poletje, koliko ste odšteli za apartma na hrvaši obali
Na spletni strani “ob morju” vneseš željene filtre in je veliko ponudbe.
Mi smo 3 in gremo začetek avgusta v apartma 60m2, za 70€/noč. Okolica Zadra.
Oprema standardna, ni nek hud luksuz, ampak je vse, kar rabiš – mini predsoba, kuhinja in dnevni prostor, kopalnica, spalnica in ena majhna sobica z enojno posteljo, pokrita terasa, klima, parking. V kuhinji štedilnik, pečica, dovolj posode, mikrovalovna, hladilnik z zamrzovalnikom… 1 zakonska in 1 enojna postelja v ločeni sobi. Ležišča dormeo, udobna.
Prostori niso veliki, ampak za nas 3 več kot dovolj.
Morje čez cesto, plaža 5min počasne hoje oddaljena. Urejena peš pot ob morju.
Bogpomagaj, 05.06.2024 ob 12:20
Na spletni strani “ob morju” vneseš željene filtre in je veliko ponudbe.
Mi smo 3 in gremo začetek avgusta v apartma 60m2, za 70€/noč. Okolica Zadra.
Oprema standardna, ni nek hud luksuz, ampak je vse, kar rabiš – mini predsoba, kuhinja in dnevni prostor, kopalnica, spalnica in ena majhna sobica z enojno posteljo, pokrita terasa, klima, parking. V kuhinji štedilnik, pečica, dovolj posode, mikrovalovna, hladilnik z zamrzovalnikom… 1 zakonska in 1 enojna postelja v ločeni sobi. Ležišča dormeo, udobna.
Prostori niso veliki, ampak za nas 3 več kot dovolj.
Morje čez cesto, plaža 5min počasne hoje oddaljena. Urejena peš pot ob morju.
Ja, to je neka realna cena za majhne apartmaje, kateri niso ob morju ali pa jih od plaže celo ločuje cesta (kar je meni no-go).
Nekega app tik ob obali ne dobiš za tak denar, ni šans. Ampak saj je logično. Če hočeš s plaže narediti nekaj korakov do terase, pač ne moreš pričakovati poceni nastanitve. Je pa takih apartmajev ogromno, vsako leto več, ljudje kupujejo in zidajo apartmaje in jih oddajajo. Ampak “5 min do plaže” v resnici pomeni, da je apartma toliko oddaljen, da čez dan ne moreš na plažo in nazaj ko ti zapaše. To mene moti.
Zato so mobilne hiške tako drage, ker imajo plažo v kampu in tudi blizu morja. Enako apartmaji ki so res ob morju.
barva322, 05.06.2024 ob 13:17
Ja, to je neka realna cena za majhne apartmaje, kateri niso ob morju ali pa jih od plaže celo ločuje cesta (kar je meni no-go).
Nekega app tik ob obali ne dobiš za tak denar, ni šans. Ampak saj je logično. Če hočeš s plaže narediti nekaj korakov do terase, pač ne moreš pričakovati poceni nastanitve. Je pa takih apartmajev ogromno, vsako leto več, ljudje kupujejo in zidajo apartmaje in jih oddajajo. Ampak “5 min do plaže” v resnici pomeni, da je apartma toliko oddaljen, da čez dan ne moreš na plažo in nazaj ko ti zapaše. To mene moti.
Zato so mobilne hiške tako drage, ker imajo plažo v kampu in tudi blizu morja. Enako apartmaji ki so res ob morju.
To pa je res. Tisti čisto na plaži in po možnosti še večji, za 5+ oseb, so res dragi.
Mobilke pa sploh…
Zvarek, 05.06.2024 ob 13:53
Hrvaška obala me ne vidi, lahko dam pa ceno od drugje za primerjavo:
– otok v sredozemskem morju, 110 kvadratov, apartma, lasten bazen etc – 3 tedne -> 3400 €
– novo leto, UAE, 3 tedne, apartmajsko naselje s bazeni, slabe 4k€ (2 tedna)
– krompirjeve, otoki ob Afriki, 2k€, 1 teden.
+ avion, prevozi na destinaciji.
Kadar kam gremo, sa o nahrbtnik ne zadostuje. Poleg tega potrebujemo malo več prostora. Ni problem, če se leti v Švico npr..sicer pa economy za 1,9m i več in 3, 4 h leta ali več niso sprejemljivi.
