprej si moram pošlihtati v glavi potem pa ostalo..sem pa sicer samska, družine še nimam, upam pa , da enkrat bo vse to.. Če bo kakšen fajn prišel potrkat na vrata pa še tolko boljše :)) Hecam se… imaš mogoče kakšno rešitev za moj problem? 🙂 Računat se bom pa danes jaz ornk tule naučila, hehe, še sreča za zaščito :))[/quote]

Če poročiš premožnega, lahko tudi od ljubezni živiš. So ene kratkovidne, a ne? :))

Hotel sem samo osvetliti druge opcije, da se ne gleda samo v eno smer, ko se poveličuje “testosteronsko karierno žensko”, ki je uspešna v družbi, le če se ji uspe enakovredno kosati z moškimi na poklicnem področju – kot da je so druge odločitve potem nezadostne in manjvredne, kot je npr. materinstvo, kjer si lahko gospodinja. 🙂

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Če imaš 20 knjig, pač eno potegneš in jo začneš brat. Če ti je cilj prebrat vseh 20, ni pomembno pri kateri začneš, ampak je važno, da sploh začneš. Občutek imam, da ti nobena od 20-tih ni zanimiva, čeprav se prepričuješ, da so ti vse.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

No če je kdo tukaj pristojen motivator za branje knjg, je pa to brez izjeme marko. :)))))

Kaj si mislil s tem, da bi to bila rešitev ali kaj? Moje mnenje, najprej si moram pošlihtati v glavi potem pa ostalo..sem pa sicer samska, družine še nimam, upam pa , da enkrat bo vse to.. Če bo kakšen fajn prišel potrkat na vrata pa še tolko boljše :)) Hecam se… imaš mogoče kakšno rešitev za moj problem? 🙂 Računat se bom pa danes jaz ornk tule naučila, hehe, še sreča za zaščito :))[/quote]

Če poročiš premožnega, lahko tudi od ljubezni živiš. So ene kratkovidne, a ne? :))

Hotel sem samo osvetliti druge opcije, da se ne gleda samo v eno smer, ko se poveličuje “testosteronsko karierno žensko”, ki je uspešna v družbi, le če se ji uspe enakovredno kosati z moškimi na poklicnem področju – kot da je so druge odločitve potem nezadostne in manjvredne, kot je npr. materinstvo, kjer si lahko gospodinja. :)[/quote]Jaz bi pa samo hotela osvetliti večkrat prezrto dejsvto, da ženska, ki je prisilno potisnjena samo v vlogo gpospodinje in matere, brez da bi hodila v službo ali kakorkoli počela kaj zase, v tej vlogi ni dobra, ker ni srečna, ravno tako ni srečen njen partner niti otroci. Biti “samo” mati in gospodinja ali po možnosti kmetica ni nič manj kot biti kvantna fizičarka…mene je pred časom ena takšna opozorila, (saj en da sem imela prebliske v tej smeri) da moraš za to biti rojen ali pa si celo življenje ~~nesrečen.

Sprašujem se, kaj si delala do 28-ega leta:). Aja nič. Tvoje življenje ne vsebuje nobene odgovornosti, zato tudi nimaš motivacije. Odleti iz toplega gnezda, spravi se na rob, kajti očitno te bo le adrenalin rešil lenobnega in depresivnega stanja. Potrebuješ akcijo, samo prej ustvari reakcijo:).

Hotel sem samo osvetliti druge opcije, da se ne gleda samo v eno smer, ko se poveličuje “testosteronsko karierno žensko”, ki je uspešna v družbi, le če se ji uspe enakovredno kosati z moškimi na poklicnem področju – kot da je so druge odločitve potem nezadostne in manjvredne, kot je npr. materinstvo, kjer si lahko gospodinja. :)[/quote]Jaz bi pa samo hotela osvetliti večkrat prezrto dejsvto, da ženska, ki je prisilno potisnjena samo v vlogo gpospodinje in matere, brez da bi hodila v službo ali kakorkoli počela kaj zase, v tej vlogi ni dobra, ker ni srečna, ravno tako ni srečen njen partner niti otroci. Biti “samo” mati in gospodinja ali po možnosti kmetica ni nič manj kot biti kvantna fizičarka…mene je pred časom ena takšna opozorila, (saj en da sem imela prebliske v tej smeri) da moraš za to biti rojen ali pa si celo življenje ~~nesrečen.[/quote]Kaj ni vsaka ženska v osnovi rojena, da nekoč postane mama?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Katenjka je pisala o biti “samo” mama…

Jaz za sebe lahko rečem, da bi menda kar “umrla” če bi morala celo življenje biti samo mama in gospodinja. Še sploh v smislu biti doma dneve in dneve…

Meni se tvoj dan sploh ne zdi tako dolgočasen. Glede na to, da si samska in nimaš družine, sploh ne vem, kako drugače bi si še želela popestrit dan. Zakaj se sama sebi zdiš gnoj? Ti je kdo rekel, da bi morala storit kaj več, da bi bila več vredna? Bi se sama sebi zdela več vredna? Ok, če nimaš službe, si predstavljam, da se lahko dan zelo razvleče, ampak predstavljam si, da vsaj delaš kaj na tem, saj praviš, da si dobila nekaj za 4 mesece. Torej si aktivna.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ker verjameš, da ima tvoje življenje smisel le, če hodiš v službo.
In ker ne izpolnjuješ pogoja s službo, se obtožuješ, da nisi nič vredna.

Rešitev je seveda v spremembi tega prepričanja oziroma programa, ki ti določa takšno razmišljanje.

Torej da še zmeraj nič ne delaš, ampak se zaradi tega ne sekiraš? Poznam nekaj takih ljudi, ampak se mi zdi da je bolje vsaj poskušati kam prilezti kot pa sploh ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close