Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek poročeni moški so nekaj posebnega

poročeni moški so nekaj posebnega

Marko, recimo, da mi da moški zlato zapestnico. Kaj naj z njo, če tega ne maram?
Marko, ja veliko se boš moral naučiti o ženskah. Nismo vse mahnjene na materialne dobrine in ne boš verjel. So tudi moški, ki se znajo drugače prikupiti ženski kot s finaciranjem recimo njenega študija.
Veš nismo vse na prodaj.
Recimo, skoraj neznanec me je vabil na smučanje v tujino in sem rekla, da je zame predrago, da nimam denarja. Pa se je ponudil, da bi vse on plačal. Tipa v bistvu sploh poznala nisem. Kaj misliš, kaj je dobrodelnež? Misliš, da bi plačal vsakemu svojo sobo?

Marko je še stare šole. On misli, da mora moški preživljat žensko, ji finacirat lajf, jo zasipat z zapestnicami… ženska pa samo sprejema darila.
Kaj imaš kako 30 let mlajšo, da je tako zahtevna?

Eh, prenehaj že s tem učenjem o ženskah, raje se malo manj brani, saj ti nihče nič noče. Ne bom ti kupil zapestnice no. 🙂 Mimogrede, svoji sem prinesel šopek s travnika. :p
Kdo pa pravi, da bi ti moški kupil zapestnico, če je ne maraš? Nekaterim je pa to všeč a ne. Pa to še ne pomeni, da mora ta ženska potem nazaj kupiti darilo za isto vrednost, tako kot se na primer ti počutiš. Vprašaj s raje, zakaj čutiš dolžnost nekaj vrniti nazaj v enakem znesku. Jaz vedno darila kupujem po svojih finančnih zmožnostih, ne glede na to, kaj dobim od drugih.
Če ti nekdo kupi zapestnico, še ne pomeni, da si na prodaj. Zakaj se pa tako ne počutiš, če ti nekdo prinese šopek? A misliš, da moški s šopkom nima enakega namena, kot tisti z zapestnico? Ti samo ne ločuješ med tem, da nekaterim ženskam so bolj všeč zapestnice, drugim pa šopek s travnika in moški so prav tako različni. Eni raje prinesejo šopek, drugi pa zapestnico, verjetno se celo prilagajo željam svojim žensk. Ne vem, kaj si želela povedat s tistim tipom okrog smučanja. Seveda obstajajo tudi takšni, ki želijo žensko kupiti samo z denarjem oziroma vsaj njeno naklonjenost, ampak nima še zaradi teh vsak, ki kupi darilo, enakih namenov.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko, ti preprosto ne dojameš, kaj ti hočem povedat.
Veš je razlika. Če kupiš zapestnico, sežeš v denarnico in to je to. Če si bogat, je to najmanjši problem. Če pa gre za šopek s travnika skupaj z njo pa gre precej časa, skupaj se družita, skupaj spoznavata naravo in tako naprej. Vidiš razliko? Kdo je vložil več truda?
Veš marsikomu je neprijetno, če mu kupuješ draga darila. Pa naj bo to tvoj bratranec, sosed, sodelavec, večina jih bo čutila, da ti morajo podobno drago darilo kupit nazaj. Velikokrat sem bila že deležna dragih daril za katera pa sem vedela, da niso iz srca in ja velikokrat jih niti nisem rabila. So obležela nekje, sem dala naprej ali kaj takega.

