pisda kaj je ta ljubljana za eno mesto, da ni ena trgovina odprta 24/7
seveda949, 20.08.2023 ob 21:32
soft, 20.08.2023 ob 21:00
Tako razmišlja samo kdor je suženj kapitalistom. Ljubljana bi morala biti samo svoja in delati kar misli da je prav in za svoje ljudi najbolje. Postaviti ljudi in njihovo zdravje, dobro počutje kot prioriteto in biti zgled vsem ostalim prodanim ritim! Sejati drevesa, zelene stene, strehe in medovite rastline za čebele, skrbeti za čim manj prometa v centru, preiti na bolj ekološke načine prevoza, proizvodnje in omogočiti dostop novim tehnologijam, ki ljudem zvišajo kakovost življenja. Svež in čist zrak, čista in varna voda, kvalitetna lokalna hrana, spodbuda gibanja, itd itd. Spodbujati morate trgovine, ki to podpirajo, da je delavec spočit, ne pa izgorel -take je treba sam bojkotirat dokler ne propadejo…
Eh, kaj bi vam razlagala.
A misliš, da Dunaj nima vsega tega? A si si ogledala sosesko neprofitnih stanovanj, ki imajo za sanitarne vode napeljan izvir iz nekega vrelca, ogrevanje popolnoma eko, zelene stene, zelena streha z drevesi, zelenjavni eko vrtovi v stolpnicah, gnezda za netopirje, medovite rastline za čebele, lasten reciklažni center v stanovanjskem kompleksu, voda v pipah za cel Dunaj je že 100 let iz 150 km oddaljenih alpskih izvirov, 62% Dunajčanov živi v neprofitnih stanovanjih, z nižjimi cenami najemnin kot so naše cene neprofitnih stanovanj, pa še stroški so všteti,… A misliš, da ima vse to lahko samo ena vas tipa Ljubljana? So na zahodu glede tega kilometre in kilometre pred nami.
Povpraševanje=ponudba
Ko bo narod iskal to, kar pišem in kar praviš, da naši sosedje že imajo, bomo lahko mi še bolj napredni in jih hitro prehiteli po levi. Talenta in inovativnih ljudi v Sloveniji ne manjka. Problem je, ker še vedno velika večina išče trgovine 24/7 in zavija v fast foode. Tako ne bo nikoli spremembe. Priti mora do spremembe miselnosti pri večini prebivalcev.
hahahaha162, 20.08.2023 ob 20:31
fakkk offf, 03.11.2021 ob 05:19
kaj je to neka klošarska vas, da ni ene trgovine odprte 24/7 v lj? prvič sem tu po 10 letih tujine in me je razočaralo, to je delavsko naselje jebemttiii
Pojdi v Avstrijo, Italijo. Tam boš še po gobcu fasal če boš iskal trgovino odprto po 20 uri.
V Italiji ne dobiš nobene gostilne oz. restavracije odprte v času kosila. Takrat gre osebje na kosilo 🙂
soft, 20.08.2023 ob 21:48
Povpraševanje=ponudba
Ko bo narod iskal to, kar pišem in kar praviš, da naši sosedje že imajo, bomo lahko mi še bolj napredni in jih hitro prehiteli po levi. Talenta in inovativnih ljudi v Sloveniji ne manjka. Problem je, ker še vedno velika večina išče trgovine 24/7 in zavija v fast foode. Tako ne bo nikoli spremembe. Priti mora do spremembe miselnosti pri večini prebivalcev.
Dunaj ima oboje, in trgovine 24/7 in eko bio zadeve, o katerih govoriš, eno ne izključuje drugega!! Ni nujno, da hodijo vsi ljudje ob 20.00 spat, če naj bi imeli sodobno, ekološko in razvito mesto, ki skrbi za svoje ljudi. Zaenkrat smo bolj proti Bosni in Srbiji kot proti Avstriji. Korupcija na vsakem koraku, milijarde v žepe oblastnikov, praktično nobenih občinskih stanovanj za široke množice, nobene skrbi za mlade družine…in ti sanjaš, kako bomo prehiteli Avstrijo. Ti talenti o katerih govoriš, nam že uhajajo v tujino, pa ne zato, ker iščejo ves dan odprte trgovine, ampak ker osnov za normalno življenje ni. Če večina išče cel dan odprte trgovine in fast foode, bi to moralo biti na voljo! Če veliko ljudi išče nekaj drugega, bi tudi to moralo biti. Pa saj se medovite rastline in štacuna 24H ne izključujeta med seboj! Pravim ti, da imajo najbolj razvita mesta OBOJE!! Pri nas je problem osnova, osnova je gnila, in na tej bazi, kjer ni poskrbljeno za osnovo – bivališče za mlade ljudi – ne moreš graditi na ekologiji. Je treba najprej to poštimat, poskrbeti, da bodo izobraženi mladi ostajali pri nas – nimajo vsi mansarde pri starših. In tu smo 100 let za kačami.
