Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek POZOR PRED NOVIM PREHRANSKIM NATEGOM

POZOR PRED NOVIM PREHRANSKIM NATEGOM

Tisti niso nič krivi….
Rezultat bo pa enak.
Ti boš v zaporu, poslali bodo novo ekipo da pospravi, semen ne bo več.

Kako to misliš, z onemogočanjem pridelave hrane doma ?[/quote]

No zadeva je že precej daleč….ko semen za večje pridelovalce NE SMEŠ več pridobivati sam,
lahko jih samo še kupuješ od korporacij….
Počasi boš kaznovan, če si boš spravil semena od paradajza od lani…tja gremo postopoma..

Korporacije že dolgo prevzemajo nadzor nad pridelavo hrane, farmacija želi celo preprečiti, da bi
lahko od zeliščarice na tržnici kupil kamilice….ker moraš kupiti tablete, ne kamilic…to je bil znan
poskus “nadzora” pri nas nekaj let nazaj, se ne spomnite?
Ne mislim, da bo vrtičkarstvo kmalu ogroženo, ampak njive so pa že. Gensko spremenjene rastline
ravno toliko, da seme drugo leto ne kali več in ga moraš kupovati vsako leto sproti.
Da te rastline slučajno zbolevajo za boleznimi, ki jih slučajno zdravi škropivo iste firme, sploh ne
omenjajmo…[/quote]

No dej ne pretiravej, ne pretiravej.

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Skela ima popolnoma prav!

No zadeva je že precej daleč….ko semen za večje pridelovalce NE SMEŠ več pridobivati sam,
lahko jih samo še kupuješ od korporacij….
Počasi boš kaznovan, če si boš spravil semena od paradajza od lani…tja gremo postopoma..

Korporacije že dolgo prevzemajo nadzor nad pridelavo hrane, farmacija želi celo preprečiti, da bi
lahko od zeliščarice na tržnici kupil kamilice….ker moraš kupiti tablete, ne kamilic…to je bil znan
poskus “nadzora” pri nas nekaj let nazaj, se ne spomnite?
Ne mislim, da bo vrtičkarstvo kmalu ogroženo, ampak njive so pa že. Gensko spremenjene rastline
ravno toliko, da seme drugo leto ne kali več in ga moraš kupovati vsako leto sproti.
Da te rastline slučajno zbolevajo za boleznimi, ki jih slučajno zdravi škropivo iste firme, sploh ne
omenjajmo…[/quote]

No dej ne pretiravej, ne pretiravej.[/quote]

A ti res misliš, da ti bo glava eksplodirala, če bi kdaj kej prebral?

http://m.delo.si/clanek/214794

O_O Seba pa kje ti živiš? 😮

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Tisti niso nič krivi….
Rezultat bo pa enak.
Ti boš v zaporu, poslali bodo novo ekipo da pospravi, semen ne bo več.[/quote]
Prosim te…Seveda so krivi. So le podaljšana roka psihopatov…So brez lastne volje, brez zavesti..So le sprejeli vlogo sužnja…Brez takšnih ljudi, ki sploh niso ljudje, ampak le igrača v rokah bolestne moči in egoizma, korporacije ne bi imele nobene moči. Le zato, ker obstajajo takšni ljudje, ki se ne zavedajo kdo so in se ne zavedajo, da s svojo pasivnostjo uničujejo družbo in ta planet, imajo korporacije svojo moč.
In sam raje umrem, kot sprejmem vlogo sužnja.

Tisti niso nič krivi….
Rezultat bo pa enak.
Prosim te…Seveda so krivi. So le podaljšana roka psihopatov…So brez lastne volje, brez zavesti..So le sprejeli vlogo sužnja…Brez takšnih ljudi, ki sploh niso ljudje, ampak le igrača v rokah bolestne moči in egoizma, korporacije ne bi imele nobene moči. Le zato, ker obstajajo takšni ljudje, ki se ne zavedajo kdo so in se ne zavedajo, da s svojo pasivnostjo uničujejo družbo in ta planet, imajo korporacije svojo moč.
In sam raje umrem, kot sprejmem vlogo sužnja.[/quote]

Ja. Lepo, kaj naj rečem….
Ampak dejstvo je, da se upira peščica ljudi, da s(m)o ostali pasivni in gledamo, kako nam uničujejo hrano,
kako nam poskušajo privatizirati vodo…kako drvimo v propad….
Ker – vse te gensko spremenjene zadeve so malo ali nič testirane….vse se gleda samo skozi denar in
to TAKOJ….in prej ali slej bo šlo nekaj hudo narobe….
Na koncu vedno zmaga narava….in če jo mi, kot vrsta ogrožamo, se nas bo znebila…

