Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ponosna, da sem Judinja

Ponosna, da sem Judinja

Mene vse to nabijajo s tisto Gazo že malo dolgočasi. Sem bil dol, Izrael, Zahodni breg, v Gazi pa ne. Mi je na podlagi mojih osebnih izkušenj s Falestinci (ja, njihov arabski jezik sploh nima glasu ‘p’, po kom se potem oni imenujejo?), jasno čisto vse.

Odgovor na objavo uporabnika
reala, 08.09.2025 ob 19:18

Ker palesinci so pa mega miroljuben in napreden narod.

https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.bloomberg.com%2Fnews%2Farticles%2F2001-09-23%2Fphoto-palestinians-celebrate-the-world-trade-center-attack&psig=AOvVaw3cbAuzkucmYbuNCsObiwU_&ust=1757438161477000&source=images&cd=vfe&opi=89978449&ved=0CBgQjhxqFwoTCPDe_LzVyY8DFQAAAAAdAAAAABAX

Kako so navijali srečni 11 Septembra 2001. Čudoviti so, res, za mir. 😉

Zanimivo dejstvo pa je da imajo židi in muslimani skupne kulturološke podrobnosti. Moške obrežejo (zaradi higiene kot pravijo), ne jejo svinjine (umazano), ženske ne smejo hoditi v njihove verske objekte, vera je vodilna pri obeh skupnosti, ženske imajo podrejeno vlogo v društvo, ortodoksni židi ženskam nalagajo da se oblačijo tako da čim več pokrijejo, simbol obeh je noč (tama, kaj je v tamo ostane v tamo) ker eni imajo zvezdo drugi mesec, pri klanje živali imajo stroga pravila, kaj je dovoljeno pri druge veroizpovedi pa ne smejo delati svojim (enaki veroizpovedi), in še in še…

Logično je potem da so si blizu in ne da so skregani.

Zdaj, to so dejstva. Kako si bo kdo razlagal tega pa je nekaj drugega.

Zgodovinar, 08.09.2025 ob 19:31

ej, 08.09.2025 ob 15:33

Vera ni narodnost za začetek.

Pa v židovski veri se le ta deduje po mami, ne po očetu :).

Sam povem 🙂

p.s.
Vsak žid to ve, tako da daj si kakšno boljšo zgodbico zmisli teslo moteno.

Vera ni narodnost za začetek.

Pa v židovski veri se le ta deduje po mami, ne po očetu :).

Sam povem ?

p.s.
Vsak žid to ve, tako da daj si kakšno boljšo zgodbico zmisli teslo moteno.

………….

Točno tako. Jud je veroizpoved in ne narodnost in prav zaradi tega je Judov vse povsod. Takoj se vidi da je neizobraženi troll provokator!

Židovstvo seveda ni (samo) veroizpoved, Ben Gurion je bil budist, večina boljševistične elite so bili ateisti, sekularni Židje so glih toliko Židje kot verni.

Židovstvo je etnoreligijska skupnost, ko jim paše, so vera, ko jim ne paše, so nacija, lahko bi rekli, da so pleme, zelo posebno pleme, židovski Bog ni tak kot naš, Židov ne slišiš razmišljati o posmrtnem življenju, njih zanima tu in zdaj.

Dejansko so Židje sami sebi bog, njihova “nebesa” so, da pride mesija in jih postavi za gospodarje Zemlje, vsi goyimi pa da so njihovi sužnji, to je za njih najvišja stopnja eksistence, ne nek onozemski paradiž.

No…zdaj je vsekakor primeren čas, da zatajiš svoje korenine. Od kdaj sposoben narod zganja genocid nad drugim narodom? Nimaš bit na kaj ponosna. Izrael se je zagabil celemu svetu.  Če si že nisi namislila te zgodbice, seveda.

Crkni židovsko govno

Bravo, lahk ti sam čestitam.

