Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pošiljka zadržana na uvozni carini(Ali Express)

Pošiljka zadržana na uvozni carini(Ali Express)

Saj v bistvu niso. Poleg tega, imaš na Aliexpress obvestilo, da upoštevaj carinske stroške v svoji državi.

Se vam je že zgodilo, da bi carina zahtevala od prodajalca dokazila? Moj paket se je ustavil z obvestilom carrier doesnt provide further information. Ko sem kontaktirala prodajalca pa pravi da je naša carina od njega zahtevala račun. Je to možno?

Kaj pa če naročaš na naslov v Srbiji? A oni imajo carino? Nekaj na veliko se bratijo Srbi in Kitajci, pa je morda tam enostavneje in hitreje.

Koliko časa običajno traja, da te carina pozove, da jim za pošiljko dostaviš dokumente? Po podatkih v sledenju je pošiljka že nekaj časa v Sloveniji zadržana na carini, od njih pa ne duha ne sluha. Včasih so pošiljali pisna obvestila, potem sms-e, a je zdaj kaj drugače?

“Zdraven” je po novem tako, davek se od novega leta dalje plača na vsako vrednost, magari 1eur, carina pa mislim da od 100 naprej.

Carina verjetno sprašuje za dokazila o vrednosti blaga. To je normalna procedura. Carinska pošta je verjetno poslala obvestilo o nadaljnjem postopku?
Razen vrednosti blaga, carina preverja CE oznake (za vse električne naprave in nekatere druge izdelke). Preverja se tudi morebitne ponaredke. Ne samo za modne dodatke in oblačila. Tudi npr. zvočnike, pribor za telefonijo,…
Preveri kaj točno piše na obvestilu. Lahko potrebujejo samo potrdilo o plačilu….
FURS ima nekje na spletu objavljene info kakšni so postopki. Ne se razburjat, niso oni krivi, če mi ne poznamo postopkov. Oni pač opravljajo svoje delo. Pred policaji se ne mečemo po tleh, ker ne pomaga. Tu gre za carinske pošiljke, pod carinskim nadzorom. Lastniki blaga postanemo takrat, ko je carinski postopek zaključen. Saj bo!
Srečno ti želim!

A si že kdaj vozil v naselju 60 km/h namesto 50? Si plačal kazen? Ne, a ne, ker ni bilo policaja z radarjem tam!

Tako tudi carina ne gleda vseh pošiljk, zato si lahko dobil tisto, ki je bila še cenejša od te, ki je stala 55€. Vse, kar je nad 22€, bi moralo plačati 22{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} DDV, kar pa je nad 150 €, pa tudi carino (razen, če gre za izdelke, ki nimajo carinske stopnje, npr. mobitel ali laptop…).

Nobene carine se ne plača pod vrednostjo 150 €. DDV pa bi se moral plačati. Ampak, kot rečeno, carina ne vzame pod drobnogled čisto vsega, ampak delajo štih probe oz. na preskok. Je preveč uvoza, da bi gledali čisto vse.

Si se ti id.iot že rodil ali si to postal z leti? Carina ne zaračunava nobenega odpiranja paketov, teslo razgledano. Tudi, ko greš na Hrvaško, greš še zmeraj čez carino, kajne?
Na pošti pošiljke odpira POŠTA in oni ti to zaračunavajo, ne carina. Carina pobere strogo samo dajatve od uvoženega blaga in nobenega odpiranja paketov.

Preden serješ svoje nebuloze, se pozanimaj na carini. Imajo svoje uradne spletne strani, telefonske informacije pa tudi.
[/quote]

1x se ob 14,30 postavi pred poštni center v LJ pa boš videl par tipov, ki gredo domov,
in to v uniformah carine, tako da ne bluzi, da pošta pregleduje pošiljke. ☺☺☺

Obstaja CARINSKA POŠTA, ki je oddelek na pošti. V LJ je n.pr. na Pošti na Cesti v Mestni log v prvem nadstropju. Tja gor neseš dokazila o paketu, plačaš carino in takso in odneseš. Lahko pa dokazila pošlješ po faxu ali po pošti, pa ti čez nekaj dni paket pošljejo domov in plačaš poštarju kar je treba. Če kupujete v državah, ki so članice EU, ni pa nobenega DDV ne carine, samo poštar prinese.
Ne kupujte več pri AliExpress, pa ne boste imeli več težav. Pametne kitajske firme delajo tako, da robo pošljejo v svoja evropska skladišča, tam jo samo prepakirajo, opremijo z oznakami in naslovom evropske države in prepošljejo tebi in glej čudež – nobenega DDV in nobene carine, ne glede na vrednost pošiljke. Noben nič ne odpira, ker je pošiljka iz EU, prinese poštar.

