Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › po zloveniji trikrat višji računi za gretje v stavbah

po zloveniji trikrat višji računi za gretje v stavbah

Odgovor na objavo uporabnika
Somebody1107, 17.01.2022 ob 17:41

Tako vidis… Dze ce se gospodza tim zamarat??? Halo..? Gospodza samo nastima da joj bidne toplo.

Tud on je gospodin. Spet sem za kosilo pol ure seckala piscanca, ne sme bit ene zilice, ene mascobice, samo belo pusto, tocne debeline, ce ne gospod ne bo jedel zrezkov ja.

Sej jst tud nemaram. Ce dobim zilo al pa hrustanc…. Mi gor dvigne. Ne morem vec jest. Prav na bruhanje mi gre. Si jaz tudi sam ocistim.

?

Enkrat sem poslusal enega crnogorca… Nam je govoril za enega ko se je ozenil… Da so rekli mladi… ?? za jagnjetino… Kao prej mu je mamika cistla od zil do koze, kosti hrustanca…

? zdej mu moras pa ti.

Ma moja tasca to noce.:))

Pravi da sem nora, da mu takole seckam, ko da je beba. Sem ze navajena.

Sem v bloku, kurimo nič, pa vseeno plačamo 100 evrov….potrebe po ogrevanju ni, a vseeno je precej za plačat.

Hza, 17.01.2022 ob 17:08

Jamranje, a hkrati vidis v blokih po cel dan okna na kip. To je čista izguba toplote. Prezrači se tako da se odpre vsa okna, da se na hitro zrak zamenja, nato zapreš okna in odpreš  radiator. Zrak je zamenjan. Oddajam v hiši in vsak ki pride k nam iz bloka, ima prve mesece noro porabo. Nato jim povemo da je razlog v oknih na kip po cel dan ( pozimi), pa počasi opustijo navado in se računi zmanjšajo

Ne bluzi. V blokih imamo na vsakem radiatorju števec in 2/3 plačujemo po porabi, 1/3 po kvadraturi. Torej z okni stalno na kip škoduješ le sebi.

Imaš števce na radiatorjih tudi ti?

Somebody1107, 17.01.2022 ob 17:53

Sej jst tud nemaram. Ce dobim zilo al pa hrustanc…. Mi gor dvigne. Ne morem vec jest. Prav na bruhanje mi gre. Si jaz tudi sam ocistim.

?

Enkrat sem poslusal enega crnogorca… Nam je govoril za enega ko se je ozenil… Da so rekli mladi… ?? za jagnjetino… Kao prej mu je mamika cistla od zil do koze, kosti hrustanca…

? zdej mu moras pa ti.

Pljučno jej, ne bo treba nič pucat žil in hrustanca

je predraga jel, 17.01.2022 ob 18:36

Pljučno jej, ne bo treba nič pucat žil in hrustanca

Ej a ves da sem danes razmisljal da skocim do halalkota po malo bifteka i cevapa. Eto Boga mi.

Ide evo socialna WD obezbedio da se jede i pije.

A zdaj se pa lahko preseravate s hrano? Ni več predraga, kot ste tukaj par dni jokali?

Desperadodajka, 17.01.2022 ob 19:09

A zdaj se pa lahko preseravate s hrano? Ni več predraga, kot ste tukaj par dni jokali?

Koje tebe zvao?

Bil iti bifteka?

Prav… Naj ti bo. Prid.

Ima hadis ves…

Da nesmes zanocit a tvoj komsija gladan a da ti znas da je gladan…

Nevem tocno do potankosti kaj je z njim… Da se pazi al nevem tocno…

Verjamem da ti kranjska preseda…

Somebody1107, 17.01.2022 ob 19:06

Ej a ves da sem danes razmisljal da skocim do halalkota po malo bifteka i cevapa. Eto Boga mi.

Ide evo socialna WD obezbedio da se jede i pije.

????

Če nisi ti Somebody prfuknjen. Hahhh

Vsi upravniki so isti, gor jih drži denar iz rezervnega sklada in iz lažnih popravil. Višje položnice pozimi niso niti toliko problem kot to, da jim rezervni sklad predstavlja legalno krajo denarja etažnih lastnikov. Zakon je na njihovi strani !

