Pravijo, da je težko dobiti delavce
Hja, izkušeni se vas ogibajo.
Vsi bi imeli ekstra izobražene, zelo izkušene, mlade, a ne?
Kje pa bodo dobili izkušnje?
[/quote]
npr. preko študentskih del, saj ni treba da vsi žurajo ali če že delajo je to nekaj na easy ali kontra od foha za katerega se šolajo…
Če si ne moreš najti dela drugje kot v skorumpiranih krogih, potem je bolje, da si na socialki. Bo manj škode za družbo.
[/quote]
Veš kako takim rečejo, ki takole kot ti gobezdajo? Komot je s tujim k..cem po koprivah opletat.
GObezdaš, gobezdaš, kaj naj bi drugi naredili, da bi pa sam kaj naredil pa nič.
Veš kako takim rečejo, ki takole kot ti gobezdajo? Komot je s tujim k..cem po koprivah opletat.
GObezdaš, gobezdaš, kaj naj bi drugi naredili, da bi pa sam kaj naredil pa nič.
[/quote]
Takim, kot si ti, gredo tuje svinjarije na živce samo zato, ker se vas ne pripusti h koritu v svinjaku. Vsi ste vi isti: ko goljufajo drugi, je svinjarija, ko goljufate vi, je iznajdljivost.
Pa kje ti to vidis, da je minimalna placa skoraj taksna kot socialna pomoc. Tri dni delas cel dan na crno, pa si na istem kot tisti, ki dela za minimalca in si unicuje zdravje. Potem se pa ti delodajalci cudijo, zakaj ne morejo dobiti delavcev.
Naj dajo normalne place, pa jih bodo takoj dobili brez problema.
Ah ja, veš kaj je študentsko delo?
Sem zgoraj lepo napisala kako izkoriščajo.
[/quote]
samo izkoriščajo povsod a ne? ja… ker je treba delat, ne pa na cagarje gledat.
Splača že splača, samo kaj ko ponavadi iščejo samo kelnarce!
[/quote]
če selektivno iščeš samo kelnarce drži…
Mene razjezi, ko preberem v novicah ali slišim po TV/radiu, da delavcev ne najdejo in zaradi tega morajo zaposlovati tujce ipd.
Sam sem v iskalnem procesu nove zaposlitve. Trenutno brezposelni, vpisan na zavodu in brez socialne, da se razumemo. V svoji stroki (turizem VŠ) sem nehal iskati, ker sem opazil, da je težko priti noter – pa zato iščem, kjerkoli, predvsem tam, ki je “najbolj” iskano in opažam, da ne gre. Delodajalci oz. posamezniki iz kadrovske se zapičijo v delovne izkušnje. S trenutnimi delovnimi izkušnjami (teh ni malo) mi upajo trditi, da nisem dovolj izkušen za njihovo podjetje in potem še dobim en beden razlog za zavrnitev oz. razloga enostavno ne dobim.
Razgovore opravljam intenzivno. Na teden opravim po 2 do 3 razgovore, včasih celo več. Kontaktiram zavod in zaposlitvene agencije za pomoč pa nič. Veliko kadrovikov pa me vpraša zakaj bi delal npr. v proizvodnji, medtem ko imam diplomo iz turizma. Sploh ne razumejo, da se službo potrebuje oz. jih je morda strah, da bi pri njih bil zaposlen in jim na koncu dal odpoved zaradi boljše zaposlitve. To je pa zmožen storiti vsak…
Ne verjamem, da delavcev primanjkuje za delo. Menim pa, da so delodajalci nažalost izbirčni. Oz. upam si trditi, da je veliko diskriminacije. Primer: na oglasu vedno piše za m/ž spol. Ko pa kontaktno osebo kontaktiraš, pa izveš, da želijo za delo izključno punco.
Splača že splača, samo kaj ko ponavadi iščejo samo kelnarce!
[/quote]
To je le izgovor. Preveri ponudbo:
Forum je zaprt za komentiranje.