Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pravilno sem napovedala, cene hiš na podeželju gredo gor

Pravilno sem napovedala, cene hiš na podeželju gredo gor

Mamma mia… že Slovenska Bistrica je daleč od mene, pa tam šele zaviješ za Ptuj. Od katerega so Haloze še kar nekaj km oddaljene. Kaj naj tam z vikendom? Če ga zastonj dobim, nimam kaj počet z njim.
[/quote]

Do Ptuja imaš avtocesto. Do Cirkulan je vožnje za en sendvič. Moja mama je bila z okolice (Zavrč). Nekaterim vam bo tudi 2 minuti daleč, drugim ura vožnje zelo blizu. Cene v tistih koncih in proti Ormožu so smešne. Zakaj je tako ne bi vedela.

Danes spet kar nekaj oglasov povpraševanja na nepremicnine.net… Se mi zdi, da bolj kot se napoveduje zaostrovanje protikoronskih ukrepov , bolj se povečuje povpraševanje…

Ja,ko se bo večina zavedla resnosti vsega tega, takrat jim bo žal, da niso poskusili vsega, da bi šli ven. In takrat bodo šle cene v nebo.
New York je skoraj prazen. Podeželje pa se je napolnilo.
Mesto ni vredno nič brez mestnih vsebin.

Pusti nepremičnine na podeželju, prihodnost so delnice farmacevtskih gigantov…

Ja,ko se bo večina zavedla resnosti vsega tega, takrat jim bo žal, da niso poskusili vsega, da bi šli ven. In takrat bodo šle cene v nebo.
[/quote]

a kar skoraj prazen da je :)))))) škoda k merikanci ne vedo za nepremicnine.net v sloveniji, vse bi pokupil, anede :))) kaj boste še naumil tuki :)))))))

prva avtorica, ki trola tole temo…če ti kupuješ vikend, sem jaz papežinja. Ti probaš ustvarjat mnenje, ker upaš na prodajo nekje v vukojebini. Sam ti ravno ne uspeva.

spremljam nepremičninski trg dve leti – kot so že pred mano napisali, se po netu prežvekujejo ene in iste nepremičnine, z občasnimi pavzami, ker prodajalci upajo, da bodo kar naenkrat postale zanimive. Nihče pa ne poskrbi, da bi odpravil nepravilnosti (legalizacija, uporabno dovoljenje, ureditev meja, ZK ureditev). Sam ceno navijajo in upajo bo z višjo navito ceno zadeva bolj zanimiva.

Glej, take nepremičnine, ki papirnato ne štimajo, niso zanimive. Še manj, če so nekje v fukovcih. Pa kaj misliš, da se bo folk čez pol države selil tja in se cijazil v službo, pa še papirje urejal, ker je bil prejšnji lastnik prelen, da bi to zrihtal. No, mogoče kakšni jugoviči kupijo, njim je vse dobro, pa večinoma ne hodijo v službo, da bi jih oddaljenost motila.

aja, pa še to famozno zaostrovanje ukrepov. Kr glej, ko bodo spet zaprli občine, kdo po prvi vekal. Že v prvi rundi so predvsem podeželani jokal, pa ni banke, pa ni pošte, pa ni bencinske, pa od trgovin je sam mečkator.

Zakaj je potem večina premožnejših prebivalcev trenutno v “vikend naseljih” ala Hamptons in Martha’s Vineyard? In jih naprimer NY župan vabi nazaj po tv-ju, celo večerjo bi jim kuhal, je izjavil.
Ja, je eksodus, ampak samo tistih, ki si to lahko privoščijo, ker so mesta postala nevarna zaradi nesposobnega vodstva. Ti butli pa še vedno zagovarjajo ideje v oblakih.
[/quote]

Kaj bo župan njim večerje kuhal? Pa kaj župana briga, kje oni spijo? Premožni so itak kar naprej na službenih poteh po celem svetu. Županu je važno, kje imajo oni poslovne prostore. Te bodo imeli pa še vedno v New Yorku, ne bodo jih imeli v vukojebinah, kjer imajo odprte off shore račune. Center mesta, biznis središča in bogataške četrti so vedno polne policije, zasebnega varovanja in vsega, da nihče nepovabljen ne sme niti dveh korakov narest. Ostalo je bilo pa od vedno nevarno. Ni nič novega to.

[/quote]

Podeželje se je pa napolnilo? Kje? So se njujorčani naselili po koruznih poljih in močvirjih? A pol je New York zdaj kar prazen? Zakaj so cene stanovanj za nakup ali najemnino potem še vedno enako visoke?

