Pomoč pri hujšanju
Živjo Tonka!
Res se nisem nekaj časa oglasila. Ko sem prišla iz toplic sem imela doma pravo gužvo. Paziti sem morala vnuka in vnukinjo in tako nisem imela skoraj nobenega časa, da bi sedla za računalnik. Povem naj, da je bilo v toplicah lepo vendar prekratko. Glede hrane je bilo vse v redu, sadje, zelenjava, ribe. Le po dveh dneh so se mi pojavele bolečine v komolcih, ramenu in prstih na nogah, sem mislila da je reakcija na vodo. Šele doma sem ugotovila, da to ni to, ampak prehrana. Za zajtrk sem namreč vsako jutro jedla skuto in sadje. Ugotovila sem da mi skuta povzroča bolečine. Doma namreč sama delam jogurt iz domačega mleka, vendar ga nikoli ne pojem več kot en kozarček na dan pa še to ne vsakdan. Tako, da sem sedaj mlečne izdelke popolnoma črtala iz prehrane in se mi je stanje že malo izboljšalo. Povem naj še, da sedaj nisem več na ločevalni dieti, ker sem v toplicah izgubila đe 1 kg. Sedaj jih imam 61,5 to je 8,5kg manj kot na začetku. Imam tako majhen izbor hrane katero lahko jem, da če bom tako nadaljevla bodo kilogrami še kar kopneli.
Vesela sem, da se je tudi tebi stanje izboljšalo.Se še slišiva.
Lep večer ti želim.
Živjo Tonka,
sedaj se pa jaz sprašujem kje si. da se mi nič ne oglasiš. Naj ti povem, da sem kljub temu, da nisem na ločevalni izbugila še 1 kg. verjetno zato, ker sedaj zaradi bolečin, ki kar ne pojaenjajo jem predvsem samo zelenjavo in sadje. Tudi danes se nisem nič pregrešila. 5. maja imam v Ljubljani pri revmatologinji kontrolo, bomo videli kako bo. Kako pa je kaj s tabo. Verjetni bi ti voda v Lendavi tudi prijala, ker je zelo topla. Ko sva šla domov sva se šla za 3 ure kopati v Banovce pa je tudi zelo topla voda, tako da bova verjetno nalednjič šla tja.
Želim ti lepe praznike. Oglasi se kaj.
Anči banči, oprosti, sem se že dvakrat spravljala, da ti pišem, pa pride kaj vmes, pol pa pozabim; imam kar malo slabo vest; veš, v sredo sem bila ma DC na Bledu, pri dr. Furlanovi, zelo dobra in sočutna zdravnica za alergije; me malo tolaži, da ne bo tako zelo hudo (čeprav sumi na prikrito celiakijo), sva pa že malo napredovali v hrani, tako, da že lahko poskusno jem tudi malo ajde in po 3,5 msecih ne moreš verjeti KRUH!!!! brezglutenski, malo riževe moke in malo mlete prosene kaše; mnjami za lačne; prvi je bil sicer bolj kot debela palačinka, tale ki ga pravkar pečem, pa je že malo bolje; smola, praviš, da se ti je zopet poslabšalo zdravje; veš s temi revmami je tudi vrag; veliko je hrana, nekaj pa so tudi stresi in pa vremenski vplvi, tudi mene je 14 dni nazaj kar precej trgalo (zraven sem hodila še na fizioterapije, kjer imajo klimo v telodvanici – si lahko nmisliš, da ni bilo najbolje!) vesela sem, da si mi povedala za knjigo, se moram spraviti v knjižnico!Zanima me kako je v Banovcih, tam še nisem bila; bila pa sem enkrat v Moravcih; veš, ko sem bila na fizioterapiji v Toplicah Laško (poznaš? – tam je za kosti), jih je veliko govorilo,da jim zelo pomaga pri revmi Lendava, Moravci ali Banovci – največ pa Moravci! lepo se imej, pazi nase in tudi jaz ti želim še lep preostanek praznikov!!! čao, želim, da ohraniva stike!! prisrčen pozdrav iz prelepe Savinjske doline
