Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek poštarca v Spodnjih Hočah

poštarca v Spodnjih Hočah

Čakaj, daj mi razloži, od kdaj bančniki obvladate pisavo v mejah kriminalistike?
O kakšnih karticah govoriš, če govorimo o položnicah in plačilu z gotovino?

Itak vsak bančnik danes misli da je s triletno šolo strokovnjak za pisave. 100 krat lažje je ponaredit podpis kot pa pogledat sliko nekoga na osebnem dokumentu. Meni do sedaj niso še nikjer težili s podpisom se pa nisem dvakrat podpisal enako v še tam ko podpisuješ elektronski podpis za dokumente je vsakič drugače.

To se meni še nikoli ni zgodilo. Kako so pa vedeli, da položnica ni na tvoje ime? Oz. da to nisi ti?
Saj za plačilo položnice ne potrebuješ nobenega dokumenta. Jaz redno plačujem položnice na ime mojih staršev.[/quote]

Prvo kot prvo zaradi imena – je bila položnica na moško ime, jaz sem ženska.
Potem je pa zahteval še osebni dokument.[/quote]

Noooo, to sem jaz doživela na NLB, v LJ. Ženska pred mano je hotela z gotovino plačat položnico, pa je bančnica od nje zahtevala os. dokument. Ker ga ni imela, ni mogla plačat.
Gospa se je opravičevala, razlagala – nič ni pomagalo. Se je obrnila in odšla.

Šokirana sem bila! In ko sem takoj za to gospo prišla na vrsto, nisem mogla drugega – nalajala sem bančnico, preklela NLB in ……………v tisstem se prikaže en kravatkar, vem, da je vse ‘neki posneto’, res nisem želela, da pride zaradi mene policija! Sem se obrnila tudi jaz in odšla – in še danes mi ni nič jasno! Kakšno butasto poslovanje!?

Saj, meni tudi nič jasno.Razumem, če bi šlo za prenakazilo iz računa na račun ali plačevanje s kartico. Ne pa za plačilo neumne položnice z gotovino.
Ker npr. jaz sem v podnajemu. Določene položnice so na moje ime, nekatere na ime lastnika, druge na ime njegove žene. Torej jih po tej logiki ne morem več plačat? A položnice, izdane na ime svoje hčerke tudi ne (šolske npr.)?

Identifikacijo v banki zahteva zakon o pranju denarja. Če polagate gotovino na tuj račun ali plačujete položnice z gotovino , ki jo prinesete s seboj , mora blagajnik za primer preiskave sledi denarja ( od kod vam gotovina) vedeti kdo je denar vlagal v banko. Zato vas identificira.

JA, kako pa ve, od kod meni denar?

ravno zato, ker ne ve, od kod ti gotovina, te identificira. In ko davčna preiskuje sled denarja, te bodo vprašali od kod ti gotovina. Potem boš pa dokazoval, kje si jo dobil ( dvignil z računa, dobil od staršev itn). Seveda tega ne bodo storili za 50 EUR, niti za 500 ne, za 40000 Eur, ki jih je Janša dal za avto, bi pa že lahko 🙂

Zakaj me pol drka za 35 eur?

To pa so pametni. Iz podpisa se res da identiteto ugotovit, ampak sploh ni bistveno, koliko črk napišeš, ker te “izdajo” karakteristike podpisa (kako kakšno črko napišeš, v katero smer je nagnjena pisava,…). In s tem se ukvarja grafolog, bančna uslužbenka na šalterju teh kompetenc nima, razen če so na ekonomskem faksu po novem grafologijo uvedli.

Da človek ne bi mogel plačat položnice, izstavljene na tuje ime, pa prvič slišim. Saj imajo vse podatke o položnici in o plačniku, če daš osebni dokument, ne vidim problema, ker je vse sledljivo.