Kaj bo župan njim večerje kuhal? Pa kaj župana briga, kje oni spijo? Premožni so itak kar naprej na službenih poteh po celem svetu. Županu je važno, kje imajo oni poslovne prostore. Te bodo imeli pa še vedno v New Yorku, ne bodo jih imeli v vukojebinah, kjer imajo odprte off shore račune. Center mesta, biznis središča in bogataške četrti so vedno polne policije, zasebnega varovanja in vsega, da nihče nepovabljen ne sme niti dveh korakov narest. Ostalo je bilo pa od vedno nevarno. Ni nič novega to.
[/quote]

Pravzaprav je bil Andrew Coumo; guverner drzave New York, ki je vabul mescane NYC na pihaco in vecerjo, ce se vrnejo.
Zupan NYC de Blasio ima pa druge ideje 🙂

https://www.foxnews.com/politics/de-blasio-cuomo-wrong-wealthy-new-yorkers

a kar skoraj prazen da je :)))))) škoda k merikanci ne vedo za nepremicnine.net v sloveniji, vse bi pokupil, anede :))) kaj boste še naumil tuki :)))))))

prva avtorica, ki trola tole temo…če ti kupuješ vikend, sem jaz papežinja. Ti probaš ustvarjat mnenje, ker upaš na prodajo nekje v vukojebini. Sam ti ravno ne uspeva.

spremljam nepremičninski trg dve leti – kot so že pred mano napisali, se po netu prežvekujejo ene in iste nepremičnine, z občasnimi pavzami, ker prodajalci upajo, da bodo kar naenkrat postale zanimive. Nihče pa ne poskrbi, da bi odpravil nepravilnosti (legalizacija, uporabno dovoljenje, ureditev meja, ZK ureditev). Sam ceno navijajo in upajo bo z višjo navito ceno zadeva bolj zanimiva.

Glej, take nepremičnine, ki papirnato ne štimajo, niso zanimive. Še manj, če so nekje v fukovcih. Pa kaj misliš, da se bo folk čez pol države selil tja in se cijazil v službo, pa še papirje urejal, ker je bil prejšnji lastnik prelen, da bi to zrihtal. No, mogoče kakšni jugoviči kupijo, njim je vse dobro, pa večinoma ne hodijo v službo, da bi jih oddaljenost motila.

aja, pa še to famozno zaostrovanje ukrepov. Kr glej, ko bodo spet zaprli občine, kdo po prvi vekal. Že v prvi rundi so predvsem podeželani jokal, pa ni banke, pa ni pošte, pa ni bencinske, pa od trgovin je sam mečkator.
[/quote]

Mislim, da ni tako, da bi si kupili nekaj, da bi se tja preselili, ampak bolj vikend varianta. Da gredo lahko v primeru ponovnega lock-downa tja.

Pravzaprav je bil Andrew Coumo; guverner drzave New York, ki je vabul mescane NYC na pihaco in vecerjo, ce se vrnejo.
Zupan NYC de Blasio ima pa druge ideje 🙂

https://www.foxnews.com/politics/de-blasio-cuomo-wrong-wealthy-new-yorkers
[/quote]

Mah, saj je vseeno, kdo je kaj gobezdal, v resnici nihče od njih ne bo šel nikamor, ker tam jim je biznis. To so glupe predstave za neumno javnost, kot ste vi. Zakaj pa guverner države New York ni pobegnil skupaj z njimi in županom? Zdaj eni privilegiranci druge vabijo, da pridejo domov. Give me a fuckin break! Še dramatično prepričljiv film bodo o tem posneli. Na koncu pa premagan covid in vsi skurbani se lizali nazaj s svojimi zakonskimi babami, našli nazaj svoje ljubezni, tajnice pa pozabljene in objokane s svojimi psi in mačkami.

Na FB so sami zanimivi kupci, na primer ena bi hišo v okolici Domžal, za 150 jurjev, pa da plača samo pol, pol pa po obrokih …
Druga skrajnost pa so nerealne ponudbe. Že po ceni vidiš, kdo prodaja zares, kdo pa ima očitno preveč časa. Da bi pa po kupcih ocenjeval trende, je pa popolnoma otročje.

Sem na eprostoru pregledala realizirane pogodbe za Gorenjsko. Najdražja je bila prodana na Bledu (logično), ostalo pa so vse neke primerne cene – gledala sem hiše -, v povprečju za vsaj 100.000 nižje od cen za še vedno oglaševane hiše. Čez 200.000 gre težko.

No kljub vsemu je zanimiv ta naval na hiše, tega pred korono ni bilo.

ne poznam nikogar, ki ga mika podeželje.

Jih je pa vleiko, ki bi imeli stanovanje v mestu, pa nimajo denarja.

No kljub vsemu je zanimiv ta naval na hiše, tega pred korono ni bilo.
[/quote]

Nobenega navala ni. Ne vem, kaj je s tabo narobe. Znižaj že vendar ceno za svojo podrtijo, pa jo boš prodala, ne zdaj s tole temo ustvarjat neko famo.
Gorenjska: letos prodanih 188 hiš, od tega 70 od maja (po koroni), od jan do aprila pa prodanih 118. Lani od jan do avg prodanih 296 hiš, od tega od maja do avg 156. Toliko o tvojem navalu. Več kot pol manjša prodaja kot lani.
Če kaj, se je po koroni prodaja drastično zmanjšala.

