pogrešam gospo Babi
Žalostno je, da lahko ena oseba nam drugim prikrajša družbo gospe Babi. Temu se reče kako en človek ahko terorizira množico in vsi smo proti in smo nemočni. Škoda. To je pa slabost interneta, da se lahko priključijo ljudje, ki so željni zdrah… Kreteni…
Jezna sem zaradi tega. Tako je namreč tudi v naši družbi. Velikokrat se dogaja , da resni, prijazni delovni ljudje spodrinejo manipulanti, žlehtnobe, patološko bolani ljudje. V pravljice, da zmaga dobrota ne verjamem že dolgo.Sem preveč stara za tovrstne limunade. Neštetokrat sem že na lastni koži doživela, da sem kot prijazna do nekoga doživela grobost , hladen tuš. mšpak jaz ostajam dosledna sebi. Bom še naporej prijazna za nalašč. Ne pustim se zapeljati, da v jezi postanem taka kot ti drugi.
Gospa Babi bi se morala oglasiti, da se dvigne nad tem vsem, da dokaaže, da smo zmagali, da se ne pusti manipulirati čustveno od takih ničvrednih ljudi. To jim je izgleda duševna hrana.
Pa lepo nedeljo vam vsem želim, Ana
Ne vem, zakaj se sploh še ukvarjamo s takimi osebami?!!
Ne upajo se niti registrirati; na forumu se pojavijo maksimalno dvakrat; ne dajo nobenega nasveta; ne postavijo nobenega vprašanja…. Kaj ima torej smisel tak človek tu? Raje se ukvarjajmo s tem, kar je bistvo, torej Prehrana. Če mene vprašate, je Babi zadržana zaradi drugih razlogov in zaradi raznih gajbic in njej podobnih se ne sekira. Vsaj njej to ne bi bilo podobno.
Uživajte še v preostanku vikenda in lp!
Čeprav bolj redko sodelujem, moram rečt, da sem prebrala veliko nasvetov, ki jih je dala babi in si ustvarila vtis, da je zelo zelo prijazna in pametna ženska, ki je forumu dala neverjetno toplino. Seveda se zaradi raznih gajbic ne sekira, ampak vseeno, to sem mogla napisat.
Pozdravljene tudi vse ostale!
Lep pozdrav in seveda tudi HEEEJ 🙂
Še zdaj ne vem, ali je prav, da se oglašam. Pa ne zato, ker bi se pustila prositi, še daleč ne!
Včasih prideš do točke, ko enostavno ne zmoreš vsega, zlasti ko si zelo vprežen v dajajnju maksimuma tistemu, ki te potrebuje.
Vmes sem bila tudi v Angliji.
Zakaj sploh pišem?
Da vam povem, da me posti nekaterih ne bi odvrnili od tega, čeprav so bile določene besede rahlo krivične.
Nikili se nisem prištevala k nobeni eliti, še manj bila inšpektor s Primorske in tudi v vsak recept se nisem vtikovala. Recept je recept, ponavadi osnova.
In ta forum je res dokaz, kako se marsikateri recept s pomočjo lastnih izkušenj, dopolnjuje. Kaj pomeni fantazija, pogum, kaj dodati, spremeniti in predvsem pripravljati hrano z veseljem in ljubeznijo.
Vedno sem napisala vire, kje sem recept pobrala; nikoli si lastila avtorstvo.
Pri vsem tem imam res čisto vest.
Pri sladicah, katerih mojstrice ste mlajše, sem malo sodelovala, razen seveda pri receptih, ki so meni najljubši, enostavni in preizkušeni. Te sem posredovala.
Gajbica, kuharica in še nekatere… Zakaj sem pisala še o čem drugem?
ker sem človek, ki se ne znam deliti, sem bolj celovita.
Ker sem delala z otroki in ne kar tako po metodičnih in pedagoških pravilih. Vedno sem skušala svoje delo dopolniti z lastno intuicijo, dati otrokom še kaj več, kot zahteva učni načrt, dati jim del sebe, predvsem pa poiskati v svojem delu kreativnost. Ker drugače lahko v tem poklicu odpoveš v vseh teh letih. In ravno zaradi tega, sem v svojem poklicu uživala, ker sem tudi sama sebi dajala veliko lepega.In od kod vse to lepo? Od otrok in njihove kreativnosti.To me je zaznamovalo .
