Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Plačilo doma za starejše ???

Plačilo doma za starejše ???

vsak, ki gre v dom, je verjetno kje do takrat živel, ni bil na cesti..se pravi, se ta nepremičnina proda, ali pa se iz nje črpa sredstva, občina vzame mesečno, kot hipoteka..
ni prav na nek način, je tudi sramotno, da penzija ne zadostuje za dom..ampak drugače ne gre, težko je familiji, ki ima 2 otroka in skupno 1600 dohodka, vzet par 100 eur, da se plača dom starejši osebi, jaz ne bi..

In spet lahko ugotovimo, da so največja socialna težava Slovencev dvodružinske hiše …

koliko teh staršev pa je svoje tastare poslalo v domove, ko so ti odslužili in obnemogli, pa jih niso več rabili.[/quote]
Po letu 1965 mnogi:
https://dk.um.si/Dokument.php?id=40944
http://www.inst-antonatrstenjaka.si/tisk/kakovostna-starost/clanek.html?ID=231

Današnji oskrbovanci niso več nujno ruralna populacija, ki ni bila zaposlena, da je lahko za starše, torej moževe starše, skrbela doma. Ljudje, ki jih jaz poznam, so hodili v službo, ko so bili njihovi starši po domovih. Zastonj. Za doplačilo pa v enoposteljni sobi, ampak to v primeru, da so oni sami imeli dovolj visoko pokojnino. Doplačevanje doma sploh ni bilo tema pogovorov, zdaj je pa naenkrat to nekaj normalnega, kar se od otroka pričakuje. Ej, nismo gor rastli pod temi pogoji.[/quote]

tudi ti starci, ki morajo danes v dom, so bili zaposleni, ko so vam morali brisati riti.

če so pa “ljudje, ki jih ti poznaš” zastonj bivali po domovih, potem pa res ni čudno, da smo tako zabredli.

Tole nabijanje slabe vesti “čeprav so jim lastni starši” ne zdrži ravno vode. V civilizirani državi noben državljan na stara leta ne bi smel biti odvisen od svojih potomcev, če jih ima. Če si trideset let in več plačeval davke, pa konec koncev tudi če ne, je četrti znak neke normalne države (za izobrazbo, zdravjem in enakostjo državljanov), da se ti ni treba bati starosti in da se tvojim otrokom ni treba bati tvoje starosti. Pri vsem denarju, ki ga ta država zmeče v črne luknje, pa sploh. Pustite otroke pri miru, v veliki večini imajo ti otroci že tako eksistenčne težave, pa še brezposelne otroke za vzdrževat.[/quote]
Ja no saj tu je bilo priskrbleno ampak se je mama svojemu delu premoženja odpovedala in ga dala otrokom. Seveda pa država ne more skrbeti za ljudi ki najprej svoje premoženje pošenka okoli. Skrbi za tiste ki nimajo.

Po letu 1965 mnogi:
https://dk.um.si/Dokument.php?id=40944
http://www.inst-antonatrstenjaka.si/tisk/kakovostna-starost/clanek.html?ID=231

Današnji oskrbovanci niso več nujno ruralna populacija, ki ni bila zaposlena, da je lahko za starše, torej moževe starše, skrbela doma. Ljudje, ki jih jaz poznam, so hodili v službo, ko so bili njihovi starši po domovih. Zastonj. Za doplačilo pa v enoposteljni sobi, ampak to v primeru, da so oni sami imeli dovolj visoko pokojnino. Doplačevanje doma sploh ni bilo tema pogovorov, zdaj je pa naenkrat to nekaj normalnega, kar se od otroka pričakuje. Ej, nismo gor rastli pod temi pogoji.[/quote]

tudi ti starci, ki morajo danes v dom, so bili zaposleni, ko so vam morali brisati riti.