Oprosti, samo ti ne dojameš, da so si ljudje različni. Enemu pomeni veliko raziskovanje travnika, drugim pa nekaj drugega in so lahko enako zadovoljni z zapestnico (kot ti s šopkom) in uživajo v tem, ko jo drugi občudujejo. :)) Tej ženski gotovo ne pomeni šopek s travnika toliko, kot tebi.
Z darili je pač tako, da nekateri imajo več denarja in lahko kupujejo dražja darila, pa to še ne pomeni, da te kupujejo, ali pa želijo, da jim vrneš z enako vrednostjo. Tvoj občutek je tvoj problem, ne njihov. Te pa razumem.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne Marko, tudi pod razno ne razumeš. Zapiknil si se v travnik nisi pa dojel kaj mislim s tem travnikom.
Nočeš dojet, da je pomembno koliko truda nekdo vloži v nekaj in ne koliko denarja. Ni nujno, da je travnik, lahko je pa izlet v muzej in odlično njegovo vodenje recimo…
Nekateri kupujejo draga darila kar tako brezveze, da se ven vržejo, in potem ti tisto darilo leži pa ne veš kaj bi z njim.
Smo ljudje, ki cenimo to, da se nekdo za nas potrudi, da preživmo skupaj čim bolj kvalitetni čas, da se potrudi, pozanima kaj nam je všeč, dela na tem. So pa ljudje, ki odprejo denarnico in v par minutah vse rešijo. Vsaj mislijo tako.
Ampak tebi itak ne morem do živega. Nekoč boš dojel, da nismo vsi manjneni na materialne dobrine.

Verjemi, da si mi prišla do živega. :)) Ne vem, zakaj mi očitaš, da bom dojel nekaj, kar sem že zdavnaj dojel. Ampak ok, ne bom te več “mučil”. :))
Glej, oglasila se je ženska, ki je povedala, da ji mož vsake toliko kupi kakšen nakit in kot si videla to njej (med vsem ostalim) veliko pomeni. Konec debate. Ti pa želiš povedat, da tebi nakit nič ne pomeni. Kar smo dojeli vsi že v prvem sporočilu. In kaj zdaj sploh še želiš sporočit? Zakaj še kar naprej pišeš, da tebi to nič ne pomeni, če sem ti že zgoraj napisal, da to razumem in da razumem tudi to, da nekaterim pa to veliko pomeni? Ti je roža na glavo padla? :))

Marko, s tabo se je škoda bosti. Stvari pač ne dojameš. In v nedogled dlakocepiš. Naj ti bo v veselje.

Pravzaprav je bolj pomembno od koga dobiš darilo in s kakšnim namenom, kot pa kakšno je darilo.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ta ženska, ki se je oglasila, po mojem ni želela povedat, da ji nakit veliko pomeni, ampak je izpostavila tisto kar mnogi (poročeni) moški (ženske?) kupujejo/plačujejo svojim ljubicam, ona pa ima takega moža in ljubčka v eni osebi, ker je tudi ona ljubica in žena v eni osebi njemu.

Mislim, da je želela s tem povedat, da enim uspe najt tudi tako kombinacijo in ni nujno, da imaš doma zdolgočasenega moža/ženo in še nekoga x o katerem ves čas sanjaš.

Vi ste pa zapeli za zlate štrikce/ketne….. 🙂
Vsako tele ima svoje veselje, vsak bik pa svoj štrik…….. he,he,he

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Če bi jaz imela takega moža, bi se počutila kot cipa.

Tako je bilo, ampak eni ni(s)mo dojeli. Baje. On, saj ti tud nisi, da si ne boš kaj preveč domišljal. 😉

Nič bat ne boš ga imela…. 🙁

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ne, ne bom, ker imam zlatega moža :).

Nič bat ne boš ga imela…. :([/quote]

Tako je bilo, ampak eni ni(s)mo dojeli. Baje. On, saj ti tud nisi, da si ne boš kaj preveč domišljal. ;)[/quote]
No, dojeli smo vsi……………. samo vsak na svoj način…. 😉

Pamet je edina stvar na tem svetu, ki je pravično razdeljena.
Nihče se ne pritožuje, da je nima…. 🙂

Nič bat ne boš ga imela…. :([/quote][/quote]Super, se pravi je že sam tako zlat, da ne rabi nobenega nakita več kupovat …. 😉
Potem pa praviš, da nisi materialistka, on je pa iz zlata….. 🙂

Pa to ni res. Ena napiše, da je zadovoljna s svojim možem in takoj se najdejo žalitve, da se prodaja.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jaz sem materialistka. Zato se grebem za dobro plačane službe.
Fajn mi je, če dobro služim denar. Zato ne rabim bogatega dedca, ampak zlatega :).