Ko sem začela pisati na forumu, sem bila polna vprašanj in dvomov. Me sprejemajo, jim moji nasveti kaj pomenijo, jim uspe po navodilih narediti dobro jed? Ja, s strahom in brez samozavesti sem začela. In ko sem po mesecu dni prebrala post v takem smislu:
Babi, hvala za pozitivno energijo
Sem si rekla. Hvala vam, ker ste me seprejele medse.
Pisanje o hčerki, vnuku…, kužkih, mucah, vremenu, sončku, snegu, morju, planinah…Odveč? Marsikomu od nas ne!
Pisati gole recepte, je muka, veš Gajbica. Ob receptih se utrne misel na lep dogodek, na ponesrečeno kosilo, na drage, ki jih ni več…
Sem celovit človek in težko zatajujem to, kar sem.
Tudi sama imam rada tiste kuharske knjige, ki imajo še kaj drugega. In teh ni malo. Berejo se kot roman. Vzami v roke Hafnerjevo Oh ta domača kuha ali Pr nas kuhamo po domače – istrska kuhinja.
Videla boš, kaj je dobra kuharska knjiga, ki potegne. Zakaj misliš, je Pavček prispeval svoje verze v lepo knjigo o slovenskih narodnih jedeh?
Pa ne misli, da se zdaj primerjam s Pavčkom, ki ga zelooo cenim v vseh pogledih. Samo povedati hočem, da smo ljudje, ki nam tudi kuha vzbudi najlepše spomine. In romani, v katerih so opisi priprave jedi, ki se lahko primerjajo samo z lepo erotiko…Si kdaj brala? pa niso to pogrošni romani.So klasika književnosti.
Potem še to. Ker vem, kaj pomeni živeti v tujini, dobro vem, kaj je ta forum s kakšno prijazno besedo mimo kuhanja pomenil Vladki na daljnem jugu, Urši na mrzlem severu, Melli v Angliji, dvema mamicama v Italiji. Povezani smo z vseh vetrov.
Kaj je bilo moteče, če sva s Proximo spregovorili o koncertu, musiclu v Londonu?
In lepe misli, drobne šale…komu pa to škoduje?!
Opažam nove nicke in pogrešam stare.
Pozdravljene vse nove forumovke in tiste, ki vas ne najdem več.
Naj povem, da so bila ta tri leta bogata vsega, veselja , novosti, smeha in spoznavanj imenitnih ljudi. Dali ste mi veliko. Hvala za vse.
Včasih še pogledam in me srbijo prsti, ker bi komu res lahko hitro pomagala z nasvetom, a se bojim, ker imam premalo časa in pisati občasno je veliko težje. Sicer pa znate res veliko in če pobrskate v moje poste, je odgovorov za polno vrečo:))) Saj kaj novega skoraj ne bi mogla več povedati.
To pa samo za Jožeta:)
Danes sem šele prebrala in upam, srčno upam, da se ni prismodilo, he he:)
Prav vsem na vse strani lep prisrčen pozdrav s sončne obale Babi
Ps: Mogoče so napake, mogoče kaj nesmiselno napisano, a ne grem več brati. Upam, da razumete, kaj sem želela povedati.
Babi, ravno zaradi takih, kot si ti, je ta forum bogat, prijeten, domač… DOMAČE TOPEL!
Gole recepte najdemo marsikje, izkušnje, namige… pa smo tu.
In ali ni lepo, da nam starejše forumovke lahko in rade delite nasvete? Meni je to všeč. Škoda bi bilo, če bi šlo vse v pozabo.
Babi, še kdaj se oglasite. In ne samo z golimi recepti.
Meni (in še mnogim) je všeč prebrat še kaj drugega iz vašega življenja, če to le želite deliti z nami.
Lep pozdrav na Obalo in povsod.
Mojca
Babi, tukaj gor sem v presledkih že več kot 3 leta.
Žal se nisem nikoli udeležila vaših kuharskih srečanj, sem pa vse spremljala od doma in priznam, da vas občudujem. Jaz vas ne poznam, čutim pa pozitivno valovanje že samo iz vaših prijaznih besed. In to je dovolj. Ne vem, kako naj opišem, ampak vaši nasveti, vaše pisanje, sporočila me spominjajo na topel dom…… kjer diši po pravkar kuhani juhici ali po še vročem kruhu….
Iskreno z vso toplino vam želim vse dobro….
Lep pozdrav iz Kopra.
