Pohvala- zobna ordinacija v Lj
…da malo prekinem jezne poste…po dolgih letih oz vsaj 10 let prepozno ( da bi se zadeve začele reševati pravočasno) sem našla ekipo, ki se res zavzame, je ultra prijazna in strokovna. So sicer samoplačniška ordinacija, ampak…po zadnji izkušnjo koncesionarja in študentskega zobarja je bil to pravi balzam. Gre za dr. Zupančiča na Staničevi v Lj. Sem na sredi postopka pri impl.,prej me je bilo za umret strah, ampak zdaj sploh ne vem da so mi kaj delali…Že asistentka je super (zadnja pri koncesionarju je nalajala pacienta že ob klicu), zobozdravnik je pa itak zaupanja vreden. Torej, če je katero strah, da se bo nasmolila- tu se ne bo.
ni res, da za denar se vse dobi… sem bila prej pri 6 zobarjih, ko sem iskala predračun in verjemi, na svašta sem naletela..tako da je lahko odnos do tistih, ki jim prineseš evrčke tudi totalna katastrofa. Treba je pač najti fajn kombinacijo. Sem bila pri enem blizu BS3, pa je o posegu govoril kot mizar…ne bi, hvala…
cena impl ni odv kam ti da, ampak od števila imp. Zaenkrat zavarovalnica tega ne plačuje, razen v izrednih okoliščinah ( po rehabilitavciji kake bolezni- mislim da nekaj rakov v predelu glave iztd)- nekje na eni spl strani sem enkrat brala kdaj so izjeme.Jah, je drago, ja, ampak slabi zobje so pa strup za splošno zdravje organizma.
meni so delali dva spodaj in spodaj je drugače kot zgoraj…to vem…tako da ne vem če ti bodo moje izkušne kaj pomagale. Splošno pa je, da se v času okrevanja izogibaš kajenju in pitju alkota, da se ne naprezaš (fizično), da se držiš ostalih navodil( analgetiki, čiščenje…)…Drugače pa pred posegom dobiš antibiotik, potem pa…hmmm. na Youtube, če imaš dober želodec, je nekaj posnetkov posegov, ampak če si boječka pol raje ne glej. Poseg je pri meni trajal dobro uro in sem šla domov počivat. Bolelo me je prve 3 dni, pol pa probaš odmislit bolečino in gre.Si pač malo na baby hrani oz tam ne smeš obremenjevat dlesni- zdaj sem sprobala vse možne kašice..Drugače je pa vsaj zame bistvo, da zaupam zdravniku! Srečno!
aja, pa to je,…to poteka v več fazah in jaz sem mal nestrpne sorte punca…pri spodnjih je nekje čas vraščanja 3-4 mesece…za zgornje pa malo več…
Billie, jaz ne zaupam javnemu zdravstvu nič več. Žal. Morda se najde kak biser vmes, ampak žal sem ga zgrešila. Delajo s slabimi, osnovnimi materilali, čakaš 100 let, neprijazni, šlampasti- prejšnji mi niti odlitka ni naredil ok, kaj šele ostalega..tako da…se pač odrečem enim čeveljčkom, pa dam v prašička za zobarja…jbg…
tut jst lahko pohvalim svojega zobarja, po nekaj xy letih sem se odločila menjati plombe, nekaj je bilo kariesa, en zob zdravljenje kanalov vse super uredil, sicer govori bolj malo, je pa strokoven in napravi tako kot je treba, dr.Franken v Lj-Moste, asistentka je pa bolj ”leva” alpa ”desna” ampak glede na to, da mi da le slinček okoli vratu in ga ob koncu sname, me ona ne zanima…., čeprav je čist drugač, če te nekdo sprejme z nasmehom in pozdravom v ordinacijo ali pa z ”dolgo” faco
kar se tiče asistentk…če pri posegu pomaga ena sorry, kobila, da si ves plav od njenih prijemov ali pa je zraven ena luštna nasmejana, je blazna razlika. Pač…odvisno od tega, zaradi česa prideš k zobarju- koliko ona rabi biti zraven. Če se spomnim scen v študentskem zdr domu za Bežigradom, me kar zmrazi…
Jaz pa bi pohvalila dentalni center Clarus in sicer ordinacijo dr.Vrčkovnika in spec. endodonta dr.Križnarja.
Pred časom sem se odločila, da zapustim obiske v javnem zobozdravstvu po vsej šlampariji in bolečinah,ki sem jih doživela.
Po nasvetu znanke, sem odšla k dr. Vrčkovniku. Ta mi je s svojim korektnim, prijaznim odnosom in strokovnostjo opravil zelo natančen pregled in mi razložil, kaj vse bo potrebno sanirati in protetično oskrbeti. Toliko časa, truda in energije, ki jo zobozdravnik vloži v pacienta še nisem doživela. V ZD-ju sem bila vedno gotova v 7 minutah pa naj si je šlo za zdravljenje ali plombo…katastrofa. Med pregledom sva ugotovila, da bo potrebno en zob tudi koreninsko pozdraviti,zato me je napotil še k dr. Križnarju.Tudi on me je zelo pozitivno presenetil…res se mu vidi, da obvlada to kar dela. Na stolu sem bila več kot uro, on in njegova asistentka pa sta delala tako elegantno in usklajeno, da sem vmes celo malo zadremala. Nisem si mislila,da je lahko zobozdravstvo tako prijetno.
Res sem navdušena nad celim timom. Je pa res, da je vse samoplačniško, ampak za tako delo vredno svoje cene.
pred leti je delal dr. Vrčkovnik v ZD na Aškerčevi in v študentskih časih je bil moj zobozdravnik. Tudi jaz sem imela z njim zelo dobre izkušnje..sama namreč zelo dolgo nisem obiskala zobozdravnika, ker me je nenormalno strah, saj imam iz otroštva slabe izkušnje. s tem sem si seveda naredila na zobeh nenormalno veliko škodo…ampak on se je res potrudil, da jih je rešil, vzel si je čas za vsak zob posebej in vse skup res kvalitetno opravil. nato je šel stran in sem dobila spet zobozdravnico, s katero nikakor ne morem vzpostaviti dobrega odnosa…vse naredi na hitro, anastezije mi noče dat…povrhu pa zna biti še aroganta in sarkastična…vem, da v njeno ordinacijo več ne stopim, je pa seveda tu tudi finančno vprašanje…zelo si želim it nazaj k dr. Vrčkovniku, ampak nevem če si bom lahko krila te samoplačniške storitve. res bi bila dobrodošla informacija o tem, kakšne so kaj cene v dentalnem cetru clarus, saj cenika žal nisem nikjer zasledila…
Pozdravljena boječka…
Res je, da na njihovi strani ni cenika, imaš pa na voljo brezplačni pregled pri dr. Vrčkovniku.
Če ne drugega, bi se jaz saj na to odzvala, že zaradi tega, da ti pove kakšno je dejansko stanje v tvojih ustih.
S tem boš izvedela, če je tvoja dosedanja zobozdravnica vredna zaupanja…če dela korektno in ne kašne “štale” v ustih:/
Lp
Moja izkušnja z Clarus dental je ta, da so izredno dragi. Verjamem, da so strokovni in da dobro opravijo svoje delo vendar z razlogom nimajo cenika na svoji spletni strani. Tako da če nimate 500 eur v žepu za zamenjavo plombe se nikakor ne odločit za Clarus. Menim, da so izredno prodajno naravnana ordinacija, in ko si na stolu z odprtimi usti se težko ubraniš avtoriteti zobozdravnika.
Forum je zaprt za komentiranje.