Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek plača prodajalke (tuš,hofer,lidl,mercator,spar,leclerc)

plača prodajalke (tuš,hofer,lidl,mercator,spar,leclerc)

pozdravljeni!

zanima me koliko je plača prodajalke,ki jo dobi na račun,torej me zanima neto,oziroma z vsemi stroški,malica in prevoz. Preprosto povedano,znesek ki se znajde na TRR ob mesecu ko je plača.

zanima me,koliko dobijo v
-Hoferju
-Lidlu
-Mercatorju
-Sparu
-Leclercu
-Tušu
-Eurospinu

zanima me,če kdo ve za kakšno do naštetih da napiše,pove. ob predpostavki da govorimo eno povprečje,40 let stara prodajalka-polni delovni čas. Srednješolska izobrazba. ne zanimajo me plače poslovodkinj.
hvala

Mercator in Tus imata najslabse placane prodajalke! Mercator placa dodatek do minimalne place, pristej se malico in prevoz. 650,660eur dobis na trr, odvisno koliko nedelj imas v mesecu.

To je največji paradoks. Tuš, je itak kavbojsko podjetje in se dobro spomnim, ko so imeli probleme z izplačuli plač za delavce. Mercator je pa janša zjebal, ker ga je na silo prodal, Debeljak je pa itak znal samo to govorit, Mercator je najboljši sosed, hehe, ga je pa konkureca gazla v vseh pogledih,…. ampak ok., je kar je in namesto, da je Mercator nek vzgled in merilo, kar se trgovcev (delavcev) tiče v pozitivnem smislu po plačah in odnosu do delavcu v Slo., zdaj tuja podjetja bolje plačujejo delavce kot največja trgovska firma, vsaj za enkrat še v Sloveniji.
Po eni strani spet logično, ker imajo pač večji promet in imajo svojo šablonsko organizacijo iz recimo 100 miljonskega trga zahodne Evrope. Torej je Mercator zelo majhen proti njim, razn v Slo.
Poanta vsega je, da je imel Mercator mega prednost pred vsemi ostalimi, ki so prišli na Slo., trg in jo je zapravil z nesposobnim vodstvom.
No težave so se začele, ko je JaJa tako telebansko prodal Mercator. Če bi bilo prejšne vodstvo sposobno, bi bili delavci v Mercatorju daleč najbolj plačani, ker bi imel Mercator najnižje cene artiklov in posledično največ prometa od vseh trgovskih verig, tako so pa trgovke na 650e z vsemi dodatki.

Je tako. Tudi prodajalce iscejo nonstop,od vseh trgovin najvec Mercator isce. Placa smesno nizka, regres je polovica v bonih, ki jih porabimo v Mercatorju, druga polovica na trr, bozicnica samo 40 ali 50eur zopet v obliki bona. Pred 10 leti so bili vsaj odnosi malenkost boljsi.

Odnosi v Mercatorju so obupni! Kopica nesposobnih šefov, področnih direktorjev, pa tudi prodajalk, zelo slaba energija v firmi. Delavci v trgovini so kar se odnosa tiče tretirani kot največja smet.

Čistilke delajo za večjo plačo kot trgovke to je sramotno. Tut za tekočim trakom dobijo več denarja. Trgovke pa zatežene stranke gledajo pa pritisk trpijo za mizerno plačo.škoda da za tak drobiž dobijo trgovke za delat če neb tega noben več hotu bi dvignil plače da dobijo koga za delat.

Prodajalka hofer 4 leta nazaj 550-600€ +malica v bonih 6€ na dan/ delalo se je 3-4 dni na teden.
Sedaj imajo še nedelje tako da je verjetno kakšen euro več. Sem bila zelo zadovoljna, delat je pač bilo treba konkretno tiste 4 dni oz 3. Odnosi z nadrejenimi super, dokler ni prišla ena zatežena področna vodja in takrat nas je veliko šlo iz Hoferja, prav zaradi nje, čeprav smo imele za nedoločen čas zaposlitev, res je veliko odvisno od področnih vodij.

Tako kot si postavila vprašanje, ni mogoče odgovoriti. Ker je neto plača odvisna od več dejavnikov, ki jih mi ne poznamo. Vedno se pogovarjamo o bruto plači, neto pa si sama izračunaš. Kako- pa si najdeš na kakšni spletni strani.

Realna plača, glede na skoraj nič šole in skoraj nič odgovornosti oz potrebnega znanja. Ni mi jasno koga prepričujete da je to overall slaba plača.

