Parkiranje LJ Dolgi most – sobota, december – še kje drugje?
15 let sem živela v LJ, zdaj sem vsaj dvakrat na teden tam, uporabljam urbano itd, ampak mreža se mi pa zdi tako zapletena in nepregledna, da se komaj znajdem. Da o voznih redih ne govorim. Meni se zdi ta plat javnega prometa katastrofalna v primerjavi s tujimi mesti.[/quote]
To je pa vsekakor res.
Bistveno lažje se je znajti recimo v Berlinu, Pragi, Atenah, ki imajo po nekajkrat več prebivalcev in trume turistov. Samo stvari so pa povsem jasne, tudi ko prideš kot tujec se hitro znajdeš.
Pridem s Štajerske smeri.
Če sem prav ugotovila, do Dolgega mostu vozi avtobus št. 1. Tako, da bi mi prav prišel kak parking ob tej liniji avtobusa. Mogoče Tivoli?
Oz. še bolje, če je kak parking, da se da peš priti do Dolgega mostu (recimo v 20 minutah).
Kaj pa vem, če bo prosto. Zgoraj je že ena napisala, da je bilo že ob 5:30 vse polno. Jaz pa imam odhod ob 7ih.[/quote]
Sem ti lepo napisala, parkiraš v garažni hiši Kozolec (google ti najde pot do nje) in imaš par korakov do avtobusne postaje Bavarski dvor, kjer stopiš na avtobus št. 6, ki te pelje direkt do parkirišča Dolgi most.
V čem je težava? Plačilo parkiranja? Si ne upaš v garažno hišo (menda so tudi taki) in hočeš zato zunanji parking? Ga imaš kot že tudi napisano, pri železniški postaji, od koder je dobrih 5 minut peš do postaje Bavarski dvor in se pelješ s šestko, lahko se pa z glavne avtobusne postaje do postaje Bavarski dvor pelješ z avtobusi 2, 9 (morda še katerim).
Urbanomate imaš na čisto vseh točkah, ki sem ti jih tule navedla, kupiš kartico Urbana in jo napolniš.
Jaz res v vsem navedenem ne vidim nobene znanosti ali kakšnih posebnih komplikacij.
Pridem s Štajerske smeri.
Če sem prav ugotovila, do Dolgega mostu vozi avtobus št. 1. Tako, da bi mi prav prišel kak parking ob tej liniji avtobusa. Mogoče Tivoli?
Oz. še bolje, če je kak parking, da se da peš priti do Dolgega mostu (recimo v 20 minutah).
Kaj pa vem, če bo prosto. Zgoraj je že ena napisala, da je bilo že ob 5:30 vse polno. Jaz pa imam odhod ob 7ih.[/quote]
Sem ti lepo napisala, parkiraš v garažni hiši Kozolec (google ti najde pot do nje) in imaš par korakov do avtobusne postaje Bavarski dvor, kjer stopiš na avtobus št. 6, ki te pelje direkt do parkirišča Dolgi most.
V čem je težava? Plačilo parkiranja? Si ne upaš v garažno hišo (menda so tudi taki) in hočeš zato zunanji parking? Ga imaš kot že tudi napisano, pri železniški postaji, od koder je dobrih 5 minut peš do postaje Bavarski dvor in se pelješ s šestko, lahko se pa z glavne avtobusne postaje do postaje Bavarski dvor pelješ z avtobusi 2, 9 (morda še katerim).
Urbanomate imaš na čisto vseh točkah, ki sem ti jih tule navedla, kupiš kartico Urbana in jo napolniš.
Jaz res v vsem navedenem ne vidim nobene znanosti ali kakšnih posebnih komplikacij.[/quote]
Hvala za info.
V garražni hiši pa ne želim parkirat, ker je bistveno dražja kot parkingi zunaj. Zato hvala za nasvet za parking pri ŽP.
Glede urbane pa ja, je komplicirano. Nikjer v tujini v milijonskih mestih še nisem naletela na take fore, da moraš prej neke kartice kupit (to je verjetno zato, da turiste lupijo). Kupiš karto in to je to.
No jaz sem ljubljancanka ze vse zivljenje. Pa moram reci, da mi je tole z urbano sfaljeno. Ok je fino, ker vec stvari placujes s tem… ampak, ce nimam napolnjene je malo bedno, ker filat je na vsaki postaji ne morem. In ravno za turiste je tudi bedarija, da jo kupujejo. Ok ni mesecnih vozovnic, ni zetonov, ampak se zmeraj bi lahko omogocili placilo s kesem.
Daj probaj ti v Londonu, recimo, z cashem plačat, pa bomo videli kako daleč boš prišla…
@Trol: Da se ti croissant v grlu zatakne. 🙂
can you buy prednisone over the counter in usa prednisone pills for sale cost of prednisone 10mg tablets
https://prednisonet.online prednisone canada prescription
prednisone price australia average cost of generic prednisone prednisone 5 mg tablet without a prescription
Forum je zaprt za komentiranje.