panika
Vročina, danes se ni slekla, da bi se naga sprehajala in je verjetno malo hiperventilirala. :D[/quote]To ni nič narobe če hiperventilira, samo da ji kdo drži…, da ji zrak ne uhaja….. :D[/quote]
Da bi imela ventilček, kjer bi ji lahko zmanjšal pritisk z ensotavnim pritiskom na gumb, da bi naredilo pssssssss, ko bi vroč zrak uhajal iz nje. Nekam napeta je danes, ker se na sporedu spet ponavlja isti program – mačke. :)))
Nekaj mesecev je od razpada tvoje dolgoletne veze… ti šele prebolevaš! Ne išči rebound veze, dokler nisi zadovoljna samska kakršna si. Pri skoraj 35-ih še ni konec sveta, ljudje se najdejo tudi kasneje, moja teta je rodila pri 45-ih prvega otroka. Prišel bo novi, ko boš pripravljena in pomirjena v sebi.
Si prevzel matjazkove vajeti ali ti je vročina skisala možgane?
Žival vodijo nagoni, zato faking steriliziraj in kastriraj, da ne boš gledal tega
[img]http://shrani.si/f/3b/Hu/43oF6h5A/16bgrosa2x.jpg[/img][/quote]
Trdiš, da imaš rada mucke – ta groteskna slika kaže na prikrito sovražnost, dvomim, da so ti res tako pri srcu kot trdiš :-/. Avtorica, ki je odprla temo išče spodobudno besedo, ker čuti paničnost, ti pa daš odgovore v smislu obračunavanja njenih želja; saj vem da je vroče, toda tako pa spet ni, da ne bi spacala VSAJ enega človeškega posta; teh tvojih priljubljenih živalic tudi ni treba v vsaki temi reklamirat, že cel svet VE da so ti kul, celo ptički se že o tem pogovarjajo :-)))))))))
Marko je postavil hipotezo, da se živali same odločajo, pa sem mu postregla z vidnim dokazom.
Če bi On_ bil kaj moža, bi vedel, da je veliko mačk povoženih, ker se gonijo in breznajo in lutajo po cestah kot kure brez pameti.
Avtorici aka trolu sem pa itak že svetovala, itak ste pa ostali sokrivci temo speljali na druge vode.[/quote]
Seveda se žival sama odloča, sama se odloča, kdaj bo šla jest, sama se odloča, kdaj bo skočila za vrat drugi živali in sama se odloča, kdaj bo nategnila samico oziroma ali se bo pustila nategniti samcu. Kdo pa misliš, da se odloča namesto nje? 🙂 Mislim, da sva v rahlem nerazumevanju.
Nekaj mesecev je od razpada tvoje dolgoletne veze… ti šele prebolevaš! Ne išči rebound veze, dokler nisi zadovoljna samska kakršna si. Pri skoraj 35-ih še ni konec sveta, ljudje se najdejo tudi kasneje, moja teta je rodila pri 45-ih prvega otroka. Prišel bo novi, ko boš pripravljena in pomirjena v sebi.[/quote]
Ravno zato, ker preboleva, rabi tolažbo in toplino.
Če smo zadovoljni, te potrebe ne čutimo.
Seveda je pa še čas…..
Marko je postavil hipotezo, da se živali same odločajo, pa sem mu postregla z vidnim dokazom.
Če bi On_ bil kaj moža, bi vedel, da je veliko mačk povoženih, ker se gonijo in breznajo in lutajo po cestah kot kure brez pameti.[/quote]Ta tvoj “dokaz” potrjuje edino to, da je nekdo neprevidno, mogoče ošabno vozil, ni mačka kriva da jo ščemi in gre čez cesto….
Ali ti povoziš vse kar se ti najde na poti ???
Če bi On_ bil kaj moža, bi vedel, da je veliko mačk povoženih, ker se gonijo in breznajo in lutajo po cestah kot kure brez pameti.[/quote]Ta tvoj “dokaz” potrjuje edino to, da je nekdo neprevidno, mogoče ošabno vozil, ni mačka kriva da jo ščemi in gre čez cesto….
Ali ti povoziš vse kar se ti najde na poti ???[/quote]
In to, da pač živali nimajo tako razvitega razuma, da bi predvidele morebitne posledice nekega dejanja. Odloči se pa še vedno sama, da bo šla čez cesto. Noben je ne vrže tja.
@Zmedena_samica: napisala sem več človeških postov kot ti, sploh pa sledim razvijajoči temi (z razliko od tebe:) ki jo tkemo vsi pišoči.