Japkica, saj ni samo ena, veš koliko je takšnih. 😉 Druge pa tako že imajo zlate može. Sklep, vse ženske so iste, samo da jim nekdo nosi zlato, pa je vse ok. :)) 😉

[/quote]Super, se pravi je že sam tako zlat, da ne rabi nobenega nakita več kupovat …. 😉
Potem pa praviš, da nisi materialistka, on je pa iz zlata….. :)[/quote]

On_
to bi pa že kdo prebral kot norčevanje.

Je razlika, kupiti zlatnino ali nabrati šopek rož. Šopek rož lahko vsak nabere, tudi tisti, ki ima veliko denarja, zlatnino pa ne more kupit vsak. Mogoče pa zato moški tako “radi” kupujejo zlatnino, ker želijo bit posebni… ???…

Jaz osebno imam tudi raje šopek rož. Ali pa prijateljsko srečanje s psi, konji… 😉 (ker živali nimam doma). Je pač najlepše darilo tisto darilo, ki te osreči. Vedeti, kaj partnerico osreči, pa ni vedno (za moškega) tako lahko. Zato mogoče nekdo raje poseže po nakupu zlatnine, kot pa da bi se poglobil v svojo partnerko, ji prisluhnil itd.. Za to, zadnje, je pa vsekakor potrebno veliko več, kot dobra služba oz. veliko denarja.

It, lepo in resnično.
Ko bi le vsi moški to prebrali :).

Super, se pravi je že sam tako zlat, da ne rabi nobenega nakita več kupovat …. 😉
Potem pa praviš, da nisi materialistka, on je pa iz zlata….. :)[/quote]

On_
to bi pa že kdo prebral kot norčevanje.

Je razlika, kupiti zlatnino ali nabrati šopek rož. Šopek rož lahko vsak nabere, tudi tisti, ki ima veliko denarja, zlatnino pa ne more kupit vsak. Mogoče pa zato moški tako “radi” kupujejo zlatnino, ker želijo bit posebni… ???…

Jaz osebno imam tudi raje šopek rož. Ali pa prijateljsko srečanje s psi, konji… 😉 (ker živali nimam doma). Je pač najlepše darilo tisto darilo, ki te osreči. Vedeti, kaj partnerico osreči, pa ni vedno (za moškega) tako lahko. Zato mogoče nekdo raje poseže po nakupu zlatnine, kot pa da bi se poglobil v svojo partnerko, ji prisluhnil itd.. Za to, zadnje, je pa vsekakor potrebno veliko več, kot dobra služba oz. veliko denarja.[/quote]

Katera ženska pa si ne želi bit posebna (vsaj za svojega dragega)? 😉

Katera ženska pa si ne želi bit posebna (vsaj za svojega dragega)? ;)[/quote]

Seveda, Marko, vsi si to želimo. In delamo na tem. No, eni delamo, drugi delajo nekoliko manj.

Sem razmišljala to, o zlatnini. Mislim, da je neko vsesplošno kvazi prepričanje, da to žensko osrečuje in da to moški nekako mora dati, če ji želi dokazati neko naklonjenost. In potem, dejansko, ženske tudi to ponotranjijo in v nakupu/daru zlatnine vidijo dokaz ljubezni. Saj, v končni fazi, se tudi tako dva podobna najdeta. 🙂

In smo ljudje, ki želimo izstopiti in nekih klišejev, ki niso nič drugega, kot nepoznavanje in nezmožnost osebnosti drug drugega. Taki potem dajemo večji pomen trudu kot pa “darilu” samemu…

In razumeli. Videli.

On_
to bi pa že kdo prebral kot norčevanje. [/quote]Jaz sem tudi to tako razumel zato sem pristavil svoj lonček, ker se “cipa” več ne oglasi….. :/ 🙁

On tebi se pa vidi, da svojo podkupuješ z materialnimi stvarmi. (Se oglašam namesto “cipe”). 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close