Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pošiljka zadržana na uvozni carini(Ali Express)

Pošiljka zadržana na uvozni carini(Ali Express)

Zdravo,
Danes sem prejel mail, da je oaket prispel v državo – LJ. Kasneje sem preveril kje se paket nahaja in je pisalo, da je zadržan na uvozni carini. Kakor sem prebiral forume hje to lahko normalen postopek, lahko pa, da od carine dobiš obvestilo, da predložiš dokazila, kaj je v paketu, torej račun za naročilo. Ko to predložiš, oni preverijo in po potrebi obračunajo carino in DDV (odvisno od izdelka in od vrednosti skupaj s poštnino). Izdelek je stal 55€, moti me, da je zadržan, prejšnje naročilo v vrednosti 40€ pa ni bilo in sem ga prejel normalno. Je že kdo imel podobne izkušnje? Hvala za pomoč.

Carina dela nelogične zadeve…

Zakaj je sedaj paket v carinskem postopku?
Če si kupil , nekaj kar ima napajlnik. Je podobno mobilnem telefonu.
Ali je predmet težji?

Jaz veliko kupujem na Ali… in obcasno pade kak paket pod carinski postopek.
Globalno je problem, ker so vse obrazci CN22 nerealni. Če bi bili podatki na njih
verodostojni, bi carina imela lazji postopek…

V najboljšem primeru bos plačal 5€. Drugače pa še 22 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} DDV.

Naročil sem tipkovnico katera ima zdraven še baterijo – bluetooth, teža je nekje 700g. Zelo nestrpno pričakujem, zdaj pa še to. Kako dolgo bo pa vse to skupaj trajalo? Hvala za pomoč.

Meni se zdi da delajo štih probe, se pravi ne pregledajo glih čisto vsakega paketa ampak pač tiste ki jim padejo v oči ali pridejo pod roko. Tudi meni je že marsikatera pošiljka ki je presegala vrednost šla skozi, so se pa tudi že vtaknili v paket brez razloga in brez veze in si potem računali postopek.

Carina odpira po svoji presoji. Ni nekega striktnega pravila.
Od tebe bodo zahtevali račun (če ga ni v paketu) in od tega obračunali ddv in stroške carinskega postopka.

vsaj dokler ne ugotovijo, kaj je zdraven.

Kaj se recimo zgodi če dobim pošto glede dokazil in enostavno ne odgovorim in zahtevam vračilo denarja izdelka?

Le hitro jim dostavi dokumentacijo, zna trajat kak teden ali več. Meni se je nedavno zgodilo da sem oddal dokumente na spletni strani, dobil potrdilo na mail, potem pa čez kak teden dobim mail s carine da nisem nič dostavil. Jim pošljem še enkrat, isto. Nazadnje sem poklical na carino, ker so že hoteli poslat paket nazaj, vse skupaj še tretjič poslal da je končno šlo skozi. Ne vem kaj to imajo tam na carini, maile sem jim skoz pošiljal, pa menda kao niso nič dobili.

Ja tudi meni so ga zadržali na carini. Potem sem dobila email od njih. Sem jim poslala račun in potem cca 3 tedne ni bilo nič. Enkrat pa je bil v nabiralniku majhen bel listek na katerem je pisalo, da je odkupnina 14 EUR. Šla sem na pošto, plačala in je bil paket. Samo, kje so dobili 14 EUR mi še danes ni jasno, glede na to, da je bil na računu znesek cca 35 EUR.

A ste prebrali pravila na aliexpresu? Morebitna carina je stvar kupca in ne more biti razlog za vračilo denarja.

Carina po 20 dneh pošlje paket nazaj, disputa pa najbrž takole ne dobiš, torej tudi denarja ne.

Zraven je specifikacija, za vsak evro ti napišejo. Samo brati je treba.

7,7 evrov ddv, 5 evrov carinski postopek, 1,30 evrov pošta? Ugibam, a najbrž bo nekaj takega.

7,7 evrov ddv, 5 evrov carinski postopek, 1,30 evrov pošta? Ugibam, a najbrž bo nekaj takega.
[/quote]

Jebem jim tetku. Naročiš izdelek, ki pride iz Chine brez pošte, tile naši ti pa zaračunajo 4,99 € za par km. In še to. Za račun zahtevajo vse stroške povezane z pošiljo. V kolikor bi bila poštbina, bi tudi ta soupadala pod carino. Problem so izdelki iz usa, kjer ni dogovora o carini in prostem pretoku blaga.

Hvala vsem za pomoč. Na to temo sem bil neizobražen in bom v prihodnosti vedel boljše.
Edina moteča stvar je, da za prejšnji nakup ni bilo zadržka na carini in je tudi bil preseg preko 22€. Ne vem kaj je bil razlog za zadržek, upam pa, da bo to objasnjeno s strani carine. Lep večer.

Tega pojasnila ne boš dobil. Carina odpira/kontrolira pošiljke random, po svoji presoji (v glavnem, če so malo večje, tistih pisemskih ne).

Jaz grem pa vedno osebno na carino z dokazili in računom, počakam 10 minut in robo odnesem. Sicer pa res lahko traja tedne. Če pa kupuješ kak ponaredek, pa ne dobiš nič, še kazen lahko plačaš.

Res je, tako je najhitreje. Pošiljka je bila danes zadržana, upam, da res dobim jutri pismo, saj sem takrat na srečo v mestu, drugače pa je težko če si doma na čisto drugem koncu.

Pa tuki na carini mal preveč kaserajo zato da neko škatlo samo odprejo in pogledjo kaj je notri pol pa dajo naprej

Ko plačaš, mislim, da dobiš že naslednji dan.

Kaj pomeni “zdraven”? Kaj v zvezi z “zdrav”, “zdravje” …?

22{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ddv od 35 eur je 7.70eur, + 5eur stroški carinjenja + 1 eur strošek upn = 13.70

Kazni ne plačaš.

Da se je zatipkalo, ti pa ne kapne?

Barabini so. Odprejo paket, ki ni vreden nič, od tebe zahtevajo vse sztroške povezanez njim. Kljub temu, da ne presega vsota za carino in davek, ti obračunajo 6€ za njihov “trud” – odpiranje škatle in še4,99e za poštnino iz Lj do kjer že. Mater jim cigansko pokvarjeno. Naj sami plačajo, če so zajebali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close