plača prodajalke (tuš,hofer,lidl,mercator,spar,leclerc)
Upam, da je to provokacija in trollanje. Nihče s tako izobrazbo ne more bit zadovoljen s 750€ na mesec, sploh pa ne v Mercatorju. Razen če si samska, pa še to ti gre polovica za najemnino.
[/quote]
Kaj naj ti, če si se zapičil/a v svoje mnenje? Kljub temu, da bi ti še 100x isto napisala, mi ne bi verjel/a. Jaz v tej službi uživam. In ne, nisem samska, sploh ne razumem, kakšne veze ima to s tem, kako mi je v službi. Top-shit služba, boljše si trenutno sploh ne predstavljam, niti ne želim.
🙂
3 leta v Mercatorju- najhujša nočna mora. Pristala na AD in ušla zadnji moment, preden bi v Polju pristala! Šefinja psihični bolnik, manipulator, se drla, nas zmerjala, grozila, poooojma ni mela o organiziranju dela. Delala čiiistooo vse praznike, non stop sem morala (seveda brezplačno) podaljševati. Ena je delala za 3, pa še je blo premalo, bolj si delal, več so ti nalagali… Pa sem zelo delaven in marljiv človek,ampak hkrati na 3 oddelkih pa nihče ne more biti!! Stranke so me imele rade, trudila sem se biti ustrežljiva in prijazna, ampak količina dela in šefinja so zbili vso moralo in motivacijo. Imam Vl. st. izobr. in tudi večina sodelavk je imela 5.-7. st., takoj ko se je trg dela malo odprl, smo zbežale.
plača slaba, šefovski odnosi na 0. če si v hipermarketu bravo, market slabo. mobingi, izkoriščevanje, nadure ki se ti zbrišejo ker jih ne moreš skoristiti, malica če maš srečo, regres več kot pol v ebonih, božičnica 50€, potne dobiš plačane po avtobusni vozovnici če prav nimaš linije… mnogo stvari je ki bi jih lahko človek omenil…
Pač si misli svoje, 03.03.2018 ob 01:23
Upam, da je to provokacija in trollanje. Nihče s tako izobrazbo ne more bit zadovoljen s 750€ na mesec, sploh pa ne v Mercatorju. Razen če si samska, pa še to ti gre polovica za najemnino.
[/quote]
Kaj naj ti, če si se zapičil/a v svoje mnenje? Kljub temu, da bi ti še 100x isto napisala, mi ne bi verjel/a. Jaz v tej službi uživam. In ne, nisem samska, sploh ne razumem, kakšne veze ima to s tem, kako mi je v službi. Top-shit služba, boljše si trenutno sploh ne predstavljam, niti ne želim.
🙂
Joj.
Thorrr, 25.10.2016 ob 09:57
Realna plača, glede na skoraj nič šole in skoraj nič odgovornosti oz potrebnega znanja. Ni mi jasno koga prepričujete da je to overall slaba plača.
Mnenje človeka, ki se je pameten rodil, crknil bo pa kot idiot. Niti tega ne razume, da ti noben doktorat, ali preserat ne pomaga, niti velika hala, če delavcev nimaš si mrzel. ?
ola,
no ne vem, kako je v tuših v marketih, v superjih je ok. plača je 780 neto, malica čez 100 in potni prav plačani. nadure ti ali izplačajo ali jih koristiš. malice so, jih koristiš, dopust je, se tega držijo, nihče te ne preganja, da moraš delat ko konj, delaš kolikor zmoreš ali upaš ali se ti da. božičnica je bila okrog 100 eur, občasno dobiš kako nagrado za uspešnost čez leto 8kot dnar na kartico), tu dajo kot dnar na kartico, regres pa je bil ko v mercatorju 1300.
za mercator sem slišala, da tudi v hiperjih ni več ok, da delajo dvojno delo in da vsi bežijo v špar k je več plačan.
rekla bi tako – poskusiš. Nikoli ne veš, kam pristaneš in kakšni so odnosi, je pa tudi od tebe odvisno, ali se boš pustil ali ne. Vedno dobiš takšne in drugačne ljudi in tudi tu je odvisno, kakšen odnos boš dovolil, da imaj odrugi do tebe. Meni k delam v trgovini me briga al mi pride direktor al delavec pred mano – kultura je nekaj kar bo imel ali bo dobil nazaj kar daje. če komu kaj ni prav, me lahko pbrez panike tudi odpustijo. Me ne briga kaj dosti. lahko so še zadovoljni, da sem vljudna in prijazna in kulturna. skratka imam VII stopnjo izobrazbe, ne dovolim nikomur da bo do mene nesramen – trgovka ali ne.