Še nikoli v zgodovini pred bloki ni stalo toliko bemvejev in audijev. Debeluhi na travnikih za bloki celo poletje roštiljajo in platoje piva praznijo. Mobilci vsi ta dragi v mastnih krempljih. Očitno jim še preveč ostane od položnic za kurjavo pozimi. Treba to takoj zapit in zaroštiljat. Upravniki zgradb to vidijo – niso neumni. Dobro vedo, da ima raja, ki najbolj jamra, največ zaloge. Ko bodo nehali jamrat, takrat se ve, da so res na tesnem.

Ne zastopim, tu po majhnih krajih so ze leta poloznice po 400 za trisobno- utekocinjen plin. Nobenega ne briga, ceprav vecina dela za minimalca. Sli smo na klimo ali drva

Ja, očitno v resnici ne delate za minimalca, če poleg kreditov ali najemnin plačujete še take visoke račune.

Tako ste tudi v Jugoslaviji jamrali, da imate samo 100 nemških mark plače v dinarski protivrednosti, pa ste vseeno s tem drobižem gradili hiše, vikende, kupovali avtomobile, hodili na smučanje, na morje vsako leto in še vam je ostalo vsak mesec za šoping v Trstu in Celovcu.

yram, 17.01.2022 ob 17:37

Sicer nismo v bloku ampak ogrevamo se kljub temu in elektriko tudi imamo. :)) Nimam pojma koliko stane, ne zamaram se jaz s tem, to je muski posao pri nas.

Vse se je podrazilo in se bolj se bo. Korona scena .

beta copatar use plača ?

Takrat je bila dejansko 100 mark plača.

ej skerijeva, 17.01.2022 ob 19:49

beta copatar use plača ?

Vse prjatu…vse

Na koncu se bodo lastniki hiš vrnili k dobremu staremu kurilnemu olju.  Novodobne kvazi “ugodne” rešitve v obliki plina so se izkazale za zelo drage, da o toplotnih črpalkah ne govorimo.

BTW, glede na sposobnost, toplote črpalke sploh niso primerne za naše razmere, razen v kombinaciji s kamini, pa še to za silo.

Blokarji pa so ga naj****…. pod to vlado pa sploh.

to je noro, 17.01.2022 ob 10:41

https://www.zurnal24.si/pod-streho/stanovalce-pricakalo-neprijetno-sporocilo-za-ogrevanje-boste-placali-trikrat-vec-379850

Boli te k. – hitro po tretji, kasneje četrti šus… važno, da smo precepljeni in zaščiteni z masko 🙂 hahahaha

Mislim opipanci opipani kdaj vam bo jasno kam pes taco moli?? Ampak ne, vidi se samo covid in ovce, ki se pridno testirajo, cepijo & ubogljivo nosijo nagobčnike. Kam gremo??? Se bomo zbudili???

Ko sem onega leta študiral v bogati Skandinaviji smo po faksu hodili v bundah pa tudi pri kolegih sošolcih, Norvežanih doma tudi v bundah. Pa ne da Norvežani nebi meli (denarja sicer ko pečka) ali pa da bi bili škrti, ampak tam je popolnoma normalno da imaš v bajti 15, 16 stopinj… Se pač malo pogleda na okolje, pa namesto, da bi se matrali s sekanjem drv, imajo toplotne črpalke, ki pa pri -30 zunaj, v  bajti prigurajo le do +16. Mimogrede se pri tej temperaturi pod kovtrom in v pižami odlično spi.

Slovenski blokarji pa 25 stopinj nažganih, da sitna baba potem hladi stanovanje z odpiranjem oken pa na radiatorje obeša lite vode, da je zrak popolnoma suh. Prtegnen dec pa ven prleti sprehajat psa v kratkih glačah in kratkih rokavih… Ni, ni še zime za blokarje, verjemte. Še premalo jih lupijo. Krivi so pa kakopak vsi drugi, predvsem pa Janša… Lenuhi leni….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close