če so pa “ljudje, ki jih ti poznaš” zastonj bivali po domovih, potem pa res ni čudno, da smo tako zabredli.[/quote]
Jaz želim povedati eno stvar: da ni normalno, da pogoltnemo vsako ponižanje in vsak nov parstoevrski mesečni strošek, ki nam ga država servira kot normalen. Ni res, da država nima denarja, da bi dostojno poskrbela za svoje državljane. Država je samo preveč zlizana s tistimi posamezniki, ki so si NAŠ denar nagrabili. Ko človek reče, da nima za dom za starše, ga napadejo, da je slab otrok, vsi pa miro gledamo in požiramo, da izginjajo milijarde v takšne in drugačne luknje. A se ne bi nehali napadat med sabo in resno udarili po mizi? Brez komunistično-fašističnega zmerjanja, ampak kot državljani ene krasne države, ki bi končno morali potegniti skupaj proti tistim, ki jemljejo, kar je naše?

Tale tvoj zapis bi si moral vsak vsaj 3x na dan prebrati – VSAK DAN

če so pa “ljudje, ki jih ti poznaš” zastonj bivali po domovih, potem pa res ni čudno, da smo tako zabredli.[/quote]
Jaz želim povedati eno stvar: da ni normalno, da pogoltnemo vsako ponižanje in vsak nov parstoevrski mesečni strošek, ki nam ga država servira kot normalen. Ni res, da država nima denarja, da bi dostojno poskrbela za svoje državljane. Država je samo preveč zlizana s tistimi posamezniki, ki so si NAŠ denar nagrabili. Ko človek reče, da nima za dom za starše, ga napadejo, da je slab otrok, vsi pa miro gledamo in požiramo, da izginjajo milijardev takšne in drugačne luknje. A se ne bi nehali napadat med sabo in resno udarili po mizi? Brez komunistično-fašističnega zmerjanja, ampak kot državljani ene krasne države, ki bi končno morali potegniti skupaj proti tistim, ki jemljejo, kar je naše?[/quote]

teh famoznih milijard nikjer ni, je samo papir, ki se preklada.
Treba je samo preprosto brisati iz zakona člen, ki govori o tem, da so otroci dolžni preživljati starše.
Tako se bodo ljudje zavedali, da so dolžni poskrbeti zase tudi na stara leta.

da ne pozabimo

Jaz želim povedati eno stvar: da ni normalno, da pogoltnemo vsako ponižanje in vsak nov parstoevrski mesečni strošek, ki nam ga država servira kot normalen. Ni res, da država nima denarja, da bi dostojno poskrbela za svoje državljane. Država je samo preveč zlizana s tistimi posamezniki, ki so si NAŠ denar nagrabili. Ko človek reče, da nima za dom za starše, ga napadejo, da je slab otrok, vsi pa miro gledamo in požiramo, da izginjajo milijardev takšne in drugačne luknje. A se ne bi nehali napadat med sabo in resno udarili po mizi? Brez komunistično-fašističnega zmerjanja, ampak kot državljani ene krasne države, ki bi končno morali potegniti skupaj proti tistim, ki jemljejo, kar je naše?

država dobi denar od davkoplačevalcev, torej tudi od tebe in mene.
ampak, zakaj hudiča bi jaz moral plačevat za tvoje ali ti za moje?
stari imamo penzije, nekaj smo v tistih starih in krasnih časih privarčevali, če to ni dovolj, pa naj denar založijo otroci ali država, po smrti pa se naj ti stroški obračunajo s prodajo nepremičnin.

naj dajo tisti najin drobiž raje za šolstvo, zdravstvo, penzije, infrastrukturo…, bom zelo vesel tudi, če ga priviligiranci sami ne pokradejo.

Koliko vem,ti bo CSD izdal odlocbo,in ja upostevjo tudi mozev dohodek.

stari imamo penzije, nekaj smo v tistih starih in krasnih časih privarčevali, če to ni dovolj, pa naj denar založijo otroci ali država, po smrti pa se naj ti stroški obračunajo s prodajo nepremičnin.

naj dajo tisti najin drobiž raje za šolstvo, zdravstvo, penzije, infrastrukturo…, bom zelo vesel tudi, če ga priviligiranci sami ne pokradejo.[/quote]

Pisda. Kdo pa plačuje zate (potencialno možno) in tvoje sorodnike socialo?

naj dajo tisti najin drobiž raje za šolstvo, zdravstvo, penzije, infrastrukturo…, bom zelo vesel tudi, če ga priviligiranci sami ne pokradejo.[/quote]

Pisda. Kdo pa plačuje zate (potencialno možno) in tvoje sorodnike socialo?[/quote]

naj te mamica nauči olike, potem se pa le spet kaj oglasi.

