Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pri bolečih sklepih -glukozamin ali kolagen? Kaj pomaga?

pri bolečih sklepih -glukozamin ali kolagen? Kaj pomaga?

Tisti, ki imate boleče sklepe, ali kaj jemljete? Glukozamin, kolagen? Kaj je boljše? V kakšni obliki in kateri proizvajalec?

Pred leti smo imeli starega psa, veterinar nam je svetoval glukozamin, takrat ga ni bilo za zivali, smo vzeli humano razlicico, je deloval in to zelo ocitno.

Vceraj me je zelo bolel clenek na prstu. Me boli veckrat enkrat en pa drug.

Ker je moja mami zdravilec .mi je rekla naj dva prsta dam skupi in jihtrljam en ob drugega. Se priizam bolecem clenku drzim 10sek in potem potegnem preko prsta in odvrzem bolecino. To sem pocela ene petkrat.

Prste ogrela en ob druzga se priblizala bolecini parmili.etrov nad clenko. .v glavi pa si rekla bolecine stran. Najbolj pomembno da naredis gib kot da vrzes bolecino stran v luft.

Seveda nisem verjela da to kaj pomaga in sama sebi sem se zdela picena.

A lej ga hudica bolecina je dejansko popustila in celo pest lahko naredim.

Vedno me preseneti ceprav ko mi mami dela to mi vedno odleze. Pa sam v vsakic zacudena kako je to mozno.

Evo poskustite zdejle pa zapisite ali je to placebo karme ne moti sam da ne boli

Odgovor na objavo uporabnika
boleči sklepi, 04.10.2022 ob 17:39

Tisti, ki imate boleče sklepe, ali kaj jemljete? Glukozamin, kolagen? Kaj je boljše? V kakšni obliki in kateri proizvajalec?

odvisno koliko ste stari, anmreč nekje do 45 let je hialuronska kilsina v sklepu še normalna, potem pa jo je vedno manj, posledično ni “olja” za mazanje sklepa in obraba je tu. Kolagen se vgrajuje v material (kost, hrustanec..) . Hialuronsko kislino za uživanje oralno, pri nas ne boste dobili, bo treba po-googlati in najti nekje v tujini. Sicer pa je dobro jemati tudi vit. C, ki je nujen za tvorbo elastina in kolagena.

NATUROPAT435, 04.10.2022 ob 19:07

odvisno koliko ste stari, anmreč nekje do 45 let je hialuronska kilsina v sklepu še normalna, potem pa jo je vedno manj, posledično ni “olja” za mazanje sklepa in obraba je tu. Kolagen se vgrajuje v material (kost, hrustanec..) . Hialuronsko kislino za uživanje oralno, pri nas ne boste dobili, bo treba po-googlati in najti nekje v tujini. Sicer pa je dobro jemati tudi vit. C, ki je nujen za tvorbo elastina in kolagena.

kot bi sama napisala

še posebno se v kost vgradi goveji kolagen pa piščančji pa ribji, kaj smo ljudje goveda pa ribe pa piščanci, da bi se to vgradilo v nas.

kake bedastoče to berem, 05.10.2022 ob 17:45

še posebno se v kost vgradi goveji kolagen pa piščančji pa ribji, kaj smo ljudje goveda pa ribe pa piščanci, da bi se to vgradilo v nas.

ti si res ena tepka, tudi beljakovine, minerali, vitamini iz pšenice ne gredo direkt- človek ima prebavne encime, ki predela in konvertira vse v človeške, ki se potem vkomponiranjo v telo. Anisi v šolo hodila, nisi imela nikoli biologije, niti v OŠ???

intenzivna, 05.10.2022 ob 19:14

ti si res ena tepka, tudi beljakovine, minerali, vitamini iz pšenice ne gredo direkt- človek ima prebavne encime, ki predela in konvertira vse v človeške, ki se potem vkomponiranjo v telo. Anisi v šolo hodila, nisi imela nikoli biologije, niti v OŠ???

Itak, to bo ja. Boš dala nazaj vsa spričevala?

