petke
Draga avtorica,
prelistiaj kakšno spletno stran, kjer so manekenke in boš videla, da so vse podobno visoke kot ti, suhe vsaj kot ti (če ne bolj) in nosijo kulometrske pete. Pa se jim nihče ne posmehuje. Ravno obratno. Svetovna moška populacija se slini ob njihovih slikah.
Jaz sem tudi visoka in obožujem visoke pete. Sicer imam partnerja, ki je v osnovi 15 cm višji od mene, tako da tudi z 12 cm petkami to še vedno “zgleda” o.k. Ampak resnici na ljubo – tudi ko ga nisem imela, sem ravno tako nosila kilometrske pete.
In ja, občasno se je našel kdo, ki je komentiral, da sem tako visoka in nosim še takšne pete in jaz sem mu lepo odgovorila – so mi pač všeč, zakaj jih ne bi. Če je bilo njemu nerodno, ker je moral gledati od spodaj navzgor, pa se res nisem sekirala. Saj si lahko tudi moški omisli pete, če ima zaradi svoje višine občutek manjvrednosti, ker ne nadzira vseh žensk od zgoraj navzdol… 😛
Pomembno je, da znaš v petah hodit (da ne izgledaš kot račka) in da imaš dobro ravnotežje (če si trenirala kakšen šport, kjer je bilo treba skakljat naokrog po prstih, je to dobra popotnica), da si ne boš zvila kakšen gleženj – ker je s tem potem lahko še leta križ…
Edini “problem”; ki ga lahko ima visoka ženska: če je debela, postane podobna omari. Majhne ženske so prikupne tako suhe kot tudi bolj okrogle. Če pa si visoka, pa je stvar drugačna in je fajn, da paziš, da ne postaneš ravno omara, ker to potem res izgleda grozno.
Majhna ženska mora večkrat po sili razmer nositi pete, velika ženska pa se jim lahko brez težav odpove, če jih ne želi nositi. To je prednost višine 🙂
Ne pravijo zastonj, da je za lepoto treba (po)trpet. :))[/quote]
Pa prav tako ni zastonj vedno več ljudi nezadovoljnih, ker menijo, da je treba (po)trpeti.
V trpljenju ni nobene lepote. Lepa ženska je zadovoljna, ne pa trpeča, ker počne nekaj samo zato, ker drugi tako pravijo.[/quote]
Hočem rečt, da nekatere petke nosijo z užitkom, vendar vsako pretiravanje škoduje in potem pride neke vrste trpljenje. In to samo zaradi lepote oziroma, ker si je nekdo zamislil, da je to lepo, privlačno. No, saj je (večini), ampak, če bi vse bile brez petk, bi imele enake možnosti, kot brez. Ljudje pač sledimo nekim smernicam, manipulacijam in prepričanjem za katera verjamemo, da nam bodo prinesla korist. Za posledice pa nobenega prav ne briga, vsaj med mladimi je tako.
Jaz mislim da glede na to, da avtorica trenutno sploh ne nosi visokih pet, ni bojazni, da bi jih REDNO nosila in si s tem zelo škodovala z zdravstvenega vidika. Če s tem nima prakse, niti ne bo držala v petkah več ur, kaj šele v vrtoglavih visokih petkah. Vsekakor pa pretravanje z visokimi petkami ni priporočljivo.
Nekako pa ne razumem zakaj se sedaj, v letih ko ima partnerja (težko ocenim njeno starost) obremenjuje s “kompleksi” iz rane mladosti, ki so izvirali iz bolj otroškega pogleda na “lepotne ideale”.
Ja tudi hoja v petkah ni nekaj, kar bi nam bilo položeno v zibko. 🙂
Se spomnim, da sem jaz pred maturantskim plesom dva tedna avdila hojo v petkah. Pa ko zdaj pogledam tiste salonarje, se mi zdi tista petka zelo nizka. :)[/quote]
Lekcija za bodočnost, če boš imela hčerko: vsaj par let naj trenira kakšen šport, kjer se skaklja po prstih, in ji bo mala malca početi karkoli v kakršnihkoli petkah, brez vaje 🙂
Se spomnim, da sem jaz pred maturantskim plesom dva tedna avdila hojo v petkah. Pa ko zdaj pogledam tiste salonarje, se mi zdi tista petka zelo nizka. :)[/quote]
Lekcija za bodočnost, če boš imela hčerko: vsaj par let naj trenira kakšen šport, kjer se skaklja po prstih, in ji bo mala malca početi karkoli v kakršnihkoli petkah, brez vaje :)[/quote]
Ne vem, zakaj še naslednji generaciji vsiljevati nezdrave in bedne navade ?
