Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pomoč pri hujšanju

Pomoč pri hujšanju

Danes sem začela hujšati po 90 dnevni ločevalni dieti. Rada bi, da se mi katera pridruži, saj bi si tako izmenjavali mnenja in lažje zdržali.
Vesela bom vsake spodbude .
Lep pozdrav vsem.

kwa maš pa za zdržat, saj lahko ješ ,sam mal ločevat morš.A je res tok težko žvet, če se ne morš hkrat basat s pomfritom in dunajskim, ampak morš usazga posebi pojest, porka duš me jezijo take babe

Ne boj se, jaz te ne bom napadla ! :). Zdržala boš,če si si to zadala.Ne pa obupat,skoraj pri vseh dietah prvi teden ni rezultatov, šele čez kak dober teden se pokažejo prvi uspehi. Saj bo šlo !

Se pridružujem vzpodbudi !! Ne pozabi na tekočino;vsej 2l dnevno-najboljša je čisto navadna voda. Good luck!

Hvala za spodbudo. Naj povem, da sem se odločila hujašati zaradi zdravstvenih razlogov. Imam psoriatični artritis in stem prizadete sklepe. Se tudi zdravim z metotrexatom že 2 leti. Moja teža sicer ni idelalna, pri višini 160 cm imam 70 kg in sem stara 60 let. Doma pravijo naj se ne obremenjujem s kilogrami in da jih ni toliko preveč, zato mi ne dajejo podpore, češ da si bom nakopala še večje zdravstvene težave. Shujšati imam namen 10 kg, tako bodo moji sklepi manj obremenjeni in bom imela mogoče manj bolečin.
Moj 1. dan je uspel tudi drugi je že skoraj za mano. Kako pa bo naprej vas bom obveščala.
Lep pozdrav.

Kar počasi pa bo. Tudi če ti ne uspe izgubiti vseh 10kg, bo o.k.
Javi se čez dober teden. Lep pozdrav in veliko uspeha

poskusi vprašati še tukaj… punce imajo izkušnje, sigurno ti lahko pomagajo

[http://med.over.net/forum5/list.php?93]

Link je mrtev,…

Hočeš reči, da ni aktiven:

Pa še tule poglej, so punce zelo aktivne:

Hvala za nasvete. Uspešno sem zaključila šest dni, imela sem samo eno pregreho v soboto sem pojedla en krof čeprev ga ne bi smela. Izgubila sem dobra 2,5kg in sem zelo zadovoljna.Bom nadaljevala upam, da do konca.
Se še slišimo, lep pozdrav.

anči banči, kar korajžno! jaz sem v mesecu in pol shujšala za 9 kg; nenamerno, s strogo dieto zaradi hujših zdravstvenih problemov; izločiti sem morala skoraj vse ogljikove hidrate, škrob, sladkorje, gluten, vse mlečne stvari;
moja hrana je:
– zjutraj pečeno ali trdo kuhano jajce,ali rio mare v slanici ali pražena piščančja jetrca,
– nato obvezno VSAKI dan sok korenčka, zelene, jabolka,
– za kosilo pusto belo meso (piščanec,puran,bela riba), solate kolikor
hočem (najbolj se nasitim zeljnate z malo fižola), priloga kuhan korenček, cvetača ali brokoli, ali pečene bućke ali jajčevce -občasno v leči(lečo prej namakati 12 ur, da izloči sladkorje, škrob);
– popoldan zopet sadno zelenjavni sok,redno kompot iz jabolk, sveže sadje, občasno domač (obvezno domač!!!) jogurt,
– zvečer obvezno kuhano zelenjavo (ne z maslom!-kvečjemu kokosovo olje), včasih rio mare v slanici (če nisem zjutraj)
– 2 x na teden si privoščim!! 10x izpran in predhodno 12 ur namočen riž,
– če me napade sladko – malo: bio rozine, lešnike, brazilske oreščke (ne indijske!!-škrob), suhe jabolčne krhlje
– kruha, krompirja,koruze, mlečnih izdelkov, vseh žit in mok, kaš nisem niti poskusila;
– pijem ogromno rahlih zeliščnih čajev (vode ne prenesem),
Navedeno mi je pobralo 9 kg in preizkušeno deluje,
jaz iščem obratno, ker sem preveč shujšala, bi rada vsaj kak kilogram pridobila, vendar sem omejena V hrani;
bodi trda in odločna; za vsako dobro nagrado se je treba potruditi; večja je nagrada, večje napore in vstrajnost zahteva; iz srca ti želim, da uspeš!

