Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pljuča

pljuča

Liloop, izrekam moje sožalje, prognoza KOPB + pljučni rak je zelo slaba, res zelo slaba.

Enostavno je treba kaj narediti, da bo tega v prihodnosti čim manj.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 0987, 09.08.2025 ob 13:46

Liloop, izrekam moje sožalje, prognoza KOPB + pljučni rak je zelo slaba, res zelo slaba.

Enostavno je treba kaj narediti, da bo tega v prihodnosti čim manj.

Saj. Te pa kak drug rak doleti. Nesreča ali kaka druga bolezen. Odvisno kake sreče si. Moje generacije in mlajših je že pokojnih kar precej. Nihče ne ve kaj in kje ga čaka.

Gledal včeraj posnetek na spletu. Srbskega ministra na televiziji v živo zadela možganska kap. Človek ni videt star, ni debel,..

Zdravko Mamić Maminjo, 09.08.2025 ob 12:29

No, kar oddahnem si, ko se oglasi nekdo drug, ne dežurni psihopat.

Skratka, zakaj se v to sploh vtikujem? Če bi vsaj malo vedeli za to aktivni državljani, ki naj bi si prizadevali za napredek Slovenije, bi vsi skupaj že zdavnaj ukinili te preklete rakotvorne smrtonosne cigarete.

Prodaja cigaret nam dela ogromno škodo, namreč izguba dela, zdravljenje, invalidnosti, oskrba na domu, požari in onesnažnje znašajo več kot 2 milijardi EUR, oz. 2.000 mio. EUR. Vsi to plačujemo, to je prvo.

Kot drugo nihče ne mara kajenja, tudi kadilci ne, celo v 90% obžalujejo, da so pričeli kaditi.

Zdaj mi pa VI povejte, g./ga. O- zakaj kajenje, to samouničevanje sploh podpirate- ste tako močno zasvojeni (pa si lažete o tem), delate za morilske tobačnike, imate korist od raka, hropenja, infarktov ali kapi, kaj neki vas je pripravilo v to nesmiselno stanje?

Jaz osebno ne kadim, opazam tudi, da kadijo vecinoma nizje izobrazen narod, tega je ogromno po skladiscih, proizvodnjah, medtem ko po pisarnah veliko manj, moje opazanje.

Ampak, ce jim pase pa naj, ni moj problem. Po drugi strani imas pa dandanes tudi ogromno debelosti, slaba prehrana, sladke pijace, energijske pijace, pomankanje gibanja, to skoduje v enaki meri, ce ne bolj kot kajenje, tako da….

Ne, ne strinjam se, g./ga. O – prav nič na svetu ni tako škodljivo kot kajenje.

Stvari, ki jih omenjate, seveda naredijo tudi škodo, a nobena niti desetine kajenja. Kajenje ubije 2/3 ljudi, ki kadijo. Niti ena druga zasvojenost ali škodljiv način življenja se s tem ne more primerjati.

Anonimno 0987, 09.08.2025 ob 14:57

Ne, ne strinjam se, g./ga. O – prav nič na svetu ni tako škodljivo kot kajenje.

Stvari, ki jih omenjate, seveda naredijo tudi škodo, a nobena niti desetine kajenja. Kajenje ubije 2/3 ljudi, ki kadijo. Niti ena druga zasvojenost ali škodljiv način življenja se s tem ne more primerjati.

Ti si bedak. Moraš imet neko motnjo. Največ ljudi na svetu umre zaradi vojn in lakote. To je eno. Drugo pa zaradi bolezni, ki nimajo s kajenjem nobene zveze.

Nikogar ne boš prepričal, da pišeš to ker hočeš drugim dobro. Pišeš zato, ker imaš hude težave v glavi sam pri sebi in sam s sabo.

Taktika anonimnih trolov in tobačnih plačancev je vedno enaka – poskušajo zmerjati tistega, ki napiše resnico o kajenju, poskušajo preusmerjati pozornost, poskušajo nasmetiti temo, da bi odvrnili ljudi od branja.

Lep nov primer je en in isti debilni trol Anonimno 1884. Izstopa recimo njegov zapis, zelo karakterističen, ko je nekomu, ki ga moti plastika napisal, dobesedni citat:

”Ubi se preden te bo plastika” – citat končan. To je ta nivo, to je domet tega anonimnega trola, sami pa pri sebi ugibajte, za katerega od znanih notoričnih motencev (psihiatričnih bolnikov) na MON gre.

