Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek paradižnik lušt – je res kot domač?

paradižnik lušt – je res kot domač?

je res tako dober? bi bil primeren za vkuhanje v mezgo?

Ni, niti približno, ker raste v rastlinjakih. Pa tudi bolj malo ga kupujejo, ker je še enkrat ali več dražji od enakih iz tujine, zato jim leži v tistih škatlah tam in je že ves mehak. Nimam pojma, zakaj mora biti tako drag, saj ni nič posebnega.

Žal, mene tudi ni navdušil.

Kot vsak drug kupljen paradižnik, samo cena je neprimerno višja.

Kupila lani za probo. Čisto brez okusa. In čisto predrag.

Jaz ti predlagam paradižnik iz Lidla. Sem ga kupila že parkrat in je bil prav dober.

Diši pa kot domač.Mmmmmm

Vsak paradajz sorte grapolo (kar je lušt) ima izrazit vonj.

V Tušu imajo pogosto uvoženega in lušta – razlika je, da je lušt precej bolj zrel – predvidevam, da tudi mehak zaradi dolgega čakanja na kupce.

Točno to. Ni vreden toliko denarja. Po okusu pa ne odstopa od vseh ostalih v trgovinah.

Na obalnem koncu kupujem (poleg tržnice, seveda, pri “poznani” branjevki) paradižnik le še v Agrarii. Sicer ni vedno domačega okusa, včasih je podoben Luštu, včasih pa naletim na prav okusnega.

Lušt je malo dražji, nima pa tistega plastičnega vonja in okusa, vsaj pri nas, kadar ga kupimo in jemo imamo občutek, da jemo paradižnik, pri Nizozemskih, Španskih, Ekvadorskih in podobnih niti slučajno ne veš, da imaš v ustih paradižnik.

Joj no. Pojdi v Tuš, povohaj grapolo od Lušta in povohaj uvoženega, pol cenejšega. Vonj je enak. To je pač grapolo.
Pridi k meni povohat moj domač paradajz, vzgojen nedolžno, kot je jutranja rosa na cvetju. Nima posebnega vonja, ker je take sorte, in tudi ne izrazitega okusa – ker je pač take sorte. Je uvožen grapolo petkrat bolj aromatičen in ima izrazit okus – ker je take sorte!

Joj no. Pojdi v Tuš, povohaj grapolo od Lušta in povohaj uvoženega, pol cenejšega. Vonj je enak. To je pač grapolo.
Pridi k meni povohat moj domač paradajz, vzgojen nedolžno, kot je jutranja rosa na cvetju. Nima posebnega vonja, ker je take sorte, in tudi ne izrazitega okusa – ker je pač take sorte. Je uvožen grapolo petkrat bolj aromatičen in ima izrazit okus – ker je take sorte![/quote]

Pri nas ne jemo vonja, če ga pa pri vas, vam pa privoščim, da si ga kupite čim več.

Pridi k meni povohat moj domač paradajz, vzgojen nedolžno, kot je jutranja rosa na cvetju. Nima posebnega vonja, ker je take sorte, in tudi ne izrazitega okusa – ker je pač take sorte. Je uvožen grapolo petkrat bolj aromatičen in ima izrazit okus – ker je take sorte![/quote]

Upam, da delaš v marketingu … mene si že prepričal/a 🙂

sori samo pradižnik iz lidla pa še zdaleč ni tako okusen kot lušt. je pa res da ga ni čez domač paradižnik, lušt tega okusa ne dosega, je pa boljši od uvoženega.

http://skrinjicasrece.wordpress.com/

Pri nas ne jemo vonja, če ga pa pri vas, vam pa privoščim, da si ga kupite čim več.[/quote]

Če ne jeste vonja, zakaj ga potem omenjaš? Vonj lahko tam, kjer prodajajo lušt in uvožen grapolo, preveriš zastonj. Seveda ti pa nič ne brani, da ne kupiš pol kile lušta in pol kile onega, pa doma še degustirate.

Ne delam v marketingu, prej bi verjela, da dela ctrl – oziroma očitno je hvaležen potrošnik, pada na trenutne slogane.

Najboljši je italijanski in španski, ki je že v osnovi prepojen s kemijo!
Tako lahko lepo diši in je tudi trd na otip…tudi po dveh tednih…
Lušt pa k sreči še nima te kemije

Jaz pa imam tolko svojega paradižnika, da vsak tretji dan kuham mezgo. Imam je že 10 steklenic 0.75 l, in 40 steklenic 0.30 l .

sori samo pradižnik iz lidla pa še zdaleč ni tako okusen kot lušt. je pa res da ga ni čez domač paradižnik, lušt tega okusa ne dosega, je pa boljši od uvoženega.[/quote]

Paradižnik iz Lidla, še sploh če kupiš datljeve in češnjeve, je zelo zelo okusen. Lušt – fama brez osnove. Malo manj plastičen je od nizozemskega, ker pač manj prevozi in je obran bolj zrel, to je pa tudi vse. Edini paradajz, ki je vreden 2 €, je volovsko srce, če ga kdaj slučajno ujagam na tržnici ali v kaki domači polici Spara ali M.

Boljši kot nizozemski, ampak niti približno kot domači. Najbrž tudi zaradi sorte, še nisem videla domačega grapola. Za mezgo pa ni primeren, ker ni dovolj mesnat. Za mezgo so najboljši pelati.

o marička, ja kaj pa misliš s to enormno količino mezge?!? Novoletna darila?

Pri nas redno delajo analize sadja in zelenjave in slovenski pridelki po količini kemije čisto nič ne izstopajo ne v eno ne v drugo smer. Nekateri pridelki pa imajo celo več kemije kot uvoženi (na primer jagode so že take – slovenske so bolj obremenjene od recimo italijanskih).

Seveda ni tak kot domač. Noben ni tak kot domač, to zaman iščeš. Je pa kar spodoben, nek presežek pa ni. Vsi, ki priporočate plastiko iz Lidla pa samo no comment! Očitno le niste tako popolne bio in eko oh in sploh boginje prehrane, če dejansko dajete v usta to s*anje!

Pozimi, ko so italijanski in spanski sama voda brez okusa, jih Lust sisa na celi crti. Zdaj ko je sezona, pa res ni vec nek presezek. Dobis boljsega za manj denarja.

lusta obarva sonce, ostali grapolo pa etilen pri trgovcu. to je razlika.

Ja, sploh pozimi ga sonce obarva :))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close