Še je, 20.08.2023 ob 20:00
Koprčan, 20.08.2023 ob 19:56
Pred mnogo leti smo obvezno po žurki ob dveh treh zjutraj šli na masten burek na avtobusno/železniško postajo v Ljubljani. Vedno je bila vrsta. Mogoče so bili takratni SIT bolj zaželeni od današnjih EUR, da se je ob vsaki uri dobilo to tipično slovensko jed.
Burek se dobi 24/7 na Bavarcu. Pa v Šiški pri slovenija-avto.
Ja, pa ena privat 24/7 trgovinica je bila v Rožni dolini tik ob študentskih domovih.
seveda949, 20.08.2023 ob 22:04
Dunaj ima oboje, in trgovine 24/7 in eko bio zadeve, o katerih govoriš, eno ne izključuje drugega!! Ni nujno, da hodijo vsi ljudje ob 20.00 spat, če naj bi imeli sodobno, ekološko in razvito mesto, ki skrbi za svoje ljudi. Zaenkrat smo bolj proti Bosni in Srbiji kot proti Avstriji. Korupcija na vsakem koraku, milijarde v žepe oblastnikov, praktično nobenih občinskih stanovanj za široke množice, nobene skrbi za mlade družine…in ti sanjaš, kako bomo prehiteli Avstrijo. Ti talenti o katerih govoriš, nam že uhajajo v tujino, pa ne zato, ker iščejo ves dan odprte trgovine, ampak ker osnov za normalno življenje ni. Če večina išče cel dan odprte trgovine in fast foode, bi to moralo biti na voljo! Če veliko ljudi išče nekaj drugega, bi tudi to moralo biti. Pa saj se medovite rastline in štacuna 24H ne izključujeta med seboj! Pravim ti, da imajo najbolj razvita mesta OBOJE!! Pri nas je problem osnova, osnova je gnila, in na tej bazi, kjer ni poskrbljeno za osnovo – bivališče za mlade ljudi – ne moreš graditi na ekologiji. Je treba najprej to poštimat, poskrbeti, da bodo izobraženi mladi ostajali pri nas – nimajo vsi mansarde pri starših. In tu smo 100 let za kačami.
Če gledaš z vidika zdravja, je tako kot sem zapisala. Vsi moramo naštimati urnike na bioritem. Potem ne bo potrebe po 24/7 štacunah. To je kot da rečeš pusti tiste, ki kadijo in se drogirajo, alkoholizirajo, smo pač različni in oni so se za to odločili. Ja, ampak potem nimaš zdrave družbe. Dovolj je eno gnilo jabolko, da ti vse okoli sebe uniči. To se tako širi kot plesen na steni. Ne dovoli, da se droga prodaja in naredi temu konec.
Ampaaak. Pa smo tu kjer ti praviš. Zakaj se droga prodaja na naših ulicah in zakaj so drogirani tudi podjetniki, direktorji, politiki, zdravniki? (Poznam dilerje osebno in marsikaj vem). Komu je v interesu imet drogirane in zblojene državljane? Istim tem, ki ne rihtajo stanovanj in ki jih je ta narod izvolil. Pa ne leti to na sedanjo vlado. Ampak na vse! Ko se bo narod zbrihtal in naučil zahtevati, bodo prišle tudi spremembe. A ne pričakujem kaj kmalu ničesar od naštetega. Lahko celo rečem, da vse kar sem v tej temi zapisala deluje bolj kot ne ena izmed mojih fantazijskih zgodb za v kakšno knjigo.. daleč daleč od realnost. Vsaj v moji dobi.
Primorc en, 20.08.2023 ob 22:02
V Italiji ne dobiš nobene gostilne oz. restavracije odprte v času kosila. Takrat gre osebje na kosilo 🙂
Gre za nekatere restavracije, še zdaleč ne vse!! So pa nekatere res odprte od 11.00 do dveh ali treh popoldan, potem pa zvečer. To je značilno tudi za Španijo. Začelo je v državah, kjer je tiste ure najbolj vroče in naj bi imeli siesto! Potem se je pa razširilo na vse ostalo. Pa tudi deljen delovni čas imajo in tako lahko ena garnitura dela ves dan z vmesno triurno ali štiriurno pavzo. So pa vseeno tudi restavracije, ki pa so odprte ves dan! Trst, ki je najbližje:
soft, 20.08.2023 ob 22:12
Če gledaš z vidika zdravja, je tako kot sem zapisala. Vsi moramo naštimati urnike na bioritem. Potem ne bo potrebe po 24/7 štacunah. To je kot da rečeš pusti tiste, ki kadijo in se drogirajo, alkoholizirajo, smo pač različni in oni so se za to odločili. Ja, ampak potem nimaš zdrave družbe. Dovolj je eno gnilo jabolko, da ti vse okoli sebe uniči. To se tako širi kot plesen na steni. Ne dovoli, da se droga prodaja in naredi temu konec.
