Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pomen izjave – “Rabim močno žensko” (drugič tokrat zares!!!)

Pomen izjave – “Rabim močno žensko” (drugič tokrat zares!!!)

Ne, noč je moja edina prijateljica. Bi imela še kakšnega prijatelja, samo to menda ni možno…?
Bolj črno kot belo, a ne?

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Ne, noč je moja edina prijateljica. Bi imela še kakšnega prijatelja, samo to menda ni možno…?

Mislim, da bi to bilo možno…..So pa prijatelji res vedno bolj dragoceni…

[/quote]
Ponoči je res vse bolj črno…..:)
Ženske znate s svojim temperamentom razgnati črnino….:)

Res je.

Jaz sem, za lažjo predstavo vsem,ki me ne poznajo (midva se, a ne Robi, a ne da se 🙂 :)) zelo netemperamentna, večini prilično dolgočasna.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Midva se zastopiva tako dobro, kot stara prijatelja…:)
Jaz sem tudi za marsikoga dolgočasen..Pa se ne sekiram….Bolje imeti enega dobrega prijatelja, kot deset slabih.

I’m nobody! Who are you?
Are you nobody, too?
Then there’s a pair of us–don’t tell!
They’d banish us, you know.

How dreary to be somebody!
How public, like a frog
To tell your name the livelong day
To an admiring bog!

Emily Dickinson

No, a ni bil moj post tudi to – moraliziranje.

Beremo na osnovi tistega, kar poznamo. Na osnovi naših izkušenj. In ne samo nekih neutemljenih prepričanj. Verjetno že imam razlog, zakaj tako berem, se ti ne zdi?

Robi, če sem napisala, da se te tako bere, še ne pomeni, da te ne razumem. Pa ti razumeš mene? Ali lahko vidiš to, kar jaz vidim?
S svojimi pisanji delamo in puščamo vtise. In nekdo, ki te bere, ne more oceniti realnosti, ker pozna samo tvoj izsek videnja in dojemanja. Verjame pa. Ker nima razloga, da ne bi.

Točno tako…Mi obarvate moje življenje…Brez vas bi bilo vse črno -belo…Dolgočasno…:)
[/quote]
No, tu pa sem prebrala da nisi zanikal, da je tudi tvoja partnerka… 🙂

Ja. Ti verjamem, da marsikdo tako sklepa.

Je pa samo sklepanje v marsičem odvisno od samega značaja.
Na primer močna ženska bo stvari tako brala, da se ne bo počutila manjvredno, pa prizadeto…
Samozavestna ženska je naravnana tako, da se prepriča o namenu samega pisanja in okoliščinah. Ni takoj slabe volje, če jo že kaj asociira na krivico ali karkoli že. Ne jemlje besede drugih osebno.

Ja. Ti verjamem, da marsikdo tako sklepa.

Je pa samo sklepanje v marsičem odvisno od samega značaja.
Na primer močna ženska bo stvari tako brala, da se ne bo počutila manjvredno, pa prizadeto…
Samozavestna ženska je naravnana tako, da se prepriča o namenu samega pisanja in okoliščinah. Ni takoj slabe volje, če jo že kaj asociira na krivico ali karkoli že. Ne jemlje besede drugih osebno.[/quote]

Robi, vsi smo samo ljudje. Lahko smo večinoma samozavestni, močni… pa vendar bomo ob neki priložnosti odreagirali drugače, manj samozavestno, manj močno… Zato ker nismo samo črne ali bele barve. Enostavno ni možno, da bi bili ves čas prijazni, ali ves čas neprijazni, ali ves čas tolerantni in obratno… In kar nas označuje, nas označuje tisto, čimvečkrat, ne pa vedno.

Drugače se pa strinjam s tabo.

Na koliko srečanjih si bil pa ti, Robi?
Brez skrbi, grem tu in tam na kako srečanje preko neta, obstajata vsaj dve taki skupini, ki organizirata taka srečanja. Tako, da to prakticiram :).
Robi, jaz moram opravljati moška in ženska dela glede na to, da nimam moškega, ki bi kaj postoril. Sekira, motika, vile.. so orodja, ki jih pogosto uporabljam.

No Ronka…Saj pa smo te vabili na srečanje pa nisi hotela priti.
Kdo je tisti, ki beži pred realnostjo ? :)))

Tvoja opažanja so preveč posplošena.
Jaz moram doma opravljati vsa moška dela…Glede tehničnih stvari, pa elektrike, avta…In hkrati še ženska dela…Kuhanje, pomivanje posode, čiščenje….
Stvar je v tem, da ste ženske preveč komot in preveč fine, da bi vse delale..Še posebej kakšna umazana dela. 🙂
Seveda pa ne vse..So izjeme, ki so vredne občudovanja.[/quote]

Kaj pa so tipična moška dela? Je to dovolj, če drva na cepim, uporabljam kramp ali bi morala tudi z buldožerjem znati ravnati?

Se pravi – ti postoriš 90% del, če sem prav razumel…. :))))[/quote]
Nikoli nisem šel preračunavat…:)
Hotel sem le povedati, da ženska ne bo opravljala tipično moških del, mi pa moramo tipično ženska.
V mojem primeru. To ne pomeni, da so vse iste.
Katenjka res ni, ker je bolj tehnično usmerjena…:)

Res ?
Za srečanje samskih ni bilo nekega interesa….
Prideš na piknik ?[/quote]

Aja, grem samo na srečanje SAMSKIH :), vezanih pa ne :).

