Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pljuča

pljuča

Odgovor na objavo uporabnika
Zdravko Mamić Maminjo, 07.08.2025 ob 23:27

Modri zabiti p’zde, tvoj IQ je jasno pod 80, morda celo pod 70. Ti se moraš preimenovati v modro zaostalo osebo, pa nočem biti žaljiv. Vrag pač ni tako trd v glavo…

Seveda zbolijo starejši, saj bolezen napreduje premo sorazmerno s številom pokajenih cigaret. Starejši pač— no, to je vsakemu normalnemu človeku intuitivno jasno, enim pa ni… Bolezen se tudi nikoli ne izboljša, ravno zato je tako kruta, zato je tako grozljivo ostudno, kar pišeš. Tega ne more razumeti samo konkretno umsko zaostala in neetična oseba, kot je modri trol.

Vprašanje ponavljam vsem ostalim, tebe trolasti smeteči plavi buzerant bom pa zdaj dosledno ignoriral. Vem, da se ničesar ne zavedaš, a tega se ne da oprostiti. Ne obstajaš zame, bolje pa bo, da nikoli ne izvem tvoje identitete, res, bolje zate. Tega si resnično ne želiš.

Skratka, ponavljam vprašanje: kako so lahko zdravniki, ki bolnike s KOPB vsak dan vidijo – tako ravnodušni do vseh teh ljudi?

Ti si res idiot. Bralno tudi nezmožen. Ima modri povsem prav.

Čifo majmunić. Jaz imam to bolezen in še marsikaj zraven. Ne bom podrobnosti pisal na mon. Tudi inv. kategorijo imam zaradi tega. 15 let je že brez sprememb. Ti me kljub bolezni niti peš ne dohajaš. Počnem vse. Vozim občasno picikl, vandram po hostah, igram badminton, lovim ribe, streljam s compound lokom, kosim po strmini z nabrbtno lakserco, špricam po strmini vinograd in sadovnjak z motorko, ki ima polna okoli 30 kg, podiram drevesa za drva z motorko, žagam, kalam…☝️?.

Mene moti ja, ker vem kaj sem prej zmogel. Še vedno pa zmorem več od popolnoma zdravega zaležanega lenuha tipa majmunić.☝️?

Ponavljam, pri Kobp je pomembna stalna aktivnost. Zdravila sama, kaj pa vem, se mi zdi, da ne delujejo. Kar zadeva pa raznih pumpic, ki jih poznamo pri astmi, pa sploh ne. Saj vdihneš dovolj zraka, le izkoristka ni in ne gre kisik v kri. Tudi ni nekega kašljanja, hropenja ipd, kar majmunič navaja.

Imaš pa s to boleznijo tudi zelo uboge ljudi. Sem že srečal kakega takega, ki komaj hodi na Golniku, ko sem šel na pregled in razna testiranja. Vendar so to ljudje krepko stari, vsaj trideset let starejši od mene.☝️ Moja pokojna stara mama je tudi imela to, pa nikoli kadila. Dočakala je skoraj 90 let. Šele zadnja leta ji je govoril zdravnik ob obiskih na domu, da ima zelo slaba pljuča. Takrat se še diagnoza KOBP sploh ni uporabljala.

Majmunić če te kaj zanima, ti samo vprašaj. Ce imaš to bolezen pa dvigni leno rit in v pogon.☝️? Vidim pri sebi. Čez zimo je slabše. Spomladi po dveh tednih aktivnosti je že dobro.

Nekaj vrata škripajo? No, kje smo ostali…

Za obstoj 90% KOPB – – – >>> je kriva TOBAČNA INDUSTRIJA

Za trpljenje, hropenje, dušenje ob kisiku ->je kriva TOBAČNA INDUSTRIJA

Za 20 vrst raka (pljučn. do tr. slinavke) —>>je kriva TOBAČNA INDUSTRIJA

Za velik del sžb (infarkti, kapi, gangren,)–>je kriva TOBAČNA INDUSTRIJA

Za 1/3 svet. požarov, onesnaženje (zr., vo.)->je kriva TOBAČNA INDUSTRIJA

Za izgubo 2 milijard EUR vsako leto —>>>je kriva TOBAČNA INDUSTRIJA

Za 4.500 prezgodnjih smrti pri nas —>>>je kriva TOBAČNA INDUSTRIJA

Kako je možno, da večina ljudi tega ne vidi? Kako so lahko ravnodušni, zakaj nikoli ni nobene novice o tem absurdu? Kako je lahko zdravnikom, ki to vsakodnevno gledajo, novinarjem, politikom tako vseeno, so vsi prejemniki krvavih podkupnin??

