Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Preveč me razvaja

Preveč me razvaja

Stara sem 27 let in hodim s tipom, ki je ultra uspešen že pri 33-ih.

Vedno sem verjela, da morata partnerja prispevat pol – pol. Ker pa sem se šele dobro zaposlila nikakor nimam tako visokih prihodkov, kot on.

Ves čas me razvaja in mi kupuje stvari, ki so res drage. Pravi, da on ne rabi ničesar v zameno, ampak me žre. Nekako se počutim manjvredno in kar ne morem sprejeti vseh njegovih daril.

Ne vem kaj naj… občutek imam, da če sprejmem vse, postanem manjvredna..

Pa kaj potem, pusti se razvajat. Kaj bi dala jst za takega, oh. Moj mi še za valentinovo pozab rože dat. Lahko bi jih vsaj na sosedovem vrtu ukradu… 🙂

Ja, te čisto razumem. Mene je življenje naučilo, da se iz vsake situacije človek lahko veliko nauči. Mogoče pa malce pomisliš, kaj pa ti njemu daješ. Ni treba, da je samo denar tisto.

A je narobe, da če je to res, če rečem resnično nikoli vam ni prav in vedno nekaj ne štima?

A veste zgodbo, zakaj bi ženska morala biti tiho pa to še danes kje po svetu velja, ko so recimo moški pogovori itd? Zakaj ona ne bi smela biti vodič niti odločati niti deliti svojih mnenj?

Bil je vladar, ki je v vsem ustregel svoji ženi, ki je hotela imeti z vseh dežel po svetu nekaj lepega in da bi jo ljudje cenili. Kar ji je manjkalo je dobila. In “vse” je imela.

Vladar je pokoril cel svet vse dežele le ena mala vas je ostala nedotaknjena in neodvisna od njegovega imperija.

Po mnogih letih vojskovanja in realiziranju mnogih taktik kako osvojiti svet mu je na koncu vse kar si je zadal tudi uspelo in mislil je da je s tem tudi svoji dragi zagotovil in omogočil ter dal vse kar ji lahko da, da ji pokaže, kako resnično jo ceni.
Ulegel se je k popoldanskemu zasluženemu počitku in mimo je prišla žena, ki je “vse” imela in več kot katerakoli druga na vsetu.

Dejala mu je:
A zdej boš pa ležu lenuh? A nis mogu še une vasi premagat pa mi pod tistim drevesom sredi vasi klopco narest, da se lahko usedem pod njegovo krošnjo ko bom tam mimo potovala? Kakšen desc pa si a je to res tako težko?

Mož jo je slišal in čeprav bi lahko užival v vsej svoji veličini in vseh zmagah,ki jih je osvojil seveda ni zmogel preslišati ženinih besed.

Odločil se je, da pokori še tisto vas, da bo končno “mir”.

Napadel je vas in glede na njeno majhnost napačno precenil moč vaščanov in iznajdljivost, saj so vsa ta leta ko je on osvajal ostale dežele po svetu, pričakovali, da bo nekoč napadel tudi njih, tako, da so se vsa ta leta lahko tudi na to pripravljali. Prišel je nad vas s premalo vojske in slabo taktiko in z mislijo, kot da gre na sprehod, saj naj bi bila to zadnja pa tudi najlažja zmaga. V napadu je bil ubit prav tako pa je bila premagana vsa njegova vojska. Po tej bitki pa so vodje iz vasi pričeli upor proti njegovemu imperiju in ker se je slišala novica, da je nekdo premagal najmočnejšega vladarja in njegovo vojsko v bitki pa so seveda mnogi brez velikega truda sprejeli nove vladarje, saj se nekomu, ki premaga najmočnejšega ni za upirati.

Žena vladarja pa je postala sužnja in dekla enemu od novih oblastnikov po tem, ko je imperij padel.

Nauk zgodbe:
Morda bi bilo bolje če bi bla kdaj tih in desca pustila da spi ali počiva, ker morda pa si to zasluži ali pa je zadnji počitek med živimi, ki ga bo imel ona pa morda tudi.

Seveda lahko nauk zgodbe razširite tudi na to, da bi bilo bolje, da kdaj molči in je zadovoljna s tistim kar ima in ne išče problemov tam kjer jih ni dokler ne bo prepozno.

Če človek ni hvaležen kmalu izgubi vse.
Avtorica bodi hvaležna.

Zakaj slaba vest.? Saj sta resen par. Nisi ne ukradla, ne izsilila niti pridobila s kakimi praznimi obljubami njemu.

Kako pa veste, glede praznih obljub?
Ne malo je takih, ki obljubijo večno in vedno bom tebe ljubila potem so pa čez nekaj časa čisto pri drugemu moškemu. Kaj niso to prazne obljube tudi?

No ja, tukaj ne vemo, in to sem hotel reči…

Kako pa veste, glede praznih obljub?
Ne malo je takih, ki obljubijo večno in vedno bom tebe ljubila potem so pa čez nekaj časa čisto pri drugemu moškemu. Kaj niso to prazne obljube tudi?