Dejte enkrat v življenju pomisliti, da ljudje, ki od vas zahtevajo določene dokumente imajo za sano pravilnike, ki jih morajo upoštevari, nadrejene, ki se nad njimi izžživljajo, ker če je kaj narobe itak naj ….be uslužbenec ne nadrejeni, temu sledi inšpektor, ter v zadnjem času, pri preveč delovne sile odpuščanje iz krivdnih razlogov. Vem kako to gre sem že občutila na lasni koži. Tako, da mi gredo taka vprašanja res na jetra. Dragi ljudje, dejte enkrat v življenju pomisliti, da se navadnemu uslužbencu res ne da ukvarjati s takimi banalnostmi, da je vedno nekje v ozadju en razlog in to ni le zato, da bi nekdo se izzživljal nad vami. Ne stresajte svoje slabe volje nad nami, dvignite telefon, pokličite ustreznega človeka na ustreznem položaju in naj vam odgovori zakaj je temu tako. Ne blatite pa nas, ki samo opravljamo svoje delo za mizerno plačilo in dobimo sranje od vas in od uprave. No pa sem se spucala.

Lej, če že iščete vsi dlako v jajcu, ampak prav pa imajo, jaz jim dam prav. Tudi ti deluješ jezna, ker so ti kompliciral, ker si prekinila….
To je isto, kot če dobiš npr, sodno pošto, pa ti narobe napišejo ime, ali pa izpustijo ali dodajo črke v imenu ali priimku-to nisi ti, nisi dolžen take pošte sprejet.

Zakaj mi torej komplicira samo en uslužbenec na določeni banki, drugod plačujem normalno brez da bi dajala zraven osebni dokument?

Lej, če že iščete vsi dlako v jajcu, ampak prav pa imajo, jaz jim dam prav. Tudi ti deluješ jezna, ker so ti kompliciral, ker si prekinila….
To je isto, kot če dobiš npr, sodno pošto, pa ti narobe napišejo ime, ali pa izpustijo ali dodajo črke v imenu ali priimku-to nisi ti, nisi dolžen take pošte sprejet.[/quote]

Ja, veš da. Sem imela fejst pizdarijo med ločitvenim postopkom, ker nisem prejela pošte, ki jo je odvetnik bivšega moža naslovil z mojim dekliškim priimkom (mož se je pač odločil, da se po novem ne pišem več isto kot on, haha). Ni tako zelo enostavno.

To je isto, kot če dobiš npr, sodno pošto, pa ti narobe napišejo ime, ali pa izpustijo ali dodajo črke v imenu ali priimku-to nisi ti, nisi dolžen take pošte sprejet.[/quote]

Ja, veš da. Sem imela fejst pizdarijo med ločitvenim postopkom, ker nisem prejela pošte, ki jo je odvetnik bivšega moža naslovil z mojim dekliškim priimkom (mož se je pač odločil, da se po novem ne pišem več isto kot on, haha). Ni tako zelo enostavno.[/quote]

Krivda torej na strani nesposobnega odvetnika, ki ne zna ali pa se mu ne da dvojno preverit tistega, kar napiše, ali pa administrativnega osebja, ki je nepazljivo. Si pač imela eno življensko izkušnjo več, ne ? 😉

Meni so na centrali v NLB zavrnili vlogo – zahtevek za obnovitveno geslo za KLIK, ker se podpis ni v popolnosti ujemal s tistim na prvotni vlogi.

Sem takoj zamenjala banko.

Ja, veš da. Sem imela fejst pizdarijo med ločitvenim postopkom, ker nisem prejela pošte, ki jo je odvetnik bivšega moža naslovil z mojim dekliškim priimkom (mož se je pač odločil, da se po novem ne pišem več isto kot on, haha). Ni tako zelo enostavno.[/quote]

Krivda torej na strani nesposobnega odvetnika, ki ne zna ali pa se mu ne da dvojno preverit tistega, kar napiše, ali pa administrativnega osebja, ki je nepazljivo. Si pač imela eno življensko izkušnjo več, ne ? ;)[/quote]

Super življenJska izkušnja, ja. Boš ti povedala, ko boš na čem podobnem.

