Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek POLETNE OSVEŽILNE PIJAČE / KOKTEJLI

POLETNE OSVEŽILNE PIJAČE / KOKTEJLI

Klik: koktail, kot se reče ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Bikini, neee bit huda, prosim, samo pogovor, nič ni bilo slabega mišljeno 😉

Si mi pa dala idejo za ayran. Moram probat!

Filmi? hmm, James Bond mi prvi asociira :D.
koktajl z jajčnimi beljaki? če bi vedela, da je to notri, ne probam, surovi mi ne grejo 😀

Pila že liker, ki pride pisan, spodaj pomarančni sok z mičkeno marascina, res malo, zgoraj Blue Curacao in ledene kocke, barva lepa 🙂

Mentol palačinke?
Lahko pliiiis recept? 🙂 to bi takoj 🙂
čeprav je druga tema to.

ne pride v upoštev eksplozivnost, ampak osvežitev! 🙂
tole ne bo šlo …

a bi v dva tudi — če je sila ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

morilka: od Whiskey_ja crknem (sem zaprisežen škot ☺ ) viski ☺

ostalo je pa brozga, ki bi jo odpihnilo, ker bi se mi od vonja in barve zaletelo ☻[/quote]

No potem pa takole, za carja 🙂

Trije modreci
– 2 cl Jack Daniels
– 2 cl Jim Beam
– 2 cl Johnny Walker[/quote]

Prosim ne omenjaj Johnny Walkerja v družbi ameriških replik viskija 🙂
Onečastiš s tem kvaliteto

Tudi Janez Sprehajalec aka Ivica Šetalić ni glih čistokrven … je mešanica ostankov viskijev ☺

Nisem huda. Pravim samo, da je bila tema malce širše zastavljena, vse do milk shakeov za otroke. 🙂
Ja jaz sem bila tudi skeptična glede beljakov. Moj niti vedel ni, da so notri. Zraven je še mal smetane in potem se to vse skupaj speni, tako da se po okusu ne čuti.

Ja palačinke… so bile čista improvizacija. Moram mal razmislit kako so nstajale, pa bom napisala bolj zvečer napisala. Saj ni nič posebnega, fora je bila v sladoledu od mente. Kupljenem. In zanekrat vem samo za eno trgovino in samo eno znamko sladoleda od mente.
Sem ga odkrila to poletje in se navdušila nad njim. Še posebej mi je všeč v ledeni kavi.

Tudi Janez Sprehajalec aka Ivica Šetalić ni glih čistokrven … je mešanica ostankov viskijev ☺[/quote]
Priznam da je blended, vendar še vedno nad ameriškimi burboni…
Sicer je pa single malt pri nas težko dobit, tako da ostajam pri “črnem sprehajalcu”

ttttooooo rabim, metin sladoled, kjeeeee to kupiš, kater sladoled je to?????
bomba dobro!
samo jaz ga nikjer ne dobim!
to je to, osvežitev in noro dober okus!

dobro je pa tudi zmiksat vanilijev sladoled, zmrznjene jagode, mleko in mogoče še mleti sladkor, lahko se pa mleko izpusti in imamo sladoled, božansko 🙂

Tudi Janez Sprehajalec aka Ivica Šetalić ni glih čistokrven … je mešanica ostankov viskijev ☺[/quote]
Sicer je pa single malt pri nas težko dobit, tako da ostajam pri “črnem sprehajalcu”[/quote]
Mercovi veloki centri imajo spodobno izbiro [sup](najbolje, ko z letakom dobiš kupon za 20% popusta)[/sup] ☺

ttttooooo rabim, metin sladoled, kjeeeee to kupiš, kater sladoled je to?????
bomba dobro!
samo jaz ga nikjer ne dobim!
to je to, osvežitev in noro dober okus!

dobro je pa tudi zmiksat vanilijev sladoled, zmrznjene jagode, mleko in mogoče še mleti sladkor, lahko se pa mleko izpusti in imamo sladoled, božansko :)[/quote]

Leclerc Ljubljana, znamka Trofic
Je zelene barve, s koščki čokolade.
[img]http://www.proxicaddie.fr/45300/images/produits/lightbox/1240307317.gif[/img]

Mogoče obstaja še kakšen drug kje drugje, ampak jaz ga še nisem zasledila.