Največ ljudi umre na svetu zaradi vojn in lakote. NE BO DRŽALO. Tepci pač radi pišete na pamet, niti interneta ne znate uporabljati.

V svetu zaradi kajenja umre nad 8 mio. ljudi, zaradi vojn je v letu 2024 umrlo 48.000 ljudi po podatkih OZN. Torej je prva primerjava dobesedno smešna, in kaže, da nimaš blagega pojma, kaj pišeš. Druga je resnejša, a nisem našel zanesljivih podatkov o številu smrti zaradi lakote, potem so še nalezljive bolezni zaradi podhranjenosti, ocene… Recimo, da je pravilen podatek, da umre 300.000 otrok zaradi lakote. To je grozno. A se ne da primerjati z nepotrebnostjo tobačnih smrti, te bi veliko lažje preprečili.

V Sloveniji torej umre 0 ljudi zaradi lakote in med 3.600 in 4.500 zaradi kajenja.

V Sloveniji v konfliktih umre 0 ljudi, zaradi kajenja pa med 3.600 in 4.500 ljudi.

Skratka, si nepismen lažnivec, funkcionalno dokazano 100% nepismen. Nimaš pojma o pojmu, toda rad gledaš TV poročila in smetiš po forumu…

zdravo!kaj imamo tukaj temo o tobacnih izdelkih?ali o bolnikih z kopb?ne razumem tega tema je bila idprta za bolnike s kopb.tu pa kar nekaj bluzite brez vsakrsne koli veze.

Še en iz iste tobačne sekte.

Nadaljnja prodaja rakotvornih toksičnih tobačnih izdelkov – nad sto tisoč in še trideset tisoč bolnikov (s številko: nad 130.000) s KOPB – te ogromne številke si večina ljudi sploh ne predstavlja, to je recimo celoten Maribor + Celje – po stopnjah od 1 do 4. Pri stopnji 4 imate življenjsko pričakovanje okrog 2 leti oz. še manj, to je manj od prenekatere vrste raka… ob morda hujšem trpljenju.

A zdaj nam boš prepovedal govoriti o vzroku 90% bolezni KOPB, ali kako, novi, enako dolgočasni tobačni trol? JVPM vsem po spisku butastemu!

Zdravko Mamić Maminjo, 09.08.2025 ob 20:29

Še en iz iste tobačne sekte.

Nadaljnja prodaja rakotvornih toksičnih tobačnih izdelkov – nad sto tisoč in še trideset tisoč bolnikov (s številko: nad 130.000) s KOPB – te ogromne številke si večina ljudi sploh ne predstavlja, to je recimo celoten Maribor + Celje – po stopnjah od 1 do 4. Pri stopnji 4 imate življenjsko pričakovanje okrog 2 leti oz. še manj, to je manj od prenekatere vrste raka… ob morda hujšem trpljenju.

A zdaj nam boš prepovedal govoriti o vzroku 90% bolezni KOPB, ali kako, novi, enako dolgočasni tobačni trol? JVPM vsem po spisku butastemu!

Peoblem je, da si umsko moten in vztrajaš z lajno, ki očitno nikogar ne zanima in nima veze s temo.

V vsaki temi se najde vsaj eden tak, ki ni zmožen pisat na temo in je prepričan vase, da je dolžan vsilit svoje psihoze drugim.

Zeh. Dajmo bit konstruktivni, vabim normalne komentatorje k temu, kritičnemu vprašanju spodaj.

Za obstoj 90% KOPB – – – >>> je kriva TOBAČNA INDUSTRIJA

Za trpljenje, hropenje, dušenje ob kisiku ->je kriva TOBAČNA INDUSTRIJA

Za 20 vrst raka (pljučn. do tr. slinavke) —>>je kriva TOBAČNA INDUSTRIJA

Za velik del sžb (infarkti, kapi, gangren,)–>je kriva TOBAČNA INDUSTRIJA

Za 1/3 svet. požarov, onesnaženje (zr., vo.)->je kriva TOBAČNA INDUSTRIJA

Za izgubo 2 milijard EUR vsako leto —>>>je kriva TOBAČNA INDUSTRIJA

Za 4.500 prezgodnjih smrti pri nas —>>>je kriva TOBAČNA INDUSTRIJA

Kako je možno, da večina ljudi tega ne vidi? Kako so lahko ravnodušni, zakaj nikoli ni nobene novice o tem absurdu? Kako je lahko zdravnikom, ki to vsakodnevno gledajo, novinarjem, politikom tako vseeno, so vsi prejemniki krvavih podkupnin??

