pečica in kuhalna plošča
Hola Gordy!
Vse kuhinjske aparate sem izbirala po temeljitem “študiranju” prospektov, posebej koristni pa so primerjalni testi gospodinjskih aparatov.Ko sva s partnerjem opremljala stanovanje(pred dvema letoma), je izhajala zelo koristna brezplačna revija, ki je v vsaki številki objavila test določenega aparata- mislim, da se je imenovala Gospodinjski aparati ali kaj podobnega, dobil si jo v bivši Avtotehnini prodajalni na Bavarskem dvoru v LJ(če ta revija še izhaja, ne vem).Za AEG-jevo ploščo sva se odločila, ker je bila pri testih najhitrejša in je porabila najmanj elek. energije ( tu je pomemben podatek, koliko el.energije porabi plošča v času pripravljenosti- ko ne kuhaš- podobno kot TV, ko ga ne gledaš)Kot sem že omenila, so razlike res velike(tudi nekajkratne, številk se zdaj ne spomnim več).Odločala sva se med MIELE in AEG, vendar je bila MIELE ob enakih (tistih pomembnih) lastnostih neprimerno dražja(cca 100.000 več!).
Pečico imam tudi AEG.V tem primeru je bila najina zahteva edino to, da je ventilacijska in da je všečna(čimbolj enostavna ), ker jo bolj malo uporabljava(imava tako mikrovalovno, ki je hkrati tudi ventilacijska pečica in njen volumen povsem zadošča za 2 osebi).
Če bi se odločala zdaj, bi hotela natanko tako ploščo kot jo imam.Pečica je dobra in sem z njo zadovoljna,ampak ni nič posebnega (tako kot je npr. plošča)
In zdaj še k cenam(seveda izpred 2 let):
plošča 223.000,00 SIT
pečica 146.000,00 SIT
hotela sem še teleskopski voziček za pečico:15.198,00
To so cene s 15% popustom, ki sva jih dobila, ker je bil čas sejma.Na vse skupaj sva dobila še nekaj koločinskega pousta, ker sva pri istem prodajalcu kupila vse aparate(še pomivalni stroj, hladilnik in napo)
Skratka- za “študij” kaj in kje kupiti je sva porabila veliko časa- vendar sva se odločila pametno in sva več kot zadovoljna.Zdaj opremlja kuhinjo moja mami in sploh noče razmišlkjati o kakih drugačnih aparatih-pravi, da hoče točno to kar imava midva!
Še mala opomba: pri ostalih aparatih razmišljaj tudi o Siemensu , ki je zdaj končno zastopan na našem tržišču- predvsem se mi zdijo zelo dobre in praktične njihove pečice!Jaz imam v kuhinji (“tavelike”)aparate od 4 različnih proizvajalcev- od vsakega tisto, kar se je zdelo najboljše!!
Lep pozdrav in “srečno” roko pri odočitvi!
A.
Dolgo me ni bilo na tem forumu, zato odgovarjam, da to ni moja muha temveč sem imela na domu tako serviserja za Bosch, ki mi je vstavil neke “šobe” za Butan plin kot serviserja iz Plinarne, oba-eden za drugim sta se trudila zadevo rešiti in plin še vedno gori zelo glasno , ko pa ga zmanjšam enostavno ugasne. Ker je sedaj nastavljen za bolj malo, pa mi med drugim gorita samo dva, eden pa sploh ne zagrabi… Pečivo pa imam od Gorenja ventilatorsko… je super !
Vesna,
kakor razumem, se strinjaš da ni normalno, da plin ugasne, ko ga zmanjšaš?
Ne razumem pa, zakaj nisi tega reklamirala oziroma zahtevala od Boscha, da zamenjajo štedilnik. Dvomim, da je pri vseh štedilnikih enak problem in da so vsi potrošniki po vrsti zadovoljni s takim štedilnikom.
Oprosti mojemu napisanemu mnenju, ampak mislim, da so te pošteno okoli prinesli (ali pa manjka še kakšen podatek) !!??
Se popolnoma strinjam z Ljubljančanko. Če štedilnik ne deluje, kot bi moral, imaš pravico, da ti ga popravijo. Pa ne samo to, lahko zahtevaš zamenjavo z novim, ali pa tudi vračilo denarja (Zakon o varstvu potrošnikov). Zamenjavo ali vračilo lahko zahtevaš v roku največ 2 meseca po odkritju napake, popravilo pa seveda v času garancije.
Če imaš težave, se obrni na ZVezo potrošnikov Slovenije.
Hej, pozdravljene. Posoda, ki je primerna za kuhanje na indukcijski plošči, naj bi imela na spodnji strani dna to tudi označeno. Moj štedilnik je Candijev Trio: zgoraj steklokeramična plošča s senzorji za regulacijo, v sredini1/2 višine je pečica, spodnji del pa je pomivalni stroj. V mojo mini kuhinjo z jedilnim kotom, ki meri 2,80 x 2,80, ne gre vsak element posebej, s to izvedbo sem prihranila kar 60 cm dolžine pulta. Pred vsakim kuhanjem jo očistim s čistilom Keram, slovenskega proizvajalca KIMI, po vseh poizkusih najboljše. Strgalke pa ne uporabljam prav veliko, ker sem samo prvič pustila, da je mleko prekipelo, sedaj stojim zraven, dokler ne zavre. Lep pozdrav vsem, Mica
Forum je zaprt za komentiranje.