pisda kaj je ta ljubljana za eno mesto, da ni ena trgovina odprta 24/7
Katastrofalna trgovska politika, 20.08.2023 ob 15:16
Mi tu, EU, se gremo nekih bedastih politik, ki nas v svetu delajo nekonkurenčne. Nič ne bi proizvajali na svojih tleh, samo tretji svet, gremo se trgovina na trgovino. Pol pa se še tega ne znamo it. Celo poletje se stekajo potencialni kupci pred zaprte trgovine in lokale. In to taki, ki ne kupijo samo paštete in liter vode. Tudi domači so preselili nakupovalne navade na splet, čez dan so zunaj, po izletih, zvečer pa v spletno trgovino. Kdo bo hodil cunje kupovat ob stirih popoldne, če je zunaj vročinski pekel?? Ob devetih, ko znorijo komarji ob vodi, pa nimamo kam it, vse zaprto. V Parizu sem kupovala ponoči, v Milanu, Španija itak, v Andori te nagovarja tip pred trgovino 24/7, mi pa bedaki, da tudi na kruhu lahko ponoci sluzijo samo albanci. Za kozlat. Bedaki tolcejo referendume za zaprtje ob nedeljah! Tolcite referendume, da se v nedeljah, praznikih in ponoči plača dvojna ura, pa bodo trgovci v vrsti stali. Če ne gre, pa je dovolj prejemnikov sociale, ki se jih komot vključi v javna dela. Pismo, plačani so za nič dela več od vsakega referenta v JU, ki mu država doplačuje do minimalca! Dela imamo dovolj, da nezaposlenih ne bi smelo bit! Pa kaj, če imaš doktorat na FF?! Če ti borza ne more ponuditi v enem letu prave službe, sori, napačen faks. Najdi šiht po želji ali pa ne moreš bit plačan za nič dela! Za polnit police ponoči si povsem uporaben!
Dokler zdravstvene ustanove v Slo ne bodo delale ponoči in popoldan za krajšanje čakalnih vrst za nenujne preglede in operacije potem tudi trgovin ne rabimo imeti ponoči odprtih. Sorodnica dela v zdravstvu in ima sedaj 5 tednov letnega dopusta skupaj. Njen delovni čas je od pon do petka od 7.00 do 15.00 ure. Pri nas v trgovini pa dobiš komaj 14 dni skupaj, ker nas dela minimalno in se s težavo pokrivamo. Se dobro, da je zakonsko določen letni dopust najmanj 14 dni.
Hej100000, 20.08.2023 ob 16:06
Dokler zdravstvene ustanove v Slo ne bodo delale ponoči in popoldan za krajšanje čakalnih vrst za nenujne preglede in operacije potem tudi trgovin ne rabimo imeti ponoči odprtih. Sorodnica dela v zdravstvu in ima sedaj 5 tednov letnega dopusta skupaj. Njen delovni čas je od pon do petka od 7.00 do 15.00 ure. Pri nas v trgovini pa dobiš komaj 14 dni skupaj, ker nas dela minimalno in se s težavo pokrivamo. Se dobro, da je zakonsko določen letni dopust najmanj 14 dni.
Govora je o trgovinah, ne o zdravstvu. Če pa se že sklicuješ, potem raje strajkajte za nedeljskd dodatke po vzoru kot se delijo v zdravstvu, ne pa za fraj nedelje. Za dvojno cifro na plačilni vas ne bo komaj za poflikat dopust, ampak bodo v vrsti stali. Tu je problem, da vas ni, ne nedeljsko zaprtje.
kaj je to neka klošarska vas, da ni ene trgovine odprte 24/7 v lj? prvič sem tu po 10 letih tujine in me je razočaralo, to je delavsko naselje jebemttiii
Ko jaz pridem iz tujine, mi je vsec, da Ljubljana ni taka norisnica kot velika mesta v tujini. Ce ne zdrzis 1 noci brez trgovine, si za v bolnico. Tam ti bodo nudili intravenozno hrano, na ne umres do jutra.
