Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pečica in kuhalna plošča

pečica in kuhalna plošča

Upam, da ne boste hude, ker se bo moje vprašanje nanašalo na pečico in kuhalno ploščo in ne na konkretne recepte.

Ker se mi bo po 16 letih pokvarila pečica (že slabo peče in dolgo rabi, da se sploh segreje) bi vas prosila, da mi svetujete kakšno pečico naj kupim, da bo primerna za peko peciv in ostalih dobrot. S pečico bi kupila tudi kuhalno ploščo, pa sem v dilemi ali steklokramično (električno) ali klasično 4 x plin ali plin in električne plošče. Je res, da elektrine plošče uporabim samo 2-3x na leto in to samo takrat, ko mi zmanjka plina v plinski bombi.

Kaj imate je danes res dobro in predvsem praktično za uporabo. Kaj imate ve in kako ste zadovoljne?

Želela bi, če mi lahko svetujete kar koli bi mi pri nakupu prišlo prav.

Hvala.

Petrca

imam stedilnik gorenje z el.pecico. sem zadovoljna,dobro pece. zgoraj imam dva plina in dve elektriki. naslednje leto mislim stedilnik zamenjati /ima ze castitljiv emso 🙂 / . vzeti mislim 3 pline in eno elektriko.tudi pri nas se elektrika uporablja le izjemoma. nad steklokeramicno/elektricno/ plosco nisem prevec navdusena. parkrat sem ze kuhala na njej…mi ne gre. ali prevec vre,ali premalo… mogoce se clovek s casom privadi !? lp petra

Hej!

Tece deveto leto, kar imam pecico in steklokeram. elektricno plosco.
Vse deluje brazhibno in peciva pecem po prilozenih navodilih ; se nikoli tako uspesno. Znamka Gorenje, kar se ne pomeni, da kaj drugega ni prav tako v redu. Lp Babi

Gorenje pečica s steklokeramično ploščo…zelo zadovoljna.

Mi imamo Gorenjev štedilnik s steklokeramično ploščo in pečico, vse v enem, cca. 5 let. Zaenkrat lahko samo pohvalim. Nič posebnega, pečica je lahko ventilatorska ali navadna.

Pred tem smo imeli 2x plin, 4x elektriko, kuhala pa sem samo na plin. Glede čiščenja sem 100x bolj zadovoljna, odkar imam steklokeramično ploščo:))

Moja sestra pa je lani kupila neko bolj sodobno Gorenjevo zadevo, s tipkami na steklokeramični plošči in 1000 programi… pa niso zadovoljni. Ne morejo pozabiti, kako fino je bilo, ko so imeli plin…

Srečno roko pri nakupu ti želim,
Natassa

Imamo Gorenjevo steklokeramično ploščo. Jaz sem se jo že popolnoma navadila nanjo, možu in sinu pa se toži po plinu, ki smo ga uporabljali prej. Popolnoma stvar navade! (Se pa dosti lepše ščisti!)

Tudi mi imamo Gorenjevo pečico in steklokeramično ploščo. Pohvalim, zelo. Pečica zelo lepo peče, steklokeramična plošča je tudi super, zelo ok je za počistit.

S steklokeramično ploščo zelo zadovoljna, čeprav sem njen uporabnik kratek čas. Edino čiščenja še ne obvladam popolnoma (mogoče sem pa preveč natančna). Jo čistite ko je še topla, ko je mrzla in ali vsakič uporabljate posebno čistilo za steklokeramične plošče – je učinek res boljši, ali je zgolj stvar reklame.

