Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ponosna, da sem Judinja

Ponosna, da sem Judinja

Odgovor na objavo uporabnika
Dedinja, 08.09.2025 ob 15:10

Ne bom se spuščala v debato Izrael in Palestina, da je to dolga in kompleksna stvar in nima smisla, da o tem zdaj tu mi debatiramo.

Prilepila bom svoj, ki sem ga zapisala v temi o sovraštvu do Judov. Moj oče je Jud. Njegova družina je do nastanka fašizma živela v Benetkah, potem pa so se zatekli v Švico. Sama sem nekaj let otroštva preživela v Sloveniji, kjer sem bila deležna posmeha v šoli prav zaradi svoje narodnosti. Potem smo se preselili v Švico, kjer moja narodnost ni bila več problem. Moja starša od covida bivata v Sloveniji, dežela je čudovita, redno ju obiščem, a vedno mi ostane grenk priokus šolske izkušnje. Sram me je, da sem se lastnih korenin sramovala. Korenin svojega očeta, ki mi je dal vse in še več in mi omogočil življenje kot ga imam. Ponosna sem na svojega očeta, svoj priimek in svoje korenine. Ponosna, da sem Judinja.

Ni to sovraštvo od včeraj. Niti nima veze z Gazo, Palestinci itd. Po očetu sem Judinja. Če bi vi vedeli, koliko grdih besed sem slišala v otroštvu, v srednji šoli so se spogledovali med seboj, če sem v razredu rekla, da imam judovske korenine. Začela sem se jih sramovati in jih zanikati. Na faksu pa je bila direktorica našega oddelka Judinja. Bila je nadvse lepa, sposbna in pametna ženska, ki me je celo poučevala. Od nje sem vedno čutila empatijo in simpatijo, čeprav ni vedla, da imam judovske korenine. Na prvem izpitu me je vprašala: “Vem, da govorite več slovanskih jezikov, imate pa čuden priimek za nekoga s tistih koncev, ste Nemka, Italijanka?” Takrat sem začutila ponos in rekla: “Ne, moj oče je Jud.”

Ona pa mi je takrat rekla, naj bom ponosna na svoje korenine, ker so edinstvene. Spomnim se, da me je vprašala kaj bi rada nekega dne delala in ko sem ji odgovorila je rekla: “Mi smo pametni in sposobni ljudje, uspelo vam bo.”

Draga profesorica R, hvala, da ste mi predali toliko znanja in ljubezni do tega, kar ste poučevali. Hvaležna sem, da ste mi bili vseh šest let v mentalno in čustveno oporo. Hvala, da ste mi toliko pomagali na moji akademski poti, in da lahko še danes računam na vas.

Briga me, kaj si. Upam le, da si OK človek. Če si gnoj, je seeno če si Judinja ali pa magari Slovenka.

Ja valjda da si ponosna na svoje satanistične korenine.

Kakorkoli, 09.09.2025 ob 10:17

V Gazo se bodo naselili Izraelci, na ozemlje kjer je zdaj toliko trupel, žalosti in trpljenja. Slaba energija. Nikoli ne bo tam miru. Nikoli, ker je prekleta.

Kakorkoli,

Določenim je to vir energije ki jo potrebujejo in so ji navajeni skozi stoletja. To je pa dokazana znanost.

Moraš nekaj dati (ali žrtvovati, odvisno kaj želiš doseči) da dobiš nekaj kaj potrebuješ (ali si želiš).

no ja, 09.09.2025 ob 10:33

Lep dan, 09.09.2025 ob 10:10

Že leta nazaj sem tu napisala. Judje se ne bodo več pustili uplinjat.

Tisti dan, ko so Palestinci dreznili v osje gnezdo je bil zgrešen, to kar pa počnejo Judje sedaj pa je nedopustno. Na tak nizkoten način ne kažeš mišic. Predvsem, ker so Judje pametni, jim je tam v vladi vsa pamet odpovedala. Stradat otroke in ljudi v Palestini je nedopustno. Ubijat otroke je nedopustno.

ŠLi so skozi nametane kosti in žal jih ni nič IZUČILO.

Vedno sem zagovarjala Jude, toda tokrat, tokrat je potrebno povedati na glas za tiste v vladi, ta pot ni prava.

Ko Palestinci napadejo, je to zate le malo drezanja v osje gnezdo.

Ko napadejo Izraelci gre pa za masakr.

Dvojna merila much?

ti pa nisi prav bralno pismeno.

Lep dan, 08.09.2025 ob 15:43

Ne vem no, v Mariboru so imeli zlatarne pa jih ni nihče grdo gledal.

Ukvarjanje z zlato je že stoletja njihov poklic. V angleškem jeziku je gold prišlo od zidovske priimke kot je Gold(stein). Enako za rubin(stein), safir, ipd. Beseda Jew(elry) (nakit) tudi…

Kakorkoli ze, še enkrat- lahko si še tako želite, da se bojo Židje pustili pobiti samo zato, da bi jih vi lahko hvalili, se to ne bo zgodilo. Raje smo največje svinje v vaših očeh in živi. Tudi vi bi se odločili enako in se tudi boste.