Sicer je pa single malt pri nas težko dobit, tako da ostajam pri “črnem sprehajalcu”[/quote]
Mercovi veloki centri imajo spodobno izbiro [sup](najbolje, ko z letakom dobiš kupon za 20% popusta)[/sup] ☺[/quote]
To misliš Agrokor-jevi?

Bikini_, hvala!!

naslednjič ko grem kam na izlet v tisto smer, kjer je leclerc, moram vzet s sabo hladilno torbo in si ga kupit!!! 😀
res sem upala, da obstaja kje, a zasledila ga nisem.

Jaz sem ga do sedaj samo 2x kupila. Enkrat sem ga iskala, pa ga ni bilo. So par dni pozneje ponovno dobili. Najbrž je bil kdo s hladilno torbo na delu. 🙂

No to so pa moje menthos palačinke, narejene po trenutnem navdihu.
[img]http://i1346.photobucket.com/albums/p696/BikiniMon/napitki/pala10D0inke_zpsd1529c76.jpg[/img]

Klasični masi za palačinke (6 palačink manjše velikosti kot je običajna, premer kroga je samo kakšnih 14 cm) sem dodala še nekaj kapljic arome pomarančnih cvetov, žlico limoninega sirupa, žlico ruma, zvrhano žlico sladoleda od mente, dva sesekljana metina lističa in nekaj kapljic (dobesedno kapljic!) zelenega barvila brez arome. Najbrž bi se v ta namen dobro obneslo tudi zeleno barvilo z okusom mente, katerega se dobi verjetno v vsakem super marketu, ampak jaz ga trenutno nimam na zalogi. Ko je bila masa že gladka, sem dodala še nekaj koščkov čokolade, ki se je topila šele ob peki palačink.
Sredinska palačinka na sliki je polnjena s sladoledom, stranski sta premazani s čokolado. Na vrhu je nabrizgan sladoled.
To je vse. Nekako sem hotela naredit palačinke v stilu After eight okusa. Pa za foro sem jih naredila še v zeleni barvi.

– Bikini_, če bi tebe bilo kaj v hlačah oz krilu, bi nas vse na koktejle povabila ne pa o tem zgolj odpreš temo ;))

A veš koliko jajc je treba imet za to!
Mislim recimo na koktajl gin fizz. 🙂

Mogoče pa vas res nekega dne. Če boste pridni in če se ne boste kregali. 🙂

Mogoče pa vas res nekega dne. Če boste pridni in če se ne boste kregali. :)[/quote]

Za jajčka nisem sigurna, za ostalo pa sem (nisem vedno razpoložena za umik :)).

Mogoče pa vas res nekega dne. Če boste pridni in če se ne boste kregali. :)[/quote]

Za jajčka nisem sigurna, za ostalo pa sem (nisem vedno razpoložena za umik :)).[/quote]

Bom jaz mal razmislila o tem.
Mogoče je to edina varianta, da se določeni ljudje najdejo na istem mestu ob istem času. 🙂

Za jajčka nisem sigurna, za ostalo pa sem (nisem vedno razpoložena za umik :)).[/quote]

Mogoče je to edina varianta, da se določeni ljudje najdejo na istem mestu ob istem času. :)[/quote]

Spletkarka :))

Mogoče je to edina varianta, da se določeni ljudje najdejo na istem mestu ob istem času. :)[/quote]

Spletkarka :))[/quote]

Če si na spletu, drugače ne gre 🙂

Spletkarka :))[/quote]

Če si na spletu, drugače ne gre :)[/quote]

Daj me na spisek… zame ne rabiš jajc…. pripravljat.. samo wisky 🙂

Nisem bila jaz, a ko se odpravim v tiste konce, bom, pa močno upam, da ga bodo imeli na zalogi! 😀
Palačinke izgledajo bombastično dobro in najboljše … ever!! Za barvilo bom uporabila esenco mete ali pa metin liker :D, premaz z nutello. Bomba okusov!
Hvala za noro dobro idejo, opremljeno še s sliko! 🙂
In malo kasneje sledi seveda koktajl 😀

😀

Lahko se naredi koktajl iz jajčnih beljakov. Ampak zate Johnny Walker? 🙂

Black label

Ojoj, sami ljubitelji viskija.
Jaz pa optimistično mislila, da bodo tudi moški pisali recepte za jagodni frape. 🙂

evo ti “moški” recept:
viski
vroča, gibčka, žmohtna bejba
cigara

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close