Tudi pri nas imamo cca. pol leta nov štedilnik Gorenje s steklokeramično ploščo in ventilatorsko pečico.
Prej smo imeli dva plin, dva elektrika.
Štedilnika smo se vsi hitro navadili, otroci (že vsi polnoletni) še prej kot jaz.
Mi je pa na začetku delalo preglavice čiščenje.
Čistila ki je bilo priloženo pri štedilniku sploh nisem videla. Sin ga je postavil na poličko in smo ga našli šele po 14 dneh. Vmes sem že klicala servis, da je s ploščo nekaj narobe. Na plošči se je naredil nekakšen rob.
Potem pa sem na servisu kupila pravo čistilo in drzalico, od takrat nimam več problemov s čiščenjem. Držim se pa navodil.
Čistim hladno ploščo. Najprej jo obrišem, nato z drzalico zdrzam morebitno umazanijo, nanesem čistilo, pustim učinkovati nekaj minut, nato z vlažno krpo očistim.
Probaš enkrat, dvakrat, tretjič ti pa že rata.
Čistim pa samo s tem čistilom, tako so mi svetovale sodelavke v službi.
Lep pozdrav.

Imam štedilnik s tremi plini in eno električno ploščo. Najbolj pa sem navdušena nad ventilatorsko pečico, saj lahko hkrati pečem več stvari hkrati, celo npr. pito in ribo, pa se okusi ne navzamejo.

Tudi jaz imam ventilatorsko pečico – je ne bi menjala za nič na svetu in steklokeramično ploščo. Veliko bolj enostavno za čistit. Problem je le, ko zmanjka elektrike. Sicer se to zgodi zelo redko, ampak pri nas se je že. Takrat si pomagam s plinskim štedilnikom, ki ga imam v kletni kuhinji.

Nikoli ni bila stedilnikova plosca cistejsa z minimalnim trudom.
Cistim natancno tako kot mams in po osmih letih se vedno kot nova.Lp

Jaz pa imam drugo tehniko. Štedilnik pobrišem z mokro krpo, nanj v tankem sloju nanesem čistilo, pustim nekaj časa, in se šele potem spravim nanj z “drsalico”. Verjetno je učinek enak, res pa je da ga ob vsakodnevni uporabi samo s čistilom za posodo (kar z gobico) obrišem, samo kadar se mi kaj prismodi ali pa vsake toliko ga s čistilom napadem. Se mi zdi da kar ni potrebe za vsakodnevnim drgnjenjem, je plošča lepa kljub temu da jo samo pobrišem. Enostavno da bolj ne bi moglo biti, če se samo spomnim tistega štedilnika s plinskimi “rinki” – kako smo namakale pa drgnile z mamo ;-)). hehe, kje so časi.
Sicer pa trenutno s štedilnikom nisva preveč prijatelja – nekako se počasi lotevam (spet) 3md, ki bo trajala gotovo precej manj časa, samo toliko da spet “zadiham” normalno. Kar je preveč je pa preveč. ;-)).

Babi veš da se 11. 10 bliža zeloooo hitro? ;-)). Si si že ogledala na netu kakšno lepo zdravilišče te bo pričakalo?

Tako, kot je napisala Natassa, tudi jaz predlagam in zagovarjam steklokeramično ploščo v kombinaciji elektrika in plin. Če si navajena na plin in zadovoljna s kuhanjem na plinu, potem predlagam, da ostaneš pri plinu. Plin ima svoje prednosti in plinski gorilnik na steklokeramično plošči je enostaven za čiščenje.

Jas pa imam štedilnik BOSCH 3 plin 1 steklokeramika. Nisem najbolj zadovoljna s plinom, ker ni prirejen za butan plin temveč za mestni. Ko sem spraševala pri prodajalcu kako so drugi zadovoljni, so mi povedali, da jih niso prodali veliko zato ne dajejo informacij. Priporočam, da si kupiš raje Gorenje.
Glede čiščenja stekloker. pa super, po potrebi na tanko namažem s čistilom, pustim nekaj časa in obrišem z papirnato brisačo

Barica, ali lahko malo več napišeš, kaj pomeni “ni prirejen za butan plin temveč za mestni” in kako sedaj dela, da nisi z njim zadovoljna?

Jaz imam stekloker. ploščo 3 plin 1 ele. od Gorenja. Ker imam mestni plin, mi je prišel serviser brezplačno zamenjat en nastavek. Zelo zadovoljna pa tudi z ventilatorsko pečico.

Hej, Sonce!

