Pomen izjave – “Rabim močno žensko” (drugič tokrat zares!!!)
Živjo vsem,
ker se je včeraj odprta tema spremenila o debatiranje o fizičnem nasilju, bi rada tokrat se raje posvetila originalnemu vprašanju…ki seveda leti na značaj NE na fizično moč!!!
Torej:
zadnje čase vse (pre)večkrat slišim iz ust raznih moških, različnih starosti, da rabijo “žensko, ki je močna”…in priznam me to vse skupaj vse bolj zanima kaj to pomeni? Kdaj je ženska za moške torej močnega značaja?
Predvsem me zanima moško mnenje…
matjazko, težko je definirat močno žensko :). Lahko bi rekli, da je stabilna, samozavestna.
Recimo ženske, ki imajo več hobije, sploh športnih oz. se s kakim bolj ukvarjajo, so lahko tudi močne, samo ti tega seveda ne maraš, te bega njihova moč :).
S tem, ko pišeš traparije v stilu, da imamo ženske šport namesto moškega, kažeš samo na to, da se bojiš močnih žensk.
Pravi moški se ne bo bal ženske, ki ima šport za hobi, ne bo se bal ženske, ki dobro zasluži, ne bo se bal izobražene ženske, ne bo se bal samozavestne ženske… S tem ne mislim, da mora biti ženska ravno izobražena in z visoko plačo, da je močna, so pa to lahko ene izmed lastnosti, niso pa nujne.
Tadej in ti si ziher pravi moški, ker iščeš take krhke, nemočne ženskice :). A nisi ti tisti, ki se zgraža nad tem, če je ženska odvetnica, policistka, vojakinja? A to so močne ženske?
Kaj pa, če je šoferka avtobusa, tovornjaka? To sme biti?
Dejstvo je, da močne ženske si lahko želi samozavesten moški, ker si želi, da mu bo ok partnerka, da ne bo on njen rešitelj, ampak partner, da ne bo njen varuh ali karkoli.
Ali pa ubogi mamin sinček, ki rabi eno, da mu bo urejala življenje tako kot mama.
Res ne vem odkod tebi da takole streljaš naokrog vsevprek. Ja, res si sploh ne želim niti zamišljat da bi v rovu na fronti imel ženske okoli sebe. Sploh niti pomislit ne želim kako bi to izgledalo. In tako, ja, ne vidim kaj bi ženska lahko počela v profesionalni armadi. Židje so šli še najdlje s tem, ampak pri njih se ženske samo usposabljajo za namen čisto zadnje obrambe.
Jaz nič ne streljam, nisem vojakinja :).
Torej vojakinja ne sme biti. Pa policistka tudi ne, zakaj pa to ne? Zakaj pa ne sme biti odvetnica?
Nisi povedal glede šoferk kamionov?
Sprašujem te za mnenje zakaj ženske ne smejo teh poklicov opravljat, tako si enkrat napisal 🙂 pa sem radovedna zakaj te to tako zelo bega in plaši :).
Ronka
Tu si sedaj sebe opredelila za “močno žensko”, ker športaš? 🙂 Če nekdo športa, to še ne pove ničesar o njegovem značaju. Ti vlačiš (sebi ustrezne) zaključke kot čarovnik bele zajčke iz cilindra. 😀
Zakaj, saj šport ne izključuje moškega, lahko pa je nadomestek za moškega v določenih primerih in pri določenih tipih žensk. 🙂
Se strinjam, ne vem, zakaj mi to pišeš. 😀 Aja, močna ženska mi deli lekcije. :)))))
Matjazko, tolikokrat sem ti že povedala, da ves čas brcaš v temo. Nisem močna ženska, bi pa rada bila močna ženska to pa ja. Občudujem močne ženske. In ja občudujem ženske, ki veliko športajo in se zdravo prehranjujejo. Tudi taka bi bila rada.
Ti pa se tako bojiš močnih žensk, bog ne daj, da bi se s športom ukvarjala, a ne?
Hvala, Ronka, da si me uvrstila na 2. mesto za Robijem, do smrti ti bom hvaležen. Marka pa si sedaj izpustila, ker ni nič napisal in je bil “priden”. :))))
Meni internet ni beg pred realnostjo, ampak zabava, ker sem bolj “miselni tip”, pa rad “pofilozofiram” z drugimi ljudmi. In kaj je lahko boljše kot internet?
Forum je zaprt za komentiranje.