No dej, 13.11.2022 ob 09:10
Joj.
to avtorico popoloma razumem. Js tudi uživam v tem delu. Če bo kdaj prišlo do tega, da ne bom več, bom šla. Ampak mi je cool. spoznaš ljudi, imaš koga za norca, se komu posmeješ, se marsikaj naučiš, izveš, se premikaš, si aktiven, klepetaš … skratka ni da ni.
ja res je, morš vmes kaj sčistit, sam tok slabo pač ni. doma tudi čistim, in kar je nagravžno, doma čistim umivalnike in školjke, na delu mi tegan i treba – školjk ne čistim, je čistilka za-to in posodo, ki jo umijem, iz nje ni nihče jedel, ni kot doma.
tuš869, 13.11.2022 ob 10:54
to avtorico popoloma razumem. Js tudi uživam v tem delu. Če bo kdaj prišlo do tega, da ne bom več, bom šla. Ampak mi je cool. spoznaš ljudi, imaš koga za norca, se komu posmeješ, se marsikaj naučiš, izveš, se premikaš, si aktiven, klepetaš … skratka ni da ni.
ja res je, morš vmes kaj sčistit, sam tok slabo pač ni. doma tudi čistim, in kar je nagravžno, doma čistim umivalnike in školjke, na delu mi tegan i treba – školjk ne čistim, je čistilka za-to in posodo, ki jo umijem, iz nje ni nihče jedel, ni kot doma.
Kje pa delaš pol, da je tok fajn?
jaztako, 29.11.2016 ob 09:56
Se strinjam. prodajalci imajo 8 let OŠ in 1 leto in pol izobraževanja v poklicni šoli, ostalo je praksa.
NImajo osnovne razgledanosti in osnovnih znanj.
Plača primerna za delo, ki ga opravljajo.
za tako zabite ljudi kot si je znacilno da imate koncaano min 7 stopnjo druzboslovne smeri….se vidi da lahko vsak tepec naredi druzboslovni faks hehe
Cat30, 08.12.2016 ob 09:32
Delo v mercatorju je tudi odvisno kje delaš, ker so velike razlike med trgovinami. Delala v HM in marketu in se tega ne da primerjati. V HM smo imela malico in normalne pogoje dela (opreremo dobila prvi dan dela) v marketu je bila pa potem katastrofa. Šefica, ki sama ni bila sposobna zase poskrbeti je vodila trgovino z 10 zaposlenimi in še parimi študenti. Njeno najljubše opravilo je bilo dretje da nismo nič vredni, da itak nič ne znamo čeprav, nismo imeli časa izkoristit tudi za malico. Narobe je bilo to da če nisi vsak dan podaljševal vsaj pol ure. V glavnem prodajalke se tam menjajo vsake par mesecev, tako da že stranke sprašujejo kaj se dogaja. Delovni čas smo morali pisati točno tako kot je ona določila in ne takrat, ko si dejansko prišel na delo ali odšel (večino časa smo hodile vsaj pol ure prej da smo lahko vse zložile in spekle . Glede plače je pa tako kot povsod v trgovini.
Sem vesela da sem zaključila, ker drugače bi se mi zmešalo. Čeprav sem 10 let in plus v trgovini je bila to daleč najslabša izkušnja. Tudi 700 eur ne odtehta mojega zdravja in živcev, ki bi jih pustila v Mercatorju.
Pa še tole: na razgovoru so mi povedali da je zelo težko najdejo prodajalce za to trgovino
Tudi jaz se sprašujem zakaj vse poslovodje v Mercatorju toliko obirajo druge delavke in jih zaničujejo. Čemu? Mislim da izbirajo same take, ki lezijo področni vodji hudo v rit in se sladko delajo. Niti ena se nikoli ne zavzame za delavke tudi če te nimajo minute malice.
oj553, 08.02.2023 ob 16:31
Ah .. Res so se prepricanja da zaposleni v trgovini delajo brez sol?
Pri nas od 13 zaposlenih v Mercatorju imamo 4 s 4 stopnjo izobrazbe, 6 s 5 stopnjo in 1 z magisterijem, 2 z višjo šolo. Moja plača prejšnji mesec z malico in potnimi in variabilnim delom, ki ga dobiš glede na prodajo 1200 eur. Imam pa 30 let delovne dobe.
Forum je zaprt za komentiranje.