Nobena vaša neumna propaganda tega ne bo spremenila.

anonimna jaz, 09.09.2025 ob 12:13

Kakorkoli ze, še enkrat- lahko si še tako želite, da se bojo Židje pustili pobiti samo zato, da bi jih vi lahko hvalili, se to ne bo zgodilo. Raje smo največje svinje v vaših očeh in živi. Tudi vi bi se odločili enako in se tudi boste.

Nobena vaša neumna propaganda tega ne bo spremenila.

Anonimno jaz

No, lepo si se izdalo tle da nimaš nič z žide in si navaden plačanec. Svinje praviš? Za zidje so to umazane živali in se ne bi nikoli z njimi poistoverili kot si ti pravkar napisal.

In na koncu rečeš ‘in se tudi boste’. Torej, načrti so zares njihovi da imamo državljansko vojno!? No lepo da imate vse same neizobražene neumne trole in se občasih nehote izdate…

A bejz no…ce ti ne razumeš napisanega je to tvoj problem.

Jaz verjamem, da se bo evropska zabita čreda pustila pobiti med sabo.

Politične, medijske, hujskaške, militaristične, migrantske priprave že potekajo.

Ko vso to sranje zmečeš v en kotel, bo samo počilo.

Mislim, da v Sloveniji ni niti enega sovražnika Judov. Nobenega. Ampak, nihče ne podpira vojnih zločinov, kraje zemlje itd. , od nobene strani. Celo dobro je, da se o tem iskreno piše.

Vsi narodi imajo pravico do obstoja in mirnega življenja.

Avtorica, ti ne verjamem, da te je kdo kadarkoli v bivši Jugi zasmehoval, ker si Židinja. Enostavno ne verjamem. Mi smo živeli v Jugi, bilo je bratstvo in edinstvo in NIKOLI nismo zasmehovali nekoga, ki ni Slovenec. Kolikor pa berem tebe, si Slovenka, oče je pač Žid. In kaj pol?! Še vedeli nismo, kdo so Židje, zakaj jih nihče ne mara, oz. vedeli smo samo to, da jih Hitler ni maral. Noro, kar pišeš.

Hahaha, se tak taprav vzdevek si izbrala, pohlepen in ‘kao, glejte me, kako bogata sem’…

Sicer pa, cesar se pameten sramuje, na to je budala ponosen!

Od mene . Niste nič boljši od svojih krvnikov SS -ovcev  in kar se mene tiče zaradi vaših sedanjih dejanj mi je žal , da vas Hitler ni istrebil do konca ! Smrt Židom in Izraelu !

Židi so napadli Katar. Naredili bodo sranje po celem svetu, ker izzivajo Arabce. Me zanima, kako ponosna boš potem, draga avtorica “dedinja” – mimogrede, res imaš bedast vzdevek , pohvaljena si kot le kaj – da si Žid. Židi ste isti nacisti kot Nemci med drugo svetovno, kruti in brezsramni.

Hjooo, 09.09.2025 ob 09:59

Rodiš se v Sloveniji, šolaš se in delaš v Sloveniji in opevaš neke korenine po ne vem katerem kolenu že. Sorry, si pač navaden Slovenec. Če čutiš tak ponos in pripadnost nekemu narodu pa lepo prosim pot pod noge na tisto ozemlje kamor misliš, da spadaš in pripadaš.

Briga mene, od kod so vaše prababice, lahko da so jo nastavile kakemu Bosancu, Palestincu ali bogsigavedi komu. Kukavičja jajca so vedno bila in bodo, zato se ne trkajte po prsih, da ne bo kak okostnjak iz omare padel.

Se strinjam.

a ponosna si, da tvoj narod žiodi pobija druge ljudi, pa kaj tebi ni jasno- đidi so razbili Gazo na prafaktorje, vse objekte vključno z bolnicami, šolami, stanovanji, kaj ima ta morija in to razdejanje s hamasom- pejt u rt baba zmešana ponosna na kaj ???? u rt si utakn svoj ponos in globoko dihaj

Osovraženi čez celo zgodovino izgnani iz več kot 100 držav . Zakaj le ? V 21 stoletju še vedno mišljenja , da ste  več vredni in , da smo vsi ostali narodi vredni majn kot psi .  Sedaj je tu še Gaza kaj tvoj narod počne tam mene bi bilo sram , če bi bil tvojih korenin . Ti pa si celo upaš napisati , da si ponosna na judovske korenine. v resnici skozi celo zgodovino lažete , mešetarite , izkoriščate, kradete . Kdo je izdal Kristusa nihče drug kot hinavski juda iškariot .

Potem si obrezana ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close