Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek PRIVLACNOST

PRIVLACNOST

Ne si belit glave. Vzemi to kot čisto preprost kompliment.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Privlačnost. 🙂

Privlačnost. :)[/quote]

Se pridružujem odgovoru:)). Pravtako se strinjam z japkico, da naj avtor posta sprejme že enkrat ta kompliment:)). Kolk ene energije za to privlačnost:).

Kako si pa tolmačiti rek? … “nasprotja se privlačijo”. 😉

Kako si pa tolmačiti rek? … “nasprotja se privlačijo”. ;)[/quote]

Takole. Imaš sramežljivca in žensko, ki je bolj odprta. Ženska lahko njega bolj odpre, on pa njo bolj zapre. Ali pa en je zapravljivec, drugi škrtež.

Vzajemno vplivanje deluje samo v primeru, da si oba to dovolita in ne vztrajata striktno na svojem bregu. Za to pa ze moras met jajca, da se prepustis in postanes ranljiv in ne jemljes spremembe/kompromisov kot osebni napad na tvojo identiteto.

Takole. Imaš sramežljivca in žensko, ki je bolj odprta. Ženska lahko njega bolj odpre, on pa njo bolj zapre. Ali pa en je zapravljivec, drugi škrtež.

Vzajemno vplivanje deluje samo v primeru, da si oba to dovolita in ne vztrajata striktno na svojem bregu. Za to pa ze moras met jajca, da se prepustis in postanes ranljiv in ne jemljes spremembe/kompromisov kot osebni napad na tvojo identiteto.[/quote]

Najslabša varianta! Človeku se spremeni niansa, bistvo nikoli. Drugače je, če sam uvidi svoje lastnosti, ki so jabolko spora.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zakaj bi odprtež žele postati bolj zaprt? Mislim, saj razume namen razlage, ampak v čem je privlačnost?
Po moje je privlačnost drugje, ta rek pa je zelo površen oris realnosti. Torej privlači nas nekdo ali nekaj, kar nas spominja na domače okolje. Seveda so tu še drugi faktorji, kot so zunanja podoba nekoga. Ampak v osnovi se gre za tiste občutke, ki se ponavljajo s to osebo in so nam domači iz okolja, ki so nastali v otroštvu. Take občutke nam lahko vzbudi veliko oseb, ne gre tu za samo določene osebe z določenimi lastnostmi, je kar širok izbor. V tem potem iščemo pot iz tega, pot da doživimo tisto, kar bi morali že v otroštvu. Se pravi, če smo v otroštvu pogosto imeli občutek, da nas starš ni razumel in smo si preko tega ustvarili prepričanje, da na nima rad, se to lahko zelo pogosto pojavi tudi v vsakdanjem življenju s partnerjem, ki nam te občutke pogosto vzbuja nevede in nenamerno.
Problem pa nastane, ker se tega pogosto lotimo iz napačne smeri. To je tako, da skušamo spreminjat partnerja ali pa ga začnemo zavračat, svoja prepričanja (ki so lahko napačna), pa ohranjamo v prepričanju, da nismo našli prave osebe.
Prava pot, pa je, v to verjamem, ta, da partnerja poskušamo razumet, da pri tem skušamo spremenit določena lastna prepričanja in da enako počne partner. Da govorimo o svojih občutki, da tudi partner razume, kako se ob nekem njegovem dejanju počutimo in da lahko tudi partner (če želi) ta pristop spremeni. Lahko pa tudi drugi, zdaj ko partnerja bolje razume, dopusti njegovo vedenje in ga ne jemlje/razume več kot ogrožajočega. Tako oba rasteta, širita svoja obzorja in gradita zaupanje. Če jima je to seveda želja.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

preprosto!
moški – ženska 😉

…in ker nas privlači tudi tisti negativni občutek, pri katerem nikakor ne moremo razumeti, zakaj nas nedko “spet nima rad”, želimo temu prit do konca na tak ali pa onak način. Iz tega se rodi privlačnost, čeprav privlačnost je lahko tudi vizualna. Beseda nasprotje pa izhaja po moje iz ideje, da nekdo, ki v nas vzbuja te občutka, ima očitno neke nasprotne lastnosti od naših, sicer bi se v vsem ujela. Kar pa sploh ni nujno res.
No, ta privlačnost je “popularna” predvsem pri ljudeh, ki še nimajo dobro razdelano, kaj in koga si v življenju želijo, kasneje nas lahko privlačijo tudi ostale lastnosti, čeprav te lastnosti lahko vidimo tudi že prej, ampak pogosto le zato, ker jih želimo videt, ne ker bi pri partnerju tudi res obstajale.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Tolk simpl pa ni. Nekateri potrebujemo navodila za delovanje 🙂

Saj se bo našla katera, ki se ji bo zdelo privlačno to da ti jih ves čas servira….samo da ne boš začel potem trokirat 🙂 😀

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ta mosko zenska privlacnost in skrivnostna nedefinirana ljubezen. Le-ta zmore vse. Bernie Eccelstone je ozenil 46 let mlajso. Torej vsi ki ste opustili upanje: glave gor mogoce se se ni niti rodila.
No nikar ne mislite da ste zenske na slabsem. Tudi one rade poiscejo mlajse-dosti mlajse. Vecina pa se na koncu le odloci za lastne otroke… Pa saj ni razlike 🙂

Saj se bo našla katera, ki se ji bo zdelo privlačno to da ti jih ves čas servira….samo da ne boš začel potem trokirat 🙂 :D[/quote]

Potem pa spet ne bo prav! :)))

Privlačen moški je tisti, ki ve kaj počet z žensko, brez navodil za uporabo. In privlačna je tista ženska, ki ne čuti potrebe, da bi moškemu dokazala, da je je več v hlačah od njega.

