Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Po ločitvi, kako naprej?

Po ločitvi, kako naprej?

Ostala sem sama z otrokom, sama s svojo plačo, ki je povprečna in brez drugega imetja. Vse kar smo imeli, je bilo njegovo in sedaj živim pri svojih starših, v majhnem mansardnem stanovanju. S starši se načeloma kar dobro razumem samo to vseeno ni enako kot biti na svojem. Trudim se po najboljših močeh, da sinu omogočim kar se da normalno življenje. Težava je v tem, da sicer spoznavam veliko novih ljudi, v službi in tudi preko neta, vendar se mi zdi, da večino moških želi samo bežno avanturo. Jaz si pa želim imeti nekoga ob sebi, ki bo tam v dobrem in v slabem. Stara sem 33 let in se mi zdi, da sem premlada, da bi ostala sama. Moškim sem na splošno všeč, sem vitka, dobre postave in tudi zelo skrbim za svoj izgled. Res nevem kako in kje spoznati nekoga, ki bi rad spoznal mene in mu ni samo do tega, da sva intimna ampak si želi družinskega življenja. Ne moti me, če ima tudi on otroke in prejšnje veze, želela bi le, da ima svojo streho nad glavo in da torej ne živi pri starših. Veliko lažje nam bo, če bomo na svojem ker več generacij težko živi pod isto streho. Sem preveč zahtevna?

Ne, nisi zahtevna. Počasi naprej in si boš zagotovo našla koga, ki ti bo všeč in te bo sprejel.
Manj kot kompliciraš v življenu, lažje in bolje ti bo. Kljub vsemu pa grej na to, da ne postaneš tarča moških, ki te izoristijo le za par krogov.

se pravi tvoja zmožnost je, da svojo rit prenašaš iz ene tuje strehe pod drugo, dobro zgledaš, seksaš pa raje ne, ker rataš potna in se fasada uniči?
Za začetek se spokaj nekam stran od staršev, najemi stanovanje in začni sama skrbeti za svojo družino. Če ti bo to šlo, potem si morda najdi spet koga in skupaj kaj ustvarita.
Sicer pa je na netu polno obupancev, ki bi te z veseljem vzeli k sebi, samo moraš računati na ostarelo taščo (a la viharc).

To en po tekočem traku odpira provokacije na temo : “uboga ženska, ki nima nič in lahko preživi samo z denarjem od moškega” – mislim, da je ta teden ena peta? Šesta?

Mater vam je dolgčas fantje.

povprečna plača v Sloveniji je tisoč evrov! Kaj naj vzame v najem? Kako naj pol živi z otrokom, s tistim kar ostane? Z eno povprečno plačo nimaš niti najmanjše možnosti, da ziviš na svojem, če imaš še otroka.

Prebral do tukaj; ” Trudim se po najboljših močeh, da sinu omogočim kar se da normalno življenje”, naprej niti nima smisla…

Kaj takega ni možno. “sin” (beri noben moški otrok ki odrašča ob “ločeni mami”) nima nikakršnih šans, da bi dorastel v svobodnega torej odgovornega, zdravega moškega. Začenši z, da ni bioloških danosti, skregano z naravnim pravom, pa vse do privzgojenosti večnega životarjenja na tuj račun.

povprečna plača v Sloveniji je tisoč evrov! Kaj naj vzame v najem? Kako naj pol živi z otrokom, s tistim kar ostane? Z eno povprečno plačo nimaš niti najmanjše možnosti, da ziviš na svojem, če imaš še otroka.
[/quote]

kaj nimaš možnosti, seveda jih imaš. sicer ne vem od kod je, ampak cela Slovenija ni Ljubljana, kjer so najemnine visoke. Gre malo ven pa je, ali pa v zameno pomaga kakšni ostareli osebi. Poleg plače dobi tudi preživnino za otroka, takrat ko je otrok pri očetu, lahko dodatno dela. Najlažje pa je seveda jamrat, se uturit staršem in čakat, da nova žrtev pade na njeno fasado.

nehaj tratiti otroštvo že tako ranjenega otroka iz razbitega doma z iskanjem 1001 primernega nadaljnega samca. Ukvarjanje s sabo, izhodi, romantika itd..to je vse kraja časa in otroštva tvojemu otroku. Pa še te dece potem vlačit v vezo. Ženska daj mir in če bo bo ampak ne to leto. Posveti se otroku in popravi ker si mu že zafrknila velik del občutka varnosti in ljubljenosti v otroštvu. Naj ti bo otrok najpomembnejši in ne nek še neznani nepomembni samec.