Hvala Tonka za vzpodbudne besede. Kile se kar lepo topijo, danes je 15 dan pa ima skoraj 4 kg manj. Tudi jaz sem omejena pri hrani, ne jem nobenega krompirja, bele moke, riža, kupljenega mleka, jogurtov, sladkorja. Sama si doma pečem polnozrnati kruh in delam jogurt iz domačega mleka, jem tudi mladi sir. Ločevalno dieto izvajam v okrviru teh omejitev in vseeno kar lepo napredujem. Sama sem ugotovila, da mi zgoraj navedena hrana skoduje, otekli in vroči sklepi, če pa se lepo pazim pa je še kar ok. Pozabila sem omeniti da ne jem nobenih prekajenih in suhomesnatih izdelkov, niti konzerviranih živil, ker mi to zelo škoduje.
Vse testenine jem polnozrnate in ogromno zelenjave in sadja izločam samo agrume, ker povzročajo vnetje. Jemljem tudi omega3 kapsule, zmanjšujejo vnetje. Ne smem pa nobenih zdravil za krepitev imunskega sistem (imunal, ekolostrum,imunoglukan)jemljem namreč metotrexat, zato ti dodaki niso priporočljivi in si pomagam samo s kolikor toliko zdravo prehrano. Sem pa pač v teh letih ko začnejo delovati hormoni in sem tako pridobila kilograme, ki se jih hočem znebiti in sem trdno odločena, da mi bo uspelo.
Še enkrat lep pozdrav in hvala za vspodbudo.

krasno, čestitam!!!!hvala tudi tebi, da si napisala kaj ješ in česa se izogibaš; vsaka izkušnja nas bogati in tudi tvoje bom s pridom uporabila; tudi meni agrumi ne odgovarjajo-driska, čeprav bi jih po dieti lahko, imam pa tudi revmo, no evo pa nisem vedela, da povzročajo vnetje; vidim, da si res odločna in če je volja je pot; vidiš, rezultat_nagrada ne uide, krasen občutek kajne; pa lep dan ti želim

Ko sem pred dvema letoma zbolela za psoriatičnim artritisom sem o tem prebrala veliko literature. V roke mi je prišla knjiga dr. Campbella zdravljenje artritisa na naraven način s hrano. Sicer se ne držim te diete vendar jo kar precej upoštevam. izločila sem najbolj strupeno hrano.Z zdravili in kolikor toliko pravilno prehrano se mi je bolezen toliko izboljšala, da sedaj hodim kolikor toliko normalno (v začetku bolezni sem imela berglje). Manj kilogramov bo pa tudi pripomoglo, lažji hoji.
Lep pozdrav in lep večer.

Končala sem prvi mesec mojega hujšanja. Izgubila sem skoraj 6 kg. Z dieto bom nadaljevala vse do zastavljenega cilja. Se še oglasim.
Lep pozdrav.

Jupi, čestitke! Kajne, kako krasen občutek je, ko človek ve, da že toolikoooo časa vstraja; tudi jaz sem ponosna nase; sprva sem mislila, da je nemogoče dosledno, ampak res dosledno upoštevati strogo ogljikohidratno in mlečno dieto; evo, sedaj je že 3 mesece, od kar nisem poskusila nobenega kruha, testenin, krompirja, mleka in mlečnih izdelkov,nobenih sladkorjev in sladkarij-peciv; in res je, zdravstveno stanje se mi izboljšuje; očitno res ne smemo zaradi zdravja jesti teh stvari;
pogumno naprej anči banči, veselim se s tabo!! in kajne, krasno je tudi tako živeti, čeprav ne jemo vse kar bi želeli!!
lepo se imej in uživaj v vsakem dnevu

Vesela sem,da si se spet oglasila. Poleg diete sem tudi veliko na svežem zraku,vsak dan hodim po 1 uro. Hoja mi je prišla že toliko v navado, da je kar hudo, če pride dan, da ne grem ven. Danes sem bila zunaj kljub močnemu vetru, oblečena kot v hudi zimi, saj je bilo zelo mrzlo.Tudi doma so opazili, da sem shujšala in moram priznati, da mi nič več ne nasprotujejo, ker vidijo kakšno voljo imam,kljub temu, da sem omejena pri izbiri hrane, katero lahko jem glede na mojo bolezen.
Želim ti lep večer, pri nas je bel, saj pada sneg.