Me res zanima, kaj je narobe. Vse se zdi sicer kristalno jasno.

Seveda je povsem pričakovano, da si kak dežurni tepec, ki si morda edini zasluži tako bolezen (no, tukaj se ostudnim morilskim tobačnikom lahko morda celo zahvalimo) zmanjšati pomen napisanega, zato ker si sploh ne more predstavljati, kaj pomeni 130.000 DRUGIH hropečih bolnikov (saj zaostali tepec vidi vedno le SEBE), 4.500 žrtev vsako leto… vseh ljudi, ki si pa tega niso zaslužili.

Prosim vse ostale (ne nepomembnih trolov) za odziv, kako je to še vedno mogoče. Jaz ne razumem in ne razumem…

Hvala, upam, da se debata normalizira, natrolane smeti je treba samo odstraniti in se ne ozirati na njih.

Sprašujem vse normalne, kako je lahko tako grozna zadeva, kot je prodaja rakotvornih smrtonosnih cigaret (trde droge) še vedno tako velikemu deležu prebivalstva na vsakem vogalu, v vsakem baru, trgovini in črpalki, pred vsako šolo, fakulteto in vrtcem, da ne govorim o avtobusnih postajah – še vedno sprejemljiva v letu 2025? Kakšno odkrito mnenje o tem?

Hvala že vnaprej za sodelovanje.

Zdravko Mamić Maminjo, 08.08.2025 ob 13:11

Hvala, upam, da se debata normalizira, natrolane smeti je treba samo odstraniti in se ne ozirati na njih.

Sprašujem vse normalne, kako je lahko tako grozna zadeva, kot je prodaja rakotvornih smrtonosnih cigaret (trde droge) še vedno tako velikemu deležu prebivalstva na vsakem vogalu, v vsakem baru, trgovini in črpalki, pred vsako šolo, fakulteto in vrtcem, da ne govorim o avtobusnih postajah – še vedno sprejemljiva v letu 2025? Kakšno odkrito mnenje o tem?

Hvala že vnaprej za sodelovanje.

Vidis majmunic , zato te cenzurirajo na MMC. Ker ne razumeš o čem so teme in trolaš. Tudi ta tema ni o tobačni industriji, kot ti nabijaš, ampak o tem kaj kobp sploh je in kako se ljudje počutijo? Ti si pa psiho trol tele majmunič, veš? Kurac veš. Če bi vedelo maloumni majmunić ne bi bilo moteno in vsiljivo kot si.

Čakamo še komentarje normalnih komentatorjev. Plavi buzerantski retard pač ne zna sešteti 1 plus 1.

Kajenje + 20-30-40 let = (v 90%) KOPB, gre pa takole: stopnja 1, stopnja 2, stopnja 3, stopnja 4. Kriteriji so FVC in FEV1. GOLD kriteriji. Saj se vse ve – za normalno funkcionalno pismenega človeka to ni težko preveriti.

A to je očitno pretežka kvantna enačba za stupidnega plavega morona…

Moja mama ima že ene 10 let postavljeno diagnozo.  Kot otrok je prebolela celo tbc.

Ima Foster in Ventulin, oboje skorajda ne uporablja, niti je ne morem prisliti, da bi ju.  Bo kar bo.

nekega zdravila za to sicer nimajo, lahko se samo lajša simptome.  če nisi prv star, lahko vzdržuješ pljuča z rednim gibanjem.

Dodajam še, da mama nikoli ni kadila.

Še eno pojasnilo, moramo biti natančni. Glejte, jaz nikjer nisem trdil, da so vsi bolniki s KOPB brez izjeme dobili to bolezen zaradi kajenja. Daleč od tega. Kar 90% pa jih je… so določene izjeme, kakšne težke okužbe v otroštvu, delo v lesni, kovinarski industriji… če ste izpostavljeni ogromni količini prašnih delcev. A to so redke izjeme. Upoštevati je treba tudi kajenje zakonca, pasivno kajenje, izpostavljenost na delovnem mestu (npr. določeni bari oz. podobni pajzli in beznice nekoč so bili desetletja vsi zakajeni…). Torej ne delati katastrofalne logične napake, da če niso vsi KOPB zaradi kajenja, potem ni nihče? S tako neumnostjo so bili na začetku morilski tobačniki celo oproščeni v tožbah v ZDA, čeprav je neumnost le-tega v nebo vpijoča, a že dolgo se s tem ne izmažejo več.

Zanimivo, koliko ljudi se vedno oglaša, da nasprotujejo logičnim in preverljivim dejstvom, pritrdi pa nihče… pa tudi stroka je pa podkupljena, dobesedno brez izjeme.