Zdaj se upira peščica, jutri morda dve in potem se bodo kmalu pridružili tudi pasivneži. Tako to gre pri revolucijah oz spremembah. Problem je pa VEDNO samo zaradi pasivnežev, ki dlje kot čakajo več je na koncu žrtev. Če se revolucija oz upor začne dovolj zgodaj je manj posledic…

Tisti niso nič krivi….
Rezultat bo pa enak.
Ko bo žrtev dovolj, bo prišlo do sprememb ali pa še močnejšega upora. Brez upora/žrtev (truda) pa ne bo sprememb.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ja, samo kako se upreti? In proti komu?
Zaenkrat gre preko politike…da pritiskaš na vlado, da ne sprejema diktata multinacionalk….ampak
OGROMNO gre enostavno potihoma mimo nas….in se zavemo (ali pa sploh ne) , ko je prepozno.
Takile očitni poskusi so bili (nekateri) pravočasno preprečeni, pa a misliš, da so multinacionalke rekle
“oh ja, pol pa nič”? Ne niso. So se pač lotile zadeve bolj počasi, manj vpadljivo, manj očitno, z manjšimi
koraki, ki bodo privedli do istega cilja.
In tukaj “revolucija” nima učinka. Ker sploh ne veš, proti komu se dejansko boriš….in če MISLIŠ da veš,
potem je to gotovo “mlin na veter”, ki so ti ga postavili kot lažno tarčo, oni pa veselo delajo svoje naprej….

Zaenkrat gre preko politike…da pritiskaš na vlado, da ne sprejema diktata multinacionalk….ampak
OGROMNO gre enostavno potihoma mimo nas….in se zavemo (ali pa sploh ne) , ko je prepozno.
Takile očitni poskusi so bili (nekateri) pravočasno preprečeni, pa a misliš, da so multinacionalke rekle
“oh ja, pol pa nič”? Ne niso. So se pač lotile zadeve bolj počasi, manj vpadljivo, manj očitno, z manjšimi
In tukaj “revolucija” nima učinka. Ker sploh ne veš, proti komu se dejansko boriš….in če MISLIŠ da veš,
potem je to gotovo “mlin na veter”, ki so ti ga postavili kot lažno tarčo, oni pa veselo delajo svoje naprej….[/quote]
Spet bluziš. Malo si poglej debato višje in boš videla kaj ti je Robi hotel povedat….

potem je to gotovo “mlin na veter”, ki so ti ga postavili kot lažno tarčo, oni pa veselo delajo svoje naprej….[/quote]
Spet bluziš. Malo si poglej debato višje in boš videla kaj ti je Robi hotel povedat….[/quote]

Prav, pol pa bluzim…

Tako je.

Saj se ne gre za nek upor, ampak preprosto za delovanje po svojih načelih in vztrajanje pri svojih načelih, ki temeljijo na zavedanju in poznavanju resnice. In to je tisto, kar te vodi in tako deluješ ter tako živiš.

Družba mi bo rekla, da sem nenormalen…In ravno v tem je stvar, da nikoli nisem hotel biti normalen. Vsi me poskušajo narediti normalnega. Najprej so to starši, potem šola, družba…Vsi me poskušajo uokviriti in vcepljajo strah pred nekimi kaznimi in obsodbami, če se ne bom prilagodil črednemu načinu razmišljanja.
In ta družba si je s svojim načinom razmišljanja že zdavnaj skopala grob. Le malo še manjka, pa bo v njem….In samo zavesten človek, ki se tega zaveda in ohranja svojo individualnost, lahko reši to družbo pred propadom.
Preteklost je treba pokopati, če ne bo preteklost pokopala nas.

Tisti niso nič krivi….
Rezultat bo pa enak.
Prosim te…Seveda so krivi. So le podaljšana roka psihopatov…So brez lastne volje, brez zavesti..So le sprejeli vlogo sužnja…[/quote]
Težava je v tem, ker so ti ljudje/delavci nosijo posledice, kot vojaki na bojišču, medtem ko oficirji lepo sedijo za mizami in kujejo nove plane (na varnem – zaenkrat), kako bi si nagrabili čimveč.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Tako je.

Saj se ne gre za nek upor, ampak preprosto za delovanje po svojih načelih in vztrajanje pri svojih načelih, ki temeljijo na zavedanju in poznavanju resnice. In to je tisto, kar te vodi in tako deluješ ter tako živiš.