…da je v teh evropskih trgovinah malo robe in še manj izbire, vsaj glede reči ki mene zanimajo. Me npr phoni sploh ne zanimajo. Ena beda vse skup, nikakor ni primerljivo z alijem.

1x se ob 14,30 postavi pred poštni center v LJ pa boš videl par tipov, ki gredo domov,
in to v uniformah carine, tako da ne bluzi, da pošta pregleduje pošiljke. ☺☺☺
[/quote]

To so cariniki, ki pa jih je na Carinski pošti ostalo le za vzorec. Včasih jih je bilo več, zdaj delajo drugje, njihove naloge pa so prevzeli uslužbenci Pošte in se tudi izobrazili za postopke carinjenja. Pošta odpira pošiljke in ne carina. Lahko o tem povprašaš carino, ti bodo sami povedali.

…da je v teh evropskih trgovinah malo robe in še manj izbire, vsaj glede reči ki mene zanimajo. Me npr phoni sploh ne zanimajo. Ena beda vse skup, nikakor ni primerljivo z alijem.
[/quote]A ne kapiraš, da imajo ti Kitajci vse proizvode in veliko izbiro, samo ne pošiljajo direkt na osebo v Sloveniji, pač pa preko evropskega naslova nate. Tako zaobidejo carino, ker je pošiljka iz EU (čeprav je iz Kitajske pa se to nikjer ne vidi).

A ne kapiraš, da imajo ti Kitajci vse proizvode in veliko izbiro, samo ne pošiljajo direkt na osebo v Sloveniji, pač pa preko evropskega naslova nate. Tako zaobidejo carino, ker je pošiljka iz EU (čeprav je iz Kitajske pa se to nikjer ne vidi).
[/quote]

Pa kere so te trgovine? Jaz vem za eu direct pa na nek kitajski center sem naletelo, je še kaj? A lahko kak link daš?

Sem pa pri parih trgovinah opazilo da imajo opcije da pošljejo iz Italije ali Francije, pa hočem to probat pa nii možno. Iz Italije ne morejo poslat v SLO?! Wtf?! Ne, v SLO edino iz Kitajske.

Gearbest ima na primer “EU priority line”.

Popravek* Banggood. Gearbest ima tudi nekakšno svojo različico tega načina dostav.

40. ☺

Prav na vsak izdelek se bo obračunal DDV, za vsako pošiljko pa najmanj 15eur, tudi če bi naročili za 2 eur.

Pa kere so te trgovine? Jaz vem za eu direct pa na nek kitajski center sem naletelo, je še kaj? A lahko kak link daš?

Sem pa pri parih trgovinah opazilo da imajo opcije da pošljejo iz Italije ali Francije, pa hočem to probat pa nii možno. Iz Italije ne morejo poslat v SLO?! Wtf?! Ne, v SLO edino iz Kitajske.
[/quote]

Na ebayu imaš veliko takih trgovin, samo seveda ne piše, sicer smo kitajci, samo firma ima sedež tudi v Nemčiji in zgleda, kot da smo Nemci. To mora človek nekako sam zvohat. En kazalec je na primer cena.

Zadržijo težje pakete, na katerih ti trgovec s Kitajske napiše smešno nizko vrednost, recimo 5 dolarjev, 10 kaj podobnega. Predpostavljajo, da je vredno vsaj 22 in da bodo keširali. Žal se pogosto zgodi, da se tudi v velikem paketu lahko skriva nekaj, za kar nisi plačal več kot 8 evrov, recimo kakšna debelejša majica, torbica in so potem samo sitnosti. Včasih pa tudi nepotrebni stroški, ker si vseeno zaračunajo stroške, ker da ni bilo ustrezne dokumentacije. In podobne neumnosti.
Lahko pa nekaj malega v kuvertici kupiš za več denarja, pa po vsej verjetnosti ne bo zadržano. Če imaš dokumente o nakupu ne bo težav s carino. Hujše je, če ti kdo iz tujine pošlje kakšno rabljeno stvar, potem njihove sposobnosti realnega vrednotenja blaga odpovejo.
Kot se pogovarjam s kolegi po evropi, kjer bi morala veljati enaka pravila carinjenja, pri njih ni toliko komplikacij s temi drobnimi nakupi do 50 evrov. Očitno se nimajo časa s tem ukvarjat, se rajši posvetijo tistim, kjer gre za višje vsote. Pri nas pa je očitno treba navaden folk je…bat v glavo s tem.

Kako carina postopa, če ti je znanec iz balkana poslal rabljeno stvar in navedel vrednost 5€. Paket je majhen, kuverta. Mi pa sedaj tracking javlja, da je zadržan na carini. Računa nimam ne jaz, ne on. Kakšen nasvet bi bil dobrodošel

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close