Jaz sem bila, sedaj prvič v Banovcih sva vzela samo 3 urno karto, da sva videla kakšna je voda. V Lendava je primerna za revmatike,predvsem za tiste, ki imajo vnete sklepe. Meni sicer zelo paše voda, ker je v njej veliko parafina, nimam nič izsušene kože, je tudi precej manj klora kot v drugih toplicah. Banovci so precej podobni le da imajo več vodnih površin. Že več let hodiva redno 2 x na leto za 4 do 5 dni v Lendavo in 2 x v Podčetrtek v Terme Olimija, tam mi voda ne odgovarja ravno najbolje, vendar dobiva kar poceni apartma v Apart hotelu, kar pa je treba izkoristiti. Upam, da nimaš celiakalije, ker poznam težave pri tej bolezni in tudi zdravljenje je zelo zahtevno. Jutri imam zopet dan D. tako imenujem ponedeljek ko moram vzeti Metotrexsar kar jaz imenujem strup, Ob jemanju imam tisti dan kar nekaj težav, slabost, utrujenost. Drugi dan pa je že bolje, na začetku sem tudi bruhala. Verjetno mi bo 5. maja zdravnica povečala dozo na 8 tablet saj tako je omenila na zadnji kontroli, če bom imela še bolečine. Vsake 14 dni moram v lahoratorij na kontrolo jetrnih encimov. Imam že nekoliko povečane. Upam, pa da bo ostalo pri tem in se ne bo zviševalo. Zraven jemljem cel kup alternativni zdravil, omega3, laneno seme, pegasti badelj (za jetra) sedaj pa sem začela piti še aloa vero z dodatkom glukozamina, baje dobro deluje na sklepe in obnavlja hrustanec. Nekaj od tega mi pa res mora pomagati, poleg vse zelenjave in sadja.
Nasvidenje in se še slišiva.
Pa še to zelo sem zadovojna, da sem izgubila kilograme, sedaj imam 60,5 kg in bom to poskušala držati.
Bravo za kile, se veselim s tabo!! vstrajni zmagujejo!
No, ne vem, če ne bova šla res s prijateljem letos v Lendavo ali Banovce (morje bom odpisala, da bi kuhala, je garsonejera na morju predraga za dve osebi, za polpenzion pa ne reskiram zaradi hrane, itak pa morje ne bo izginilo v naslednjih letih); pa sva rekla v toplice, itak sva tik pred penzio in kam hodijo v glavnem penzionerji – ja v toplice; Ko bo malo bliže poletje, te bom prosila, da mi boš povedala, kam točno gresta v Lendavo (hotel -apartmaji), kje je kolikor toliko ugodno, v Olimju sem že bila – skok na soboto, ker mi ni preveč oddaljen! Rada imam toplo vodo, da si pregrejem kosti – čeprav jakuziji v bazenih pa so prevroči za moje srce – me še kap, hehehe; A ti veš, da pravijo tudi, da za revmo pomaga, če se zakoplješ v toplo mivko na morju? Nisem vedela pišuka, da so te tablete, ki jih jemlješ tako močne Metotrexsar – saj so kot kemoterapija? ne moreš nič kaj bolj milega? Ostalo omega3, laneno seme, pegasti badelj (za jetra) in aloa vero z dodatkom glukozamina, to je vse SUPER! razen zadnjega še nisem (po moji vsaj delni normalizaciji črevesja mislim iti na kuro glukozamina, ker ga vsi hvalijo, soseda ima zelo zelo hudo revmo, pa si kar precej pomaga s tem zdravilom; prej je hodila preko meje, sedaj je k sreči že pri nas; ga že dolgo jemlje in pravi, da ne ve, kako bi brez); je pa res, da moraš biti pri teh zravilih vstrajen, pa veš kaj še, bogat! nobena niso poceni kajne in če jih imaš več vrst, lahko še banrkotiraš, hehehe; pa lepe dneve ti še želim, pojdi na sončeka, na sprehod, če ti čas dopušča; jaz sem danes že bila pridna – na gorsko kočo – 1,30 urce v eno smer, pa sem kot prerojena; čao!!!