Se pravi – ti postoriš 90% del, če sem prav razumel…. :))))[/quote]
Nikoli nisem šel preračunavat…:)
Hotel sem le povedati, da ženska ne bo opravljala tipično moških del, mi pa moramo tipično ženska.
V mojem primeru. To ne pomeni, da so vse iste.
Katenjka res ni, ker je bolj tehnično usmerjena…:)

Res ?
Za srečanje samskih ni bilo nekega interesa….
Prideš na piknik ?[/quote]

Kakšnih petih…Nisem pa delal statistike koliko je samskih, pa vezanih….Ker mi to ni bilo merilo ali grem ali ne.

Kaj pa, če so vmes eni in drugi ?

Verjamem…..Ker nimaš izbire in moraš.
Saj pravim, da so tudi takšne ženske, ki opravljajo vse in ne ločujejo tipično moških in ženskih del.

Jaz imam pa dovolj vezanih kolegov :), tudi samskih znancev za pijačke se vedno najde. Težje je pa najti kaj drugega, zato jaz hodim na srečanja, kjer se družimo ob aktivnostih, ki nas zanimajo :).
Grem tudi na druženje, kjer so eni in drugi, samo ne preko MONa :).

Kakšnih petih…Nisem pa delal statistike koliko je samskih, pa vezanih….Ker mi to ni bilo merilo ali grem ali ne.

Kaj pa, če so vmes eni in drugi ?

Verjamem…..Ker nimaš izbire in moraš.
Saj pravim, da so tudi takšne ženske, ki opravljajo vse in ne ločujejo tipično moških in ženskih del.[/quote]

Se kar strinjam s prvim delom stavka.

Samo problemov pa moški, (še najmanj tisti brez domišljije) s tem še ne reši. Moški mora namreč znat vse tisto, kar bi ženska “rada” tudi uresničit. Tukaj pa običajno nastanejo problemi. 🙂

Včasih študiram, kaj neki se skriva za take vrste cinizmom? bolečina, zagrenjenost, razočaranje, nič od tega,… nihilizem?? Ali pa preventivna terapija pred vsem tem… menda si veren človek…?

Zakaj cinizem? Ker naj bi bila moč pozitivna? Kakšna moč neki. Še moški je v bistvu nemočen. Kaj šele ženska. Tako da ne se mi šopirit punce.
Vsa moč se zreducira v izsiljevanje. Ropar je močan ko beraču vzame obleko. Poglejte kako se kriza rešuje, recimo. Je tale naš gospod Zidar močan? Je Tovšakova močna ženska? Ja, najbrž bi se vsi strinjali da je.

Ne, saj se ne. Nisem mislila samo tega sporočila zdaj. In se strinjam s tabo bolj kot si misliš, samo nisem prepričana, če iz istih razlogov. Včasih pač študiram, kaj kdo sicer piše, saj bom nehala, res.
Tudi Kathy Bates (v tisti vlogi v Misery) ni ravno ženska, ki bi jo vsak hotel imet, ali pač??

Moč lahko človek izrablja v različne namene, pozitivine ali negativne.
Zidar in Hilda sta res močna, ampak žal tudi pokvarjena in brez vsake morale.
Močna ženska je recimo tudi tale: vdova s tremi malimi otroki in hribovsko kmetijo, vse poskrbi sama in spravi otroke h kruhu. Moževa smrt je ni strla, ni je strlo fizično delo, ni je strlo to, da je bila sama za vse tri otroke.
Močna ženska je tudi ženska, ki je zbolela, ampak ni vrgla puške v koruzo (pa ne mislim, da se je prehladila).
Močne ženske so tudi direktorice, ene v pozitivno smer, druge žal v negativno.
Včasi smo na enem področju izrazito močni, kje drugje pa izrazito šibki. Lahko se zgodi, da je ženska izredno uspešna v službi, v socialnih odnosih pa ji nikakor ne gre.
Super je, da je človek močan in da to svojo moč uporablja v prave namene (ne v take kot Hilda in Zidar). Si predstavljaš koliko bi lahko ta dva naredila, če bi bila poštenjaka? Veliko. Tako pa jima je poštenje tuje, kar pa ne pomeni, da so vsi direktorji in podobni pokvarjeni. Mogoče se tudi kak pošten politik najde.

Poanta je po mojem v tem, da je lahko vsak odločen in močan. Če ve, da ne zmore tega sam. Veliko pa je ravno takšnih: ki so nedovisni, ne rabijo nikogar, so močni in odločni.

Meni je pa enkrat en kolega rekel takole – da vsi moski imajo radi mocne zenske, ampak le kot za prijateljice. Za zivljenjsko sopotnico pa si redkokdaj izberejo zensko, ki jih karakterno prekasa (pomeni, da je ona tista, ki je BIG BOSS doma).

Po drugi strani, moje osebno mnenje, jaz ne bi morala biti z moskim, ki bi bil karakterno sibkejsi od mene.

Očitno je zate močna ženska, ki ima močan družbeni vpliv, ki je na vodstvenih pozicijah in podobno…

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Pri meni to pomeni, da lahko dvigne nad 70 kil bencha, da lahko bicep curl dela z 15 kilskim kvihtom in da dela počepe s stokilsko utežjo.

Mislim, da sem zaljubljen v podobo, ki se mi je naslikala pred očmi 🙂

Slabo bereš, če bi dobro prebral, bi videl, da se močno motiš.

Očitno je zate močna ženska, ki ima močan družbeni vpliv, ki je na vodstvenih pozicijah in podobno…[/quote]

Ti si pojava. Tvoja žena ima kar veliko dela s tabo a ne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close