Nimam nič prot drugim narodom, veram v celoti, ker VEM, da imaš v VSAKEM narodu in veri tako DOBRE kot SLABE ljudi.

Jih je treba zato ubit 100.000, ali 200.000?

Ponosen sem, da sem Slovenec. Tudi mene so kdaj v šoli “zbadali”, da sem gorenc ali da sem žabar, odvisno od lokacije. Jebiga. Tudi veliko Slovencev je umrlo v taboriščih. Dejstvo pa je, da Slovenci ne izvajamo genocida nad nobenim narodom. To šteje.

Vedite tudi, da drugi narodi to spremljajo, si dajo na znanje in verjetno bodo kdaj pa kdaj rekli kako močno besedo glede genocida. Verjamem, da vam ne bo v ponos.

Nagnusen narod. Hitler je že vedel zakaj.

Kraužlasti lasi in puklasti nosi, ne hvala, pa še smrdijo po tistih ribah, ki jih skoz žrejo.

Pa največji rasisti na tem planetu.

Dedinja, 08.09.2025 ob 15:10

Ne bom se spuščala v debato Izrael in Palestina, da je to dolga in kompleksna stvar in nima smisla, da o tem zdaj tu mi debatiramo.

Prilepila bom svoj, ki sem ga zapisala v temi o sovraštvu do Judov. Moj oče je Jud. Njegova družina je do nastanka fašizma živela v Benetkah, potem pa so se zatekli v Švico. Sama sem nekaj let otroštva preživela v Sloveniji, kjer sem bila deležna posmeha v šoli prav zaradi svoje narodnosti. Potem smo se preselili v Švico, kjer moja narodnost ni bila več problem. Moja starša od covida bivata v Sloveniji, dežela je čudovita, redno ju obiščem, a vedno mi ostane grenk priokus šolske izkušnje. Sram me je, da sem se lastnih korenin sramovala. Korenin svojega očeta, ki mi je dal vse in še več in mi omogočil življenje kot ga imam. Ponosna sem na svojega očeta, svoj priimek in svoje korenine. Ponosna, da sem Judinja.

Ni to sovraštvo od včeraj. Niti nima veze z Gazo, Palestinci itd. Po očetu sem Judinja. Če bi vi vedeli, koliko grdih besed sem slišala v otroštvu, v srednji šoli so se spogledovali med seboj, če sem v razredu rekla, da imam judovske korenine. Začela sem se jih sramovati in jih zanikati. Na faksu pa je bila direktorica našega oddelka Judinja. Bila je nadvse lepa, sposbna in pametna ženska, ki me je celo poučevala. Od nje sem vedno čutila empatijo in simpatijo, čeprav ni vedla, da imam judovske korenine. Na prvem izpitu me je vprašala: “Vem, da govorite več slovanskih jezikov, imate pa čuden priimek za nekoga s tistih koncev, ste Nemka, Italijanka?” Takrat sem začutila ponos in rekla: “Ne, moj oče je Jud.”

Ona pa mi je takrat rekla, naj bom ponosna na svoje korenine, ker so edinstvene. Spomnim se, da me je vprašala kaj bi rada nekega dne delala in ko sem ji odgovorila je rekla: “Mi smo pametni in sposobni ljudje, uspelo vam bo.”

Draga profesorica R, hvala, da ste mi predali toliko znanja in ljubezni do tega, kar ste poučevali. Hvaležna sem, da ste mi bili vseh šest let v mentalno in čustveno oporo. Hvala, da ste mi toliko pomagali na moji akademski poti, in da lahko še danes računam na vas.

Jaz sem ponosen, ker sem se danes dobro usral!

Dedinja, hvala, ker si del svoje zgodbe delila z nami. Naj te Hashem blagoslovi in naj pazi nate in na tvojo družino. Vse dobro vam želim!