@Marko: jojmene jojmene Malo se izobrazi o nagonu in živalih. Sex pri živalih ni užitkarskega pomena kot pri ljudeh, luštna živalica si ne zaželi kosmatih knedlčkov 3x letno, to si lahko izmisli samo človeški rod.
@Robi: a ti pri svoji deklici nikoli ne začutiš potrebe, da bi te objela, pocrkljala, da bi se zvil v klobčič in tako poležal? Cartljajo se radi predvsem otroci, odrasli pa si v parnterstvu radi “privoščimo” tako vrsto razvajanja in nima to veze s tem, da se čutimo prikrajšani na kakem drugem področju. Maslow bi temu rekel potreba po telesnem užitku, ugodju. Aja, šment, zate je to sex ;))
@On_: živali torej po tvoje premišljeno skačejo čez cesto, pogledajo levo in desno? ;)) Povej to žabam pa ježem pa srnam, ki veselo trohnijo v obcestnem jarku.
Ok, ne govorim o tem, koliko človeških postov je tvojih ali mojih oz vem, da si jih ti že (pre)mnogo napisala, toda po celi prebrani temi ugotavljam, da ste res VSI zašli in pripeta slika je bila res nepotrebna, da ne rečem celo primitivna in neokusna (ti je to kaj znano???).
Krivokljunka
Ni to tvoj človeški otročiček, marička. 🙂
Tudi “kosmatinček medo” je samo “luštna živalca” kot igračka, sicer pa te lahko raztrga.
Te “ljubke živalce” lahko letno pojedo 100 ali več različnih vrabcev, siničk….
In “manj luštne živali”, npr. kače in kuščerji imajo enako pomembno vlogo v naravi.
Psa in delno mačke si je človek udomačil, ker je imel koristi, mačke so lovile glodavce, pes je odganjal lisice… To je sentimentalno gledanje na naravo.
Tak romantnik je bil tale Grizzly Man (2005)
http://www.imdb.com/title/tt0427312/
Medvede je dobesedno zamenjal za ljudi, dokler ga na koncu ni tudi ubil.
🙂 Če bi poznala delovanje človeškega uma in naše podzavesti, bi lažje razumela, zdaj pa se bojim, da ne boš. Ne vem, kako se počuti žival med seksom. Po moje ji ni hudega. Je pa res, da nima razuma in spet ni tako preračunljiva, kot človek, da bi se zaščitila s kontracepcijo recimo, ali pa “varno” občevala. Sem pa prepričan, da je osnovna potreba reprodukcija, enako kot pri človeku, le da je človek malo bolj sebično bitje, malo bolj komplicirano in malo bolj čustveno, zaradi vsega razuma in spomina, ki ga je razvil do te mere, da je to v nas začelo povzročat razne slabe izkušnje, travme in bolečine, ki jih potem razrešujemo celo življenje na različne načine. Med iskanjem smisla seveda. Želja po seksu lahko torej izhaja pri človeku zaradi različnih potreb, ki še vedno prihajajo iz podzavesti in hkrati nagona. Nekdo išče seks, da se za trenutek “zadane”, nekdo želi ta užitek nuditi drugemu, nekdo si želi tega, da bi se počutil bolj sprejetega, nekdo želi le spočeti novo bitje, nekdo pa preprosto na ta način najbolj združi svoj svet z drugim. Če človek ne bi imel spomina, bi ravnal enako kot žival, brez preračunljivosti, seksal bi samo za reprodukcijo. Ker pa ga ima, to dejanje izkorišča, da “zdravi” TUDI svoje bolečine.
Če te “grabi panika”, bo tvoj naslednji moški žrtev tvojega egoizma (strahov), če boš hotela za vsako ceno dobiti moškega, ki te bo poročil in s katerim bi naj imela otroke. In tak zakon bo polom, kot tudi otrokom nikakršen vzgled, če si jih imela za to, ker se ti je iztekal čas rodnostnega obdobja.Tako da se tu moraš “spraviti v red”, v zakup vzeti tudi opcije, da boš lahko tudi brez otrok, neoženjena in da to ni nič takega.
Se ne razumeva a ne?
Mogoče ti bom lažje razložil, ko ti bom zrl v oči….. 😀
Vseeno poizkušam.
Miljone let so živlai nemoteno (pač v skladu z naravnim redom) hodile po tem planetu. Sedaj se je ena vrsta teh živali razbohotila čez vse meje in si s svojim “razumom” lasti vso ostalo naravo. Gradi ceste, stavbe, mostove, jezove…….
