paradižnik lušt – je res kot domač?
paradižnika…Lansko leto ga skoraj nisem jedla..v ustih se je valjala sama koža, od zob pa je kar poslakoval, ker je bil žilav…Lušt…če zbereš zrele in lepo trdne, je super paradižnik…Ne mi sedaj enačiti z drugimi paradižniki…, da je ravno tak…zanič….V Mercatorju , če naletiš, je okrog 1, 7o €….
Na tržnici sem kupila “domačega” od ženske, ki že leta prodaja…Seveda raste v tunelih ali kako temu rečejo.., ker drugače ga plesen požre..Bil je 3,5 € kg… po okusu slabši od Lušta…tako….
Se ti pri toliko in toliko sto uporabnikih in kakih 20 do 30 odgovorih v temi ne zdi mogoče, da se včasih bolj oglašajo eni, drugič drugi?
Letos je bilo kar nekaj tem o luštu in ne, niti slučajno niso bile samo pohvale. Imaš pa pač tukaj gor tako kot v realnem življenju ljudi, ki padajo na foro slovenskega proizvoda, ker je to pač trenutno dober marketing, ki se mu potrošniki žal ne znamo kritično zoperstavljati, dokazi gor ali dol.
sori samo pradižnik iz lidla pa še zdaleč ni tako okusen kot lušt. je pa res da ga ni čez domač paradižnik, lušt tega okusa ne dosega, je pa boljši od uvoženega.[/quote]
A ste normalni, da je paradižnik v Lidlu dober? lepo vas prosim no! Lušt je najboljši paradižnik pri nas kupljen v trgovini. Jaz ga že non stop kupujem v Tušu in boljšega ni. Je sladek in dobrega okusa. Tiste uvožene plastične pa kar sami jejte!
Sem kupila paradižnik v Hoferju, v Lidlu, v Tušu pa ga nisem mogla z užitkom jesti.
Potem sem – SPET! – kupila Lušt in je razlika zelo velika. Lušt je res dobrega okusa in vonja, ni trd, sredica je rdeča, ne bela, ni primerjave z uvoženim paradižnikom. Cena me ne moti. Za kvaliteto je vredno odšteti več.
Sem ga kupila za probat, ker ga tako hvalijo, pa mi ni bil dober, mehek, zdrizast, vrgla sem ga stran.
Prejle sem bila v Lidlu. Imajo dve škatli Lušta in pa še ostale vrste paradižnika. Ostalega je skoraj že zmanjkalo, lušt je pa ze ves teden tam nedotaknjen in že spet čisto mehek. Če bi bil tako oh in ah, bi ga pa ja prodali, ampak za dvojno ceno pač ni vreden in ga pustijo pri miru. Meni je všeč španski in italijanski, oba zorita na soncu, prevoz pa ne traja tri dni, da bi pobirali zelenega. Tudi branjevke na tržnici prodajajo samo še italijansko robo. Mi je ena rekla, da se sploh ne splača matrat, pa sejat in sadit stvari, ko pa je na veletržici taka lepa roba in zelo poceni. One samo še nabijejo 500 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maržo, pa je “bio in domače”.
Prevoz res ne traja tri dni, zato pa paradižnik zori dlje kot tri dni. 🙂 Resno, 3/4 zorenja paradižnik opravi med transportom in v skladiščih, ne slepite se, da obirajo zrelega. To je pač že skoraj bolj proizvodnja kot pridelava, za maksimalni dobiček je treba paradižnik obrati nezrel, ker raste veliko hitreje kot zori. Ravno to je razlog, da je okus domačega paradižnika neprimerljiv s katerim koli kupljenim paradižnikom.
Zadnjič sem naredila test “na možu” na 4 krožnike sem zrezala 4 paradižnike:
1. krožnik je bil domač paradižnik volovsko srce
2. najcenejši Grapolo za 69 centov
3. Lušt za 2, 69 eur
4. Volovsko srce 2, 79 eur
Rezultati:
– najbolj mu je bil všeč domač – volovsko srce, sveže obran iz vrta
– sledil mu je Lušt
– nato pa kupljeno Volovsko srce
– Grapolo je bil v primerjavi z ostalimi brez okusa
Šele ko na krožnik dobiš tako nekvaliteten izdelek kot je ceneni paradižnik, ugotoviš, da je bolje kupiti enega Lušta kot pa en kg Grapola.
Povedano drugače:
Grapolo za 69 centov je bil torej najbolj proč vržen denar, čeprav je bil najcenejši.
Kaj točno ti pomaga, če pride Lušt s krajšim transportom prej do trgovine, če potem tam stoji cel teden, ker zaradi cene ne gre v promet?
Drugače pa glede kvalitete. Meni je takrat edinkrat, ko sem ga kupila, pri kosilu ostalo nekaj narezanega, rahlo osoljenega paradižnika. Sem ga dala v hladilnik. Čez cca 3 ure je bila v skodeli samo še voda…
Lušta sem kupil 1 leto, ko je bil na tržišču. Moram priznati, bil je res vreden te cene. Dišal, okusen, sladek, skratka tako kot iz vrta. Zrel.
Nato pride nova pomlad. Situacija katastrofalna. Trd in zelen, in brez okusa. sploh ga nisi mogel jesti. Sem mislil, da sem naletel na kakšno zeleno pošiljko..
Preizkusil še nekajkrat, a situacija ista.
Tretja sezona ista kot druga…
in tako naprej…
Zdaj ga ne kupujem več.
Gre se jim samo za denar, denar, denar.
Reklama naredi svoje, kvaliteta je pa na psu.
Forum je zaprt za komentiranje.