P.S. Na sovražnike Judov, ki jih je tudi tukaj na forumu polno, pa se ne oziraj. Praznoglavi ljudje, ki nimajo pojma o ničemer, najbolj radi vrtijo jezik, žalijo in pucajo svoje frustracije na ljudeh, katerim je uspelo in so srečni.

Šalom!?❤️?

Samuel Rubinstein, 09.09.2025 ob 08:14

Dedinja, hvala, ker si del svoje zgodbe delila z nami. Naj te Hashem blagoslovi in naj pazi nate in na tvojo družino. Vse dobro vam želim!

P.S. Na sovražnike Judov, ki jih je tudi tukaj na forumu polno, pa se ne oziraj. Praznoglavi ljudje, ki nimajo pojma o ničemer, najbolj radi vrtijo jezik, žalijo in pucajo svoje frustracije na ljudeh, katerim je uspelo in so srečni.

Šalom!?❤️?

… je pod drugim nickom avtorica komentirala sama sebi.

torej ti zagovarjaš pobijanje otrok, žensk, starčkov v Gazi, streljanje na uboge otroke ki z zmečkanim obtolčenim loncem čaka na topli močnik??? mi smo proti temu da vi židi ki se imate za nekaj več pobijate te ljudi, mi smo proti, da ste jim zrušili vse hiše- VSE DOMOVE kaj ti ni jasno budala ??? imamo pravico zagovarjati šibkejše in biti proti židom- butec – GRAVŽAŠ SE MI, nobenega sočutja s tvoje židovske strani, samo pohvala eni na pol izmišljeni židovki ki je ponosna na žide ki pobijajo ubogi narod. SRAM NAJ VAS BO ŽIDE BREZ ČUTA DO DRUGIH LJUDI!!! S R A M   N A J   V A S   B O

Seveda, ti homer jasno podpiraš ubijanje Židov hkrati pa moraliziras o palestincih kako so ubogi. 7.oktober govori sam zase. Pozabi. Nevem kdaj vam bo končno postalo jasno, da se Židje be bojo več pustili ubijati.

anonimna jaz, 09.09.2025 ob 08:48

Seveda, ti homer jasno podpiraš ubijanje Židov hkrati pa moraliziras o palestincih kako so ubogi. 7.oktober govori sam zase. Pozabi. Nevem kdaj vam bo končno postalo jasno, da se Židje be bojo več pustili ubijati.

ne sprenevedaj se, ker dobro veš kaj ste židi počeli skoraj 80 let v Palestini, kako ste zatirali ta narad, jim kradli zemljo, hiše, jih obravnavali kot živali zdaj pa ste jim zrušili celotno Gazo, pobili in istradali otroke……………., banda preklete židovska

Lisica746, 08.09.2025 ob 15:20

Gaze pa ne boš komentirala, kajne?

O Gazi smo bolj kot ne enostransko obveščani in v komentarjih lahko le ponavljamo in sklepamo o stanju. Tudi vest o palestinski osnovni ideologiji v uničenju Izraela in Izraelcev je bila le enkrat objavljene in tu je osnova sovražnih odnosov s Hamasom na čelu, ki ima utrdbo v Gazi, med civilisti, ki so obrobne žrtve.

H0MER, 09.09.2025 ob 09:09

ne sprenevedaj se, ker dobro veš kaj ste židi počeli skoraj 80 let v Palestini, kako ste zatirali ta narad, jim kradli zemljo, hiše, jih obravnavali kot živali zdaj pa ste jim zrušili celotno Gazo, pobili in istradali otroke……………., banda preklete židovska

Homer, res je. Le tem norcem arogantnim, ki se imajo za nadljudi, ne moreš ničesar dopovedati. So prepričani, da lahko delajo kar hočejo, ko pa jim nekdo postavi mejo, pa igrajo uboge žrtve.

Hilter je bil isti. Zato pa je povedal, da je na tem svetu prostor samo za eno čisto raso in v Židih je videl konkurenco za svojo arijsko raso.

