pokvarjena
Vas spremljam kolikor mi čas dopušča in premlevam. Dejstvo je, da sem se jaz že od začetka zavestno odločila da mu ne povem za prevaro, ker se ga bojim izgubiti in razdreti družino. Vem kaj boste rekli, če se bojiš, zakaj si ga potem sploh prevarala. Povem po resnici NE VEM, ne vem kaj mi je bilo? kot neka črna luknja v mojem življenju. Nikoli prej nisem varala, čeprav priložnosti je bilo veliko. Če se vrnem k prvotni misli, moj namen tukaj ni bil da zastavim anketo ali naj povem ali ne in potem seštevam procente in se odločim. Moj namen je bil da mi pomagate s svojimi izkušnjami, oz. če ima kdo predlog v katero smer naj razmišljam. Moj trenutno največji problem je slaba vest, ki me preganja v sanjah in ko sem z možem objeta in se poljubljava, me stiska v želodcu ker mi je žal da sem mu zabodla nož v hrbet. Smili mi se on ne smilim se sebi. Ker sem patetična. Sama sebe sem razočarala in počutim se slabo zaradi sebe. Navzven noben ne bi rekel da sem varala moža. Noben mi ne vidi v dušo. Vidi se samo neka plaha zunanjost.
Nisem pripravljena izgubiti moža, trenutno sva oba zelo srečna en z drugim, jaz zato ker sem se rešila ujetništva prevar, on pa zato ker me je dobil nazaj v celoti. Sem prepričana da je čutil da z mano ni vse v redu, vendar ni nikoli omenil prevare. Niti sumi ne.
Kot sem prabrala nekje zgoraj, naj pozabim in živim naprej. Živim naprej lahko, to tudi počnem, ampak pozabiti ne morem. Mogoče bom z leti pozabila?
Še enkrat poskusi razčistiti s tem obtoževanjem sebe.Tvoja zgodba je tudi zgodba nekega forumaša,ki ti tukaj pametuje in modruje,ker se je v tej zgodbi našel in prav tako sovraži sebe in zdaj posledično tudi tebe…Si mu pač dala kost za glodanje.Si dreznila v osir.Si samo človek od krvi in mesa.
Zdaj pa nehaj cvilit ! Zdaj te imam tudi sama dost! Pojdi naprej,nisi nikogar ubila madona! Dol si se dala in kaj zdaj???
Se je svet podrl?? Pa si prepričana da tvoj mož ne natepava sosede ko si ti na roditeljskem sestanku??
Od teh 10-ih pametnjakovičev,ki te tunkajo še bolj v brezno psihičnega zla,bi jaz vprašala če nebi mahnali eno mično gospodično tko za mimogrede.Ja itak. Meni se to ne more zgoditi.
Sem Mati Tereza.
Lej če si se odločila za varanje potem takrat v vezi verjetno ni bilo vse tako kot bi moralo biti. Če ne drugega vsaj kake hude zaljubljenosti ni bilo. Ali se motim?
Sedaj tudi bolj kot ne prevladuje strah pred izgubo, tistega kar si navajena.
Težko je živet s čim takim na vesti, ampak sebe najbolj poznaš. Lahko si tiho in se zamotiš z drugimi zadevami oz. zavestno odrineš te misli. S časoma te bo verjetno vse manj kljuvalo.
Lahko pa igraš na iskrenost poveš in prevzameš odgovornost. Kar ni lahko in lahko pomeni tudi razdrtje družine.
Kot je Misonkka napisala, lahko da je tebe mož tudi varal oz. te vara. Težko kdorkoli na forumu da pameten nasvet, ko stvari najbolj poznaš sama.
Če bi koga ubila, se tudi ne bi svet podrl. A to pomeni, da lahko ubijamo brez slabe vesti?
Seveda pa se je podrl njen svet, vsaj delno. In če bi povedala, bi se podrl tudi možev, vendar pa se ga postaviti nazaj.
Glej “orhideja”, brez zamere, ampak ti si ena navadna vlačuga. Dejstvo je, da ga nisi vredna ( kot si že sama napisala ), tako da mu kar povej po resnici kar si mu naredila, in to še danes. Če bosta šla narazen, pa itak ne bo konec sveta. Nevem zakaj se sekiraš za to, saj si ga konec koncev ti si prevarala, ne on tebe. Ne skrbi zanj, bo že preživel, si bo že poiskal drugo nekega dne. Odreši ga muk in mu daj priložnost, da spozna boljšo žensko od tebe !
Kar ne veš, ne boli.
Če misliš, da lahko z možem skupaj ostaneta, da je med vama ljubezn. Potem te stvari prikrij. Ne obremenjuj moža s tem. Kar ne veš, ne boli.
Kot je zgoraj Misonka napisala, nisi nikogar ubila.
Edino toliko bodi poštena, da v primeru,da te mož prevara, ne boš njega zmerjala za barabo in ga skenslala. Takrat se spomni na svoje napake.
Ni pa to napaka, zaradi katere se bi svet podrl.
Meni je pa smešno, kako vsi ves čas pišete, kako se morata dva, ki se ljubita medsabo spoštovat, pa biti iskrena drug do drugega. Pa o tem ravno ženske največ nakladate. Am, sorry, am I missing something ? Če bi “orhideja” resnično spoštovala svojega moža, potem bi mu povedala za prevaro. Mislim, ne me zajebavat zdej tle, kje da fak je tu logika…
Sadni, če ne veš, ne boli. TO je to.
