Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Parkiranje LJ Dolgi most – sobota, december – še kje drugje?

Parkiranje LJ Dolgi most – sobota, december – še kje drugje?

Kako je s parkiranjem v LJ na Dolgem mostu sedaj v decembru ob sobotah? Je še kaj prosto, če prideš tam okrog 7ih?
Prijavila sem se na izlet in so skenslali moje vstopno mesto in se moram peljati v LJ. Pa menda je na Dolgem mostu ob sobotah v decembru gužva?
Ali je še kje v bližini kako drugo parkirišče? Po možnosti tako, da se potem z enim busom pripelješ do Dolgega mostu.

Zadnjo soboto je bilo že ob 5:30 zjutraj polno in smo komaj našli en plac.
Po moje je najbolj simpl parkirat v garažni hiši Kozolec in se peljat s šestico do P+R Dolgi most. Jaz bi tole.
Cenejši parking je na železniški postaji, nimaš pa od tam direktnega busa do Dolgega mosta.
Seveda imaš potem še nekaj garažnih hiš v centru, ampak so vse dražje.
Kakega zastonjskega parkinga kje med bloki pa pred štacunami se pa jaz za takole celodnevno parkiranje ne bi posluževala, čeprav nimam kakega posebej vrednega avtomobila.

Kaj pa kak parking tako na prostem, uradni parking seveda.
Kaj takega kot je Dolgi most.
Ne bi garažne hiše, ampak en običajen parking.
Glede na to, da naj bi bilo že ob 5:30 vse polno, v bistvu nimam šans, da najdem parking ob 7ih.

Pa še nekaj me zanima.
Menda je v LJ neka Urbana za buse? Kje se jo da dobiti zjutraj ob nekaj čez 6to v soboto?
Je Urbana edina možnost plačila busa?

O urbani imaš vse napisano na spletu, kje jo dobiš, polniš, sedaj obstaja tudi aplikacija za pametne telefone, ne rabiš ravno kartice, polniš pa oboje na urbanomatih, v trafikah, na bencinskih servisih … Vem, da je bilo včasih možno plačilo ene vožnje tudi s telefonom/moneto, tudi to zagotovo piše na spletni strani LPP. Vendar ti tako plačilo ne omogoča prestopanja. Če plačaš z urbano, se lahko 90 minut voziš s kolikor busi hočeš, plačilo z moneto pa velja samo za eno vožnjo.
V Ljubljani običajno parkiram v garažnih hišah ali na železniški postaji, drugih odprtih plačljivih parkirišč, sploh na viškem koncu, ne poznam kaj dosti. Če vtipkaš v google “parkirišče ljubljana”, pa najdeš čuda stvari 😉

In, če nimaš monete ali urbane, ne moreš na bus. Fenomalen javni promet :(.

Ej, cela jeba no, a ti pošljem 2 EUR da si jo boš nudila?

Ej, cela jeba no, a ti pošljem 2 EUR da si jo boš nudila?[/quote]

Veš, če ne štekaš, problem je v tem, da jaz rabim to Urbano v soboto tam okrog 6ih in žal je pri nas ne prodajajo. LJ je pa precej daleč stran, da bi se samo po Urbano vozila.

Ej, cela jeba no, a ti pošljem 2 EUR da si jo boš nudila?[/quote]

Veš, če ne štekaš, problem je v tem, da jaz rabim to Urbano v soboto tam okrog 6ih in žal je pri nas ne prodajajo. LJ je pa precej daleč stran, da bi se samo po Urbano vozila.[/quote]

Ej, a gugle ti ne dela?

http://www.lpp.si/javni-prevoz/prodajna-mesta-vozovnic?keys=urbanomat

Veš, če ne štekaš, problem je v tem, da jaz rabim to Urbano v soboto tam okrog 6ih in žal je pri nas ne prodajajo. LJ je pa precej daleč stran, da bi se samo po Urbano vozila.[/quote]

Ej, a gugle ti ne dela?

http://www.lpp.si/javni-prevoz/prodajna-mesta-vozovnic?keys=urbanomat%5B/quote%5D

Ravno zato, ker sem tole prebrala, vidim, da je cela kolobocija.
Vajena sem javnega prevoza po večjih mestih v tujini in tam ni nikjer takih kolobocij. Kupiš karto, jo potrdiš in to je to. Tule pa …

Ja? Greš na urbanomat na P+Rju ali eni postaji, kupiš Urbano za – groza! – 2 EUR, naložiš denar, in to je to?

Kje imaš ti kolobocije, razen v glavi?

Kaj je to P+R?

Kaj je to P+R?[/quote]

Doma ostani! In s svojim prevoznikom na izlet se zmeni. Ena, ki je komaj zbrala tistih 30 evrov za turizem bi seveda šparala. Zakaj te prevoznik ne pobere tam, kjer si doma ali vsaj v bližini doma? Ker je predrago, a ne? Sedaj pa čez ljubljanski mestni promet sereš! Kmetavzi, stran iz mesta!