Koliko vem,ti bo CSD izdal odlocbo,in ja upostevjo tudi mozev dohodek.[/quote]
To govoriš na pamet ali veš? Pravniki na MON-u so na to vprašanje drugače odgovorili, kolikor se spomnim.

Koliko vem,ti bo CSD izdal odlocbo,in ja upostevjo tudi mozev dohodek.[/quote]
To govoriš na pamet ali veš? Pravniki na MON-u so na to vprašanje drugače odgovorili, kolikor se spomnim.[/quote]

Ja, res je. Upoštevajo dohodke cele družine.

Glede na plačilo doma, bo država upoštevala tudi prihodke partnerja in v vsej verjetnosti boste plačevala.

Sem na štajerskem koncu in žal ne verjamem, da je vse to skupaj za 350 evrov. Že samo stanovanje je čez 300 evrov. To je cena v Laškem. Kje so potem stroški, hrana rezervni sklad? Če bi bilo res dovolj 350 evrov, zakaj je potrebno, da sploh kdo pride noter živet, da ima 600 evrov pokojnine?

To govoriš na pamet ali veš? Pravniki na MON-u so na to vprašanje drugače odgovorili, kolikor se spomnim.[/quote]

Ja, res je. Upoštevajo dohodke cele družine.[/quote]
Sem tako dolgo iskala, da sem našla: http://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=286&t=9570429

Odgovor na objavo uporabnika
KOLIKO?????, 23.10.2016 ob 20:59

Ne vem v kateri dom gre. Moja tašča je stara 90 let in se še vse sama rihta. Je v domu ostarelih (varovano stanovanje) na štajerskem in z vsemi stroški + kosilo je noben mesec ne pride več kot 350 Eur. Dajte se malo pozanimat.

Ali je potrebno placiti oskrbo v primeru odsotnosti ali placas samo rezervacijo sobe.

Viktor

Viktor prosim lahko celotno ceno, ki jo plačujete za stanovanje + vse stroške.

Počasi nas čaka iskanje doma za mamo, pa da približno ocenim, koliko bo doplačilo – sem namreč edinka.

Mama je solastnica še nekih nepremičnin + ima svojo penzijo v višini caa 700 eur. Je še zelo samostojna – pri 83 še vozi avto.

ah ja, 18.11.2021 ob 11:54

Viktor prosim lahko celotno ceno, ki jo plačujete za stanovanje + vse stroške.

Počasi nas čaka iskanje doma za mamo, pa da približno ocenim, koliko bo doplačilo – sem namreč edinka.

Mama je solastnica še nekih nepremičnin + ima svojo penzijo v višini caa 700 eur. Je še zelo samostojna – pri 83 še vozi avto.

Okvirno okoli 1.000 Eur bo dom, malo odvisno od storitve, ki jo želi.

slaba vest in dediščina, 24.10.2016 ob 11:28

se prav 600 evrov plače je dovolj, penzije bi moral pa vsak imet 1400, da bi domsko oskrbo sam pokril.[/quote]

Najprej bi rada videla specifikacije in upravičenost tako visokih cen oskrbe v domovih, kjer imajo na tri oddelke po enega popoldanskega in nočnega negovalca.[/quote]

so objavljene na netu. Če imaš nepokretnega svojca doma in plačuješ na črno, te pa še dražje pride.

V skupini moje mame imajo stalno oskrbo vsaj dveh oseb – gospodinje + pomočnice. Brez vsega negovalnega kadra. Kje je še to. Največ v ceni pomeni postavka delovne sile.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close