Povprečna plača za april je cca 1.266 € neto (pustimo zdaj olajšave ob strani), plus verjetno preživnina. Pa jebiga, boš pač morala preživet s tem, kar imaš. Verjetno zavohajo, da si obupana in iščeš kandidata za k njemu se vselit pa te ne jemljejo resno. Nisi ob ločitvi nič navedla, koliko je (bilo) vredno tvoje gospodinjenje in bila ustrezno izplačana? Objektivno poglej na situacijo ne pa krivcev iskat zgolj izven sebe (“uboga jaz, brez vsega pa še noben ne ne mara, ueeeee ueeee”). Bo treba aktivno pristopit k življenju, jamranje ne bo pomagalo.

Zakaj imajo moški raje žensko, ki nima otrok od prej? Če se spetljaš z žensko ki ima otroke in bivšega moža je to eno samo prilagajanje in financiranje njenih potreb kot tudi otrokovih. V zameno dobiš to da lahko igraš drugo vijolino in skrbiš za tuj naraščaj. Ene mamice so sicer zelo privlačne vsaj dokler jih ne slečeš. Moške načeloma ne moti da se žensko telo spremeni po porodu otrok ki so njegovi ker je to naravno. Sam sem se en čas dobival s tako mamico ki je bila zelo postavna in ne bi nikoli rekel da je že rodila vse dokler se ni slekla. Porod pač pusti sledi na vagini in dojenje na joškah pa se lahko ženska še tako trudi da je v formi, tega se enostavno ne da preprečiti. Pol je tu otrok ki zahteva svoje in njegov oče ki je vsake toliko prisoten s kakšnim kregom in tako poskrbio za slabo voljo.

Nekoč je to bilo drugače ko enostavno nisi imel izbire ker so vse ženske takoj po 20. letu rojevale in si v vsakem primeru dobil samohranilko če si hotel imeti odraslo žensko. Dandanes pa je samskih brez otrok, v vseh starostih več kot samo dovolj. Zakaj torej si življenje zakomplicirati tam kjer ni treba?

a pol je bila tvoja mati tudi zafurana ločenka, ki te je do konca zafurala?
pa naravno pravo je contradictio in terminis

Takoj si najdi drugega jebaca. Samo to ti bo pomagalo.

“Normalen” in “zdrav” moški, po pričakovanjih današnje družbe, niti slučajno ni svoboden, ampak vpet v družinsko življenje pa če to želi ali ne. 😉
Če pa si že priboriš svobodo pa si za druge “čuden”.

Samski, 45 let. Lastno podjetje, bivališče, vikend na morju. Kavalir. V dobri fizični in psihični kondiciji.😉
Ločen z enaindvajset letnim otrokom.

“Normalen” in “zdrav” moški, po pričakovanjih današnje družbe, niti slučajno ni svoboden, ampak vpet v družinsko življenje pa če to želi ali ne. 😉
Če pa si že priboriš svobodo pa si za druge “čuden”.
[/quote]

Normalnost ni enako zdravost. Daleč daleč od tega, natančneje, ravno obratno. In ja, za največjo večino ljudi in žensk je zdrav moški čuden in nenormalen.

Punce ki so bile vedno zaželjene in so si lahko zbirale s kom bodo v takšnih situacijah globoko padejo. Navajene so da si vsi moški norijo za njimi in da so predmet poželjenja ter da bo vsak srečen, če bo lahko njihov partner. Ko so pa samske mamice je pa seveda vloga precej drugačna sicer so še vedno deležene moških pogledov ki pa so bolj namenjeni avanturam kot karkoli drugega. Moški ne želijo tujih otrok, moškim to ni naravno da bi se s tem ukvarjali.

Če je ženska na prvem mestu mama bo svoj čas raje posvetila otroku, če pa na prvo mesto postavi svoje spolne potrebe bo pa po vsej verjetnosti kmalu imela dva otroka in bo spet samska.

Niti ne… najti mora takega, ki bo sprejel njenega otroka, sicer si življenjske težave podvoji.