Ampaaak. Pa smo tu kjer ti praviš. Zakaj se droga prodaja na naših ulicah in zakaj so drogirani tudi podjetniki, direktorji, politiki, zdravniki? (Poznam dilerje osebno in marsikaj vem). Komu je v interesu imet drogirane in zblojene državljane? Istim tem, ki ne rihtajo stanovanj in ki jih je ta narod izvolil. Pa ne leti to na sedanjo vlado. Ampak na vse! Ko se bo narod zbrihtal in naučil zahtevati, bodo prišle tudi spremembe. A ne pričakujem kaj kmalu ničesar od naštetega. Lahko celo rečem, da vse kar sem v tej temi zapisala deluje bolj kot ne ena izmed mojih fantazijskih zgodb za v kakšno knjigo.. daleč daleč od realnost. Vsaj v moji dobi.
Hahah, ti bi torej odrejala, kaj je prav in kaj ni, kako naj narod živi in kdaj naj hodi spat? Drugi Hitler torej? Zdrava, športna rasa, ki bo pripravljena na zdravo življenje!
Nobeni vladi ni v korist, če se ljudje večinsko drogirajo, ker nima od tega nič, samo izgubo. Tako da niti ne začenjaj o teorijah zarote, ker me ne briga. V svobodni demokraciji se pušča ljudem odločanje o sebi, torej tudi o tem, ali bodo zdravi in športni ali jim to dol visi! Komot se jih izobražuje, deli pamflete o škodljivosti drog, cigaret, alkohola… ampak to je tudi to. Odločitev je prepuščena vsakemu posamezniku, ne rabimo ene soft, da bo diktirala, kaj je prav in kaj ni, katere štacune rabimo in katerih ne, kdaj naj gremo spat in kdaj naj vstanemo. Kapiš? Se mi ne da več, grem spat, za razliko od nekaterih, jutri delam. 🙂 Ti pa tudi pojdi, saj sama praviš, da je za zdravo življenje nujen pravi bioritem. Da klofaš po monu ob pol enajstih zvečer, že ni okej, ne? Kaj če bi odločili, da se mora internet ugasniti ob 20.00, da lahko vsi mirno in lepo gremo spat, da bi bili čim bolj zdrava družba? Pa forum omejiti na uro dnevno!!! 🙂
seveda949, 20.08.2023 ob 22:25
Hahah, ti bi torej odrejala, kaj je prav in kaj ni, kako naj narod živi in kdaj naj hodi spat? Drugi Hitler torej? Zdrava, športna rasa, ki bo pripravljena na zdravo življenje!
Nobeni vladi ni v korist, če se ljudje večinsko drogirajo, ker nima od tega nič, samo izgubo. Tako da niti ne začenjaj o teorijah zarote, ker me ne briga. V svobodni demokraciji se pušča ljudem odločanje o sebi, torej tudi o tem, ali bodo zdravi in športni ali jim to dol visi! Komot se jih izobražuje, deli pamflete o škodljivosti drog, cigaret, alkohola… ampak to je tudi to. Odločitev je prepuščena vsakemu posamezniku, ne rabimo ene soft, da bo diktirala, kaj je prav in kaj ni, katere štacune rabimo in katerih ne, kdaj naj gremo spat in kdaj naj vstanemo. Kapiš? Se mi ne da več, grem spat, za razliko od nekaterih, jutri delam. 🙂 Ti pa tudi pojdi, saj sama praviš, da je za zdravo življenje nujen pravi bioritem. Da klofaš po monu ob pol enajstih zvečer, že ni okej, ne? Kaj če bi odločili, da se mora internet ugasniti ob 20.00, da lahko vsi mirno in lepo gremo spat, da bi bili čim bolj zdrava družba? Pa forum omejiti na uro dnevno!!! 🙂
Eh, s takimi kot si ti si pa človek niti dveh kulturnih besed ne more izmenjati, da ne dobi serviran krožnik zmerjanj nazaj. Drugič ko vidiš moj nick, se lepo prosim zadrži in ne komentiraj na moj zapis. Da bi razumelo kaj sem zapisala in zakaj, ti pa verjetno itak ne bo potegnilo ne zdaj ne v bližnji prihodnosti.