Zato trdim, da mačka, žaba, jež…. ni kriva, da jo zgazi avto.
Ne vem kako to, da se nekomu ki zaradi ljubezni do živali (skoraj) ne je mesa, po drugi starni pa zaradi lastnega egoizma po ugodju spregleda nekaj takega kar sem zgoraj opisal. 😉
Pa resno mislim Krivokljun, te ne jeb***m v glavo, imamo pač debato in dajmo jo osvetlit iz vseh nam znanih zornih kotov ;)Seks pri živalih je užitek in ta potreba je ugravirana v njihove (in naše) možgane. Spolni dražljaji (izgled, vonj….) so pri živalih nedvomni in če ž žival kaže te znake, nadraži s tem samca in si brez slabe vesti privoščita užitek 😉
Pri človeških živalih je pa to malo pobrkano. :/
Ženske hodite okoli in kažete te znake, moški pa ne smemo “skočit”…..
Poglej Princess28 kako pozorno opisuje svoje ličenje (brez zamere Princess28, sem samo podal tvoj primer, ki nam je vsem znan, ne se razburjat ;- )
In vse tiste razgaljene ženske, ki jih srečaš na cesti, doma pa skače v trenerki za svojega “samčka” in potem se pritožuje, da “on noče vsi drugi bi pa”… In nakoncu res popusti nekomu, ki ji dvori, ko ga ona (nezavedno) vabi na “skok”….
In vse te naše podzavestne potrebe trži industrija, bebci pa nasedamo….
Zato “grabi me… ” očaraj samčka in se posvečaj umetnosti zapeljevanja/dvorjenja (kot je razliko opisal Marko), če boš sledila temu kar ti je narava dala, kar nosiš v sebi boš dosegla tisto kar si naravno želiš 🙂
Ma ne vem, če je tole kar za psihoterapijo… Mislim, da bi kakšna druga terapija bolj zalegla – mogoče pa obstaja kak hobi ali pa želja, ki si je do sedaj še nisi uspela izpolniti? Mogoče družba prijateljev/prijateljic, ki te je v času, ko si bila v zvezi, večkrat povabila ven? Po mojem mnenju si se v preteklosti preveč zapirala v okvir vajine zveze in sedaj čutiš praznino, ker partnerja ni več…
Premisli v sebi in počasi začni (šport, izlet v planine ali na morje je bilo vedno pravo zdravilo). Hitro boš spoznala somišljenike, ki bodo zanimivi in mogoče se med njimi najde tudi kdo, ki ti bo ogrel srce…
Saj se živali prav tako radi cartajo, pa razvajajo….Saj imaš mačko in veš kako ji paše, če jo božaš..:)
Ni to nekaj, kar bi bilo le človeška lastnost.
Misliš tisto grozno sliko ?
Res pri živalih prevladujejo nagoni, ker živali nimajo takšne sposobnosti učenja, kot človek. Še vedno pa jih imajo in se učijo skozi rodove prilagajati. tudi človeku in njegovim nevarnostim.
Žival pač ne pozna fizike, da bi lahko izračunala na podlagi hitrosti in oddaljenosti samega vozila, če je varno bežati čez cesto.
Prav tako tega ne zna kar precej ljudi, ki zaradi precenjenih sposobnosti in nepoznavanja fizike, povzročijo nesrečo.
To se opaža tudi pri ljudeh, ko brezglavo v imenu kakšne vere ali želje po užitku poteptajo več sto ljudi…Samo živalim ni za zamerit…Ampak človeku, ki se ima za pametno bitje.
Ne vem, težko mi je…čeprav sem bila v zvezi, nikoli nisem zanemarjala svojih prijateljev, ne morem pa tudi skoz njim jokat, vsak ima svoje življenje. Športam itak vsak dan, ko mi je hudo se vedno vržem v šport, ker mi pomaga spraviti ven vso negativno energijo, ki se mi nabira.
Vem, da ni konec sveta, ampak vseeno boli za umret, lani sva delala, da bi zanosila, zdaj pa tako…
Če bi hotela, bi se lahko na koga že obesila, da bi mi bilo lažje, ampak vem, da to ni ok, zato se zadržujem, ker tudi do druge osebe ne bi bilo pošteno….
Ne bom šla na vsako silo s komerkoli narediti otroka, toliko zdrave pameti še premorem.
Rada sem ga imela in rada ga imam še zdaj, z njim mi je bilo lepo in sem mislila, da bi to pa lahko trajalo…ah, kr neki….je treba naprej…vem…ampak….