Se to vse res nikomur ne zdi čudno?

kaj čmo, 08.08.2025 ob 21:55

Moja mama ima že ene 10 let postavljeno diagnozo.  Kot otrok je prebolela celo tbc.

Ima Foster in Ventulin, oboje skorajda ne uporablja, niti je ne morem prisliti, da bi ju.  Bo kar bo.

nekega zdravila za to sicer nimajo, lahko se samo lajša simptome.  če nisi prv star, lahko vzdržuješ pljuča z rednim gibanjem.

Foster in ventolin nista zdravili za KOBP. Lahko jih predpišejo k drugim zdravilom kot inhalatorje za lajšanje dihanja. Ucinek je en klinc od tega. Foster imam sicer predpisan in z njim lahko sam komandiram kolikokrat ga vzamem. Za upočasnitev bolezni imam že več let  Spirivo. Prej sem imel nekaj drugega neke rumene škatlice. Sem pozabil kaj.  Če se nenadoma poslabša, zdaj se že več let ni, sem dobil medrol.

Pederu plavi glupi, pa koga zanima tvoj primer, morda kakega psihiatra… hehehe. Mi se pogovarjamo o bolezni na splošno, vzrokih, preprečevanju… ti nevzgojeni notorični retard pa bi se rad drugim smilil. Mrš!

Moja sodelavka je imela KOPB in hkrati astmo in bila kadilka. Ne vem, kolk nor moras biti, da pri dveh takih boleznih se vedno kadis. Ampak ona si cika ni pustila vzeti. Najprej je bila parkrat na bolniskih in na kisiku, potem so jo dali v penzijo. Po tistem sem jo samo enkrat videla in je zgledala stara 100 let. Ne vem, ce je se ziva ali ne. Drug primer s KOPDjem je bil pa moj mehanik, zdaj ze pokojen, a ne zaradi KOPD. Ta ni v zivljenju nikoli kadil, KOPD je dobil zaradi njegovega dela, ampak nikoli ni bilo videti, da ima zaradi bolezni kaksne resne tezave. Mene e prav zacudilo, ko je povedal, da ima KOPD.

Zdravko Mamić Maminjo, 08.08.2025 ob 23:00

Pederu plavi glupi, pa koga zanima tvoj primer, morda kakega psihiatra… hehehe. Mi se pogovarjamo o bolezni na splošno, vzrokih, preprečevanju… ti nevzgojeni notorični retard pa bi se rad drugim smilil. Mrš!

Odjebi s teme majmuniću iću, ker trolaš mimo teme Enega stavka pezde maloumno še nisi napisalo na temo. Žal pa tu ni nobenega, da bi te cenzuriral, kot te na MMC in zaradi tega stalno noriš.?

Ali ima kdo od vas kopb? Kako se živi s tem?

Česa od preprostega uvodnega vprašanja teme maloumni majmunić ić idiot pezdetek nisi sposoben razumet? Da nabijaš vse drugo?….jaooooooo?

Plava zabita pederčina misli, da bo on določal, kam sme debata zaviti in kam ne. Nisi moderator, ti si le obična trolčina zabita in vedno le smetiš. Zato, ker si zabit, ker ne veš ničesar niti o bolezni, ki naj bi jo imel (dvomim, da lahko karkoli verjamemo, kar tukaj trolaš). Če si je kdo ‘zaslužil’ to bolezen… dlje ne bom šel.

Odgovoril bom komentatorju dva tam: redki sploh uspejo prenehati kaditi, čeprav si okrog 90% ljudi želi prenehati in obžalujejo, da so sploh kdaj začeli.

Gre za UNIVERZALNO OBŽALOVANJE KAJENJA, kar direktno postavi na laž največjo zmoto, da naj bi ljudje pri kajenju uživali. Gre za TRDO DROGO.

Razlog, da kadijo naprej tudi ne glede na raka, KOPB, infarkt, izrezano grlo, itd… je HUDA ZASVOJENOST. Temu se ni za čudit, to je treba le vedeti.

Zdaj pa naprej: še 1x – jaz nikjer nisem trdil, da so vsi bolniki s KOPB brez izjeme dobili to bolezen zaradi kajenja. Daleč od tega. Kar 90% pa jih je… so določene izjeme, kakšne težke okužbe v otroštvu, delo v lesni, kovinarski industriji… če ste izpostavljeni ogromni količini prašnih delcev. A to so redke izjeme. Upoštevati je treba tudi kajenje zakonca, pasivno kajenje, izpostavljenost na delovnem mestu (npr. določeni bari oz. podobni pajzli in beznice nekoč so bili desetletja vsi zakajeni…). Torej ne delati katastrofalne logične napake, da če niso vsi KOPB zaradi kajenja, potem ni nihče? S tako neumnostjo so bili na začetku morilski tobačniki celo oproščeni v tožbah v ZDA, čeprav je neumnost le-tega v nebo vpijoča, a že dolgo se s tem ne izmažejo več.

