pri bolečih sklepih -glukozamin ali kolagen? Kaj pomaga?
Pred leti sem brala nek članek (morda ga imam še kje na mojih računalnikih shranjenega) o študiji, ki je bila
kar strašljiva. Morda ima kdo od vas ta članek še kje shranjen. Objavljen je bil med leti 2010 do 2017. Pojma nimam kdaj, dovolj atraktiven, da mi je ostal v spominu. Študija, ki je bila omenjena v tem članku je pokazala,
da je voda najbolj strupena tekočina na našem planetu. Voda je bila prikazana kot topilo (strupenost se je izkazala zaradi hlajenja nuklearnih-saj ni važno, poskusov, elektrarn in še marsikaj). Pustimo sedaj kakšne debate so se tedaj razvile. Bolj si želim izvedeti, če kdo od vas še ima ta članek.
NATUROPAT435, 04.10.2022 ob 19:07
boleči sklepi, 04.10.2022 ob 17:39
Tisti, ki imate boleče sklepe, ali kaj jemljete? Glukozamin, kolagen? Kaj je boljše? V kakšni obliki in kateri proizvajalec?
odvisno koliko ste stari, anmreč nekje do 45 let je hialuronska kilsina v sklepu še normalna, potem pa jo je vedno manj, posledično ni “olja” za mazanje sklepa in obraba je tu. Kolagen se vgrajuje v material (kost, hrustanec..) . Hialuronsko kislino za uživanje oralno, pri nas ne boste dobili, bo treba po-googlati in najti nekje v tujini. Sicer pa je dobro jemati tudi vit. C, ki je nujen za tvorbo elastina in kolagena.
Sklepi pa se mažejo takrat, ko se človek giblje.
Zato je najbolj učinkovito gibanje in seveda normalna teža ter zdrava prehrana.
rebeka47, 06.10.2022 ob 13:21
Iz lastnih izkušenj ti povem (sem 50+), da so me par let nazaj precej boleli sklepi, sploh na rokah. Sklepi na rokah so sedaj kar ok, občasno me še bolijo kolk ali koleno, ampak bistveno manj kot nekaj let nazaj. Nisem jemala ne kolagena ne glukozamina, imam pa od Nahrina kremo Artifit, ki vsebuje glukozamin in se namažem po potrebi parkat zaporedoma. Ta krema je res zakon (najdeš na netu). Še predno se je pojavila korona, sem tudi začela jemati “vitamin” D3, ki sem ga kupila v obliki pršila D3+K v DM-ju in takorekoč prepričana sem, da mi je to pomagalo k izboljšanju stanja s sklepi in izboljšanju revme (ki se je tudi že pojavljala), saj mi je v knjižnici slučajno prišla pod roko knjiga o D3 vitaminu (mimogrede – tudi korona se me je na srečo do sedaj ognila). Povem le svoje izkušnje, ne vem pa kako hudo je pri tebi…
si taoriginalna tepka, 06.10.2022 ob 16:40
bom še jaz povedal iz lastnik izkušenj. bolela so me kolena, voda not, slikal mr, za operacijo. v term našem zdr sistemu sem čakal na operacijo dve leti, tačas pa me je nehalo boleti in do danes, tega je 10 let s kolenom nimam več težav, nobenih, razen občasno dvakrat na leto mal bolečine. skratka, človeško telo ima neskončne zmožnosti samozdravljenja, samo imeti je treba pravilno prehrano, raznovrstno in ne pomije iz cenenih supermarketov, kvalitetno prehrano, pa ne rabiš nobenih nateg klagenov in ostalega. štekaš.
to mi ves čas govorimo, TELO IMA SPOSOBNOSTI SAMOZDRAVLJENJA in je potreben včasih samo počitek za te ortopedske zadeve. Telo ima tudi ogromno raznih “stikal” in “termostatov”- opozoril. Npr. če zaužiješ nepravo, ali bog ne daj strupeno hrano, že ko jo neseš proti ustom ti zasmrdi, če jo vseeno zaužiješ, boš bruhal, če boš nekako preprečil bruhanje, boš dobil drisko, ampak telo bo vztrajalo da mora ta reč nekako ven iz telesa. Telo ima ogromno hormonov, ki nas opozarjajo, npr, vsi veste za stresne hormone ADRENALIN, KORTIZOL… ki nam pomagata v strahu- pri begu, pri boju, če ne gre drugače..na vseh področjih telo sodeluje brez naše volje. Upoštevajte to dejstvo.
Forum je zaprt za komentiranje.