Koprčan, 20.08.2023 ob 19:56
Pred mnogo leti smo obvezno po žurki ob dveh treh zjutraj šli na masten burek na avtobusno/železniško postajo v Ljubljani. Vedno je bila vrsta. Mogoče so bili takratni SIT bolj zaželeni od današnjih EUR, da se je ob vsaki uri dobilo to tipično slovensko jed.
Burek se dobi 24/7 na Bavarcu. Pa v Šiški pri slovenija-avto.
Zaradi mene so trgovine lahko zaprte tudi cel teden. Bom preživela. Nekaj rezerve imam vedno doma, če ne drugega imam kvas, da lahko spečem kruh, imam jajca, moko, koruzno moko, da skuham polento, imam pašto in imam rio mare. Zelenjavo si pridelam sama.
A mislite, da so trgovci vaši sužnji? Pomislite, tudi oni imajo družine in otroke.
Nabavite si stvari prej, da ne rabite hodit ob nedeljah v trgovine.
p.s. V tujini se nisi najbrž kaj dosti naučil. Po tvojem besednem zakladu sklepam.
A mislite, da so trgovci vaši sužnji? Pomislite, tudi oni imajo družine in otroke.
Pa daj ne seri s takimi zatelebljenimi! V vseh razvitih državah delajo ljudje v štacunah nočne šihte. In se grebejo za to, ker je bolje plačano kot čez dan. Samski in brez otrok komaj čakajo delat ponoči en teden, drugi čez dan…Ne moreš furat neke kolikor toliko razvite države, če imaš od 19.00 zvečer vse zaprto!! A misliš, da v razvitem svetu pa nimajo družin in otrok??? Saj so tudi drugi poklici, kjer so nočni šihti!
Trgovine bi morale biti odprte od 8 do 16h. Pika. Če je treba vzeti dovolilnico v službi za it v trgovino, pa jo vzameš ali končaš en dan mal prej in opraviš za ves teden..kaj to kupujete ob vseh urah, da vam do 21h ni dovolj, meni nikoli ne bo jasno. Nočno delo je pa za človeka najbolj škodljivo. Po 21.uri bi se vsi morali odpraviti spat za naš bioritem. Največ melatonina se naredi do polnoči.. zato pa hodimo okoli ko zombiji, ker nepravilno živimo, jemo, dihamo, se premalo gibamo in preveč pojemo…vse skregano z našim telesom in zdravjem.
fakkk offf, 03.11.2021 ob 05:19
kaj je to neka klošarska vas, da ni ene trgovine odprte 24/7 v lj? prvič sem tu po 10 letih tujine in me je razočaralo, to je delavsko naselje jebemttiii
Pojdi v Avstrijo, Italijo. Tam boš še po gobcu fasal če boš iskal trgovino odprto po 20 uri.
soft, 20.08.2023 ob 20:26
Trgovine bi morale biti odprte od 8 do 16h. Pika. Če je treba vzeti dovolilnico v službi za it v trgovino, pa jo vzameš ali končaš en dan mal prej in opraviš za ves teden..kaj to kupujete ob vseh urah, da vam do 21h ni dovolj, meni nikoli ne bo jasno. Nočno delo je pa za človeka najbolj škodljivo. Po 21.uri bi se vsi morali odpraviti spat za naš bioritem. Največ melatonina se naredi do polnoči.. zato pa hodimo okoli ko zombiji, ker nepravilno živimo, jemo, dihamo, se premalo gibamo in preveč pojemo…vse skregano z našim telesom in zdravjem.
Ja, ko pa te ob dveh zjutraj kap trofi, pa kličeš rešilca, ti bo pa odzivnik povedal, da je nočno delo za človeka škodljivo in da pokliči ob 7.00 zjutraj. Pa če ti vlomilci vpadejo, pa bi policijo klicala, eeee, nič ne bo. Oni počivajo ob teh urah. Pa tvojo mamo v domu upokojencev tudi nihče ne bo gledal, ker gre celotno osebje domov ob 16.00. Ja, obstajajo nujne zadeve, ampak ljudje ravno tako delajo ponoči, ker obstajajo potrebe za to delo. In če obstajajo potrebe za neko štacuno, ker bi narod hodil kupovat, koga briga če ena soft pa od 16.00 dalje ne rabi štacun!? Če ne boš hotel delat ponoči, si pač najdi drugo službo. Kot če bi policist rekel, da on pa že ne bo čez noč dežuren! Dela kot policist, gasilec, zdravnik, med. sestra, krupje, hotelir, receptor, varnostnik… in to vzame v zakup. Zakaj ne bi še trgovec??