Družba mi bo rekla, da sem nenormalen…In ravno v tem je stvar, da nikoli nisem hotel biti normalen. Vsi me poskušajo narediti normalnega. Najprej so to starši, potem šola, družba…Vsi me poskušajo uokviriti in vcepljajo strah pred nekimi kaznimi in obsodbami, če se ne bom prilagodil črednemu načinu razmišljanja.
In ta družba si je s svojim načinom razmišljanja že zdavnaj skopala grob. Le malo še manjka, pa bo v njem….In samo zavesten človek, ki se tega zaveda in ohranja svojo individualnost, lahko reši to družbo pred propadom.
Preteklost je treba pokopati, če ne bo preteklost pokopala nas.[/quote]

Se s tabo strinjam in tudi jaz sem izven kalupa, kar je tukaj na forumu velikokrat vidno…
Ampak . konkretno?
Kaj narediti konkretno? In ne mi rečt, da je odgovor pobijanje kar prvega, ki ti pride pod roke,
čeprav je samo orodje v rokah resničnih krivcev? In čeprav s tem ničesar ne rešiš?

Jaz tudi delam (večinoma) tako, kot hočem, ampak počasi nam natikajo okove z vseh strani….in
so čedalje težji za se jih otresat…

Tako je.

Preteklost je treba pokopati, če ne bo preteklost pokopala nas.[/quote]

Se s tabo strinjam in tudi jaz sem izven kalupa, kar je tukaj na forumu velikokrat vidno…
Ampak . konkretno?
Kaj narediti konkretno? In ne mi rečt, da je odgovor pobijanje kar prvega, ki ti pride pod roke,
čeprav je samo orodje v rokah resničnih krivcev? In čeprav s tem ničesar ne rešiš?

Jaz tudi delam (večinoma) tako, kot hočem, ampak počasi nam natikajo okove z vseh strani….in
so čedalje težji za se jih otresat…[/quote]

A je dovolj očitno????

Ampak . konkretno?

so čedalje težji za se jih otresat…[/quote]

A je dovolj očitno????[/quote]

Je očitno, ne pa konkretno. Kaj KONKRETNO boš naredil, ko bo zmanjkalo semen za domačo
pridelavo?

Je očitno, ne pa konkretno. Kaj KONKRETNO boš naredil, ko bo zmanjkalo semen za domačo
pridelavo?[/quote]
začeš jih sam pridelovati, narediš si lastno banko semen, tako kot delali včasih, ni neke hude znanosti v tem

pridelavo?[/quote]

V Ljubljani se vzpostavlja sistem izmenjave semen in domačih pridelkov (enkrat na mesec), če želiš, te lahko obvestim, ko bo naslednji “all hand market”.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

pridelavo?[/quote]
začeš jih sam pridelovati, narediš si lastno banko semen, tako kot delali včasih, ni neke hude znanosti v tem[/quote]

Ne vem. Tudi v pridelavi pšenice in koruze je to veljalo, pa je danes še kako huda znanost dobiti kje
gensko nespremenjeno seme, ki ti bo kalilo tudi naslednje leto….
Da ne govorim, da so semena patentirana in jih lahko kupiš, če jih sam prideluješ, te lastniki patenta
tožijo…

No evo in sedaj na koncu si povsem normalen. :))

pridelavo?[/quote]

V Ljubljani se vzpostavlja sistem izmenjave semen in domačih pridelkov (enkrat na mesec), če želiš, te lahko obvestim, ko bo naslednji “all hand market”.[/quote]
ž

To (že par let) poznam in sem udeleženka.
Vendar govorim o bolj globalnih problemih, ki se jih eno društvo vrtičkarjev ne bo moglo resno upreti….

To pa ni res. Tako (z žrtvami) se začne revolucija, v kolikor je potrebna. Še vedno je bilo tako in zdaj ne bo nič drugače.

To pa ni res. Tako (z žrtvami) se začne revolucija, v kolikor je potrebna. Še vedno je bilo tako in zdaj ne bo nič drugače.[/quote]
Jep, vse revolucije so bile krvave, ampak vedno je bil nekdo drug tisti, ki je prvi zadel in nekdo drug tisti, ki je padel. Lahko je s tujim kurcem po koprivah opletati, velika večina pa skloni glavo, ko pride vrsta nanj.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

To pa ni res. Tako (z žrtvami) se začne revolucija, v kolikor je potrebna. Še vedno je bilo tako in zdaj ne bo nič drugače.[/quote]

Upam, da imaš prav, jaz vidim težavo v tem, da je v sedanji dobi hiperinformiranja, kjer je resnica
povsem neulovljiva reč, zelo težko določiti krivca, proti kateremu naj se revolucija izpelje…
Star model revolucije (vsi na cesto, pa molotovke, pa trupla) proti multinacionalkam ne deluje…
Ker imajo neomejena sredstva za ustvarjanje megle….in trupla padajo v prazno…
Kako torej izpeljati revolucijo proti multinacionalkam?
Resno vprašam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close