Nobenega navala ni. Ne vem, kaj je s tabo narobe. Znižaj že vendar ceno za svojo podrtijo, pa jo boš prodala, ne zdaj s tole temo ustvarjat neko famo.
Gorenjska: letos prodanih 188 hiš, od tega 70 od maja (po koroni), od jan do aprila pa prodanih 118. Lani od jan do avg prodanih 296 hiš, od tega od maja do avg 156. Toliko o tvojem navalu. Več kot pol manjša prodaja kot lani.
Če kaj, se je po koroni prodaja drastično zmanjšala.
[/quote]

Itak naklada. Hiše se najtežje prodajo. Ko se prodajo je cena bistveno nižja kot se oglašuje. Kupuje se stanovanja, ker to je gabarit, ki si ga lahko večina kupcev privošči. Pri tem se gleda lokacija, infrastruktura…
Hišo težko prodaš. Če je res ugodna cena gre drugače jo pa lahko samo prodajaš in nikoli prodaš. Poznam nekaj primerov.

Itak naklada. Hiše se najtežje prodajo. Ko se prodajo je cena bistveno nižja kot se oglašuje. Kupuje se stanovanja, ker to je gabarit, ki si ga lahko večina kupcev privošči. Pri tem se gleda lokacija, infrastruktura…
Hišo težko prodaš. Če je res ugodna cena gre drugače jo pa lahko samo prodajaš in nikoli prodaš. Poznam nekaj primerov.
[/quote]

Na hitro sem pogledala nekaj lani realiziranih cen na Gorenjskem v primerjavi z letos in ni pomembnega odstopanja. Prodajajo se hiše zmerne vrednosti do 200 jurjev, kar je več, je skoraj izključno na top lokacijah, se pravi Bled, Bohinj, Kranjska gora. Kje bo kdo v Naklem prodal svojo 50 let staro hišo za 300 jurjev, samo sanja lahko.

Še en razlog več, da je bedarija imeti hišo, če ne gre za kakšen dober ugleden mestni predel. Stanovanje lahko vedno prodaš.

No, recimo jaz sem dala ponudbo za en vikend, sem rekla, da kupim po oglaševani ceni. Kupec sprejel, je rekel, da se slišimo. Nismo se nič slišali, je pa potem dal gor oglas z 2x višjo ceno.

Kupec ali prodajalec? Lahko da ceno krat 10. Šteje realizacija, za to pa kupec potrebuje denar.

Kupec ali prodajalec? Lahko da ceno krat 10. Šteje realizacija, za to pa kupec potrebuje denar.
[/quote]

Ups, prodajalec ja. No, ampak če imaš z nekom deal, se ravno ne spodobi potem ignorirati in višati cene.

Ups, prodajalec ja. No, ampak če imaš z nekom deal, se ravno ne spodobi potem ignorirati in višati cene.
[/quote]

Midva s partnerjem sva pokoronska kupca hiše na podeželju in sva oglaševano ceno znižala za cca 15 odstotkov.
Če vprašaš agente, je neresnih prodajalcev vsaj pol od objavljene ponudbe, neresnih kupcev, ki pridejo na ogled, pa 75 procentov. Ne govorim o tem, da kupuješ in ti seveda vsaka hiša ne ustreza, temveč o domače povedano firbcih.
V bližini najinega nakupa je solidno hišo s primerno ceno prodal v treh dneh. Ta hiša se nama je izmuznila – sem ga prav vprašala, je rekel, da je človek zaaral praktično že po telefonu, še pred ogledom.
To so realne cene, ne pa tvoja cena krat dva.

Hiša na podeželju samo brez šoloobveznih otrok in samo pari- ostanejo le atraktivne lokacije kar fukovci niso.

Mislim, da ni tako, da bi si kupili nekaj, da bi se tja preselili, ampak bolj vikend varianta. Da gredo lahko v primeru ponovnega lock-downa tja.
[/quote]

In kaj bi v primeru lockdowna počeli v vikendici? jesen je tukaj, nimaš kaj delati, pa 1 trgovino imaš v radiju 10km2.

Mi rečemo pizdovci.

In imaš prav. Kdor ima 300 jurjev, bo prekleto izbirčen, kdor ima pol manj, bo raje gledal stanovanja … ker je prehud kompromis, hiša za tak denar. In potem ostane res zelo majhen segment kupcev.

Baje Avstrijci kupujejo dosti v Prekmurju. Pravi eden, da je svojo polovico že prodal, za drugo pa ima tudi že kupca. Cene pa za tiste konce niso bile ravno ugodne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close