po zloveniji trikrat višji računi za gretje v stavbah
Kadarkoli sem na obisku pri kom v bloku, se čudim, kako toplo je, nekateri imajo odprta okna 24 ur/dan.
Se pa očitno tudi ta “standard” končuje.
Upam, da se končuje tudi razne socialne pomoči neslovencem, narkomanom, migrantom itd. Samo norca se delajo iz nas, ko jih jim plačujemo.
Saj bo prišel čas čistih računov.
A ni tako vsako leto? Vsako kurilno sezono poslušamo in beremo novice o enormnih podražitvah ogrevanja. Tako kot že petdeset let poslušam, kako srednji sloj izginja. In nikoli zares ne izgine, ker se po drugi strani hvali, koliko je v življenju ustvaril s svojo sposobnostjo in lastnimi rokami (ne lastno pametjo).
Ma ni to jok in stok… Zajebano stari… Ok ni bed samo tako ko pomislis…
Ravno vceraj sem se z Mamo pog… Pravi da ljudem se bo odpilil… Da je socialna kriza vse vecja…
Tko ko gledas…
Zdej npr da sem kot ovi “normalni”…
Minimalc… Najemnina tok… Gretje jebote skor 25% place…
Tema stari… Ni racunice. Delas da prezivis.
Ej fala Bogu.
Celo življenje že poslušam, kako se bo “ljudem odpili”. In nikoli ne dočakam. Ko se enkrat na dvajset let zgodi, da se jih zbere nekaj na kakšnem protestu, takrat vsi tisti, ki blebetate, kako se bo ljudem enkrat odpilili, začnete srat, da so to sami lenuhi, socialci, ki naj gredo raje delat, namesto da delajo škodo po ulicah.
Somebody1107, 17.01.2022 ob 14:12
Ma ni to jok in stok… Zajebano stari… Ok ni bed samo tako ko pomislis…
Ravno vceraj sem se z Mamo pog… Pravi da ljudem se bo odpilil… Da je socialna kriza vse vecja…
Tko ko gledas…
Zdej npr da sem kot ovi “normalni”…
Minimalc… Najemnina tok… Gretje jebote skor 25% place…
Tema stari… Ni racunice. Delas da prezivis.
Ej fala Bogu.
Ja, res je. Eni so res reveži, madona. Gledam upokojenko, sosedo od moje mame. Zadnjič mi je rekla, da celo zimo nič ne kuri, ker ne more plačat položnic, penzija 450€, brez otrok. Za kurjavo ji enostavno ni zneslo že prej, kaj šele zdaj z vsemi temi podražitvami…eni dejansko životarijo.
Desperadodajka, 17.01.2022 ob 14:18
Celo življenje že poslušam, kako se bo “ljudem odpili”. In nikoli ne dočakam. Ko se enkrat na dvajset let zgodi, da se jih zbere nekaj na kakšnem protestu, takrat vsi tisti, ki blebetate, kako se bo ljudem enkrat odpilili, začnete srat, da so to sami lenuhi, socialci, ki naj gredo raje delat, namesto da delajo škodo po ulicah.
Ma slovenčkom se odpili tako, da zakoljejo svojo ženo, bivšo partnerico, mamo…. Tako se njim “odpuli”. Namesto da bi šli zmasakrirat koruptivne svinje v parlament itd.
Jamranje, a hkrati vidis v blokih po cel dan okna na kip. To je čista izguba toplote. Prezrači se tako da se odpre vsa okna, da se na hitro zrak zamenja, nato zapreš okna in odpreš radiator. Zrak je zamenjan. Oddajam v hiši in vsak ki pride k nam iz bloka, ima prve mesece noro porabo. Nato jim povemo da je razlog v oknih na kip po cel dan ( pozimi), pa počasi opustijo navado in se računi zmanjšajo
Hza, 17.01.2022 ob 17:08
Jamranje, a hkrati vidis v blokih po cel dan okna na kip. To je čista izguba toplote. Prezrači se tako da se odpre vsa okna, da se na hitro zrak zamenja, nato zapreš okna in odpreš radiator. Zrak je zamenjan. Oddajam v hiši in vsak ki pride k nam iz bloka, ima prve mesece noro porabo. Nato jim povemo da je razlog v oknih na kip po cel dan ( pozimi), pa počasi opustijo navado in se računi zmanjšajo
V blokih imamo zaprte radiatorje in odprta okna, pa je pogosto še vedno prevroče – to velja za vsa vmesna stanovanja, ki so v ‘sendviču’ med drugimi, medtem ko imajo tisti v pritličju in z več zunanjimi stenami običajno bolj hladno. Da se to uravnoteži, se v primeru, da imaš zaprte radiatorje, vseeno plača delež porabe glede na kvadraturo stanovanja.
Forum je zaprt za komentiranje.