Krivda torej na strani nesposobnega odvetnika, ki ne zna ali pa se mu ne da dvojno preverit tistega, kar napiše, ali pa administrativnega osebja, ki je nepazljivo. Si pač imela eno življensko izkušnjo več, ne ? ;)[/quote]

Super življenJska izkušnja, ja. Boš ti povedala, ko boš na čem podobnem.[/quote]

Ma Yo, ne zapenjaj spet – take a bright side of life no – ni blo mišljeno za glodanje tega v nedogled in filanje teme, no..

Verjetno te pozna preko mona….hahaha…po francosko te je nategnil….

Jaz se skoz drugače podpisujem. Včasih so črke v levo, včasih lepo normalno, včasih v desno, včasij J zavijem, drugič ne, včasih dodam ime , včasih ne, včasik nardim kljukice, drugič ne. Pa še priimek sem že parkrat spremenila. Že v srednji šoli so se mi vsi čudili kako mi to uspe. Pišem pa ali z levo ali desno. In mamin in očetov podpis še danes po več kot desetletju zlahka naredim. Včasih ko podpisujem kakšne dokumente v firmi, kar fotra podpišem. Sicer sem pa tako na malo morje ljudi pooblaščena.

Boli me patak.
Ja res na bankah včasih kar nekaj kopmlicirajo. Sem enkrat pozabila bančno kartico pri prijateljici 500 km od doma in so cel mesec zavijal z očmi ko so mi samo z osebno denar izplačevali. Pri večjih vsotah pa sploh to s tole identifikacijo.

To se meni še nikoli ni zgodilo. Kako so pa vedeli, da položnica ni na tvoje ime? Oz. da to nisi ti?
Saj za plačilo položnice ne potrebuješ nobenega dokumenta. Jaz redno plačujem položnice na ime mojih staršev.[/quote]

Prvo kot prvo zaradi imena – je bila položnica na moško ime, jaz sem ženska.
Potem je pa zahteval še osebni dokument.[/quote]

Veliki Brat, oziroma davkarija, banka vas spremlja bolj, kot si mislite, da vas….Tansakcije v povezavi z osebnimi imeni, nakazili, prilivi, placila, vse se spremlja, tudi nas navadne smrtnike.

Yo, zakaj si mi ti prevzela mojo temo s tvojim drugačnim problemom ? Vsi so potem odgovarjali tebi, ne meni. Jaz sem povedala nekaj čisto drugega.

Za Spremljanje ! Nimam težav s tem, da sem spremljana. Vedno dam zraven osebno izkaznico ali vozniško, al kar imam s seboj.

Na pošti v Pragerskem so mi danes povedali, da podpis nikakor ne more imet enake veljave kot identifikaciji dokument. Pa je to isto pošta ! Pravijo celo kontra vsemu, kar je trdila tarejša poštna uslužbenka v Hočah, očitno živeča za časom. in sicer, da je Nova kreditna banka Maribor je bila do nedavna zelo stroga v zvezi z dviganjem denarja nad 200 eur, odkar pa je za čisto vsak dvig na pošti potrebno pokazati osebni dokument, pa podpis ni več pomemben. Sem pa vseeno bila povabljena na prestop iz NKBM na Poštno banko Slovenije, ki pa j ne bi tako komplicirala – vendar sem po izpraševanju dobila odgovor, da je na koncu prav tako do neke mere pomemben tudi podpis, ki je pri meni zaradi levoročnosti in desnoročnosti vsakič driugačen, a z obljubo, da ne komplicirajo, ker da me poznajo.

Lahko pa vprašam še inšpektorico Pošte v Mariboru in povem odgovor, ali podpis res pomeni 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} toliko kot identifikacija z osebnim dokumentom. Mislim da se je ta poštna uslužbenka samo osramotila zarad nepoznavanja lastnih pravil delovanja in zaradi javnega šikaniranja stranke.

Mogoče zato, ker si morda napisala nerodno? Ker če si najprej dvignila in plačevala, gre za enak primer – plačilo z gotovino.
Če pa si prenakazala denar, potem pa tako povej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close