No ja, tukaj ne vemo, in to sem hotel reči…
[/quote]
Predvidevam da ni, ce pa vseeno je, potem je slaba vest upravičena

Glej, odkritost je temelj vsakega dobrega odnosa. Povej mu točno tako kot si nam. Da si vesela, hvaležna, počaščena in zelo ceniš njegova darila. Ampak po drugi strani se pa počutiš manjvredno in ti je neprijetno, da te tako zasipa z njimi. Dogovorita se za kompromis. Recimo da te obdari za RD in novo leto, vmes naj ti pa pozornost raje izkazuje z dejanji, ti kaj dobrega skuha, te zmasira, namesto tebe vstane s kavča in ti prinese odejo, namesto tebe naredi kaj, kar je tebi zoprno … Po mojem se ljubezen najbolj izkazuje na tak način, ne pa z dragimi darili. Če imaš veliko denarja ti je najmanjši problem dati 500 eur za darilo in imaš potem mir. Včasih je težje namesto nekoga ven v dež odnesti smeti:-)

Potem bo pa nekoč morda spet prišel čas pa bo nekaj lepega videla in želela imeti in si mislila, to bi pa res lahko kupil, če ima dovolj, da bi mi, pa on tega ne bo storil in bo ponovno nekaj narobe in bo užaljena. Če kupi ni prav, če ne kupi ni prav. Če kupi se počuti manjša in kot dragocen obesek, če pa ne kupi pa si lahko misli, katerega skopuha ima, ki ima vse zanjo pa ne bi dal nič.

Hvaležnost je vedno lepa čednost. Tako je.

Predvidevam da ni, ce pa vseeno je, potem je slaba vest upravičena
[/quote]

Seveda sem mu zvesta in sva srečna, ampak me žre, da mu ne morem vrniti tega, kar daje on meni. Seveda sem hvaležna.

Pa je res, prav filmsko ste tole napisali. Včasih je težje namesto nekoga ven v dež. Predvsem romantično.

Potem bo pa nekoč morda spet prišel čas pa bo nekaj lepega videla in želela imeti in si mislila, to bi pa res lahko kupil, če ima dovolj, da bi mi, pa on tega ne bo storil in bo ponovno nekaj narobe in bo užaljena. Če kupi ni prav, če ne kupi ni prav. Če kupi se počuti manjša in kot dragocen obesek, če pa ne kupi pa si lahko misli, katerega skopuha ima, ki ima vse zanjo pa ne bi dal nič.
[/quote]

Res, ženska je težko zadovoljna. Meni je tako lepo, če človek pač podari, kar čuti. Kar si želi in iz srca da. Tisto najbolj šteje. Verjamem, da pride kar do pravične izmenjave, ko spustimo pričakovanja kaj mora nekdo delat, dajati, itd. in se pač prepustimo življenju. Pa sami damo, kar čutimo. Veš koliko pomeni objem ob pravem trenutku? Več kot kakršen koli denar.

Res, ženska je težko zadovoljna. Meni je tako lepo, če človek pač podari, kar čuti. Kar si želi in iz srca da. Tisto najbolj šteje. Verjamem, da pride kar do pravične izmenjave, ko spustimo pričakovanja kaj mora nekdo delat, dajati, itd. in se pač prepustimo življenju. Pa sami damo, kar čutimo. Veš koliko pomeni objem ob pravem trenutku? Več kot kakršen koli denar.
[/quote]

Res je, se strinjam, lepo povedano in resnično.

A si se kdaj vprašala zakaj ti kupuje vse to?

A si se kdaj vprašala zakaj ti kupuje vse to?
[/quote]

Kako to mislis zakaj ji kupuje? Ker jo ima rad? Kaksne razloge pa ti vidis?

Kako to mislis zakaj ji kupuje? Ker jo ima rad? Kaksne razloge pa ti vidis?
[/quote]

A ljubezen se kar kupi al kako, hmm Jaz bi si postavila vprašanje ali dve na njenem mestu.

Jaz pa avtorico razumem. Sem bila nekoc na istem. Skos neki kupoval,itd. Jaz nisem mogla vrniti,ker takrat se nisem imela denarja. Enkrat pa se je njegovmu kolegu zareklo,kako “kostam miljone”… a za nobeno od teh daril nisem prosila.
Usedita se,pogovorita,povej tako kot mislis. Pol bos pa tko videla,kak bo komentar. Ni pa enostavno.

https://youtu.be/8hYZ7PSiuss

nam moskim je zadost da nas dobr obdelate pa nardite sendvic in da ne govorite prevec. Za take stvari damo vse in se vec 😉

Js se tud neb najbolš počutla da mi en kupuje skos tkole neki(ne gre se sam zato da mam kar rabim, ampak tko no ne vem je pa res da sem si navajena svoj denar služit,.če si ga ne bi bi mogoče drugač razmišljala) ker ni dolžnost nekoga sam zato k je moj partner da mi mora vse kupvat, sploh neke drage stvari.
Drugo pa je če ni dober po srcu in ti kupuje vse to zato, ker kupuje tebe kot osebo in si tko pozornost tvojo kupuje, tebe da bi ga mela rajš. Ne vem.

Imaš lahko samo dva problema. Ali z njim, ali sama s seboj. :-)))
Problem, ki ga moreš razrešiti pri njem je ta, ali te razvaja zato, ker je resnično totalno nor nate in je vse iz srca… ali pa le gradi “zlato kletko” okoli tebe. To preprosto ugotoviš po tem, koliko te omejuje v svobodi. :-)))
Pri sebi pa moraš razrešiti občutek, zakaj se počutiš manjvredno. Ker drugače te bo življenje poneslo k nemokomu, ki te ne bo dal v zlato, ampak v železno kletko… do pasu v blatu. .-)))

https://www.youtube.com/watch?v=oVjR_gXEAzE

Imela sem fanta ki ki je kupoval darila, pa me je to motilo. Ni ki dosti pomenilo, hkrati sem se počutila nelagodno. Potem sem spoznala fanta s katerim sva začela graditi hišo, zelo sva varčevala, drug drugemu nisva nič kupila, ampak je bilo to to. Meni več pomeni da gre moj v mrazu z menoj in psom na sprehod

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close