Pomaga pa vse, kar verjameš, da pomaga. Dejansko pa ne glukozamin ne kolagen.

no, pa si sama odgovorila na vprašanje in učinkovitosti kolagenov, ki jih uživate. sam enega rabiš, da ti to skupaj poveže pa razloži pa gre. ugotovila si, da se v želodcu vse razgradi in iz gradnikov telo ustvari tisto, kar je samo sposobno ustvariti. enih stvari manj drugih več, odvisno od zdravja telesa, starosti itd.

zdej, ko si to kitico upam predelala, pa mi povej, zakaj za vraga bi ti jedla goveji kolagen, če pa ga želodec itak uniči in razgradi.

zakaj raje ne bi jedla osnosvnih sestavin za gradnjo kolagena kot so cink , c vitamin, baker pa aminokisline.

zdej pa še nagradna pitalica za 10 hiljada maraka, ali je torej jemanje kolagena nate……..

zaka977, 05.10.2022 ob 19:24

Itak, to bo ja. Boš dala nazaj vsa spričevala?

Pomaga pa vse, kar verjameš, da pomaga. Dejansko pa ne glukozamin ne kolagen.

praviš, da tudi vitamini iz pšenice ne gredo direkt.

a je tvoja koža iz pšenice ali človeškega kolagena.

daj hitro nesi diplome nazaj očitno ti ni nič jasno.

za avtorico intenzivna je bil prejšnji odgovor.

si taoriginalna tepka, 05.10.2022 ob 19:28

praviš, da tudi vitamini iz pšenice ne gredo direkt.

a je tvoja koža iz pšenice ali človeškega kolagena.

daj hitro nesi diplome nazaj očitno ti ni nič jasno.

JA BRAVO!!! samo to sem čakal da napiše ena tepka, ki je padla s hruške, zdaj čakamo pred krematorijem na Žalah in prosimo za kos mesa, predno ga zažgejo, da bi lahko pojedli malo človeškega kolagena!! Lej tepka, slon je samo travo, pa zraste v 4 do 6 ton velike živali, v katerem je polno slonjega kalogena, ne travnega. A bo zdaj kaj bolj jasno??

intenzivna, 06.10.2022 ob 08:39

JA BRAVO!!! samo to sem čakal da napiše ena tepka, ki je padla s hruške, zdaj čakamo pred krematorijem na Žalah in prosimo za kos mesa, predno ga zažgejo, da bi lahko pojedli malo človeškega kolagena!! Lej tepka, slon je samo travo, pa zraste v 4 do 6 ton velike živali, v katerem je polno slonjega kalogena, ne travnega. A bo zdaj kaj bolj jasno??

Do česa točno smo prišli? Da goltanje kolagena čisto nič ne pomaga, ker gre skozi prebavila, tam pa se snovi razgradijo ali pa gredo enostavno neprebavljena skozi črevesje ven. Ergo – je to nateg, se vam ne zdi?

CBD smola deluje protibolečinsko in protivnetno. Mora pa biti poln spekter in dovolj visok odstotek kanabinoidov. Sedaj pred zimo pa bo okrepila še imunski sistem telesa.

saj počasi, stavek za stavkom pa bo šlo. ne gre ti še čisto z razumevanjem oz povezovanjem dejstev in napisanega, ampak ti bomo pomagali. znanje imaš, povezati pa ne znaš

kot rečeno bomo pomagali.

če torej slon je samo travo in ima tone slonjega kolagena kot ti praviš potem tudi ti ne rabiš jesti govejega kolagena, razen če si govedo

sklep, jej travo tako kot slon, pa boš vseeno polna kolagena

sklep številka 2. ugotovili smo, da jemnaje kolagena v ničemer ne koristi k povečanju kolagena v telesu, saj ima tudi slon veliko kolagena pa ne uživa govejega in ribjega kolagena z velikostjo molekul nad 2000 daltonov.

kokokoooooodadadadadakkkkkkkkkkkk

si taoriginalna tepka, 06.10.2022 ob 10:52

saj počasi, stavek za stavkom pa bo šlo. ne gre ti še čisto z razumevanjem oz povezovanjem dejstev in napisanega, ampak ti bomo pomagali. znanje imaš, povezati pa ne znaš

kot rečeno bomo pomagali.