Čestitam ! Pa gre in še bo ! Kar tako naprej !

anči banči, kako gre danes!
spomnila sem se, da si lajšam lakoto ali “lušte” po čem sladkem s kompoti; vsaki dan si skuham polni lonec in ga jem po malem; jabolko obvezno, dodam pa sadje iz skrinje (češnje, jagode, borovnice), najbolj dober pa je, ko dodam kakšno hruško; poskusi!!
LP iz Savinjske

Živjo Tonka, danes sem dobro, je eden od tistih dni, ko imam manj bolečin,danes imam dan ko si lahko privoščim sladico, vendarje ne bo, ker ne smem sladkorja in bele moke. Si bom pa privoščila kar precej suhih fig in sliv z njimi si tudi tešim željo po sladkem. Jutri pa grem za štiri dni z možem v Lendavo, bom malo uživala v topli vodi. Skrbi me samo prehrana.Na srečo je zajtrk in večerja samopostrežna in bo dovolj sadja in zelenjave. Se slišiva, ko pridem domov.
Lep pozdrav Zasavčanka.

Tako kot si rekla, v samopostrežnih restavracijah je sadja in zelenjave zagotovo veliko na izbiro; Uživaj!!

Hvala!

Anči Banči!

Tudi meni ugotavljajo seronegativni artritis in naj bi jedla movalis. Ker so me po 14 dneh jemanja začela boleti ledvica, sem jih prenehala jemati in se lotila “drugačne prehrane”. Iz jedilnika sem črtala belo moko, bele testenine, mleko, krompir, sladkor.. Za prvo fazo… Sem pa opazila, da ko sem se pregrešila s torticami, da so bile bolečine precej močnejše… Ja, kilogrami gredo pa lepo dol…nič nimam proti. Bi pa prosila, če imaš še kakšen nasvet glede hrane… kaj tebi škoduje? oz. kaj tebi pomaga? Stara sem šele 36 let, pa se res ne bi rada udala v usodo življenja z bolečinami.

Lp.

Anči banči kje si? si že prišla iz Lendave? kako si si urejala prehrano; si se kopala v nafti? zanima me, če ti kaj pomaga za kosti; trenutno tudi mene na hudo “trga” – verjetno posledica fizioterapij, pa me zanima, ker bi tudi jaz šla rada tja; meni se bistveno izboljšuje stanje črevesja (ni več hudih drisk in krčev), diete se držim, s tem, da sem lahko vključila po navodilih zdravnice že 2 x tedensko malo krompirja v koščkih in pa malo prosene kaše; mnjami, kako je dobro po 3 mesecih; aja, poleg Encimala, mi je zdravnica predpisala še Magnesol in ne morem verjeti enenga redkih probiotikov, ki mi odgovarja, Prolife; oglasi se in povej kako se držiš,
lep pozdrav iz Savinjske doline

Za Tic!
Zelo sem vesela, da si se oglasila. Naj ti povem, da hrana zelo vpliva na potek oz. razvoj bolezni. Tudi jaz sem imela v začetku bolezni samo movalis vendar mi ni nič pomagal. Potem sem dobila sulfosalazin, čez pet mesecev pa še metotreksat 5 tablet tedensko, vendar ni bilo bistvenega izboljšanja še vedno otekli in vroči sklepi. Potem pa sem dobila knjigo dr. Campbell Zdravljenje artritisa za naraven način, v njej lepo piše katera hrana je priporočljiva in katera ne. Lahko jo dobiš v knjižnici. Jaz sem se odločila za to dieto in moram reči, da se mi je stanje precej izboljšalo. Sedaj se sicer ne držim tako stroge diete,vendar kar precej pazim pri prehrani. Jem pretežno sadje, zelenjavo, ribe in včasih piščanji file ali purana. Krompirja razen sedaj na regratu ne jem, riž zelo redko, testenine samo polnozrnate, nobenih slaščic, konzervansov, kupljenega kruha, pečem ga sama iz polbele in polnozrnate moke pa še to ga jem zelo malo. Izločila sem tudi vse salame, hranovke suhomesnate izdelke, kupljene sokove. Najbolje se počutim, če jem samo sadje in zelenjavo. Toliko za danes.
Lep pozdrav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close