Si pripravljen financirati ločenko in njene otroke?

moški se zavedamo, da so ločenke v dveh kategorijah

1. Mož je pijanec in jo je tepel ter poniževal, je grozen in ji ni ostalo drugega kot da odide.
2. Ona je slaba žena, ne skrbi za dom in po možnosti se varalica.

1. Tukaj imaš kot novi partner vedno opravka z nekim težakom, ki hočeš nočeš postane del tvojega življenja.
2. Takše babe ne rabi nihče!

Vem da sem precej posploševal ampak na kratko je to to. Noben moški, ki ima normalno in dobro ženo se ne bo od nje ločil. Nobena ženska ne bo odšla od moža, v kolikor je on normalen.

[/quote]
Nič ne bom s seboj odnesel. Užij življenje!

Normalnost ni enako zdravost. Daleč daleč od tega, natančneje, ravno obratno. In ja, za največjo večino ljudi in žensk je zdrav moški čuden in nenormalen.
[/quote]

kaj je potem alkoholik, ki ne skrbi za 4 svoje otroke zdrav ali normalen?

po mojih kriterijih ne eno ne drugo. Včasih je bilo res normalno, da je moški pustil familijo in je bilo normalno, da niti za otroke ne skrbi.
Danes večina moških kljub ločitvi skrbi za otroke, torej normalen nisi.

in da potem en tak izrodek daje v nič ženske, ki dejansko za otroke skrbijo, ne vem no , meni to ni preveč zdravo.
Če ti družinsko življenje predstavlja tak jarem in suženjstvo, pač greš precvikat semenovode, pa imaš do smrti mir.

Nič ne bom s seboj odnesel. Užij življenje!
[/quote]
Na onaon.com je takih bab kot listja v jeseni. Večinoma iščejo veze dobijo pa verjetno kdaj kak f u k.

Se samo meni zdi ali je ločitev danes nekaj modernega? Se noben več ne trudi da bi kot družina ostali skupaj kljub težavam?

a pol je bila tvoja mati tudi zafurana ločenka, ki te je do konca zafurala?
pa naravno pravo je contradictio in terminis
[/quote]

Zabito ne doumeš niti tega, da mati ni nujno enako roditeljica, zato je karkoli naprej bz.

Na onaon.com je takih bab kot listja v jeseni. Večinoma iščejo veze dobijo pa verjetno kdaj kak f u k.

Se samo meni zdi ali je ločitev danes nekaj modernega? Se noben več ne trudi da bi kot družina ostali skupaj kljub težavam?
[/quote]
Pretresljiva drama za (pre)veliko sodobnih parov, ki se nehajo imeti radi. In se s tako (sebično) lahkoto ločujejo. Out it goes. Te zavržem. Npr., tale tukaj iz tegale filma je cela “bitch”. Ni pa nujno vezano na ženske, so tudi obratne situacije, ko je mož cel “bastard”.
https://www.youtube.com/watch?v=I-zxQXzSpbM
Hčerka:
“I’m just not in love anymore.” / Nimam ga več rada. Nisem več zaljubljena.

Mama:
“People used to mend stuff. They’d mend socks, fridges,….Now they throw them out at the first problem. Same for relationships. No more desire. Out it goes.”

“Ljudje so popravljali stvari. So zašili nogavice, popravili hladilnike, štedilnike,…Zdaj vržejo stran ob prvi napaki. Enako je z zakoni / razmerji. Ne splača se popravljat. Nobene želje, nobenega hotenja. Dejmo ven vržt. Saj bom novo kupil. / Bom novega dobila. / Bom novo dobil. Boljšega / boljšo, ki se ne bo pokvaril-pokvarila. Ker meni se ne da popravljat.”

Prenekateri zakon naših staršev – so se ločevali milijonkrat. Pa se niso. In otroci so rasli z obema staršema.

Ločitev je finančni samomor in je samomor družine. Govorim o tistih, ki se preprosto naveličajo eden drugega, se jim ne da popravljat.

Zabito ne doumeš niti tega, da mati ni nujno enako roditeljica, zato je karkoli naprej bz.
[/quote]

no pa še zmeraj ne vem, če je bila tvoja roditeljica zafurana ločenka ali ne?
Nekaj je moralo iti ornk narobe, da si tako zašuštral lajf.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close