genesis472, 20.08.2023 ob 20:33
Ja, ko pa te ob dveh zjutraj kap trofi, pa kličeš rešilca, ti bo pa odzivnik povedal, da je nočno delo za človeka škodljivo in da pokliči ob 7.00 zjutraj. Pa če ti vlomilci vpadejo, pa bi policijo klicala, eeee, nič ne bo. Oni počivajo ob teh urah. Pa tvojo mamo v domu upokojencev tudi nihče ne bo gledal, ker gre celotno osebje domov ob 16.00. Ja, obstajajo nujne zadeve, ampak ljudje ravno tako delajo ponoči, ker obstajajo potrebe za to delo. In če obstajajo potrebe za neko štacuno, ker bi narod hodil kupovat, koga briga če ena soft pa od 16.00 dalje ne rabi štacun!? Če ne boš hotel delat ponoči, si pač najdi drugo službo. Kot če bi policist rekel, da on pa že ne bo čez noč dežuren! Dela kot policist, gasilec, zdravnik, med. sestra, krupje, hotelir, receptor, varnostnik… in to vzame v zakup. Zakaj ne bi še trgovec??
Glejte, nisem ne trgovka, ne zdravnica, napisala sem vam dobronamerno, kar že večina itak ve. Določene službe so, kjer je nujno dežurstvo 24/7 ampak tudi to se da vsaj normalno zastaviti, da čim manj škodi ljudem. Trgovina ni ena izmed teh. Nujno ni. Pa kot je nekdo zapisal, imate pumpe za res nujno nujno. To kar bi večina je pa čisto razvajeno preseravanje na škodo drugih. Če nimate sposobnosti organizacije, načrtovanja, rešujte tu, ne pa da dodatno v drek tlačite še ostale. Še Tito je rekel “Snađi se”.
Kdor v celem tednu ne utegne it 1x v trgovino v normalnem času in potrebuje 24/7, mora razmisliti o svojih prioritetah. Ob takih urah tudi nimate kaj jesti. Zadnji obrok bi moral biti ob 18h, 19h.
sluzbica, 20.08.2023 ob 20:35
Mas pa precej na lahko to svojo sluzbico, ce hodis nakupovat med delovnim casom.
Jaz v trgovine zelo redko zahajam, zaradi mene jih lahko zaprejo…se bom že znašla. Večino si itak sama pridelam, izmenjam, dobim. Kar prihaja iz tujine je pa itak danes za moje pojme pre nevarno. In iskreno, vse to je samo luksuz. Osnovne dobrine lahko kupiš 1x na mesec, ni ti treba vsak dan v trgovino..
hahahaha162, 20.08.2023 ob 20:31
Pojdi v Avstrijo, Italijo. Tam boš še po gobcu fasal če boš iskal trgovino odprto po 20 uri.
O čem govoriš? V Rimu supermarket Carrefour, 1500 kvadratnih metrov, odprto celo noč, 24/7! Ta je velik, potem jih je pa en kup malih. Pa pekarn, pa kioskov, pa snackov… ni da ni. Na Dunaju imaš 24 ur odprt Spar express, potem pa en kup supermerkatov vse dni v tednu od 6.00 do 24.00. Pa seveda restavracije, pekarne… Je pa res, da so navadne štacune odprte kot pri nas ali še krajši čas.