če torej slon je samo travo in ima tone slonjega kolagena kot ti praviš potem tudi ti ne rabiš jesti govejega kolagena, razen če si govedo

sklep, jej travo tako kot slon, pa boš vseeno polna kolagena

sklep številka 2. ugotovili smo, da jemnaje kolagena v ničemer ne koristi k povečanju kolagena v telesu, saj ima tudi slon veliko kolagena pa ne uživa govejega in ribjega kolagena z velikostjo molekul nad 2000 daltonov.

kokokoooooodadadadadakkkkkkkkkkkk

ampak tiger je tudi precej bolj gibčen kot slon, se pravi, ima naoljene sklepe, pa ne je trave?

Iz vsega tega torej sklepamo, da če hočemo biti gibčni kot tiger, jejmo meso – sveže in surovo. Če hočeš biti ogromen kot slon, pa jej travo? 🙂

Kolagena imata oba dovolj. Karkoli od tega (meso ali trava) bo zgleda ok. 🙂

torej, 06.10.2022 ob 11:01

Iz vsega tega torej sklepamo, da če hočemo biti gibčni kot tiger, jejmo meso – sveže in surovo. Če hočeš biti ogromen kot slon, pa jej travo? 🙂

Kolagena imata oba dovolj. Karkoli od tega (meso ali trava) bo zgleda ok. 🙂

hehehehe

pitra, 06.10.2022 ob 10:42

CBD smola deluje protibolečinsko in protivnetno. Mora pa biti poln spekter in dovolj visok odstotek kanabinoidov. Sedaj pred zimo pa bo okrepila še imunski sistem telesa.

o, lepo Vas je spet brati………

posestavi smo najbolj podobni pujsom, zato prešičji kolagen….

najbolj učinkovit, 06.10.2022 ob 11:58

posestavi smo najbolj podobni pujsom, zato prešičji kolagen….

Že mogoče, samo če bo šel skozi prebavni trakt, bo ostalo od njega kaj? 🙂

Iz lastnih izkušenj ti povem (sem 50+), da so me par let nazaj precej boleli sklepi, sploh na rokah. Sklepi na rokah so sedaj kar ok, občasno me še bolijo kolk ali koleno, ampak bistveno manj kot nekaj let nazaj. Nisem jemala ne kolagena ne glukozamina, imam pa od Nahrina kremo Artifit, ki vsebuje glukozamin in se namažem po potrebi parkat zaporedoma. Ta krema je res zakon (najdeš na netu). Še predno se je pojavila korona, sem tudi začela jemati “vitamin” D3, ki sem ga kupila v obliki pršila D3+K v DM-ju in takorekoč prepričana sem, da mi je to pomagalo k izboljšanju stanja s sklepi in izboljšanju revme (ki se je tudi že pojavljala), saj mi je v knjižnici slučajno prišla pod roko knjiga o D3 vitaminu (mimogrede – tudi korona se me je na srečo do sedaj ognila). Povem le svoje izkušnje, ne vem pa kako hudo je pri tebi…

rebeka47, 06.10.2022 ob 13:21

Iz lastnih izkušenj ti povem (sem 50+), da so me par let nazaj precej boleli sklepi, sploh na rokah. Sklepi na rokah so sedaj kar ok, občasno me še bolijo kolk ali koleno, ampak bistveno manj kot nekaj let nazaj. Nisem jemala ne kolagena ne glukozamina, imam pa od Nahrina kremo Artifit, ki vsebuje glukozamin in se namažem po potrebi parkat zaporedoma. Ta krema je res zakon (najdeš na netu). Še predno se je pojavila korona, sem tudi začela jemati “vitamin” D3, ki sem ga kupila v obliki pršila D3+K v DM-ju in takorekoč prepričana sem, da mi je to pomagalo k izboljšanju stanja s sklepi in izboljšanju revme (ki se je tudi že pojavljala), saj mi je v knjižnici slučajno prišla pod roko knjiga o D3 vitaminu (mimogrede – tudi korona se me je na srečo do sedaj ognila). Povem le svoje izkušnje, ne vem pa kako hudo je pri tebi…

emmm krema ne gre skozi kožo v sklep, samo povem.

Bravo! ???

Eni tu še imajo nekaj staroselske pameti! ?

Dobro zdravilo je: MANJŽRI! Dobi se  vsepovsod, le kupiti ga je težko.  Je predrago za vas ?

So pa še druga, tudi ucinkovita: NeJejSladkorja in podobne …

Zgornje za kake bedastoce berem 

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close