Zanimivo, koliko ljudi se vedno oglaša, da nasprotujejo logičnim in preverljivim dejstvom, pritrdi pa nihče… pa tudi stroka je pa podkupljena, dobesedno brez izjeme.

Se to vse res nikomur ne zdi čudno?

Pa ne razume on o čem je tema. Majmunić ić ne. Ga ne pustijo na druge portale, ga banajo, pa tu nori. Enako kot kokoši o biseksualnosti, pa đarmun keš o fikcijah. Jeboti paciente umsko zaostale.☝️?

Poglej, plavi psihiatrični pacient… o tebi se je odprlo že več tem, kjer ljudje povedo resnico o tebi. Tako moteč in bolan si. Tudi tam si pod različnimi nicki pisal o sebi… sicer pa dežuraš vse dneve in noči in le smetiš po forumih. Pa še hvališ se, da imaš invalidsko podporo zaradi kajenja in iz zlobe privoščiš to mizerijo še drugim. To je NOV razlog, da se prodajo cigaret odpravi!

Takega škodljivega parazita še podpiramo? Žalostno. No vseeno, vse to ne bo več dolgo trajalo.

Internet žal prav take vabi anti-socialne bolnike tvoje vrste, da dežurajo cele dneve in noči, z majhnim zadoščenjem, da bi jim svet dal neko pomembnost, ker smetijo povsod. To si delal med korona-prevaro, kot najbolj debilni črv si pritrjeval bolnim domislicam korona-nategunov in zmerjal vse, ki so zadevo spregledali. Naj ti povem, da sem jo jaz osebno razumel, še preden so sploh razglasili epidemijo. Tako zgodaj, da, ti pa še danes nisi nič dojel, črv zabiti.

Stari plavi prdec – še pes te ne poščije več. Ti kar naprej laži sam sebi in drugim, da te kdo jemlje resno, večina te je že spregledala – bolnik si in bolnik boš ostal, do konca svojega bednega, impotentnega, zagrenjenega, smrdljivega življenja.

Zdravko Mamić Maminjo, 09.08.2025 ob 10:57

Poglej, plavi psihiatrični pacient… o tebi se je odprlo že več tem, kjer ljudje povedo resnico o tebi. Tako moteč in bolan si. Tudi tam si pod različnimi nicki pisal o sebi… sicer pa dežuraš vse dneve in noči in le smetiš po forumih. Pa še hvališ se, da imaš invalidsko podporo zaradi kajenja in iz zlobe privoščiš to mizerijo še drugim. To je NOV razlog, da se prodajo cigaret odpravi!

Takega škodljivega parazita še podpiramo? Žalostno. No vseeno, vse to ne bo več dolgo trajalo.

Internet žal prav take vabi anti-socialne bolnike tvoje vrste, da dežurajo cele dneve in noči, z majhnim zadoščenjem, da bi jim svet dal neko pomembnost, ker smetijo povsod. To si delal med korona-prevaro, kot najbolj debilni črv si pritrjeval bolnim domislicam korona-nategunov in zmerjal vse, ki so zadevo spregledali. Naj ti povem, da sem jo jaz osebno razumel, še preden so sploh razglasili epidemijo. Tako zgodaj, da, ti pa še danes nisi nič dojel, črv zabiti.

Stari plavi prdec – še pes te ne poščije več. Ti kar naprej laži sam sebi in drugim, da te kdo jemlje resno, večina te je že spregledala – bolnik si in bolnik boš ostal, do konca svojega bednega, impotentnega, zagrenjenega, smrdljivega življenja.

Majmuniću iću, te še cenzurijao na  MMC? ☝️???…..jaooooo

To je on- obsedeni nekoristni butasti in brezposelni trol, nekoč visoko intelektualni ”vzdrževalec” (brez šol), tudi tožil delodajalca, ki ga je imel poln kufer. Celo nek športno-turistični javni zavod se je naveličal take budale.

Smeti vsepovsod po internetu z imeni Viharni jezdec, Modri vrag… in drugimi, je pa psihiatrični bolnik, impotentni smrad, brezposelni invalid Milan Ogorevc.

Ker nima nobene družbe, prijateljev, družine (seveda, saj je moten), stresa svoj gnev po internetnih forumih. Najlepše se je imel med korono, ko se je izživljal nad svobodomiselnimi in bolj inteligentnimi od sebe. Morda so mu še kaj plačali. Itak to brezkoristno bitje vzdržuje država, po nepotrebnem – to že moramo reči.

