Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek poštarca v Spodnjih Hočah

poštarca v Spodnjih Hočah

Danes sem se v Hočah ustavila na pošti. Dvignila sem 300 eur in z njimi poravnala dolg Zavarovalnici . Uslužbenki, ta starejši, sem dala v roke bančno kartico in vozniško dovoljenje. Ko mi je poračunala, mi je držala pridigo, da se moram podpisovati vedno enako. Da se nisem enako podpisala na listek pri dvigu, kot sem se podpisala na zadnjo stran bančne kartice. Sem rekla, saj pa osebna izkaznica ima največjo težo. JE REKLA, NE, AMPAK POLOVICO TEŽE IMA OSEBNA IZKAZNICA, POLOVICO PA MOJ PODPIS, ki mora povsod identičen tistemu na zadnji strani bančne kartice.

Podpišem se včasih s 3, drič s 5 črkami, vedno drugače zavito, ker nimam natančne desne roke, saj sem bla prisiljena namesto z levo roko pisat z desno, sem drugač rojeni levičar, vendar vse hitreje delam z desno.

Ženska je rekla, da se mi lahko zgodi, da drugič ne bom dobila denarja zaradi podpisa.

Zanima me, ali ima podpis res enako ali v njeni trditvi celo večjo težo, kot pa jo daje moja identifikacija z osebno izkaznico ali vozniškim dovoljenjem ali potnim listom ?

jaz misli, da se mi je ženska zalagala in da me je pred ljudmi na pošti brez razloga šikanirala.

Poklicala sem na domačo pošto, ker mi je poštarca to zanikala, da je podpis sicer omembne, vendar mene identicifira moja osebna izkaznica ali drug dokument in ne pa podpis ali vsak polovico, kot je trdila poštna uslužbenka v Hočah.

Se je to komu že zgodilo?

Meni si.mobil ni hotel prekiniti pogodbe, ker se nisem enako podpisala, kot pri sklenitvi. Butli eni ej.

Še bolj butasto je, če ne moreš plačat položnice, ki ni izdana na tvoje ime…

kje pa to???

============================================= "Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen." Mati Terezija

načeloma naj bi se podpisa na kartici iz izplačilnemu nalogu ujemala, zato pač kartico tudi podpišeš, ampak res se malokdo podpiše 2x enako, do sedaj še nisem naletela, da bi kdo težil zaradi tega… je že ženska mela slab dan :-)))

============================================= "Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen." Mati Terezija

SKB v Župančičevi jami.

večja vsota??

večja vsota??[/quote]
Vsota ni bistvo!!!!

večja vsota??[/quote]
Vsota ni bistvo!!!![/quote]

ampak??

To se meni še nikoli ni zgodilo. Kako so pa vedeli, da položnica ni na tvoje ime? Oz. da to nisi ti?
Saj za plačilo položnice ne potrebuješ nobenega dokumenta. Jaz redno plačujem položnice na ime mojih staršev.

Nikoli takih težav , sicer res plačujem vse preko klika ampak zgodi se da tudi na pošti/banki plačam položnice ( s kartico ), ki so v večini na ženo in nikoli težav .

večja vsota??[/quote]

Niti ne, nekaj pkoli 35 eur. Ne štekam, kje je problem, če itak plačaš z gotovino.

večja vsota??[/quote]

Niti ne, nekaj pkoli 35 eur. Ne štekam, kje je problem, če itak plačaš z gotovino.[/quote]

OK tle pa tud meni logika odpove…

To se meni še nikoli ni zgodilo. Kako so pa vedeli, da položnica ni na tvoje ime? Oz. da to nisi ti?
Saj za plačilo položnice ne potrebuješ nobenega dokumenta. Jaz redno plačujem položnice na ime mojih staršev.[/quote]

Prvo kot prvo zaradi imena – je bila položnica na moško ime, jaz sem ženska.
Potem je pa zahteval še osebni dokument.

Saj za plačilo položnice ne potrebuješ nobenega dokumenta. Jaz redno plačujem položnice na ime mojih staršev.[/quote]

Prvo kot prvo zaradi imena – je bila položnica na moško ime, jaz sem ženska.
Potem je pa zahteval še osebni dokument.[/quote]

haha, evo to bo to, hotel je tvojo osebno ;-)))))

Ha ha ha, verjetno je res želel priti samo do tvojih osebnih podatkov. Pri meni nikoli in nikdar nihče ne zahteva osebnega dokumenta, če plačujem položnice. Pa jih tudi plačujem na očetovo ime, sama pa sem ženska 🙂

Ne more imet slabega dne… Jaz vedno dam osebni dokument por dvigu in pri plačilu. NI mi jasno, od kdaj bi naj imel podpis enako veliko težo kot moja osebna izkaznica, to ni logično.

Tudi meni je bilo to čudno, ker sem naslednjič plačala pri sosednjem okencu in gospa ni zahtevala dokumenta.

Podpis je zelo pomemben. Predstavljaj si ti nekdo ukrade osebni dokument in z njim svobodno manipulira, če je fizično podoben osebi na dokumentu, se bolj pomemben je podpis pri bančni kartici, kjer ni slike in ne in-a. Podpis ni hec!!!

Res je pomemben, vendar mene opiše in identicira moj osebni dokument, na policiji pa prstni odtis, ne pa podpis! In mrtvo me lahko poznajo o zobeh! Ne more bit pol- pol podpis in osebni dokument. Kaj pa bi rekli na občini. To je blo smegha !

Nedavna izkušnja iz LB: prijatelj me je prosil, če mu lahko plačam plačilni nalog (cca 500 eur), dal mi je gotovino. Na banki so zahtevali moje ime in ker sem njihov komitent, dokument sicer ni bil potreben, na njihovem internem dokumentu za plačilo pa je navedeno moje ime. Blagajnika sem sicer vprašala zakaj tako, razlaga pa je bila tako “meglena”, da je zdaj sploh nisem več sposobna ponoviti. Do danes sem na to pozabila, zdaj pa ste me spet spomnili na to, saj se mi je kaj takega zgodilo prvič. Ve kdo zakaj?

Pa kaj ima tu veze osebni dokument, če plačuješ z gotovino?

Tudi meni je bilo to čudno, ker sem naslednjič plačala pri sosednjem okencu in gospa ni zahtevala dokumenta.[/quote]

Ker je bila ženska, te pa nisi zanimala 🙂

Še dobr :p

Jaz sem bivša bančnica, še iz časov, ko h kartici ni bilo potrebno priložiti dokumenta. In takrat je moral biti podpis identičen. Ok, 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} itak ne more bit, pa enkrat so mal večje al pa manjše črke, itak se po črkah vidi ali je to isti človek pisal. Nikakor pa nismo smeli sprejeti, da se je oseba podpisala enkrat s tremi enkrat pa s petimi črkami, kot omenja avtorica.
In po moji logiki, so v zdajšnjih časih uvedli še osebni dokument, da s kombinacijo obojega lahko 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ugotovijo, da si to ti. Tudi osebne dokumente namreč kradejo in ponarejajo. Jaz pravim bolje, da je enkrat preveč previdna, kot enkrat premalo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close