Sicer pa nisem brala vsega, razen prvega posta od avtorice pa tole, kar je na drugi strani. Ampak nasankal v tej zgodib je tretji. Ljubimec. On je bil začasna potešitev, njemu je lagala, njega je nagnala, on ni vedel kaj se dogaja. Njegova čustva so bila pohojena. Mož itak ni vedel.
Drugače pa, če bi bilo v zakonu vse ok, ona ne bi varala. Očitno sta imela z možem krizo in je ona skočila čez plot.
Pri varanju nastrada ponavadi tretji. Ljubica oz. ljubimec. Varajoči ga izkoristi, potem pa se spet odloči za partnerja in ljubimca oz. ljubico nažene.
Kar nekaj tu na forumu nas upa, da jo bo prevaral in ji to zamolčal. :)) Svet se pa sigurno ne bo podrl, ker nas ostale prav briga, če je nekdo, ki ni z nami povezan, nezvest.[/quote]Ne vem, kdo na forumu upa, da bi jo on prevaral…jaz pač ne, ker nobeno maščevanje z ljubeznijo nima nič skupnega… je pa blizu tvojemu koleričnemu karakterju, ali ne pač?
Drugače pa vsi, ki ji svetujete, naj mu pove, ste zelo sebični. Povedati je najlažje in s tem svojo pokoro naprtiti drugemu…njej bo lažje, on pa se bo do konca spraševal, kdaj ga bo spet prevarala, kaj vse sta počela, zakaj ga je prevarala…
tudi tisti film, ki si ga prilepila kot neko referenco, nima prav dosti skupnega z realnostjo za razliko od onega od matjažka, meryl streep je karakterna igralka, ne pa hollywoodske šminke diane lane in še lepši richard gere…
koliko je umorov zaradi prevar in koliko je nesrečnih vez in životarjenj, ko parnterji vseeno ostanejo skupaj, se sovražijo, prezirajo, uničujejo??…
take stvari se povejo spodvedniku, duhovniku, morda psihiatru ali komu, ki mu lahko zaupaš, pa v to ni nikoli vpleten, prijateljici recimo, če jo imaš…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Kar nekaj tu na forumu nas upa, da jo bo prevaral in ji to zamolčal. :)) Svet se pa sigurno ne bo podrl, ker nas ostale prav briga, če je nekdo, ki ni z nami povezan, nezvest.[/quote]Ne vem, kdo na forumu upa, da bi jo on prevaral…jaz pač ne, ker nobeno maščevanje z ljubeznijo nima nič skupnega… je pa blizu tvojemu koleričnemu karakterju, ali ne pač?
Drugače pa vsi, ki ji svetujete, naj mu pove, ste zelo sebični. Povedati je najlažje in s tem svojo pokoro naprtiti drugemu…njej bo lažje, on pa se bo do konca spraševal, kdaj ga bo spet prevarala, kaj vse sta počela, zakaj ga je prevarala…
tudi tisti film, ki si ga prilepila kot neko referenco, nima prav dosti skupnega z realnostjo za razliko od onega od matjažka, meryl streep je karakterna igralka, ne pa hollywoodske šminke diane lane in še lepši richard gere…
koliko je umorov zaradi prevar in koliko je nesrečnih vez in životarjenj, ko parnterji vseeno ostanejo skupaj, se sovražijo, prezirajo, uničujejo??…
take stvari se povejo spodvedniku, duhovniku, morda psihiatru ali komu, ki mu lahko zaupaš, pa v to ni nikoli vpleten, prijateljici recimo, če jo imaš…[/quote]
Katenjka, prosim te, daj preveri, če te Matjažko ni s čim uročil. Ali pa si sama toliko strupena po naravi? Vse bolj se nagibam k temu, da je tudi Matjažko dvignil roke nad tabo, pa se s tem ne moreš sprijaznit. Na koncu bova midva (z Matjažkom) postala še prijatelja, zate pa ne vem….morda boš kakšno (ne)kolerično prijateljico našla. In tako, ki nima smisla za humor, tako kot ti ne. :))
Ne vem, kdo na forumu upa, da bi jo on prevaral…jaz pač ne, ker nobeno maščevanje z ljubeznijo nima nič skupnega… je pa blizu tvojemu koleričnemu karakterju, ali ne pač?
take stvari se povejo spodvedniku, duhovniku, morda psihiatru ali komu, ki mu lahko zaupaš, pa v to ni nikoli vpleten, prijateljici recimo, če jo imaš…[/quote]
Katenjka, prosim te, daj preveri, če te Matjažko ni s čim uročil. Ali pa si sama toliko strupena po naravi? Vse bolj se nagibam k temu, da je tudi Matjažko dvignil roke nad tabo, pa se s tem ne moreš sprijaznit. Na koncu bova midva (z Matjažkom) postala še prijatelja, zate pa ne vem….morda boš kakšno (ne)kolerično prijateljico našla. In tako, ki nima smisla za humor, tako kot ti ne. :))[/quote]To je dobro, če zase veš…ker se mi zdi, da malo dvomiš, katero ima rajši 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Antilopa, tudi tebe ima rad in žal mu je za vse psihične bolečine, ki ti jih je delal…malo se je vračunal s tvojim karakterjem, je mislil, da si mirna kot jaz in mu boš odpustila…pa saj si mu, ali ne pač 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.