pogrešam gospo Babi
Naša Babi je spet tukaj!!!!!!!!!!! Yessssss!!
Po nekaj katastrofalnih dneh (bolna malčica in službene zadeve) se mi zdi, da je pravkar posijalo sonce – odprem tale forum, zagledam na vrhu temo o Babi, premaknem stran navzdol in zagledam odgovor od Babi. Spet ena sama pozitivna energija, ki človeka takoj “spravi k sebi”!!
Babi, preveč ste dosegli v življenju (in ta življenski nauk lahko razberemo iz veliko vaših postov), da bi se pustili sprovocirati raznim gajbicam,…..
Veliko nas je, ki samo zato spremljamo forum, ker poleg kuharskih, dobimo tudi nekaj življenskih nasvetov.
Babi, če bo le možno, bomo zelo veseli vsake vaše besede!!!!!!! Lep večerni pozdravček!!!!!!
Pozdravljena, Babi. Poleg foruma in s tvojimi besedami v ušesih sem začela kuhati nekako drugače, bolj iz sebe, kot sem si od nekdaj samo megleno želela, pa nisem vedela, za kaj mi ne gre. Na forum sem prišla po recepte, skozi tvoje besede in besede vseh deklet tukaj sem našla odgovor. In to niso recepti, to je tisto, kar nas vleče k tebi in sem gor. Odkar se krčevito ne trudim več, temveč se prepustim, se stvari dogajajo same od sebe. Tudi moji doma so počasi le začeli bolj ceniti naše obroke in mojo kuho, otroci so malo zrasli in se ne spakujejo več tako. Ali pa jaz nisem več tako občutljiva na to.
Kakor koli, vem, da si mi velik del tega spoznanja dala prav ti, zato se te s hvaležnostjo večkrat spomnim in tako bo za vedno.
Rada sodelujem in sedaj presenečena opažam, da tudi jaz lahko kdaj pomagam puncam. Z veseljem in hvaležnostjo.
Lep pozdravček vsem. Mimi
Babi, en prisrčen pozdrav z mojega konca. Iz tvojih izkušenj, ki si jih delila z nami, sem se tudi marsikaj naučila, spoznala. In prepletanje tvojega osebnega življenja med kuharske izkušnje je bilo tako prijetno, prisrčno, nevsiljivo. Večkrat si mi dala idejo z opisovanjem, kako si se približala svojemu vnuku, s kakšnimi majhnimi pozornostmi si ga razveselila. Ko si ga šla iskat na letališče, si s seboj nesla njegovo najljubše pecivo. Človeku na pamet ne pride, da bi kaj takega naredil, pa koliko veselja, nevsiljiv stik z njim si našla na takšen način. In bistvo je v tem, kakšne lepe spomine ima tvoj vnuk na svoja otroška leta. Stroka vedno bolj poudarja, kako zelo pomembno je, kakšno otroštvo si preživel.
Babi, kdor ima toliko pozitivne energije, kot jo imaš ti, se ni bati zanj.
lp lojzka
Pa se oglasim še jaz. Tudi jaz ta forum malo zanemarjam, ker sem pač bolj dejavna drugje, pa tudi vzdušje brez Babi ni več tako kot je bilo. In še nekaj: tu pa tam pokukam sem, a z drugim nickom.
Še en lep pozdrav od mene. Babi in vsem ostalim s katerimi sem prebila marsikatero lepo urico tu na forumu in dobila marsikatero idejo za kuhanje in priložnost za izmenjavo izkušenj. Zato pa sem na forumu, da poklepetamo. Če rabim goli recept, grem na recepte.
Pa, pa s pomladanske Primorske.
Moja babica je zelo dobra kuharica in topla oseba. A na zalost je tako, da ne zna uporabljati racunalnika, vidiva pa se le nekajkrat na leto.
Na tem forumu sem nasla drugo Babi. Srecali se nisva nikoli, prebrala in uporabila sem veliko tvojih receptov in z veseljem brala zgodbice. Upam, da jih se ni konec!
Pogresam tudi druge iz “stare klape”. No, ko boste imele kaj casa, se le oglasite. Novinke in tiste, ki smo bile bolj opazovalke in se pocasi aktiviramo, bomo vesele!
Soncen in topel pozdrav s francoskega juga,
Muša
Uh, kako presenečena sem bila danes, ko sem pogledala na forum in videla kar 60 odgovorov . Zaprla sem včeraj pri 36. Takoj sem vedela, da se nekaj premika. Z veseljem sem prebrala Babi. Malo jo je pa le ganilo v srce, ko je videla, kako jo pogrešamo; še malo pa bi izdali tiralico za njo.
Lep pozdrav vsem, alena
HojlA!
Hvala bogu Babi da si se oglasila. Me je že skrbelo, da je z zdravjem kaj narobe. Res te pogrešamo tudi moj mož, čeprav ni na forumu. Večkrat vpraša, kaj pa Babi meni? Upam, da se boš še kdaj oglasila, ker z veseljem prebiram tvoje besede in upoštevam tvoje nasvete.
Lep pozdrav tvojemu vnuku mojenu soimenjaku in seveda tudi Tebi Babi vse lepo.
LP Mihaela
Pogrešam pa tudi SONCE RUMENO. Kje se skrivaš?
