Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Predcasna odpoved najemne pogodbe

Predcasna odpoved najemne pogodbe

Odgovor na objavo uporabnika
gluteus maksimus, 13.03.2023 ob 11:56

ko1234, 13.03.2023 ob 11:49

Stalno bivališče lahko prijaviš brez dovoljenja lastnika. To je možno že vsaj 10 let, če ne dlje. Bi pa bilo pošteno, da take stvari razčistiš že takoj, preden podpišeš pogodbo in se vseliš. Zdaj si jih namreč postavila pred dejstvo in verjetno se vam ne obeta prijeten odnos v prihodnje.

nimaš kaj razčiščevati. Če najameš stanovanje, da boš v njem živel ves čas, to pomeni, da moraš tam prijaviti stalno bivališče, sicer si v prekršku.  Če je avtorica najela stanovanje za dve leti in ni izrecno povedala, da bo tam samo dvakrat na teden prespala, potem je logično, da se stalno prijavi tam. Prijava ne potegne nobenih drugih pravic zraven, ko se odseli, se pa odjavi. Kar se tiče raznih izvršb in podobnega, pa se naredi popis predmetov, kaj je vaše.

Bravo!

Najemojemalka, 13.03.2023 ob 15:46

Bravo!

Ko sem bila v najemu, sem šla z najemno pogodbo na UE in uredila stalno bivališče. K najemni pogodbi je pa itak spada tudi popis opreme v stanovanju, tako da se tudi takrat, ko greš ven, ve, kaj ostane v stanovanju (ker moj najemodajalec bi kar obdržal nekaj mojih stvari). Pa obvezno vse poslikat (npr. če je kaj razbito, poškodovano), da ti potem, najemodajalec ne teži, da si ti to naredil.

Jaz sem imela primer, da je najemodajalka umrla, sin, ki je to podedoval, pa me je hitro vrgel ven. Imela pa sem pogodbo za nedoločen čas in ko sem mu povedala, da mi mora povrnit stroške selitve in poiskati stanovanje, se mi je malodane smejal v glavo (čeprav je bil zakon tak). Ker stroški selitve pomenijo: novi dokumenti, če si sam sklenil kak paket internetnega ponudnika z vezavo, pa ti le-ta še ni potekla in moraš odpovedat, je to drago, potem je selitveni servis npr. No, mu pač nisem plačala zadnje najemnine, pa smo nekak poravnali.

Najemodajalci nočejo stalne prijave ampak dovolijo začasno, ker je čudno da bo v tvojem stanovanju nek tujec redno prijavljen in če ne bo plačeval najemnine ga težje izseliš kot z pogodbo za začasno bivališče. Vedno ko sem bila najemnina sem bila lahko začasno prijavljena. Redno pa ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close