Kaj je to P+R?[/quote]

Park + Ride – ali po domače, Parkirišče na Dolgem mostu.

Kaj so vsi Ljubljančani taki kot večina v tej temi?

Ne. Večina je do “ljudov”, ki očitno znajo uporabljati internet – ne znajo pa prebrati lepo napisanih informacij na spletni strani – še bolj neprijazna.

Parkiraš, greš do urbanomata po urbano (pa če je to ob 2.31 in 53 sekund zjutraj), in se daš na bus. Vse ostalo je pa kompliciranje.

Iz katere smeri se pripelješ?
Po novem imaš P + R tudi na Vrhniki, vožnja do LJ in nazaj stane 2,70, barje je verjetno isti problem kot Dolgi most, pa še direktnega busa nimaš.

Ampak če boš tako zelo zgodnja, bo gotovo prostor.

Pridem s Štajerske smeri.
Če sem prav ugotovila, do Dolgega mostu vozi avtobus št. 1. Tako, da bi mi prav prišel kak parking ob tej liniji avtobusa. Mogoče Tivoli?
Oz. še bolje, če je kak parking, da se da peš priti do Dolgega mostu (recimo v 20 minutah).
Kaj pa vem, če bo prosto. Zgoraj je že ena napisala, da je bilo že ob 5:30 vse polno. Jaz pa imam odhod ob 7ih.

Pridem s Štajerske smeri.
Če sem prav ugotovila, do Dolgega mostu vozi avtobus št. 1. Tako, da bi mi prav prišel kak parking ob tej liniji avtobusa. Mogoče Tivoli?
Oz. še bolje, če je kak parking, da se da peš priti do Dolgega mostu (recimo v 20 minutah).
Kaj pa vem, če bo prosto. Zgoraj je že ena napisala, da je bilo že ob 5:30 vse polno. Jaz pa imam odhod ob 7ih.[/quote]

Vozi šestka, ne enka.

Kaj pa Stožice? Tam je tudi P + R, sicer prav tako ni direktnega prevoza do Dolgega mostu, ampak pri Nami boš pa menda že znala prestopit na šestko?

Če bi hodila po tujini, ne bi delala takega cirkusa po forumu tukaj. Ker v tujini moraš poleg vsega poznati še po kateri coni se boš vozila, sicer imaš lahko resne težave pri vstopu in izstopu.
Upam, da tvoje poznavanje neta nese dlje od mona, ker piše čisto vse. Urbanomati po Lj prodajajo urbane, cena 2 eur in je trajna. Nanjo naložiš nekaj eur da imaš za par voženj in to je to.
Da te tvoj organizator izleta noče pobrsti v tebi najbližjem kraju, nismo krivi ne Ljubljančani, ne mestni promet. To upam, da ti je jasno.
Imaš možnost, da parkiraš na železniški in te taksi pelje do Viča ali pa prideš v Lj pol ure prej in urediš zadeve.
Pa ne mi s tujino, ker tam s tako paniko ne bi prišla daleč. Zato vdahni in pobrskaj po netu. V Lj bus št. 6 vozi na 4 minute, tako da je odveč slaba volja. Promet je organiziran odlično, res pa ne moreš priti zadnji trenutek. In če organizatorja tvojega izleta ne briga kako boš prišla do Viča, potem ni za to kriv ljubljanski promet.

Aha, jaz sem našla linijo 1D, da vozi v smeri Vižmarje – Dolgi most.
Hvala za 6. Nisem vedela. Bom prečekirala kje ta vozi.

Veš kako je, v tujini, v mestih s po milijon in več prebivalci, dobiš karte javnega prevoza tako, da ni noben problem (karto mesta in karto liniji). Karto pa kupiš na postaji in jo potrdiš in to je to.

15 let sem živela v LJ, zdaj sem vsaj dvakrat na teden tam, uporabljam urbano itd, ampak mreža se mi pa zdi tako zapletena in nepregledna, da se komaj znajdem. Da o voznih redih ne govorim. Meni se zdi ta plat javnega prometa katastrofalna v primerjavi s tujimi mesti.

Veš kako je, v tujini, v mestih s po milijon in več prebivalci, dobiš karte javnega prevoza tako, da ni noben problem (karto mesta in karto liniji). Karto pa kupiš na postaji in jo potrdiš in to je to.[/quote]

V lj je enako. Samo da si karto kupiš na avtomatu, linije pa imas na internetu.

Pridi 1 uro prej, okoli 6 zjutraj, parkiraj na vicu in problem resen. Ali ni vseeno, če obupano iščeš parking in porabiš ta čas za lovljenje po ljubljani, ali pa enostavno prideš toliko prej in na miru pocakas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close