Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Povračilo stroškov za prevoz z/na delo

Povračilo stroškov za prevoz z/na delo

Pozdravljeni,

mogče mi kdo zna razložit jaz rabim z avtom 1 uro in 15 min od doma do službe in nazaj. Če potujem z javnim prevozom pa 3 ure in 30 min (samo prevoz brez čakanja) ob 5:35 mam vlak ob 7:30 sem pred stavbo službo začnem ob 8ih, končam ob 16ih doma sem ob 18:10. Dejansko porabim dnevno 5 ur za prevoz na delo.Mi pripada kilometrina v tem primeru?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6989, 20.03.2024 ob 09:51

Pozdravljeni,

mogče mi kdo zna razložit jaz rabim z avtom 1 uro in 15 min od doma do službe in nazaj. Če potujem z javnim prevozom pa 3 ure in 30 min (samo prevoz brez čakanja) ob 5:35 mam vlak ob 7:30 sem pred stavbo službo začnem ob 8ih, končam ob 16ih doma sem ob 18:10. Dejansko porabim dnevno 5 ur za prevoz na delo.Mi pripada kilometrina v tem primeru?

Zakaj pišeš o času, za prevoz na delo ni pomembno, da se z javnim prevozom voziš dlje. Pomembno je le, da obstaja.

In ker obstaja, dobiš povrnjeno za javni prevoz.

https://www.racunovodstvo.net/zakonodaja/uredba-o-povracilu-stroskov-prevoza-na-delo-in-z-dela-ter-o-nacinu-obracuna-kilometrine-za-uporabo-lastnega-vozila-v-sluzbene-namene-za-funkcionarje/2-clen

Ne vem če to velja zame, ma nekje sem prebral če porabiš veliko časa lahko dobiš kilometrino, tudi nakj sodnih praks sem prebral. Odvisno je tudi baje od kolektivne pogodbe.

Ma baje da je možnost.

Mestni promet

A bi lahko dobila povezavo do teh zakonov, predvsem zaradi številke 4, prav ta,da pošljem naprej. Ker sama nisem našla ničesar.

V službi mi želijo vračati potne stroške z mesečno karto. Ampak javni prevoz ni mogoč, ker do službe z temi relacijami časovno nikakor ne morem pravočasno prispet. Je tako? Mi morajo po zakonu vračati po kilometrini?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close