Za 30ur na tedn 900e neto v hoferju…plus 6e malica in 0,18e km vožnje…ena nedelja na mesec…ta je plačana 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}…

za 169 ur:
redno delo 461
koriščenje ur 13
dod. nedelja 19
dod. izm. delo15
na del dobo 47
vplivi okolja 4
prevoz 65 prehrana 100 eur, vse to znese cca750 eur izplacila .velja pa za 24 delovnih dni.

ni nujno, da je s tem kaj narobe.

res je

ti pa si vrjetno trgovec veliko bolj gara in misli kot pa marsikdo kako brez odgovornosti blagajnicarka ima odgovornost za denar ce manjka v kasi placa ona na delikatesi in kruhu mora tudi marsikaj vec vedeti kot samo beli ali crni kruh vse alergene ki so prisotni mora vedet vse kar se tice hasapa in seee in se ne govori nekaj kar ne ves ni tako vse preprosto

Zaposlena sem v Lidlu, za 5 ur na dan. Zadnja plača na račun 780, + prevoz, za malico 128.
Odnosi s sodelavkami in šefico vredu, je pa dosti odvisno od tega, kako se vsak potrudi za normalne odnose. Včasih sem “sposojena” v drugo poslovalnica, do zdaj sem se še z vsemi štekala.

mega plačo mate…s trgovsko šolo. Jaz ima faks končan, pa 8 ur dela na dan inmmam 850.

Se strinjam. prodajalci imajo 8 let OŠ in 1 leto in pol izobraževanja v poklicni šoli, ostalo je praksa.
NImajo osnovne razgledanosti in osnovnih znanj.
Plača primerna za delo, ki ga opravljajo.

malica in prevoz NISTA plača – sta sindikalna pravica.

ju knou d dril …

1150e, delam 5 ur na dan-Hofer, in moram povedat, da mi je super. Frendica ima 1300e, z pravno diplomo.

No vidiš, ti si bila zadovoljna. Torej minimalna plača ni merilo za nezadovoljstvo. Je treba znati še kaj drugega cenit. Ni vse v denarju.

Hahaha, a za osnovno razgledanost in osnovna znanja rabiš fax? Se vid ja kaj je teb dala višja izobrazba od poklicne.

Pa kaj je z vami? A vi sploh veste koliko ljudi z višjo ali celo visoko izobrazbo dela v trgovinah za 560 evrov neto? Veliko! Ker ne sedijo doma in ne čakajo na sanjsko službo,ki je brez vez in poznanstev tako ali tako ne dobijo. Sama imam srednješolsko izobrazbo in nedokončan faks in sem prav tako zaposlena v živilski trgovini. Bolje išta nego ništa. Ker družino je treba nahraniti in položnice je treba plačati.

Natančno tak občutek sem dobila, ko sem bila na razgovoru za delo v Mercatorju. Me je gospod, ki je bil na razgovorih hotel prepričat, da mojih kar nekaj let izkušenj v trgovini s specifičnim materialom ni vrednih popolnoma nič, ker je delo v živilski prodajalni popolnoma drugačno ?! S svojim pristopom mi je pral možgane, da si v mercatorju nič od nič…En čas sem se še sekirala, kaj je mano narobe, da pri toliko izkušnjah s prodajo, s strankami,itd ne dobim službe v enem mercatorju, (pa brez zamere, niste mišljene vse), v njihovi lokalno štalo pa so po tistih razgovorih napokali vse živo nepismeno, kar je možno….:( Poleg tega so “vodilni” po mojem vtisu nesposobni in pristranski. Veliko bolj važno je, kaj o meni meni neka znanka (za povrh še fajn pokvarjena) gospoda, ki vodi razgovore, kot pa njegova lastna presoja….Hvala, Mercator me ne vidi.

Delo v mercatorju je tudi odvisno kje delaš, ker so velike razlike med trgovinami. Delala v HM in marketu in se tega ne da primerjati. V HM smo imela malico in normalne pogoje dela (opreremo dobila prvi dan dela) v marketu je bila pa potem katastrofa. Šefica, ki sama ni bila sposobna zase poskrbeti je vodila trgovino z 10 zaposlenimi in še parimi študenti. Njeno najljubše opravilo je bilo dretje da nismo nič vredni, da itak nič ne znamo čeprav, nismo imeli časa izkoristit tudi za malico. Narobe je bilo to da če nisi vsak dan podaljševal vsaj pol ure. V glavnem prodajalke se tam menjajo vsake par mesecev, tako da že stranke sprašujejo kaj se dogaja. Delovni čas smo morali pisati točno tako kot je ona določila in ne takrat, ko si dejansko prišel na delo ali odšel (večino časa smo hodile vsaj pol ure prej da smo lahko vse zložile in spekle . Glede plače je pa tako kot povsod v trgovini.
Sem vesela da sem zaključila, ker drugače bi se mi zmešalo. Čeprav sem 10 let in plus v trgovini je bila to daleč najslabša izkušnja. Tudi 700 eur ne odtehta mojega zdravja in živcev, ki bi jih pustila v Mercatorju.

Pa še tole: na razgovoru so mi povedali da je zelo težko najdejo prodajalce za to trgovino

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close