PARIZ
vaia3
Imam eno vprašanje glede rezervacije hotela preko spletne strani GALAHotels. Zanimivo, da sem preko njihove spletne strani našla ugodnejšo ceno, kot na spletni strani samega hotela. Vendar moram pri GalaHotels bookirati in plačati s kreditno kartico. Ker ne poznam te njihove strani, me zanima če je varna in če je nato rezervaicija OK? Kje ste dobili vaucher oz kako ste se prijavili v samem hotelu?
Hvala
oj..ja to je normalno, da je pri ponudnikih bolj poceni kot na sami strani hotela, to je pač taka praksa..za vsak slučaj v google vtipkaj ime hotela, ki ga hočeš rezervirati in potem še malo prečekiraj cene, če je tam res najbolj ugodno..jst sem preko gala hotels rezervirala že parkrat in vedno je vse štimalo..ko sem izpolnila vse pri rezervaciji sem dobila vaucher po mailu in s tem sem potem prišla v hotel, to pa je itak to, ker je vse že plačano..vedno brez problema 🙂
vaia3, še nekaj bi vprašala… medtem ko brskam za hoteli se mi je porodil dvom o tem s kakšnim imenom najdem kakšno sobo. Da ne bi otroka ostala brez ležišča ;))
Torej recimo tale hotel ima double room in twin room, v čem je razlika?
https://secure.parishotels.com/request_online_reservation_step_two.php?id=2159&action=process&lang=en&fromPage=hoteldetails&arriveeday=25&arriveemonth=4&departday=1&departmonth=5&adults=2&children=2
Je še kakšna finta, na katero moram paziti pri iskanju in bookiranju hotela?
Hvala.
twin room je soba z dvema (!) ločenima posteljama za eno osebo, double room pa je zakonska postelja..ampak ti moraš gledat potem (če greste štirje) za sobo za 4 osebe, obvezno..da ne bosta otroka res ostala brez..pri gala hotels označiš tam v kvadratku 1 sobo za 4 osebe..ampak to je spet odvisno, koliko sta otroka stara..pri nekaterih ponudnikih vpišeš starost otrok, če pa sta čez 13 ali 14 skoraj povsod plačaš za enega otroka kot za odraslega..na to pa res bodi pozorna..
zdaj sem pogledala link, ki si ga dala..gori si zgleda obkljukala prav, ker ti daje ven 2 odrasla in 2 otroka, ampak doli pa imaš maksimalno opcijo triple room (soba za 3 osebe)..jaz bi mogla vzeti tole, ker je moj sin star 14 let, za tvoja dva pa ne vem..res pazi, da se ne zafrkneš, da ne boste imeli v sobi samo zakonsko sobo in boš potem mogla doplačevati na licu mesta..če te karkoli še zanima vprašaj, bom odgovorila, ko sem doma, zdaj mam gužvo tukaj 🙂
Ko se ze namenjate proti Parizu – kot stalno zivec v Franciji vam nikakor ne svetujem potovanja z avtom razen ce ze greste za vec kot 14 dni – cestnine, tuneli – gorivo in “lulat” pavze pridejo tja in nazaj kar kakih 600 evrov – Ta varianta je bila zanimiva pred 20 leti ko se ni bilo LCC – zdaj pa je tako enostavno – RYANAIR Treviso – Beauvais (malo zakomplicirano za tiste, ki hocejo vzeti se vlak iz Pariza dalje) rYANAIR Trst-Charleroi in potem z vlakom do Pariza (rezervirati vlak vsaj 2 meseca prej da je do 60 % ceneje) direktni leti EASYJET iz Benetk na dva Pariska aerodroma leti so zjutraj, popoldne in na vecer; kaj boljsega. Letalisce Orly je samo 14 km iz centra . Majnika a potujemo z prijatelji iz Benetk-Pariz-gradovi Loare do Tours-Orleans in Chartres (plus Versailles LOuvres etcetera) – hitri vlak Pariz – Lyon (nekadnja prestolnica rimske Galije – Vienne in Beaujolais – celotna voznja po osebi (avion VCE/PAR + LYS/VCE plus >TGV plus najem kombibusa nas bo stalo po osebi 150 € – smo skupina mladih upokojencev in starih maturantov)
Pozdravljeni!