Lekcija za bodočnost, če boš imela hčerko: vsaj par let naj trenira kakšen šport, kjer se skaklja po prstih, in ji bo mala malca početi karkoli v kakršnihkoli petkah, brez vaje :)[/quote]
Hmm… jaz sem se zelo veliko ukvarjala s športom, resno trenirala, tudi raznega skakljanja je bilo veliko za boljšo motoriko, eksplozivnost itd., ampak se mi zdi, da mi je bil ravno zaradi tega težek prehod na petke. Saj ne da ne bi imela ravnotežja ali pa kaj, občutek je bil čuden. Itak pa se takrat punce v srednji šoli nismo toliko afnale v štiklah kot to počnejo današnje najstnice.In marsikatero je malce spodneslo med plesom četvorke. No, mene ni. 🙂
Če pa si imela v mislih balet… no ja, tudi marsikatera balerina ima deformirano stopalo. Res pa da pri začetnikih, torej pri otrocih, ki se še ne postavljajo na prste, te bojazni ni in je balet lahko zelo koristen.
Drugače pa jaz osebno mislim, da deklice najhitreje osvojijo hojo v petkah, če trenirajo ples. Ampak če bom kdaj imela hčerko in če ne bo ravno trenirala ples, mislim da ni nobene potrebe po tem, da nosi petke, vsaj dokler še raste ne.
ko vidim tak par – ona visoka v petkah in on zaradi tega precej nižji … sem tipu vedno foušljiv, da njemu ni treba upogibati kolen, ko jo nasaja od zadaj ☺
Ne vem, zakaj še naslednji generaciji vsiljevati nezdrave in bedne navade ?[/quote]
Saj bi jo lahko navdušila za balet ali pa obiranje češenj. Se prav tako skače po prstih. :)) To so dobre navade. 🙂
Skakanje po prstih ni ne vem kaj učinkovito pri obiranju češenj. Bolje je razvijati plezalne sposobnosti in tu je treba poudariti, da visoke petke niso priporočljive. :)[/quote]
Za potrebe obiranja češenj bo ta moja fantomska hčerka hodila na klavir, da bo imela hitre prste. :)[/quote]
Če bo ograla klavir, bo prste čuvala. Ne pa obirala češenj z njimi … 🙂
Hmm… jaz sem se zelo veliko ukvarjala s športom, resno trenirala, tudi raznega skakljanja je bilo veliko za boljšo motoriko, eksplozivnost itd., ampak se mi zdi, da mi je bil ravno zaradi tega težek prehod na petke. Saj ne da ne bi imela ravnotežja ali pa kaj, občutek je bil čuden. Itak pa se takrat punce v srednji šoli nismo toliko afnale v štiklah kot to počnejo današnje najstnice.In marsikatero je malce spodneslo med plesom četvorke. No, mene ni. 🙂
Če pa si imela v mislih balet… no ja, tudi marsikatera balerina ima deformirano stopalo. Res pa da pri začetnikih, torej pri otrocih, ki se še ne postavljajo na prste, te bojazni ni in je balet lahko zelo koristen.
Drugače pa jaz osebno mislim, da deklice najhitreje osvojijo hojo v petkah, če trenirajo ples. Ampak če bom kdaj imela hčerko in če ne bo ravno trenirala ples, mislim da ni nobene potrebe po tem, da nosi petke, vsaj dokler še raste ne.[/quote]
Z malo rekreacijskega baleta ali ritmične gimnastike (nekaj let v otroštvu, dve uri tedensko), se naučiš hoditi po prstih in osvojiš bistvo varne hoje v petkah – da nikoli ne preneseš težo na peto, ne glede na to, kako visoka je.
Tudi plesalke so zverzirane v tem. Je pa res, da tega športa v osnovi ne maram, ker se mi zdi, da ženskam tako močno razvije stegenske mišice, da ko z njim nehajo, se mišična masa spremeni v celulit in ne izgleda ravno super …
Drugače pa jaz osebno mislim, da deklice najhitreje osvojijo hojo v petkah, če trenirajo ples. Ampak če bom kdaj imela hčerko in če ne bo ravno trenirala ples, mislim da ni nobene potrebe po tem, da nosi petke, vsaj dokler še raste ne.[/quote]
Z malo rekreacijskega baleta ali ritmične gimnastike (nekaj let v otroštvu, dve uri tedensko), se naučiš hoditi po prstih in osvojiš bistvo varne hoje v petkah – da nikoli ne preneseš težo na peto, ne glede na to, kako visoka je.
Tudi plesalke so zverzirane v tem. Je pa res, da tega športa v osnovi ne maram, ker se mi zdi, da ženskam tako močno razvije stegenske mišice, da ko z njim nehajo, se mišična masa spremeni v celulit in ne izgleda ravno super …[/quote]
Pandora1, imaš kakšne dokaze o tem, da se mišična masa spremeni v celulit? 🙂
Tudi plesalke so zverzirane v tem. Je pa res, da tega športa v osnovi ne maram, ker se mi zdi, da ženskam tako močno razvije stegenske mišice, da ko z njim nehajo, se mišična masa spremeni v celulit in ne izgleda ravno super …[/quote]
No, ČE bom kdaj imela hčerko in ČE bo za, bo lahko šla tudi na balet. 🙂 Ampak se mi zdi, da je večja verjetnost, da bomo hodili na fuzbal tekme. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.