Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek POLETNE OSVEŽILNE PIJAČE / KOKTEJLI

POLETNE OSVEŽILNE PIJAČE / KOKTEJLI

ja to bo.. 🙂 moraš bit res optimist za take misli

moški & jagode …. pride v upoštev kot drugačna kombinacija osvežitve … 😉
moški & jagodni frape … pripelje le do privzdignjenega pogleda … kaj pa sploh je to? 🙂
bolj jih poznam, moške, kot whiskey, pivo, reeedko koktajl … kar se tiče alkohola
nonalkohol pa, sok, ostalo jim je nepomembno …

aha.. pa kavica brez…

😉 to je to 🙂
drugačna izpeljava “moški & jagode” 🙂

Ja to s frapejem je bilo malce v hecu. 🙂
Saj moj tudi ni takšen, da bi o tem razmišljal, kaj šele kaj packal okoli tega po kuhinji. Če mu pa kdo to prijazno servira pred nos,se pa tudi ne brani. 🙂

Še posebej če je tist nekdo v kakih čipkah in štiklcah 🙂

Ingverjev sirup, mineralna voda, limonin sok.

Za ingverjev sirup potrebuješ pa:
– skodelico nasekljanega ingverja
– skodelico in pol vode
– skodelico sladkorja
– limono.

Iz limonine lupine izrežeš 2-3 manjše trakove, v vodo daš ingver in trakove lupinice ter kuhaš do vretja. Ko zavre, zmanjšaš ogenj, da tekočina blago vre še 10-15 minut.
Dodaš sladkor in med stalnim mešanjem kuhaš toliko časa, da nastane sirup.
Ohlajenemu dodaš sveže stisnjen limonin sok in sveže narezan ingver, ki ga namakaš toliko časa, da dobiš želeno intenzivnost okusa. Sirup precediš in shraniš v steklenem kozarcu oz. steklenici.

Sveže in zdravo.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

čaj. navaden planinski. na sobni tempetaruri ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Moja današnja osvežitev, ki sem jo poimenovala MIX 35+

[img]http://i1346.photobucket.com/albums/p696/BikiniMon/napitki/ohladitev_zpsf2d6d078.jpg[/img]

Za temperature 35+ se je danes prilegel mix ohlajenega sadnega čaja z okusom jabolka in šipka, pomarančnega soka in limetinega soka, z dodatkom rumovega sladkorja in arome pomarančnih cvetov.

Uporabila sem 1 l vode in 4 filter vrečke oziroma piramide čaja (Loyd), sok 4 pomaranč, sok 2 limet, 2 čajni žlički rumovega sladkorja (alkoholu naklonjeni lahko dodajo pravi rum) in žličko arome pomarančnih cvetov. Vse skupaj lepo ohlajeno in po želji dodatno hlajeno z ledom.

morilka & ubijalka
vse, kar odstopa za 10 stopinj od sobe temperature je ŠKODLJIVO!!!
pa koji ku.r.ac imamo osnovno šoltvos, ki “prodaja” mrzle pijače mamesto čajev, kuhanega (posušenega) sadja, … NORCI!! .. pa saj delate samomore !!!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

morilka & ubijalka
vse, kar odstopa za 10 stopinj od sobe temperature je ŠKODLJIVO!!!
pa koji ku.r.ac imamo osnovno šoltvos, ki “prodaja” mrzle pijače mamesto čajev, kuhanega (posušenega) sadja, … NORCI!! .. pa saj delate samomore !!![/quote]

Kaj se razburjaš, saj nisme lastnik kafiča? 🙂
Meni v osnovi šoli niso nič mrzlega prodali.
Pijem pa kar mi paše. Vroč čaj sredi poletja pač ne.

krhljeva voda na sobni temperaturi ☺
npr. iz takega sadja (klik)

Po domače voda od kompota?

Super tema!!

Kot prvo, Bikini girl, ohlajen čaj lahko pripraviš tudi iz mrzle vode (recimo zeliščnega, črnega in zelenega – sadni res malo težje), pustiš zadeve 2-3x dlje stat.

Lassi z mangom sem probala nedavno tega v tujini, njam njam, vsebuje pa sladko smetano, kar nisem vedla, se ni čutlo, čeprav je bilo kremasto (čitam pa etikete).

@dabivtri
: kokta s čokoladnim likerjem? Kak pa to zgleda? :O

Sama obožujem delat smoothie iz rastlinskega mleka, sadja (jagod, marelic, breskev, banan, češenj, ananasa malo manj, ker je vlaknast, domačih borovnic, malin), bio cimet, bio vanilija v prahu, včasih še zmlet bio kakavov prah, ne vse naenkrat.

Od alko koktejlov pa samoo mojito, ostalega ne 🙁 tako da če delate kake izi alko/nonalko koktejlčke, na dan z besedo. Včasih se afnam z borovničevim likerjem ali kontrojem, imam pa še skoraj celo steklenico belega ruma (Bacardi Superior), večinoma jih kapnem v kako hrano ali smoothie. S čim se najraje mešajo žgane pijače? S kokto? Bistrimi sokovi?

Ne zanimajo me traci, tole temo hocem na vrhu. Temperatur narascajo, za vikend napovedujejo 38, s kakim mixom se boste vi hladilie

Za dezurne alkoholicarje: katera pijaca je najbolj pitna in ne povzroca prevelikega macka?

mularija zastrupljena z reklamami ☻
v ročini se pije tople napitke: čaj, krhljevo vodo … kompot

Deda pejt spat:). Jst si pa naredim mojito:).

No, danes sem si naredila slednje:

kozji jogurt
domače listi mete
mleko brez laktoze
zmrznjene nedomače jagode
malo bio cukra

Žal ni bilo banan, da bi naredilo kremasto teksturo. Je bilo pa jaaako osvežilno, ker je bilo vse ohlajeno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close