Gremo v Pariz in sicer z letalom Treviso – Beauvais, pridemo pozno večer. Je bil kdo pred kratkim? Vem, da imamo avtobusno zvezo za Pariz, pa me zanima, ali imaš dovolj časa po pristanku do odhoda avtobusa, oz. ali moraš zelo hiteti, da ga ne zamudiš. Ali mogoče veste, do katere ure ponoči vozi metro Pariz? Na voljo je več vrst kartic (metro pass, combo pass, museum pass, večdnevne, enodnevne). Ima kdo izkušnje s temi karticami? Se splačajo? V Parizu bomo 4 dni.
Hvala za vse odgovore.
Mojcej
Jaz sem prišel iz Pariza pred 2 dnevoma z podobno varianto kot ti, za 5 dni. Glede na to, da je let pozen je tudi mene skrbelo, če mi bo uspelo ujeti zadnji bus za Pariz. Brez skrbi, letališče je majhno, 5 metrov od prevzema prtljage je kiosk, kjer kupiš karto, 15 metrov stran, takoj zunaj na desni pa že čaka bus, vse brez problemov. Glede kart, vzel sem Musseum pass za 2 dni (32 EUR), se mi je splačalo, več bi zapravil, če bi kupoval posamične karte. Za metro sem vzel T10 (10 kart za 11,6 EUR), porabil pa sem še 4 posamične karte po 1,60 EUR. Paris Pass pa se pomoje ne splača.
Sem se vrnil dva dni nazaj iz Pariza, kamor smo šli z avtom (dva odrasla, dva otroka 5 in 7 let).
Za transport po Parizu je najbolje za odraslo osebo vzeti karto MOBILIS, stane 13,2 € (za en dan), je pa za neomejeno število voženj tako za vlak (RER), Metro in Avtobus.
Za otroke pa je za vzeti: Paris Visit pass= 9,45 €. (Paris visit pass za odraslega sicer stane 18,90 €).
LP
Pozdravljeni!
Smo bili v Parizu čez prvomajske praznike.
Leteli smo Ryanair: Treviso – Beauvais. Imeli smo zamudo in pristali ob 23.20. Glede busa je bilo tako, kot je napisal popotnik777, avtobus čaka, da pridejo vsi potniki iz stavbe ven, enosmerna vozovnica stane 14 EUR, avtobus vozi 1 uro in 10 minut. Pripelje na postajo Porte Mailot, ki je ravno na meji 1. cone v mestu. Ker je bilo potnikov več, sta šla dva avtobusa eden za drugim. Ker smo zamujali in nismo bili sigurni, da se bomo lahko pripeljali do hotela z metrojem (ura je bila že 1.- metro naj bi vozil do 1.20?), smo vzeli taxi (do Montmartre) in plačali 15 EUR.
Za nazaj gre avtobus iz iste postaje ob 16.10 za let v Treviso ob 19.10. Lahko pa greš tudi na katerikoli drugi avtobus, saj jih pelje zelo veliko. Pristali smo 10 minut prej.
Glede ročne prtljage:
V Trevisu niso preveč gledali. Pri sebi sem imela majhno torbico (15×20 cm) za osebne dokumente. Naši kovčki so bili kupljeni za ta namen in v mejah danih mer, ampak ko smo preverjali (ne pred vstopom), so kar težko šli v tiste nastavke – predvsem zaradi debeline.
Za nazaj sem morala dati majhno torbico v kovček, več potnikov je moralo dati ročni kovček v nastavek in če ni šlo, jih niso spustili naprej. Se mi je zdelo, da imajo večji red in kontrolo.