Ena sama zloba in trošenje kisika. Bo pa enkrat kmalu res naletel na mino.

Povej no, že nekaj dni nisi odprl teme na monu o cenzuri na mmc. Majmuniću iću, te še cenzurijao na  MMC?☝️?

Zdravko Mamić Maminjo, 07.08.2025 ob 11:16

Vso srečo in zdravje vam želim. To je huda bolezen, ki so jo da le ustaviti oz. upočasniti, pozdraviti pa ne.

Še nekaj bom pa dodal. Na prvi pogled bi bilo dovolj, da prenehate kaditi (če nadaljujete, bo zdravljenje 100% neuspešno…), v resnici pa bi morali dobro spregledati in zelo določno podpreti ukinitev prodaje cigaret za vse naslednje generacije. Takrat boste šele na pravi strani zgodovine. Ne smemo gledati vedno le sebe, ampak širšo sliko. Bolnikov s KOPB je nad 130.000, o njih ni nikjer niti ene same omembe v medijih in vsak dan dobimo toliko in toliko novih… povsem po NEPOTREBNO!!

Nič manj od tega!

Kaj te briga kdo kadi, ce si zeli univecat zdravje, pac naj, ni tvoj problem. Bolj bi te morali skrbeti đenkiji pa alkoholiki, ta golazen pa res ogroza tudi druge.

No, kar oddahnem si, ko se oglasi nekdo drug, ne dežurni psihopat.

Skratka, zakaj se v to sploh vtikujem? Če bi vsaj malo vedeli za to aktivni državljani, ki naj bi si prizadevali za napredek Slovenije, bi vsi skupaj že zdavnaj ukinili te preklete rakotvorne smrtonosne cigarete.

Prodaja cigaret nam dela ogromno škodo, namreč izguba dela, zdravljenje, invalidnosti, oskrba na domu, požari in onesnažnje znašajo več kot 2 milijardi EUR, oz. 2.000 mio. EUR. Vsi to plačujemo, to je prvo.

Kot drugo nihče ne mara kajenja, tudi kadilci ne, celo v 90% obžalujejo, da so pričeli kaditi.

Zdaj mi pa VI povejte, g./ga. O- zakaj kajenje, to samouničevanje sploh podpirate- ste tako močno zasvojeni (pa si lažete o tem), delate za morilske tobačnike, imate korist od raka, hropenja, infarktov ali kapi, kaj neki vas je pripravilo v to nesmiselno stanje?

Zdravko Mamić Maminjo, 09.08.2025 ob 12:29

No, kar oddahnem si, ko se oglasi nekdo drug, ne dežurni psihopat.

Skratka, zakaj se v to sploh vtikujem? Če bi vsaj malo vedeli za to aktivni državljani, ki naj bi si prizadevali za napredek Slovenije, bi vsi skupaj že zdavnaj ukinili te preklete rakotvorne smrtonosne cigarete.

Prodaja cigaret nam dela ogromno škodo, namreč izguba dela, zdravljenje, invalidnosti, oskrba na domu, požari in onesnažnje znašajo več kot 2 milijardi EUR, oz. 2.000 mio. EUR. Vsi to plačujemo, to je prvo.

Kot drugo nihče ne mara kajenja, tudi kadilci ne, celo v 90% obžalujejo, da so pričeli kaditi.

Zdaj mi pa VI povejte, g./ga. O- zakaj kajenje, to samouničevanje sploh podpirate- ste tako močno zasvojeni (pa si lažete o tem), delate za morilske tobačnike, imate korist od raka, hropenja, infarktov ali kapi, kaj neki vas je pripravilo v to nesmiselno stanje?

Ti imaš psihoze. Zdravit se pejt, da boš sploh zmožen se brigat zase, ne za druge. Nobene škode tebi nihče dela. Ta škoda je preganjavica v tvoji glavi zaradi bolezenskega stanja.

Anonimno 4432, raje se posveti svojemu zdravju, da ne boš vedeževalcev iz kart spraševalo, kaj karte kažejo. Karte lahko nekaj kažejo, kartoteke pa so neizprosne, tako kot recimo Register raka in njegova brutalna statistika.

Imaš KOPB? Takoj danes nehaj kaditi, spreglej že enkrat, prekleto!!

Sicer pa gre najbrž za eno od številnih imen določenih forumskih komentatorjev, saj vsi vemo, katerih.

Sodelavkin mož ima kopb, kadil je dalje, sedaj rak pljuć.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close