Okej, to so prestolnice, ampak a ne trdite vedno, da je tudi Lj prestolnica, zato ima tako napihnjene cene nepremičnin??
soft, 20.08.2023 ob 20:44
Glejte, nisem ne trgovka, ne zdravnica, napisala sem vam dobronamerno, kar že večina itak ve. Določene službe so, kjer je nujno dežurstvo 24/7 ampak tudi to se da vsaj normalno zastaviti, da čim manj škodi ljudem. Trgovina ni ena izmed teh. Nujno ni. Pa kot je nekdo zapisal, imate pumpe za res nujno nujno. To kar bi večina je pa čisto razvajeno preseravanje na škodo drugih. Če nimate sposobnosti organizacije, načrtovanja, rešujte tu, ne pa da dodatno v drek tlačite še ostale. Še Tito je rekel “Snađi se”.
Kdor v celem tednu ne utegne it 1x v trgovino v normalnem času in potrebuje 24/7, mora razmisliti o svojih prioritetah. Ob takih urah tudi nimate kaj jesti. Zadnji obrok bi moral biti ob 18h, 19h.
Ti tupo glupo, ne gre za to, da nekdo “ne more v celem tednu najti čas bla bla bla”. Gre za to, da hoče biti Lj prestolnica Slovenije, podobna drugim prestolnicam v EU! Cene nepremičnin so že take!! Torej naj se temu primerno obnaša. Ena teh zadev je vsaj ena štacuna, ki ima vsaj osnovno zalogo, odprta 24 ur na dan! Ne govorimo o tem, da bi morala biti vsaka trgovina toliko časa odprta, a je jasno? ENA V CELI LJUBLJANI!!! Bo šlo?
Tako razmišlja samo kdor je suženj kapitalistom. Ljubljana bi morala biti samo svoja in delati kar misli da je prav in za svoje ljudi najbolje. Postaviti ljudi in njihovo zdravje, dobro počutje kot prioriteto in biti zgled vsem ostalim prodanim ritim! Sejati drevesa, zelene stene, strehe in medovite rastline za čebele, skrbeti za čim manj prometa v centru, preiti na bolj ekološke načine prevoza, proizvodnje in omogočiti dostop novim tehnologijam, ki ljudem zvišajo kakovost življenja. Svež in čist zrak, čista in varna voda, kvalitetna lokalna hrana, spodbuda gibanja, itd itd. Spodbujati morate trgovine, ki to podpirajo, da je delavec spočit, ne pa izgorel -take je treba sam bojkotirat dokler ne propadejo…
Eh, kaj bi vam razlagala.
soft, 20.08.2023 ob 21:00
Tako razmišlja samo kdor je suženj kapitalistom. Ljubljana bi morala biti samo svoja in delati kar misli da je prav in za svoje ljudi najbolje. Postaviti ljudi in njihovo zdravje, dobro počutje kot prioriteto in biti zgled vsem ostalim prodanim ritim! Sejati drevesa, zelene stene, strehe in medovite rastline za čebele, skrbeti za čim manj prometa v centru, preiti na bolj ekološke načine prevoza, proizvodnje in omogočiti dostop novim tehnologijam, ki ljudem zvišajo kakovost življenja. Svež in čist zrak, čista in varna voda, kvalitetna lokalna hrana, spodbuda gibanja, itd itd. Spodbujati morate trgovine, ki to podpirajo, da je delavec spočit, ne pa izgorel -take je treba sam bojkotirat dokler ne propadejo…
Eh, kaj bi vam razlagala.
A misliš, da Dunaj nima vsega tega? A si si ogledala sosesko neprofitnih stanovanj, ki imajo za sanitarne vode napeljan izvir iz nekega vrelca, ogrevanje popolnoma eko, zelene stene, zelena streha z drevesi, zelenjavni eko vrtovi v stolpnicah, gnezda za netopirje, medovite rastline za čebele, lasten reciklažni center v stanovanjskem kompleksu, voda v pipah za cel Dunaj je že 100 let iz 150 km oddaljenih alpskih izvirov, 62% Dunajčanov živi v neprofitnih stanovanjih, z nižjimi cenami najemnin kot so naše cene neprofitnih stanovanj, pa še stroški so všteti,… A misliš, da ima vse to lahko samo ena vas tipa Ljubljana? So na zahodu glede tega kilometre in kilometre pred nami.
Forum je zaprt za komentiranje.