Končno sem našla čas, da ti lahko odpišem. Danes sem zopet pazila vnuka in vnukinjo (3 in 4 leta) seveda mi pri tem pomaga mož. Domov sva prišla šele ob 16h, tako da sem bila za rekreacijo danes kar presej utrujena.
Glede Lendave ti lahko povem, da sva do sedaj bila v hotelu Lipa v Lendavi. Zadnjič pa sva bila preko Tus kluba v hotelskih apartmajih s pol penzionom za 4 dni 253 eur, kar je bilo za cca 100 eur ceneje kot v hotelu.Moram priznati, da mi je bilo zelo všeč, ker imaš malo več svobode, lahko si skuhaš kakšno kavo,čaj…. Na morje že več let ne hodiva, ker nama je voda premrzla. Mož ima težave s hrbtenico, čaka na operacijo, tako da sva oba bolj potrebna toplic.
Glede metotrexata je pa tako, ima zelo veliko stranskih učinkov.Zaenkrat ga prenašam še kar dobro,razen da imam povečane jetrne teste in tisti dan ko ga vzamem slabost in utrujenost. Na začetku so me zdravili samo z antirevmatiki, potem sem dobila sulfosalazin, ki mi ni prav nič pomagal, sedaj pa imam samo metotrexat in vsak dan antirevmatik Movali 1,5mg in pa seveda alternativo, ki pa mi kar precej izprazni denarnico, pa samo da bi mi pomagalo.
Jutri imam prost dan glede varstva, pa greva malo hodit. Sicer živiva v naravi na vasi tako da do gozda nimam niti 100 m.
Lepo se imej in pogumno naprej.
Zdravo!
se že kar razveselim, ko vidim tvojo pošto! Nisem vedela, da imaš tako močno revmo; tale badelj, ki ga piješ, ti verjetno kar pomaga pri jetrih, slišim, da je hudo dober; no vidiš, imaš pa drugo veselje, vnučke, jaz jih komaj čakam, pa še vsaj 9 mesecev ne bo, čeprav sta otroka (imam dva sina) že toliko stara, da bi počasi že lahko kaj bilo; sicer pa skočim k sestri, ki jo imam v bližini, pa malo pocartam njeno vnukico; danes sem šla krog 5 km, malo da se razgibljem pa naužijem svežega zraka, lepo se imej in lahko noč!
Ojla,
Nisem te še vprašala ali imaš tudi ti bolečine, ali hodiš v službo ali si na bolniški. Jaz sem že 11 let doma od tega 6 let upokojena. Če bi hodila v službo ne vem kako bi bilo. Kakšen dan je čisto ok. drugi dan pa sem čisto na tleh. Kako pa si ti preživela današnji dan?Jaz sem bila malo na vrtu, potem pa sva šla z možem malo hodit 1h. Sicer nimava hitrega tempa ker niti jaz niti on ne zmoreva. Se pa vsaj malo razmigava.
To da si piševa sem zelo vesela. Če hočeš mi lahko pošlješ svoj e-mail pa si bova potem tam pisali, jaz namreč ne vem kako se to naredi, da ni vsem na ogled.
lep večer.
po osebni pošti sem ti poslala svoj naslov, pa se bova lahko res osebno bolj pogovarjali! o ja, sem pokretna, tudi malo še planinarim, samo s hrano imam “en velik pacaraj”, ker imam tako strogo dieto in sem ob že itak bolj skromni postavi še veliko shujšala; moj največji problem so črevesje, alergije, hrbtenica in pa kosti ter mišice; ni pa tako hudo kot pri tebi; no več, se bova pogovorili zasebno, pa lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.