Rodiš se v Sloveniji, šolaš se in delaš v Sloveniji in opevaš neke korenine po ne vem katerem kolenu že. Sorry, si pač navaden Slovenec. Če čutiš tak ponos in pripadnost nekemu narodu pa lepo prosim pot pod noge na tisto ozemlje kamor misliš, da spadaš in pripadaš.

Briga mene, od kod so vaše prababice, lahko da so jo nastavile kakemu Bosancu, Palestincu ali bogsigavedi komu. Kukavičja jajca so vedno bila in bodo, zato se ne trkajte po prsih, da ne bo kak okostnjak iz omare padel.

PIKULET, 08.09.2025 ob 20:06

Mene vse to nabijajo s tisto Gazo že malo dolgočasi. Sem bil dol, Izrael, Zahodni breg, v Gazi pa ne. Mi je na podlagi mojih osebnih izkušenj s Falestinci (ja, njihov arabski jezik sploh nima glasu ‘p’, po kom se potem oni imenujejo?), jasno čisto vse.

Retardiran SDS pičkulet.

Zakaj retardirani SDS ovci sovražite Muslimane in hkrati Srbe ?

Srbi so se borili in umirali v vojnah proti turškimi vpadi, kateri so pobijali in ropali tudi po Sloveniji.

Retardirani SDS ovci sovražite sovražnike svojih sovražnikov.

Saj res, vi obožujete samo svojega komunajzarja diktatorja janšo. Sovražite pa vse, kar ni janša.

Srbska dominacija nad Turki

Že leta nazaj sem tu napisala. Judje se ne bodo več pustili uplinjat.

Tisti dan, ko so Palestinci dreznili v osje gnezdo je bil zgrešen, to kar pa počnejo Judje sedaj pa je nedopustno. Na tak nizkoten način ne kažeš mišic. Predvsem, ker so Judje pametni, jim je tam v vladi vsa pamet odpovedala. Stradat otroke in ljudi v Palestini je nedopustno. Ubijat otroke je nedopustno.

ŠLi so skozi nametane kosti in žal jih ni nič IZUČILO.

Vedno sem zagovarjala Jude, toda tokrat, tokrat je potrebno povedati na glas za tiste v vladi, ta pot ni prava.

V Gazo se bodo naselili Izraelci, na ozemlje kjer je zdaj toliko trupel, žalosti in trpljenja. Slaba energija. Nikoli ne bo tam miru. Nikoli, ker je prekleta.

No, ce nisi staro tam nekje do 15 let, je skrajni cas, da dojames, da svet ni crno bel in ce kdo obsoja Izrael, ne pomeni, da podpira Gazo. Bo slo?

bo treba dojet, 09.09.2025 ob 10:20

No, ce nisi staro tam nekje do 15 let, je skrajni cas, da dojames, da svet ni crno bel in ce kdo obsoja Izrael, ne pomeni, da podpira Gazo. Bo slo?

Ne, ne gre. Kar se Izraelcev tiče, ne. Sploh, če pri 15 + veš, kdo vodi cel svwt.

Lep dan, 09.09.2025 ob 10:10

Že leta nazaj sem tu napisala. Judje se ne bodo več pustili uplinjat.

Tisti dan, ko so Palestinci dreznili v osje gnezdo je bil zgrešen, to kar pa počnejo Judje sedaj pa je nedopustno. Na tak nizkoten način ne kažeš mišic. Predvsem, ker so Judje pametni, jim je tam v vladi vsa pamet odpovedala. Stradat otroke in ljudi v Palestini je nedopustno. Ubijat otroke je nedopustno.

ŠLi so skozi nametane kosti in žal jih ni nič IZUČILO.

Vedno sem zagovarjala Jude, toda tokrat, tokrat je potrebno povedati na glas za tiste v vladi, ta pot ni prava.

Ko Palestinci napadejo, je to zate le malo drezanja v osje gnezdo.

Ko napadejo Izraelci gre pa za masakr.

Dvojna merila much?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close