Anonimno 3820, 05.06.2024 ob 11:52
Dobi se in je prva vrsta do morja, za tvoj info. Je samo dvorisce skupno. Cenik je za vse enak, neglede na ti ali ste stalni gost, ali ne. Treba je prav cas rezervirat. Ne zdaj primerjavat mobilno hisko in apartmaj, sli vecsobni apartmaj. Smesni ste prav tisti, ki iscete najblj poceni varianto, obenem ste mnenja, da so tile apartmaji bolj socialno opremljeni, za kosilo pa postrezete testenine z omako iz plocevinke. Vec luksuza kot si zelis, vec bo treba placat, bo slo. A ja kava, sladoled in ostalo nista nic drazja kot pri nas.
Kje dobiš za 70 EUR prva vrsta ob morju julija in avgusta ? Daj no nehaj.
fghndf, 05.06.2024 ob 14:23
najraje imam oglase 5 min do morja potem pa ugotoviš da je to 5 min zračne linije do najbližjega pristanišča polnega smeti fekalij in plavajujočega olja po vodi – do koliko toliko spodobne plaže pa kilometri daleč.
Vedno si lahko presenečen če ne poznaš kraja. Eni hodijo vsako leto v isti apartma in poznajo že vsak grm . Meni je pa dolgčas vsako leto v isti apartma iti. Tisti ki pa menjamo, pa smo lahko kdaj tudi presenečeni. Nikoli ni vse optimum. Lahko so glasni sosedje, lahko je umazan apartma, lahko je stran od trgovin, gostiln, lahko je plaža ki je najbližja, tebi osebno grda, pa greš v bolj oddaljeno.
Dejstvo je da je, da so ti ljudje zgubili kompas. Stroški tedenske uporabee apartmaja so minimalni. Tako, ali tako, so uporabniki cel dan zunaj. Pridejo le spat. Strošek elektrike je zanemarljiv, mogoče hladilnik, klima sploh ne laufa. Tiste cote oprat pa tud ni neki strošek. Pretiravajo na celi ćrti. Kot s stanovanji v lju.
?, 05.06.2024 ob 14:40
Dejstvo je da je, da so ti ljudje zgubili kompas. Stroški tedenske uporabee apartmaja so minimalni. Tako, ali tako, so uporabniki cel dan zunaj. Pridejo le spat. Strošek elektrike je zanemarljiv, mogoče hladilnik, klima sploh ne laufa. Tiste cote oprat pa tud ni neki strošek. Pretiravajo na celi ćrti. Kot s stanovanji v lju.
Zakaj pretiravajo. Da kupiš apartma na morju, je danes cena 160.000 EUR minimalno, bolj realno pa 200.000 EUR. Tebi pa naj ga oddajo zastonj? Ne gre tako. Meni je hrvaska še prepoceni glede na to kako drage nepremičnine so .
Hz, 05.06.2024 ob 14:44
Zakaj pretiravajo. Da kupiš apartma na morju, je danes cena 160.000 EUR minimalno, bolj realno pa 200.000 EUR. Tebi pa naj ga oddajo zastonj? Ne gre tako. Meni je hrvaska še prepoceni glede na to kako drage nepremičnine so .
Koliko stroškov narediš , če si en teden v apartmaju? Da se tam enkrat na dan stuširaš in mogoče zjutraj skuhaš kavo. a ima mogoče zlate krovce, da je tako drag. Fak . Tiste rjuhe mu lahko tud jaz operem.
Ok, lahko se dobi apartma tudi za 80, ampak če imaš določene zahteve ni šans. Če greš v app samo, da si ob morju je to ok. Jaz imam pa za tisti čas morja željo, da sem v lepem čistem, urejenem apartmaju. Da sem največ 200 m od plaže, ne morja, da je na plaži tudi senca, da niso skale na plaži in v morju, da sem v kraju, kjer grem lahko zvečer največ do 500 m v center, kjer je tudi kak lokal, stojnica, sprehajalna pot, gostilna, malo dogajanja v glavnem. Če vse to iščeš, ga pač ni pod 130/noč.
Anonimno 10316, 06.06.2024 ob 10:05
Drugi prav tako imamo svoje kriterije, ki jih navajas. Ce reces, da je v prvi vrsti, a je treba se posebej navesti, da je to ob lepi urejeni plazi, da ima sencko se in se……vse prej precekiram in to je to.
Ja sej, samo pravim, da s takimi zahtevami apartmaja v sezoni za 70 eur na noč ni, enostavno ni.
Forum je zaprt za komentiranje.