Marko, to je bil banalen primer, res se nisem poglobila v razlago, sem mislila da ni potrebna, my bad 😀

V smislu, da si pomagat drug drugemu k odpravi določenih mankov. Recimo, en je bolj zaprt vase pa se nauci, da ne boli, ce spregovori o svojih obcutkih, drugi ki je bolj odprt, mu pri tem pomaga, mu nudi varno okolje za nemoteno izrazanje… medtem ko mu tisti zaprti lahko da vedet, da je tudi okej, ce kako stvar kdaj zadrzi zase… pac vzajemna rast, da si drug drugemu nekaj das, se bogatis. Razen, ce mislite, da je najboljse da sta si cimbolj podobna, da se utrjujeta v svojih nacelih, kaj je potem tru sploh za razvijat in rast?

Vsako partnerstvo je rast. Moznost za spremembe.

verjetno tisti primer s skrtezem in razsipnezem res ni najprimernejsi, ampak predstavljajte si, da trmarita oba. Kako bi se razpletla ta saga? En mora presekat tisino, stopit ven iz labirinta, uvidet da stvari niso crno-bele v tistem trenutku. Potem mu po vsej verjetnosti sledi se drugi. CE STA OBA ODPRTA ZA TO DA SE NAUCITA CESA NOVEGA.

Vzajemno vplivanje deluje samo v primeru, da si oba to dovolita in ne vztrajata striktno na svojem bregu. Za to pa ze moras met jajca, da se prepustis in postanes ranljiv in ne jemljes spremembe/kompromisov kot osebni napad na tvojo identiteto.[/quote]

Tudi, če “ima jajca” in kompromisov trenutno ne jemlje kot osebni napad…. se potem to na dolgi rok (vsaj po mojem vedenju sodeč) sfiži… in potem so očitki, kot da si hotel nekoga spreminjati in bla bla bla….. al še hujš, da si nekomu “s tem spreminjanjem” uničil življenje :))

preprosto!
moški – ženska ;)[/quote]
Ne vem, če je tako preprosto…Ker je vedno več relacij ženska – ženska in moški – moški. 🙂

Druzba se ves cas spreminja, tudi te “novodobne” relacije imajo neke svoj vzroke in namene, morda ženske več tipom ne zadoščamo (nekje tukaj sem brala, da nismo razgledane oz da nimamo pameti) ali pa obratno….tezko je z nekom shajati, ce ima o tebi podcenjevalno mnenje ne glede na spol.

preprosto!
moški – ženska ;)[/quote]
Ne vem, če je tako preprosto…Ker je vedno več relacij ženska – ženska in moški – moški. :)[/quote]

Izjeme potrjujejo pravila. 🙂

Brez debate in v 95 % primerov : nasprotje.

Idealen recept, če se hočeš pobit v odnosu:).

Tudi, če “ima jajca” in kompromisov trenutno ne jemlje kot osebni napad…. se potem to na dolgi rok (vsaj po mojem vedenju sodeč) sfiži… in potem so očitki, kot da si hotel nekoga spreminjati in bla bla bla….. al še hujš, da si nekomu “s tem spreminjanjem” uničil življenje :))[/quote]Bibita tole mi je pa znano…. Kakšne knjige pa ti to bereš? 😉 😀

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Idealen recept, če se hočeš pobit v odnosu:).[/quote]

Privlačijo te lahko:
-živa narava=ljudje in živali
-neživa narava in od človeka izdelani izdelki

Velja tako kot sem napisal. Vse kar privlači človeka je njegovo nasprotje in drugače ne more biti.

Tudi moške, v 95 % privlačijo ženske, pa živali, narava in izdelki niso človek.

Privlačijo te lahko:

Velja tako kot sem napisal. Vse kar privlači človeka je njegovo nasprotje in drugače ne more biti.

Tudi moške, v 95 % privlačijo ženske, pa živali, narava in izdelki niso človek.[/quote]

S tega zornega kota ne obstaja nič, kar bi nam bilo vsaj podobno. Saj bistvo je v tem, da iščemo to privlačnost v ljudeh, ki so nam podobni. Recimo…imam rada živali, potovanja, nasmejane ljudi (mimogrede, to ni moje nasprotje)…in zato so mi všeč ljudje, ki razmišljajo podobno, se najdejo v teh mojih idealih (ki so po tvoje nasprotja). Ja logično, da žival ni človek, a ne. Ne moreš tako opredeljevati privlačnosti oz. nasprotja:).

Privlačijo te lahko:

Tudi moške, v 95 % privlačijo ženske, pa živali, narava in izdelki niso človek.[/quote]
Če je vse, kar privlači človeka njegovo nasprotje, ali to pomeni, da je ženska moje nasprotje, v primeru, ko me privlači? Kako je ženska moje nasprotje? Verjetno si mislil da ima nasprotno usmerjen spolni organ, kamor paše moj. Če si mislil tako, potem je v redu. 🙂

Marko tole je bilo pa brez celofana……. 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close