Predlogi lepih imen za punčko?
To ime je zelo pogosto na Hrvaškem in v Srbiji, vidva pa kakor želita. Mila in Milica je isto, le da je tole drugo pomanjševalnica. Če sta etnična Slovenca, je še vedno najboljši izbor eno od prvotnih imen, ki si jih naštela.[/quote]
Mila in izpeljanke je slovansko ime, tako da tudi z etnicnega vidika cisto ok. Meni je lepo, milica pa res ne. Imam pa teto ki jo vsi klicejo Mili, ime ji je pa emilija.
To ime je zelo pogosto na Hrvaškem in v Srbiji, vidva pa kakor želita. Mila in Milica je isto, le da je tole drugo pomanjševalnica. Če sta etnična Slovenca, je še vedno najboljši izbor eno od prvotnih imen, ki si jih naštela.[/quote]
Mila in izpeljanke je slovansko ime, tako da tudi z etnicnega vidika cisto ok. Meni je lepo, milica pa res ne. Imam pa teto ki jo vsi klicejo Mili, ime ji je pa emilija.[/quote]
Emilija je lepo ime, se lepse pa Emili oz. Emily. Mila je lepo ime, a se mi zdi zastarelo. Kakorkoli, naj ve, kje je to ime najbolj pogosto, da otrok ne bo razocaran.
Pravzaprav je mila v zadnjih letih zelo popularna:
http://www.stat.si/ImenaRojstva/FirstNames/SearchFirstNames?Ime=Mila&Priimek=&Spol=Z
Mila in izpeljanke je slovansko ime, tako da tudi z etnicnega vidika cisto ok. Meni je lepo, milica pa res ne. Imam pa teto ki jo vsi klicejo Mili, ime ji je pa emilija.[/quote]
Emilija je lepo ime, se lepse pa Emili oz. Emily. Mila je lepo ime, a se mi zdi zastarelo. Kakorkoli, naj ve, kje je to ime najbolj pogosto, da otrok ne bo razocaran.[/quote]
Ja, Emily je pa res tapravo za etnicne slovence.
Oh, vem za izvor imena, ampak poglej iz tega vidika; koliko imen je tujega izvora pa so obenem tudi poslovenjena in jih nosi veliko Slovencev.. Mila je že dosti poslovenjena oblika,pa tudi v angleško govorečih državah obstaja to ime, vendar v oblikah Milla, Myla… tako da osebno skoraj ne čutim kot srbsko ime.
Forum je zaprt za komentiranje.