Me res zanima, kaj je narobe. Vse se zdi sicer kristalno jasno.

Prosim normalne, netroloidne komentatorje za mnenja. Hvala.

Ej, anonimno 8063 – pogledal sem tvoje komentarje, tvoje vrste motenci spadajo med ”drkedžije”, teh je res veliko na SČ, daješ številke nekim anonimnim osebam, da bi se dobil za spolne usluge, ne bom napisal, katere. Si pa res obupan in naiven… hehehe.

Skratka, da te pomirim, tema KOPB in konec cigaret (sploh ta del) je zelo zanimiva, vedno se mnenja zelo krešejo, gre zares, gre za 4.500 življenj vsako leto in stotine tisočev kroničnih bolnikov, žal pa tudi ti spadaš med tiste motence, ki bi radi to debato celo preprečili. Taki se seveda najraje oglašajo. (Da bi se sam lahko nemoteno ves čas ukvarjal s svojimi drkedžijastimi temami, hehehe).

No, ne bo ti uspelo, to je Jelovica! Še bom odpiral te teme, vedno znova!

Onkolog dr. Erik Brecelj: kajenje je treba ukiniti – čim prej, tem bolje! – Starševski Čvek – Starševski čvek

Zdravko Mamić Maminjo, 09.08.2025 ob 23:10

Ej, anonimno 8063 – pogledal sem tvoje komentarje, tvoje vrste motenci spadajo med ”drkedžije”, teh je res veliko na SČ, daješ številke nekim anonimnim osebam, da bi se dobil za spolne usluge, ne bom napisal, katere. Si pa res obupan in naiven… hehehe.

Skratka, da te pomirim, tema KOPB in konec cigaret (sploh ta del) je zelo zanimiva, vedno se mnenja zelo krešejo, gre zares, gre za 4.500 življenj vsako leto in stotine tisočev kroničnih bolnikov, žal pa tudi ti spadaš med tiste motence, ki bi radi to debato celo preprečili. Taki se seveda najraje oglašajo. (Da bi se sam lahko nemoteno ves čas ukvarjal s svojimi drkedžijastimi temami, hehehe).

No, ne bo ti uspelo, to je Jelovica! Še bom odpiral te teme, vedno znova!

Onkolog dr. Erik Brecelj: kajenje je treba ukiniti – čim prej, tem bolje! – Starševski Čvek – Starševski čvek

Nehaj kadit bebec neuravnovešeni, kdo te sili? Si tudi alkoholik ali zdravljeni alkoholik?

Ahahaha.. kako ste obupani, brez idej, patetični in bedni, od besa se boste še posrali, smradi tobačni.

Tema je sicer zelo resna, ne bi rad delal iz tega komedije, toda, kot bi rekel Zdravko Mamić: samo dođite jedan po jedan… još sam za vas Muhamed Ali, ahahaha. Moji argumenti so kot kiji po vaših votlih beticah.

Končati je treba prodajo tega raka v škatlici – čim prej!!

Zdravko Mamić Maminjo, 10.08.2025 ob 01:01

Ahahaha.. kako ste obupani, brez idej, patetični in bedni, od besa se boste še posrali, smradi tobačni.

Tema je sicer zelo resna, ne bi rad delal iz tega komedije, toda, kot bi rekel Zdravko Mamić: samo dođite jedan po jedan… još sam za vas Muhamed Ali, ahahaha. Moji argumenti so kot kiji po vaših votlih beticah.

Končati je treba prodajo tega raka v škatlici – čim prej!!

Tema je bila resna, dokler je nisi povsem zasmetil in več ni uporabna. Tako da trolaj dalje bolnik, sam s sabo.

Ah, še en drkedžija- Jože, na napačno stran si spet zašel, to je baje itak nezanimivo… hehehehe. Pusti raje kontakt pohotnim ”dekletom”, da te kontaktirajo, o tem sanjaš, hehehe.