Lepe sanje.
soft, 20.08.2023 ob 22:29
Eh, s takimi kot si ti si pa človek niti dveh kulturnih besed ne more izmenjati, da ne dobi serviran krožnik zmerjanj nazaj. Drugič ko vidiš moj nick, se lepo prosim zadrži in ne komentiraj na moj zapis. Da bi razumelo kaj sem zapisala in zakaj, ti pa verjetno itak ne bo potegnilo ne zdaj ne v bližnji prihodnosti.
Lepe sanje.
Saj ti je prav napisal! A zdej pa v jok pa na drevo? Ti bi da vsi živijo tako, kot je tebi okej in prav. Štacune naj bodo zaprte ob štirih popoldan, prepoved cigaret, alko…. ampak internet pa naj bo 24/7, to pa ni nezdravo, če cele dneve na monu klofaš!! S tem, da se vršijo prepovedi nečesa, je narobe samo to, da navadna debilna raja kot si ti to podpira dokler so prepovedi njim všeč. Ko pa se začnejo prepovedi tistega, kar je njim všeč in kar oni počnejo, je pa hitro vstaja in norenje. To je tisto, ko bebci kot ti gledajo zgolj in samo iz svojega zornega kota in ne vidijo ničesar drugega. Meni dol visijo štacune, ki bi bile odprte 24/7, ne bi hodil tja kupovat, ampak mi je jasno, da eni bi! Je to tako težko razumet?
Pa malo spremeni način pisanja, ker si prepoznavna ful. Kristalno jasno je, da si Zartrose, soft in grenivka v enem. A grenivko si pa rezervirala za pristašico ravnozemljašev?
Elizzia, 03.11.2021 ob 06:51
Vse lahko kupis na Petrolu, Imas pekarne – odprte celo noc. Ali pa si marocis hrano – do polnoci.
Naročiš ne hrano, ampak SMEČE. Po 22ti uri je tako malo izbire in iste beznice, ki so še pred leti prodajale normalno hrano, so se poslabšale. Pizza Marija npr. so delali čisto solidne burgerje in pizze, zrezke, testenine, danes pa dobiš vse iz vrečke – FUJ. Še malo, pa bomo kapsule žrli za malico.
soft 20.08.2023 ob 20:44
Kdor v celem tednu ne utegne it 1x v trgovino v normalnem času in potrebuje 24/7, mora razmisliti o svojih prioritetah. Ob takih urah tudi nimate kaj jesti. Zadnji obrok bi moral biti ob 18h, 19h.
Trgovina je storitvena dejavnost. Odvijati bi se morala takrat, ko jo potrebujejo stranke. Kdaj večina strank dela (ne zaseda samo pozicije v neki JU službici, ampak opravlja delo), je jasno. Kdaj ima ta populacija prosti čas, v katerem se opravljajo tudi nakupi (ne glede na to ali je zadnji obrok ob 18 ali 19), je menda tudi jasno.
Deep State, 03.11.2021 ob 07:27
v totalitarni državi pač ne moreš pričakovati napredka. Na Madžarskem so že v začetku 2000 leta imeli trgovine ki so bile odprte 24/7 Ta država gre en korak naprej in dva nazaj.
Madžarska “že” v začetku leta 2000… ?
V Ljubljani je bila najpozneje leta 1998 trgovina “Citrus” v Šiški odprta non-stop. Pa ne samo to – imela je ponudbo, ki bi danes veljala za daleč “nadstandardno”, če bi tiste izdelke sploh kje še prodajali. Noro dišeče in sladke mini-ananase s Fidžija, chirimoye iz Peruja, filete tunja znamke John West … 24 ur na dan, vsak dan.
Vem, odgovarjam na zelo staro sporočilo, ampak bo mogoče koga vseeno zanimalo.
Ni to nju jork, nje?
Kua tebe nej jasno, to je lublana, najlepš mest na svetu, nje?
Mi smo zaprti, razen Mestna hiša ves čas odprta nje pa vedno imamo na voljo liste z grbom mestne hiše nje? A to ni dovolj kmetavzar is Prekumrja? Bom farmacevtko uprašu za drugo mnenje.
Nje.
Čeb rt pa seven ileven pejd pa u njujorke.
iskreno, 03.11.2021 ob 06:03
Moje mnenje, 03.11.2021 ob 05:50
Ne vem, no. Včasih je bil Noč in dan. Ne vem, če sploh po celi Sloveniji. Potem so pa ukinili prodajo akohola po 21. uri. Potem se je pa Noč in dan zaprl.
Greš na Petrol na Tivolsko cesto 43, pa na Dunajsko 130, Celovško 226, Šmartinsko 101, Tržaško 130, … – pa si tam vzameš nekaj za jest in za pit, če si lačen in žejen. Oni imajo odprto 24/7.
pumpe 24/7 so oderuhi, ne hodit tja kupovat
Forum je zaprt za komentiranje.