Za metro smo kupovali karte carnet – po 10 skupaj za 11,90 EUR. Ena vozovnica drugače stane 1,60 EUR). Smo ugotovili, da se nam najbolj splačajo, saj več kot 3 do 4 vožnje na dan nismo naredili (dnevna stane 5,90 EUR). Vse omenjene veljajo za 1 in 2 cono. Seveda je pa veliko, veliko hoje, če hočeš občutiti mesto.
Vzeli smo 2-dnevni Musseum Pass (32 EUR – otrok do 18. leta brezplačno). Vstopnine so drugače nekako od 8 do 10 EUR. Z dobro organizacijo lahko v 2 dneh ogromno vidiš, večina muzejev je odprtih do 18. ure, določene dneve v tednu so nekateri odprti do 22. ure, druge dneve drugi. Vsi mladi prebivalci EU od 18 do 26. leta imajo prost vstop v muzeje. Z Musseum Pass ne čakaš vrst, ampak vstopiš pri drugih vratih. Razen v Notre Dame (zvonik) je vrsta in vhod samo eden.
Za obisk Eifflovega stolpa smo se odločili v dopoldanskih urah in smo čakali 10 minut. Isti dan so pozno popoldne znanci čakali 2 uri.
To je to…..
Lep dan……
Ta vikend letiva s punco v Pariz (od petka do torka). Letiva z Air France iz Brnika na letališče CDG. Ker greva prvič, sva še nekam izgubljena, predvsem naju zanima, kako urediti stvari glede prevoza po mestu. Slišala sva, da obstaja neka “ticket touristique” oz. turistična karta, ki velja za 5 dni in za vse prevoze v mestu (med drugim tudi za vlak iz letališča CDG do centra mesta, avtobuse in podzemno železnico). Stane menda okrog 45€. A je to res in če je, se res to najbolj izplača?
Prav tako naju zanima, kje naj jeva kaj dobrega, pa da pri tem ne bankrotirava Imajo tudi tam kakšne “all you can eat restavracije”? Nekako ne bi rada pet dni jedla samo v McDonaldsu
Ogledat si nameravava seveda Eifflov stolp, Louvre, drugače pa še ne veva, kaj drugega?
Hvala za odgovore
Pozdravljeni,
tudi jaz v oktobru letim iz Trevisa v BVA. Glede prevozov iz letališča v center sem si že prečitala na prejšnjih postih. Zanima pa me, če mi lahko kdo konkretno navede ime hotela ali hostla, kjer je bil dokaj zadovoljen, rada bi , da ima nekdo izkušnjo, ker baje lahko naletiš na karkoli.
Ni problem, če je majhno, samo da je privat soba s svojo kopalnico in da je dokaj čisto…in seveda da ni predrago, pa da je blizu metro.
Že vnaprej hvala..
Pozdravljeni!
Tudi midva z mojo boljšo polovico se odpravljava v Pariz in si sama načrtujeva oglede itd.
Imam pa vprašanje glede vstopnin in sicer kako je s prostimi vstopi oseb do 26 let.
Prebral sem namreč, da imajo osebe iz držav članic EU stare do 26 let proste vstope v kar nekaj muzejev itd. Ker je moja punca še pod to mejo, jaz pa nad njo, iščeva dober kompromis. Za sebe računam na Paris visite Pass, kjer je dosti vstopnin in ti ni potrebno nakupovati kart, pač greš direktno na vhod.
Kako pa morajo vstopati osebe pod 26 let, ki imajo prost vstop?
1.ali morajo vseeno čakati na vrsto za karto in dobijo pri okencih brezplačno karto, nato gredo na vhod
2. ali lahko gredo kar direktno na vhod, se identificirajo in gredo v muzej brezplačno.
Če zadeva deluje pod opcijo 2. je super, tako ne bova čakala en na drugega in lahko prehitela gnečo, v primeru opcije 1. pa se mi Paris visite PAss skoraj ne splača, prihranil ne bom veliko kaj €, čakala pa bova tako ali tako oba v kolonah za nakup kart.
Forum je zaprt za komentiranje.