Krasnica, smo v Toulonu (Provansa/Azurna obala). Tece sele prvo leto, pocasi odkrivamo pokrajino in ljudi, tukajsnjo kuhinjo (njami!). Ze kar nekaj casa imamo zelo prijetne temperature, med 12 (npr. danes, ko je vreme slabo) pa tudi do 20 stopinj (prejsnji teden). Res je lepo – mimoze se vedno cvetijo, tudi drugo drevje se prebuja. In sprehod po trznici mi se vedno povzroca “vriskanje v srcu” – velika izbira, prekrasne vonjave oliv in raznih svezih zelisc, “gobezdavost” prodajalcev,… Lustno je!
Vec bom pa lahko napisala, ko bomo bolj podrobno raziskali :-))
LP, Musa
tv napisal:
Ne vem, kako naj opišem, ampak vaši
> nasveti, vaše pisanje, sporočila me spominjajo na topel
> dom…… kjer diši po pravkar kuhani juhici ali po še vročem
> kruhu….
> Iskreno z vso toplino vam želim vse dobro….
>
> Lep pozdrav iz Kopra.
Joj, se strinjam!!!!!!! Babi diši po domu!!! Ga. Babi, Vi ste “faca”!!!!
Ni mi žal gospa Babi, da sem začela pisati o tem , da Vas preprosto pogrešam. Strašno vesela sem, da ste se končno oglasili. Moram Vam povedati še to, da sem jaz pravzaprav bila najbolj vesela Vaših komentarjev zraven recepta. Z možem sva si kar predstavljala Vašo hišico, pa vnuka, pa vašo tersao v vroči dneh…
Zelo, ZELO, me veseli, da ste spet mad nami. Ostanite taki še naprej,
LP Ana
Hej, en res vzpodbuden hej na vse strani … s sončne obale:)))
Najlapša hvala za vse prijazne besede in dobre želje. Bo upoštevano:)
Ne najdem pravih besed, s katerimi bi vam povedala, kako ste me razveselile nove forumovke in tiste, s katerimi smo že prej tu “modrovale”.
Vidim, da je še vedno prijazen forum, po meri preprostih in dobromislečih ljudi. Kolikor mi bo čas dopuščal, se bom oglašala, obljubim.
Muša, želim ti prijetno bivanje v Provansi, ki jo zelo dobro poznam, tako s kulinarične kot kulturne strani, da o naravi ne zgubljam besed.
Spominja me tudi na domačo Istro, vsaj podeželje. Isto žgoče sonce:) in grički.
Mene edino motijo gozdički cvetočih mimoz, ker imam hude težave z alergijo, ko veter potegne. So pa enkratni!
Moj vnuk? Naj povem, da bo drugi mesec dopolnil 16 let in še vedno prihaja rad v Slovenijo. In to mu bo ostalo. Najbolj se pa razveseli orehovih štrukljev. Kar tresti se začne, ko sede za mizo.
In za danes še majhna anekdotica, kako ima izostren okus in kako ga lahko babi kdaj tudi pošteno pihne:)
Pred tremi leti sem ga šla iskat na letališče kot že neštetokrat v vseh teh letih in seveda sem vzela s sabo njegove priljubljene cimetove rolce. Ampak, ker fant rad tudi poje tudi kaj krepkejšega, sem želela pripraviti dober sendvič s pršutom. Fant na letalu nikoli ne je.
In vrag je posegel vmes, da sem se odločila za italijanski pršut, ker so ga v trgovini vsi zelo hvalili. Za nameček sem poslušala še znanko, ki je priporočala majhne štručke kropirjevega kruha. Saj so tople kar dobre!
In kako je izpadlo? V avtu zaslišim:
Babi, a imaš doma kaj pravega kraškega pršuta?
Kar zbodlo me je. Kako pa ve, da ta ni? Seveda, fant je na smučanju v Dolomitih že jedel italijanski pršut in spomnila sem se, da sta z očetom že debatirala o tem, da ja boljši naš.
V redu. Pojasnila sem mu, kako in kaj in v tolažbo izdavim:
Je pa štručka zato okusna, kajne?
Samo kratek odgovor: KOT POSTAN PIRE KROMPIR !!!
Zakaj nisi prinesla kak tvoj doma pečen hlebček?!
Torej vidite, kako ga v želji po čimboljšem, krepko pihnemo.
Otroci imajo radi stvari, ki so jih vajeni. Vsaj v nekem določenem obdobju ne radi poskušajo neznanih jedi.
Vsem, prav vsem lep dan in še enkrat Hvala 🙂
Zelo preprosta in kratka beseda, a tako iskrena in lepa. Babi
Pa se res pomlad zbuja tudi na straneh Prehrane :))))
Babi, tako lepo je brati te vrstice – hvala zanje!
V zadnjem času sem malokrat tukaj. Morda nekoliko pogosteje poiščem kakšen stari nasvet, izredno redko pa kaj napišem… Me je potegnilo v druge vode :))))
Vsekakor pa vsem forumovkam želim čimlepše prve pomladne dni – pa četudi sonček posije le iz naših srčkov!
Pozdravček iz Vipavske doline!
Forum je zaprt za komentiranje.