Nekaj sem res vedno hotel vprašat tistega anonimnega kretena, študenta brez morale, ki za 3 ali pa 4 EUR piše in komentira to, kar mu morilski tobačniki predpišejo. Kajti to je znano – tako kot politične stranke plačujejo svoje trole (saj vemo, o kom vse govorim), plačujejo tudi novinarjem, kupujejo cele medijske hiše… recimo na STa se da plačati pavšal, da tam izbrišejo vse negativne novice o neki firmi, o neki stranki, o nekem gospodarstveniku, (tega res niste vedeli?) No, tako tudi določene mednarodne korporacije delajo, zlasti tobačna industrija, ki bi morala že pred desetletji nehati prodajati svoj defektni smrtonosni izdelek. Oni plačujejo, in to najbrž ne tako malo, zato pa pri nas še nikoli nihče ni ”umrl zaradi kajenja” – v medijih. V resnici vsak dan umirajo desetine…Vseeno jim je uspelo z nikoli prej videno korupcijo med novinarji, mediji, zdravniki, zdravniškimi organizacijami, politiki… prodajati svoj kancerogeni defektni izdelek vse do danes.

Zanima me, ti troloidna prodana duša – Anus-nimus 9397 – koliko ti plačajo, koliko stane, da delaš za zasvojenost, bolezen, raka in smrt? Kako se počutiš, ko povzročaš grozne in nepotrebne bolezni pri mladih? Bi delil to z nami?

Ima kdo pogum na tole vprašanje odgovoriti? Saj vem, da natanko taki smradi dežurate.

Ni nihče drug kot kokoši. Ne more bit nekdo drugi. Počakajte še malo da cigarete poveže s svojo biseksualnostjo.?

Najbrž spet gledaš v ogledalo, pacient…

Dajmo presekat tole in postavit eno vprašanje za tiste, ki ste zboleli za KOPB zaradi kajenja. Jaz pravim, da je takih vsaj 90%. Oz. tako pravi tudi uradna medicina.

Ali se vam je tobačna industrija sploh kdaj opravičila za to, kar vam je povzročila? So sploh priznali svojo krivdo, so vam dali kakšno odškodnino?

Vsi poznamo ta odgovor…

Zdi se, da večino svoje jeze in sovraštva stresate na mene, ki sem le povedal resnico glede tega, namesto, da bi se jezili na tistega, ki vas je hinavsko zastrupil, vas finančno opustošil (s to trdo drogo), vas pohabil in se vam še v ozadju še hinavsko in cinično posmehuje.

Verjemite mi, da jaz dejansko sočustvujem z vami in želim, da so to čim prej neha.

ti si TELE!

Preden se Zdravko spravi name naj povem sem nekadilka, prav tako vsi v družini. Zdravko smanji doživljaj…prevec enostavno bi bilo,ce bi bili čiki edini krivec za vse. Kar zgleda prevec enostavno ali prelepo ni nikoli realno. Ti imaš sam s seboj težave, razčisti pri sebi kaj točno te tako zivcira da si prav histericen ko slišiš besedo cigareti.

Seveda obstaja tudi bolezni, ki jih ne povzroča kajenje. A hkrati je treba povedati, da je vsaj 90% KOPB zaradi in – izključno zaradi kajenja.

Ne vem, kaj imate nekateri od tega, da bi radi to postavljali pod vprašaj.

Pod vprašaj postavljate le – lastno kredibilnost.

Vseeno bi rad odgovor na tole – vprašanje za tiste, ki ste zboleli za KOPB zaradi kajenja. Jaz pravim, zelo sem o tem prepričan, da je takih vsaj 90%. Oz. tako pravi tudi uradna medicina.

Ali se vam je tobačna industrija sploh kdaj opravičila za to, kar vam je povzročila? So sploh priznali svojo krivdo, so vam dali kakšno odškodnino?

Vsi poznamo ta odgovor…

Zdi se, da večino svoje jeze in sovraštva stresate na mene, ki sem le povedal resnico glede tega, namesto, da bi se jezili na tistega, ki vas je hinavsko zastrupil, vas finančno opustošil (s to trdo drogo), vas pohabil in se vam še v ozadju še hinavsko in cinično posmehuje.

Verjemite mi, da jaz dejansko sočustvujem z vami in želim, da so to čim prej neha.

Vse dobro pri zdravljenju!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close