Vem, da se datum bliza:) Sem si ogledala. Res lepo, ni kaj!!
Najvecji hec …. prvic bom sama na krajsih pocitnicah – kar cuden obcutek!

Pozdravcek z dezevne obale- vceraj sem ob sestih zvecer se plavala- morje krasno. Babi

Nisem strokovnjak za plin, toda tudi meni je poznano, da se uporablja različen nastavek za plin iz jeklenke in mestni plin, zato sem Barico povprašala, kaj pomeni “ni prirejen za butan plin temveč za mestni”. Če je problem samo v nastavku, je NEUPRAVIČENA izjava, da je štedilnik zanič (nisem zastopnik kakšne trgovine ali blagovne znamke) in zelo običajno je, da se z nastavki ne ukvarjajo trgovci s štedilniki, ampak trgovci s plinom.

Kakšno posodo pa lahko uporabljaš na steklokeramični plošči. Je uporabno vse od prej ali je treba nabaviti kaj primernega?
Lp!

Imam od prej v glavnem nerjaveco jekleno, nekaj steklene ognjevarne, kaksno keramicno…Vse je uporabno, le da ima ravno, debelejse dno.
Staro aluminijasto ponev( izboceno dno) za palacinke sem zamenjala za primernejso. Lp Babi

Imam AEG indukcijsko steklokeramično ploščo in sem prezadovoljna. Je hitrejša kot plin, reagira enako hitro kot plin (ko temperaturo znižaš, je reakcija trenutna-kot pri plinu), kar se tiče čiščenja pa enako kot druge steklokeramične plošče- nič lažjega. Uporabljam čistilo od Miele-ja: je kot nekaka pasta: Uni-reiniger in posebno krpico od Miele-ja.Oboje je uporabno tudi za druga čiščenja: pulti, rosfraj površine,….Krpica je z ene strani mehka, z druge ima malo bolj grobo površino in ne rabim nobenega strgala. Ploščo enostavno navlažim z mehko stranjo, jo obrišem z grobo stranjo in čistilom, z mehko splahnem čistilo in s suho zbrišem- minutka dela.
Plošča je sicer dražja kot običajne steklokeramične, vendar NIKOLI več ne bi imela drugačne!!!Pri nakupu pa se je potrebno zavedati dveh stvari:
1.indukcijske plošče različnih proizvajalcev se občutno razlikujejo po porabi elektrike in po hirosti kuhanja (prebiranje testov je lahko zelo koristna zadeva!!!)
2. za kuhanje potrebuješ primerno posodo: primernost najlažje ugotoviš s pomočjo magneta- če se prime na dno posode, potem je posoda primerna, drugače ne.Jaz sem posodo kupila v Ikei, ker je cenejša- pri nas je taka posoda praviloma precej draga.Primerna pa je tudi navadna emajlirana posoda.

To je samo par informacij in mojih izkušenj s tovrstno ploščo, prednosti pa je še mnogo, mnogo več…

Lep pozdrav,
anchy

A mogoče veste, če je Zepter posoda primerna?

Ne vem- naredite test z magnetom- če se prime na dno posode, potem je posoda primerna!Moja mami ima posodo AMC, kupljeno pred cca 10 leti in ni primerna(mogoče pa je zdaj že prirejena za tovrstne plošče).Naj vas opozorim, da tudi trgovke (po naših in tujih) trgovinah večinoma ne vedo ali je posoda primerna ali ne in zato je test z malim magnetom najboljši način, da preverite ali bo posoda na taki plošči”kuhala” ali ne!!!
lp,anchy

Anchy!
Najlepša hvala za koristne informasije o indukcijski plošči!
Ker bova z možem v roku pol do enega leta preurejala kuhinjo (elementi ostanejo, sicer pa bi lahko rekla, da bova kuhinjo menjala), razmišljam o taki plošči..
Verjetno si izbrala AEG, ker ti je najbolj ustrezala, pa me zanima, po kakšnih kriterijih si jo izbrala in ali imaš zraven tudi AEG pečico in vsaj na okroglo, koliko te je prišel komplet (če ga imaš).
Hvala!
Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close