Pa umiri se, saj še vedno lahko posvojiš otroka če bo prepozno. Otroke je dons težko vzgajati, so stroški pa razne druge bedarije. Je velka odgovornost pa partner tudi. Bodi vesela da si svobodna pa zdrava.
Men se pa včasih smilijo ljudje z malimi froci, krediti, partnerji, ko jih vidim kako so izmučeni pa da imajo sranje doma. Potem nase pomislim ko sem frej ko ptiček na veji in če se včasih pritožujem da je meni hudo pomislim na takšne.
Če boš taka jokava še dalje, to tipi zavohajo če šjora smrdi po obupu pa da išče seme. Se bodo odmaknili preč. Itak grejo pa skoraj vse veze slej ko prej narazen.
Wow vsak 2 že, kruta realnost. Js vse frende, znance skoraj vse, ki jih poznam so se jim starši ločili v zadnjih 10 letih. Še tisti pri katerih sem mislila da bodo starši res do konca skupaj. Kako naj ne bom malodušna? Ne vem js čisto iskreno ne verjamem v Happily ever after, bolj verjamem v Happily till something happens:)
grabi me…, prijateljica, meni je težko to brati, saj ne da se mi je zgodilo kaj podobnega ali da te razumem, te sposobnosti ima tu marko, ampak ok brez zafrkancije… a se nista vidva razšla ker si ti hotela z glavo skozi zid, njemu pa ni bilo do tega… in če, je imel prav… zgleda kot da imaš neko bolj kot ne rutinsko službo in rada bi pač imela otroka, nosečnost in te stvari, ki jih vse po vrsti verjetno dajejo skozi tvoje prijateljice… ampak ni samo erotična ljubezen in ljubezen do (lastnega) otroka, ki je kaj vredna v tem življenju. In ne to ni zdaj neki poceni objem ali racionalizacija. To, da veliko žensk in kolikor se mi vedno bolj dozdeva, vendar tudi moških! tam po 30 em ali še malo kasneje ihtavo hoče imeti lastnega otroka je pravzaprav neka nevrotična sebičnost in propagiranje naše družbe, da si vendar nekaj vreden, če sproduciraš vsaj enega otroka in da dokažeš, da si se sposoben odpovedati čemu, da zmoreš nekaj narediti za koga drugega ne samo zase, da si kvazi nesebičen dobrotnik. Pa vendar, želja po otroku je tudi neki prefinjeni egoizem, oz. v skladu s teorijo popredmetenja nič kaj iz višjih vzgibov, kot dati se dol…
In zdaj se boš šla psihoterapijo, ja saj imaš prav, samo ne pričakovati čudežne ozdravitve. Mogoče sploh ne boš ničesar spoznala oz. boš spoznala, da ta stvar sploh ni zate.
Kaj si si želela kot otrok, kako si si predstavljala svet in kako ga vidiš zdaj? Ali si od vedno hotela imeti družino ali te samo zdaj grabi panika, ko misliš, da se ti cajt izeka? Saj se ti vendar ne… nekateri pri teh letih začnejo komaj živeti… Začni še ti. Kaj na tem svetu te še zanima razen tega, da bi bila mama? Saj to ne sme biti vse, če si ali če nisi mama,a veš.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Res je, imam dolgočasno službo (čeprav na vodilnem položaju z nadpovprečno plačo) in si iščem drugo, kjer bi se bolj dogajalo, pa tudi če za nižjo plačo, ker bom tako zakrnela.
Nisem hotela z glavo skozi zid, odločitev o otroku je bila skupna, nikoli ga nisem s tem posiljevala. Skupaj sva počela sto in eno stvar, praktično vse kar sva si izmislila sva tudi realizirala.
Jokava sem zato, ker pač prebolevam in vem, da to stanje zdaj ni realno. Sama živim že skoraj polovico svojega življenja in mi nikoli ni bil problem biti sama.
Je pa očitno nekaj narobe z mano, zato bom poiskala pomoč, škodilo mi zihr ne bo.
grabi me…, samo nekaj ti si komaj nekaj mesecev po dolgoletni vezi zopet samska. Saj je normalno da se počutiš kot se, si v fazi prebolevanja. To lahko traja tudi od 1 do 2 let ali pa še dlje. Saj ni važno vsak potrebuje toliko časa kakor ga pač. Daj si čas da v miru preboliš, to je podobno kot če ti nekdo umre, ljudje tudi potrebujejo nekaj časa da žalujejo. Ne sklepaj pa ne delaj prehitrih premikov/odločitev sedaj ker lahko obžaluješ pozneje. Daj si čas:)
Forum je zaprt za komentiranje.