Joj, sem si pa danes oddahnila, ko sem zopet videla babi na tem forumu. Bilo mi je že pošteno dolgčas po njej. Babi, upam, da za vaš molk ni krivo slabo zdravje. Sicer pa to niti ni važno. Želim vam, da si kmalu najdete čas za pogostejše javljanje, saj radi preberemo vsa vaša iskriva doživetja.
Vaš nick mi je pri srcu tudi zato, ker smo mojo mamo takoj po rojstvu prvega vnuka pričeli klicati babi, očeta pa dedo. To se je tako obdržalo, da sta se celo med sabo tako klicala. Tudi za določene nečake sta takrat postala dedo in babi in ne več stric pa teta.
Danes jo vidim bolj poredko, računalnika pa na žalost še ni vešča.
Lep pozdrav! S.
Babi, oglasi se kdaj čisto tako – na hitro. Tudi jaz se ne oglašam več tako pogosto; delno tudi nimam časa, delno pa tudi zato, ker je vse preveč takih kot je gajbica in se vtaknejo v vsakogar in v vse.
Če imaš kdaj vsaj malo časa, pridi in kaj napiši – res je lepo brati tvoje poste, pa čeprav so napisani na dolgo in široko ali pa po drugi strani le nekaj besed, sploh ne v povezavi s kuhinjo.
Pošiljam ti topel pozdrav (čeprav je pri nas še sneg) in upam, da se kmalu slišimo!
lp
Gospa Babi dobrodošla spet med nami. Upam, da se bodo zadeve tako uredile, de se boste večkrat oglasila. Lepo vas je brati, kot so že druge napisale in jaz vas poznam, čeprav ne osebno.(mi je žal, da tudi osebno ne).
Tudi vaše nasvete upoštevam, pa čeprav imam že dolg staž pri kuhi, se vedno najde kdo, ki ti lahko pomaga,morda pri čisto banalnih stvareh.
Torej en lep pozdrav iz Ljubljane in napišite še kaj o vašem vnuku. Meni polepša dan tako branje, saj ljudje smo vedno bolj zaprti in “bog ne daj”, da bi drugi vedeli kaj o tebi.
Tudi jaz sem imela čast spoznati našo Babi. Tako plemenitih, toplih, vsestranskih oseb je žal premalo. Babi, ti veš, kdo si in, kar je najvažnejše, ta forum ve, kdo si.
Kdo ve, morda pa nam kdaj še uspe izpeljati kakšno srečanje? To bi si res želela. Tudi jaz namreč pogrešam stare čase …
Lep pozdrav celotni “stari” klapi 🙂 Upam, da se v prihodnje več beremo.
Oh, Babi, kako sem se razveselila, da si se oglasila. Zelo sem se bala, da ni kaj narobe z zdravjem. Na dušek sem prebrala vse, kar si napisala In se še kako z napisanim strinjam. Prav taki ljudje, kot si ti, nas bogatijo, vnesejo toplino, zadovoljstvo, nasmešek in solzo sreče. Prosim, oglasi se še kdaj bodisi z nasvetom ali pa zgolj malce pokramljaj. Kot smo že vsi tu ugotovili, od kar te tu skoraj ni, forum ni več isti.
Vsem pošiljam lep, skoraj pomladni pozdrav iz Nove Gorice.
Pozdravljena Babi! Lepo, da si se oglasila. Škoda vsake besede za razne gajbice in njej podobne, ni vredno energije. Kar nekaj nas je, ki se zaradi takih nimamo volje oglašati, čeprav si tega ne zaslužijo.
Pozdrav tudi Staši, Kresnici, kroki, Niki33, MimiN in ostali druščini, ki se bolj poredko oglasi. Upamo na še kakšno srečanje.
Lep, gorenjski pozdrav tudi od mene draga Babi!
Pa seveda tudi vsem ostalim.
Tudi sama zadnje mesece zanemarjam ta forum. Trenutno sem pač bolj na drugem. Še vedno pa za vsak bolj zakompliciran recept, nasvet poiščem napotek tu gor.
Hvala vam za vse ideje, nasvete takšne in drugačne, za vse tiste drobtinice zraven, ki so dajale dušo forumu.
Babi, velikokrat se spomnim na vas in vas tudi omenim marsikje. Tudi na kakšnem srečanju, ki ni ravno kuharski. :-))
Lep večer še naprej, Petra
Forum je zaprt za komentiranje.